Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ikorolis είπε

μέσω δορυφόρου και χαμηλό ping προσωπικά δυσκολεύομαι να το πιστέψω

θα πρότεινα να το σκεφτείς μιας και είπες ότι είσαι eSports Player/Gamer.

Η διαφορά είναι πως στο τυπικό δορυφορικό ίντερνετ συνδέεσε σε δορυφόρους που είναι 35.000km μακριά από την γη. Σε αντίθεση, οι δορυφόροι του Starlink είναι σε απόσταση 550km, εκεί είναι η μεγαλύτερη διαφορά. 

• Like 4
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ναι αλλά ο Linus (είναι από τους Youtuber που παρακολουθώ και είμαι συνδρομητής του) είναι στις ΗΠΑ και έχει πράγματα που δεν τα έχει κανείς μας...

εμείς εδώ είμαστε ΕΛΛΑΔΑ κάτσε να έρθουν οι δορυφόροι από πάνω μας και τότε θα δούμε αν εμείς εδώ στην ελλάδα θα παίζουμε CS:GO με 44-50ms ή COD

Ισχύει το χαμηλό ping ~40. Το starlink ακολουθεί άλλη προσέγγιση σε σχέση με τους γνωστούς δορυφόρους που προσφέρουν μέχρι τώρα σύνδεση στο ίντερνετ.

Οι δορυφόροι του starlink είναι πολύ πιο κοντά στη γη και δεν στέκονται σταθερά πάνω από ένα σημείο. Άρα είτε είσαι ΗΠΑ είτε Ελλάδα είναι το ίδιο.

Η τεχνολογία εξελίσσεται.

• Like 1
Δημοσ.

To starlink δεν είναι το κλασσικό δορυφορικό που γνωρίζουμε από παλιές τεχνολογίες. Επίσης οι δορυφόροι μεταξύ τους μιλάνε με laser , οπότε όταν με το καλό πιάσουμε 100% ( και πολύ παραπάνω αργότερα , ώστε και το 70% των δορυφόρων να χαλάσει , πάλι θα έχουμε 100% ) είναι καλή φάση ακόμα και για έναν proplayer , να έχεις under10 ping με Αμερική και Τόκυο.  Για τους συμφορουμίτες που έχουν άσχημη άποψη , πρέπει να αναρωτηθείτε πως γίνεται να έχεις άποψη χωρίς να το έχεις χρησιμοποιήσει. Κοιτάμε και κάνα youtuber , τα νούμερα είναι σχετικά καλά για alpha ή beta ....

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γεοστατικός δορυφόρος με το πλέγμα Starlink δεν είναι παρόμοια και ο όρος δορυφορυκό ιντερνετ δεν συνεπάγεται και υψηλή καθυστέρηση. Ο χρόνος να φτάσει ένα δεδομένο από Starlink είναι μικρότερος από την οπτική ίνα που ενώνει Ευρώπη Αμερική. Άρα για διηπειρωτικά multiplayer το Starlink έχει καλύτερο ping, για ενδοειπηρωτικά δεν έχει.

Εδώ όποιος θέλει να μάθει λίγο περισσότερα

Επεξ/σία από Athoz
  • Like 4
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, BadIronTree είπε

BETA 48 ώρες 

210 MAX 110 Average ... speed 
ping 20-40-50 ανάλογα το ύψος του δορυφόρου...

Μέχρι καλοκαίρι θα είναι 18-22   Average λένε...

αλλά ακόμα έχει κενά 20-30 sec Ελλάδα... πρέπει να μπουν καμιά 500ρια δορυφόροι ακόμα για να είναι 100% uptime ( είμαστε αρκετά νότια ) 

το Latency ομως που το μετράνε? εγω εχω ας πούμε απο 50-80 ελλάδα και ευρώπη και 120-180 με σερβερ εκτός ευρώπης. Με δορυφόρο θα έχεις το ίδιο σε κάθε ήπειρο? εκτός αν αυτο που βλέπουμε ειναι καθαρά η σύνδεση με τον δορυφόρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

το Latency ομως που το μετράνε? εγω εχω ας πούμε απο 50-80 ελλάδα και ευρώπη και 120-180 με σερβερ εκτός ευρώπης. Με δορυφόρο θα έχεις το ίδιο σε κάθε ήπειρο? εκτός αν αυτο που βλέπουμε ειναι καθαρά η σύνδεση με τον δορυφόρο.

ακόμα δεν μιλάνε μεταξύ τους  οι δορυφόροι οπότε όλοι έχουν τοπικό σταθμό ... (Ελλάδα νομίζω φτιάχνουν Πελοπόννησο κάπου)  

Οπότε το "piato" που κάνει 2500$ αλλά στο δίνουν 500$  στέλνει σήμα πάνω από το κεφάλι σου στον πιο κοντά που τρέχει σε τροχιά
https://satellitemap.space/

Και μετά αυτό στέλνει το σήμα παλι κάτω στην Ελλάδα για αυτό το low ping   ... 
Στο μέλλον με τα laser θα πηγαίνει Ευρώπη  σε Αμερική με ακόμα πιο low ping και από θαλασσίων οπτικών !

Επεξ/σία από BadIronTree
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ISPs step up fight against SpaceX, tell FCC that Starlink will be too slow | Ars Technica

To predict the capacity required per subscriber, Cartesian said it drew from "current estimates of average bandwidth usage per subscriber, during peak hours, range from 1.7 to 2.7Mbps." It raised those estimates of peak-hours usage "to establish a minimum capacity required of 3.6Mbps per subscriber to provide 25 percent headroom at highest peak usage."

Επεξ/σία από Kostasallinone
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ImNickDDMe είπε

Κατά την γνώμη μου, σε πόλεις δεν αξίζει και τόσο, διότι υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές (FFTH, FTTC, Vectoring κλπ). Τώρα σε ορεινό ή πεδινό χωριό, θα αξίζει η εγκατάσταση του.

΄Η όπως στο Ακριτικό Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου που 1000 σπίτια δεν έχουμε ούτε καμπίνα VDSL (9 με 22 ΜΒ και πληρώνουμε 50)
και όταν ζητάμε επισημά απάντηση, μας λένε δεν έχουν σχέδια αναβάθμισης και ούτε   υπάρχει κάποιο μελλοντικό πλανό, γιατί ανήκουμε στο δίκτυο Ασπροπύργου 5.5 ΧΛΜ μακριά (ενώ κέντρο Χαϊδάρι είναι 1.5 ΧΛΜ ) 

44 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

ISPs step up fight against SpaceX, tell FCC that Starlink will be too slow | Ars Technica

To predict the capacity required per subscriber, Cartesian said it drew from "current estimates of average bandwidth usage per subscriber, during peak hours, range from 1.7 to 2.7Mbps." It raised those estimates of peak-hours usage "to establish a minimum capacity required of 3.6Mbps per subscriber to provide 25 percent headroom at highest peak usage."

καλα θα φαει τρελο πόλεμο και σε αυτό το τομέα ... 
είδαμε πως ολοι λέγαν ότι δεν γίνετε reusable spaceship 
spacexrocketreturn.jpg

και τώρα ολοι τρέχουν από πίσω του... και αυτος πάει για FULL reusable ...

2 ώρες πριν, ikorolis είπε

δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε δορυφορική σύνδεση να έχεις τέτοιο ping.

Δεν είναι απλο πιατάκι και δεν είναι 1ας δορυφόρος στα 35000+,  αλλά χιλιάδες στα 400 χλμ 

https://satellitemap.space/

Επεξ/σία από BadIronTree
  • Like 3
Δημοσ.

Αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι, οντως θα εχει 1000+ δορυφόρους γυρω απο την γή?!?!?! Εννοω επιτρέπεται αυτο?Ο καθενας ανεβάζει όσα κομμάτια θέλει κτλ?

Δημοσ.

Δλδ θες να πας μια βολτα διαστημα και κινδυνευεις να σκασεις σε κανενα δορυφορο

3 ώρες πριν, ikorolis είπε

ναι αλλά ο Linus (είναι από τους Youtuber που παρακολουθώ και είμαι συνδρομητής του) είναι στις ΗΠΑ και έχει πράγματα που δεν τα έχει κανείς μας...

εμείς εδώ είμαστε ΕΛΛΑΔΑ κάτσε να έρθουν οι δορυφόροι από πάνω μας και τότε θα δούμε αν εμείς εδώ στην ελλάδα θα παίζουμε CS:GO με 44-50ms ή COD

Στον Καναδα ειναι ο ανθρωπος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Devil9697 είπε

Αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι, οντως θα εχει 1000+ δορυφόρους γυρω απο την γή?!?!?! Εννοω επιτρέπεται αυτο?Ο καθενας ανεβάζει όσα κομμάτια θέλει κτλ?

πάνω από 50.000 υπάρχουν τώρα , 12.000+ θα είναι το 2027 το Starlink , 1000 τώρα , όχι θα , τώρα

Επεξ/σία από Jos3ph
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Devil9697 είπε

hahahahaha κάθε εβδομάδα στέλνει 60 κομματια  γιατί είναι δικά του όλα 

18x60 +10 polar orbit

Δημοσ.
4 ώρες πριν, trib είπε

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, ένα πρόσφατο βίντεο του Linus αναφέρει download κοντά στα 130Mbps και ping σε CS:GO 44-50ms. Σίγουρα playable, δεν είμαι σίγουρος ότι επαρκεί για pro player. Να μας πουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά. 

Εγω πάντως τώρα παιζω με 40ms CSGO χωρις οπτική ίνα ακομη..

4 ώρες πριν, nikos9595 είπε

Αφού μετράει....

Έχω κάνει ήδη προπαραγελια εγώ ...να ξέρετε δίνετε 350 ευρώ κάπου εκεί ..και μετά έχει μηνιαίο μίσθωμα 90 ευρώ ...θα μπω σύντομα σε beta εγώ για Ελλάδα γιατί είναι και σε μας...ο μόνος λόγος που το πήρα είναι γιατί είμαι eSports player...και δεν χρειάζεται να μετακομίσω εξωτερικό για να ζω από αυτό... 

Ο μόνος λόγος που θα το πάρετε είναι για το χαμηλό ping και ταχύτητα 100 με 150...

Να ξέρετε επίσης πως θα έχουμε στο διάστημα 50000 δορυφόρους όπου αν βγήτε το βράδυ έξω θα δείτε να λάμπει ένα μικρό φως.. 

Δεν συμφαίρει σε καμία περίπτωση ολο αυτο το πακετο. Και αν ήσου νόντως esports Player Θα ήξερες οτι το δορυφορικο δεν ειναι και τοσο σταθερο και εχει και πολυ παραπάνω ping.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...