Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα

Σε αυτοκίνητο που έρχεται από τον κατασκευαστή με ζάντες αλουμινίου και ελαστικά 195/55/R16, θα υπάρχει πρόβλημα να έχω ρεζέρβα σιδερένια ζάντα με ελαστικά 185/65/R15;

Να αναφέρω ότι η 15αρα ζάντα έρχεται στο ίδιο μοντέλο με τις ίδιες διαστάσεις ελαστικού (185/65) απλά σε άλλη έκδοση με πιο απλό εξοπλισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά είσαι οκ:

https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=185-65r15-195-55r16

https://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator/185-65R15/195-55R16/195-50R16

https://mm.lv/tire-calculator/185-65-R15-vs-195-55-R16.html

6 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Να αναφέρω ότι η 15αρα ζάντα έρχεται στο ίδιο μοντέλο με τις ίδιες διαστάσεις ελαστικού (185/65) απλά σε άλλη έκδοση με πιο απλό εξοπλισμό.

Ε άρα γιατί να έχεις πρόβλημα;

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.

Αρα θα είμαι οκ. Σε ευχαριστώ.

Χρήσιμες ιστοσελίδες btw.

45 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ε άρα γιατί να έχεις πρόβλημα;

Το ανέφερα λόγω διαφορετικής διάστασης τους ενός ελαστικού (ρεζέρβα) με τα υπόλοιπα 3 αν τυχόν πάθω λάστιχο.

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Το ανέφερα λόγω διαφορετικής διάστασης τους ενός ελαστικού (ρεζέρβα) με τα υπόλοιπα 3 αν τυχόν πάθω λάστιχο.

Η 15αρα ζάντα θα το εξισορροπήσει απ' όσο είδα. Για έκτακτες ανάγκες θα την κάνεις τη δουλειά σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Βασικά τα τελευταία χρόνια το ένα στα τρία αυτοκίνητα δεν έχει καθόλου ρεζέρβα, και στα υπόλοιπα η πλειοψηφία διαθέτει ρεζέρβα ανάγκης, με τις οποίες η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι 60-80km/h.

Ε μια κανονική ρεζέρβα, έστω και με ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις από τα κανονικά ελαστικά, είναι πολύ καλύτερη λύση από το να μην έχει καθόλου ή ρεζέρβα ανάγκης.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Βασικά τα τελευταία χρόνια το ένα στα τρία αυτοκίνητα δεν έχει καθόλου ρεζέρβα, και στα υπόλοιπα η πλειοψηφία διαθέτει ρεζέρβα ανάγκης, με τις οποίες η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι 60-80km/h.

Ε μια κανονική ρεζέρβα, έστω και με ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις από τα κανονικά ελαστικά, είναι πολύ καλύτερη λύση από το να μην έχει καθόλου ή ρεζέρβα ανάγκης.

Την ξέρω αυτή την νέα μόδα των εταιριών και δυστυχώς πολλοί που ξέρω είναι οκ με τα χαζό κιτ επισκευής κλπ. Είναι της λογικής έχει κιτ, έχω οδική, και να έχει ρεζέρβα σιγά μην αλλάζω λάστιχο. 

Εγώ είμαι της λογικής ότι το κιτ είναι χαζό επισκευή που δεν δουλεύει πάντα ενώ με την οδική πρέπει να περιμένεις πόση ώρα. Ειδικά δε αν είσαι εκδρομή με τα παιδιά, αργία και σε επαρχία κλαφτα.

Για αυτό ψάχνω μια σιδερένια 15αρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και αφού φαίνεται να είναι οκ σε θέμα διαστάσεων θα το προχωρήσω. 

Βασικά και του πατέρα μου φοράει 17 άρα και ρεζέρβα έχει από την μάνα του 16αρα,οπότε θεώρησα ότι θα είμαι οκ. Απλά είπα να ρωτήσω καμία γνώμη. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nemesiskp είπε

Την ξέρω αυτή την νέα μόδα των εταιριών και δυστυχώς πολλοί που ξέρω είναι οκ με τα χαζό κιτ επισκευής κλπ. Είναι της λογικής έχει κιτ, έχω οδική, και να έχει ρεζέρβα σιγά μην αλλάζω λάστιχο. 

Εγώ είμαι της λογικής ότι το κιτ είναι χαζό επισκευή που δεν δουλεύει πάντα ενώ με την οδική πρέπει να περιμένεις πόση ώρα. Ειδικά δε αν είσαι εκδρομή με τα παιδιά, αργία και σε επαρχία κλαφτα.

Για αυτό ψάχνω μια σιδερένια 15αρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και αφού φαίνεται να είναι οκ σε θέμα διαστάσεων θα το προχωρήσω. 

Βασικά και του πατέρα μου φοράει 17 άρα και ρεζέρβα έχει από την μάνα του 16αρα,οπότε θεώρησα ότι θα είμαι οκ. Απλά είπα να ρωτήσω καμία γνώμη. 

Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι το "ok", αν έχεις στο μυαλό σου πως η ρεζέρβα είναι μια λύση ανάγκης και όσο τη χρησιμοποιείς θα πρέπει να μετριάζεις την ταχύτητα σου, τότε θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

καλά προφανώς θα είμαι πιο μαζεμένος. έτσι και αλλιώς με τα μικρά μέσα πάω πολύ χαλαρά. επίσης πέρα από την διάσταση μιλάμε και για άλλο ελαστικό με διαφορετική φθορά κλπ. αλλά σίγουρα θα είμαι πιο άνετος από ένα κιτ επισκευής ή μια λεπτή ρόδα ανάγκης 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, nemesiskp είπε

Καλησπέρα στην ομάδα

Σε αυτοκίνητο που έρχεται από τον κατασκευαστή με ζάντες αλουμινίου και ελαστικά 195/55/R16, θα υπάρχει πρόβλημα να έχω ρεζέρβα σιδερένια ζάντα με ελαστικά 185/65/R15;

Όχι δεν υπάρχει.Ισως χρειαστείς μόνο αλλά μπουλόνια.

Σε εμένα π.χ. η ρεζέρβα είναι 205/55/16,ήταν και η εργοστασιακή διάσταση,

και τα ζαντολαστιχα που εχω είναι 225/45/17 και 245/40/17.

Την έχω χρησιμοποιήσει μια φορά,χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Στις δαγκάνες δεν νομίζω να βρίσκει γιατί όπως είπα είναι η εργοστασιακή που έρχεται στο ίδιο αμάξι απλά με άλλον εξοπλισμ. Ίδιος κινητήρας κλπ αλλά πιο φθήνη σαν έκδοση.

Για τα μπουλόνια θα το κοιτάξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...