Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, haHa είπε

Γενικοτερα, οποιος βασιζεται στα κουτακια για να βγαλει ακρη αν τον κλεβουν, δεν εχει καμια ελπιδα για αξιοπιστο αποτελεσμα.

Επειδή το λες και το ξαναλές, αναφορικά με τα «κουτάκια», είπα ότι ήταν η αφορμή να το ψάξω περαιτέρω. Και το έψαξα πηγαίνοντας εκεί που πήγαινα τόσο καιρό και ζητώντας να το γεμίσει.

Είπα στο πρώτο post ότι το πρώτο κουτάκι έσβησε στα 69 χιλιόμετρα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, και η διαφορά είναι μεγάλη, συγκεκριμένα θα έπρεπε να βγάλει περίπου τα διπλάσια, άντε +80% αντί για +100%. Αν έσβηνε στα 120 ή ακόμα και στα 110 χιλιόμετρα στη χειρότερη, δε θα έδινα τόσο βάση.

Όσους έχω ρωτήσει που έχουν αυτό το αυτοκίνητο (και το έχουν πολλοί), έχουν επιβεβαιώσει ότι το πρώτο κουτάκι σβήνει στα 130-150 χιλιόμετρα εντός πόλης (δε λέμε ο άλλος να κοφτιάζει πάντα και παντού).

Από εκεί και πέρα, επειδή επιμένεις με τα κουτάκια, ανέφερα ήδη ότι είμαι ο πρώτος που φωνάζω να μη δίνει κανείς βάση σε βελόνες και κουτάκια, και πως ο μόνος πρακτικός τρόπος είναι το φουλάρισμα -> διάνυση όσο μεγαλύτερης απόστασης γίνεται -> φουλάρισμα -> διαίρεση απόστασης/λίτρων. Τώρα εσείς το πήγατε στο next level με το να στραγγίξουμε το ντεπόζιτο και να πάρουμε βαθμονομημένα δοχεία και να το γεμίσουμε με αυτά. Καλή φάση, αλλά δε θα γίνει ποτέ. Και η λογική σας είναι «αφού δε μπορείς να το κάνεις έτσι, δε μπορείς να αποδείξεις τίποτα άρα δεν κλέβουν τα βενζινάδικα». ΟΚ.

Γνωρίζω ότι τα 93 χιλιόμετρα που διένυσα δεν είναι τόσο πολλά. Δεν είναι και 20 όμως. Τα 14,8 λίτρα όμως εξακολουθούν να μου φαίνονται πολλά για αυτά τα 93 χιλιόμετρα. Και είπα ότι ο άλλος στην Ελίν ίσα που μου έβαλε παραπάνω για να στρογγυλοποιήσει στα 22€. Συγκεκριμένα πρέπει να μου έβαλε περίπου 20 cents, δηλαδή περίπου 130ml αφού έσκασε η αντλία.

• Like 1
  • Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

έχοντας άμεση επαφή με τουλάχιστον 4-5 βενζινάδικα, θεωρώ προσβλητική την άποψη ότι όλοι κλέβουν για όσους είναι τίμιοι επιχειρηματίες και παλεύουν να επιβιώσουν με όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, for4 είπε

έχοντας άμεση επαφή με τουλάχιστον 4-5 βενζινάδικα, θεωρώ προσβλητική την άποψη ότι όλοι κλέβουν για όσους είναι τίμιοι επιχειρηματίες

Χωρίς ίχνος ειρωνίας, θα ήθελα ένα pm με αυτά τα βενζινάδικα ώστε να τα ελέγξω και να τα προτιμώ.

• Like 3
Δημοσ.

fun fact εχω παει να γεμίσω με το δείκτη στο 50% σε 60ρι ντεπόζιτο. Του λέω γέμισε το γιατί άδειασε και μου έβαλε 70 ευρώ (περίπου 50 λίτρα).

Το αστείο είναι πως ο δείκτης ανέβηκε στο 75%. Φυσικά και του έκανα φασαρία.

Στο ίδιο πρατήριο έχω πάει να γεμίσω υγραέριο και μου λέει βάζω μέχρι 10(ευρώ ή λίτρα δε θυμάμαι) λόγο θέματος της αντλίας και του λέω δε πειράζει βάλε όσες φορές χρειαστεί. Μου λέει "κοίτα αν σου βάλω πολλές φορές θα πληρώσεις κάτι παραπάνω".

Μετά απο λίγη κουβέντα και "τι εννοείς αφου έρχομαι και γεμίζω κάθε βδομάδα" μου είπε πως η αντλία υγραερίου μετράει 1 ευρώ και μετά ρίχνει(ουσιαστικά κλέβει...).

Βέβαια ποτέ δεν έχω παρατηρήσει διακυμάνσεις σε κατανάλωση χωρίς λόγο ούτε περίεργα με τη ποιότητα καυσίμου μιας και φουλάρω κάθε βδομάδα απο εκεί. 

Φυσικά και 100% των βενζινάδικων με έχουν κλέψει όταν γεμίζω το παπί βάζοντας μου συχνά παραπάνω απο τη χωρητικότητα του.

Τώρα τον TS τον κλέψανε σίγουρα λίγο. Λίγο και μια διαφορά στην οδήγηση λίγο η κλίση του εδάφους κλπ κλπ βγαίνουν τα λίτρα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Χωρίς ίχνος ειρωνίας, θα ήθελα ένα pm με αυτά τα βενζινάδικα ώστε να τα ελέγξω και να τα προτιμώ.

δυστυχώς είναι επαρχία. Αλλά επειδή γνωρίζω, εννοείται ότι ένα ποσοστό κλέβει, δεν ξέρω πόσο 20%; 30%; Δεν το ξέρω. Αλλά δεν κλέβουν όλοι. Επίσης επειδή είμαστε επαρχία όπως είπα και ξέρω δυστυχώς ακόμα και σε πρατήρια που είναι γνωστό ότι κλέβουν, ο κόσμος πάλι εκεί πάει επειδή είναι 2 λεπτά πιο φθηνοί. Νευριάζουν μια φορά που τους παρά κλέβουν, αλλάζουν ένα μήνα και ξανά γυρνάνε μετά. Άρα ποιος τους φταίει;

επίσης επειδή το καύσιμο είναι ιδιαίτερο προιόν δύσκολα μετρήσιμο, πολλοί  νομίζουν λανθασμένα ότι τους κλέβουν. Πόσες φορές έχει τύχει σε αυτά τα καλά που λέω μαγαζιά να πάνε να τους κατηγορούν για κλέψιμο ή νερό κλπ και μετά να γυρνάνε από μια βδομάδα να ζητάνε συγγνώμη που τους είπε ο  μάστορας ότι ήταν κάτι άλλο τελικά....άπειρα σκηνικά. Να λέει ο άλλος δεν ανέβηκε ο δείκτης δεν μου έβαλες ενώ είχε βγει η απόδειξη. Δηλαδή ο επιχειρηματίας δεν θα εμπιστευτεί το σύστημα εισροών εκροών που το πλήρωσε πριν 2 χρόνια 40κ και το συντηρεί συνέχεια ο εγκαταστάτης και θα εμπιστευτεί το φλοτέρ του σιτροέν ξαρά 15ετίας.

Επίσης τουλάχιστον για τα πρατήρια τα ιδιωτικά που δεν έχουν σούπερ μάρκετ μέσα το κέρδος βγαίνει μόνο από το καύσιμα, όλα τα άλλα είδη είναι για να μην είναι άδειο το μαγαζί. Τζίροι κάτω από 10€ την μέρα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, phanispal είπε

Επειδή το λες και το ξαναλές, αναφορικά με τα «κουτάκια», είπα ότι ήταν η αφορμή να το ψάξω περαιτέρω. Και το έψαξα πηγαίνοντας εκεί που πήγαινα τόσο καιρό και ζητώντας να το γεμίσει.

Είπα στο πρώτο post ότι το πρώτο κουτάκι έσβησε στα 69 χιλιόμετρα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, και η διαφορά είναι μεγάλη, συγκεκριμένα θα έπρεπε να βγάλει περίπου τα διπλάσια, άντε +80% αντί για +100%. Αν έσβηνε στα 120 ή ακόμα και στα 110 χιλιόμετρα στη χειρότερη, δε θα έδινα τόσο βάση.

Όσους έχω ρωτήσει που έχουν αυτό το αυτοκίνητο (και το έχουν πολλοί), έχουν επιβεβαιώσει ότι το πρώτο κουτάκι σβήνει στα 130-150 χιλιόμετρα εντός πόλης (δε λέμε ο άλλος να κοφτιάζει πάντα και παντού).

Από εκεί και πέρα, επειδή επιμένεις με τα κουτάκια, ανέφερα ήδη ότι είμαι ο πρώτος που φωνάζω να μη δίνει κανείς βάση σε βελόνες και κουτάκια, και πως ο μόνος πρακτικός τρόπος είναι το φουλάρισμα -> διάνυση όσο μεγαλύτερης απόστασης γίνεται -> φουλάρισμα -> διαίρεση απόστασης/λίτρων. Τώρα εσείς το πήγατε στο next level με το να στραγγίξουμε το ντεπόζιτο και να πάρουμε βαθμονομημένα δοχεία και να το γεμίσουμε με αυτά. Καλή φάση, αλλά δε θα γίνει ποτέ. Και η λογική σας είναι «αφού δε μπορείς να το κάνεις έτσι, δε μπορείς να αποδείξεις τίποτα άρα δεν κλέβουν τα βενζινάδικα». ΟΚ.

Γνωρίζω ότι τα 93 χιλιόμετρα που διένυσα δεν είναι τόσο πολλά. Δεν είναι και 20 όμως. Τα 14,8 λίτρα όμως εξακολουθούν να μου φαίνονται πολλά για αυτά τα 93 χιλιόμετρα. Και είπα ότι ο άλλος στην Ελίν ίσα που μου έβαλε παραπάνω για να στρογγυλοποιήσει στα 22€. Συγκεκριμένα πρέπει να μου έβαλε περίπου 20 cents, δηλαδή περίπου 130ml αφού έσκασε η αντλία.

Εχεις σκεφτεί να γεμίζεις μονος σου ώστε να ελέγχεις τι γίνεται και να γεμίζεις πάντα μέχρι το ιδιο σημείο;Δεν στο λέω ειρωνικά.Επίσης δεν χρειάζεται πάντα να το στρογγυλοποιούν.Ειδικά αν πληρώνεις με κάρτα δεν λεει κάτι.Αλλά ακόμα και με μετρητά έχουν ρέστα πάνω τους.Στον ανεφοδιασμό κατεβαίνεις απο το αμάξι ή κάθεσαι μέσα;

Επίσης μην ξεχνάμε ότι τα ρεζερβουάρ είναι μετρημένα ώς δοχεία όχι  ομως μαζί με τον λαιμό.Ο λαιμός μαζί με τις εξαερώσεις μπορεί να είναι απο ελάχιστα μέχρι κάμποσα λίτρα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, lari9gr είπε

στο μηχανακι παιζει τεραστιο ρολο το χερι σου ιδικα αν εχεις ss. Με το δικο μου gsxr ενα γεμισμα στα μεγαρα μου εβγαζε καπου στα 120-130 χλμ αλλα αν πηγαινα Επιδαυρο εβγαζα ανετα πανω απο 200

Αν για Επιδευαρο το SS σου εβγαλε 200χιλιομετρα, μαλλον πηγαινες για τσαι και οχι στο Stork :)

Παντως για να μεινω στο θεμα, ειναι αρκετα πιθανο και ο προηγουμενος που γεμισε να ΜΗΝ το ειχε ξεχειλησει το τεποζιτο και ο επομενος που εβαλες στη Shell να το γεμισε μεχρι πανω πανω με αποτελεσμα η διαφορα να εγινε πιο αισθητη. Σε συνδυασμο με τα εντονα κρυα που ανεβαινει η καταναλωση ελαφρως, ειδες αυτο το 16l/100 πραγμα που μπορει να ειναι συνδυασμος και των 3ων. Χωρις βεβαια να απολέιεται να τσιμπησε και ο τυπος λιγο στο μετρημα. Αλλα να κλεψει ΤΟΣΟ πολυ, αποκλειεται.

Να ξερεις παντως πως απο το πρωτο κλικ της αντλιας, μεχρι το φουλαρισμα μεχρι πανω, η διαφορα ειναι πανω απο 3L.

Δεν θα ημουν και τοσο σιγουρος οτι με εκλεψε, χωρις βεβαια να το αποκλειω κ ολας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, phanispal είπε

Αν το πρωτο κουτακι πεσει γρηγορα, δυο ειναι τα ενδεχομενα:
α) δεν ειχε γεμισει τελειως το ντεποζιτο
β) το αυτοκινητο ειχε πολυ αυξημενη καταναλωση για καποιο λογο

Βεβαια ειναι δικο σου θεμα το γιατι κανεις ενα αλμα λογικης και θεωρεις οτι οταν σβηνει γρηγορα το πρωτο κουτακι, σημαινει οτι σε εκλεψαν στο προηγουμενο γεμισμα. 
Το μονο που δειχνει στους υπολοιπους ειναι οτι δεν το εχεις με το θεμα της καταναλωσης.

Εδω η λογικη phanispal:
1) Πιστευω οτι με εκλεψαν την τελευταια φορα που πηγα στο x βενζιναδικο. Πως θα το αποδειξω αυτο; Εδω:
2) θα κανω μερικα χιλιομετρα και
3) θα παω να γεμισω σε ενα αλλο, 2o βενζιναδικο
4) βασει των χιλιομετρων που εκανα και των λιτρων που μου ειπαν οτι μου εβαλαν στο 2ο βενζιναδικο, θα βρω την καταναλωση για αυτα τα χιλιομετρα και αν ειναι μεγαλη, τοτε σημαινει οτι:
5) με εκλεψαν στο 1ο βενζιναδικο!

F*CK Logic!

----------------------------------------------

15 ώρες πριν, phanispal είπε

...Και η λογική σας είναι «αφού δε μπορείς να το κάνεις έτσι, δε μπορείς να αποδείξεις τίποτα άρα δεν κλέβουν τα βενζινάδικα». ΟΚ..

Ειναι η 2η φορα(τωρα μαλιστα τα εβαλες και σε εισαγωγικα) που γραφεις πραγματα που δεν ειπωθηκαν ποτε, το ειχες κανει και πιο πριν:

Στις 10/2/2021 στις 4:03 ΜΜ, phanispal είπε

Άρα ισχυρίζεσαι ότι ποτέ κανείς δεν πήρε λιγότερο καύσιμο απ' όσο πλήρωσε.

Δηλαδή στο insomnia μετά από τόσα άλλα, θα μάθουμε και ότι δεν έχει κλέψει ποτέ και κανένα βενζινάδικο.

Καταλαβαινω οτι για να καλυψεις την ελλειψη απλων ικανοτητων λογικης(πχ βγαζεις συμπερασματα απο το ποτε σβηνει ενα κουτακι) βαζεις λογια που ουδεποτε ειπε ο αλλος, αλλα δεν ειναι ωραιο.
Οπως μπορει βεβαια ο καθενας.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Αν για Επιδευαρο το SS σου εβγαλε 200χιλιομετρα, μαλλον πηγαινες για τσαι και οχι στο Stork

Παντως για να μεινω στο θεμα, ειναι αρκετα πιθανο και ο προηγουμενος που γεμισε να ΜΗΝ το ειχε ξεχειλησει το τεποζιτο και ο επομενος που εβαλες στη Shell να το γεμισε μεχρι πανω πανω με αποτελεσμα η διαφορα να εγινε πιο αισθητη. Σε συνδυασμο με τα εντονα κρυα που ανεβαινει η καταναλωση ελαφρως, ειδες αυτο το 16l/100 πραγμα που μπορει να ειναι συνδυασμος και των 3ων. Χωρις βεβαια να απολέιεται να τσιμπησε και ο τυπος λιγο στο μετρημα. Αλλα να κλεψει ΤΟΣΟ πολυ, αποκλειεται.

Να ξερεις παντως πως απο το πρωτο κλικ της αντλιας, μεχρι το φουλαρισμα μεχρι πανω, η διαφορα ειναι πανω απο 3L.

Δεν θα ημουν και τοσο σιγουρος οτι με εκλεψε, χωρις βεβαια να το αποκλειω κ ολας.

ή για τσαι στο stork :)

Δημοσ.

Shell τις τρίτες με τη προσφορά για V-power.... ακόμα γελάω... Σε αυτοκίνητο με 45αρι ρεζερβουάρ μου εβαλαν 47 λιτρα και όταν το είπα στον υπευθυνο μου είπε : καλά δε ξέρεις ότι χωράει  και ο λαιμός του ρεζερβουαρ. Και του απαντάω ναι το ξέρω αλλά εγώ δεν είμαι τοσο πολύ δυνατος για να  σπρώξω το αυτοκίνητο μεχρι εδώ άρα είχε βενζίνα μέσα ...

Εκανα έγγραφο παράπονο, κάλεσα την αστυνομία για καταγραφή του συμβάντος και μετά από δυο μέρες με κάλεσαν από την Shell και ζητούσαν συγγνώμη κλπ

Δημοσ.

http://www.s-oil7.net/eng/knowledge/expert/view.jsp?seq=79

Εδώ μπορείτε να δείτε γιατί η πραγματική χωρητικότητα είναι περίπου 10% μεγαλύτερη από αυτή που νομίζετε. Δεν σας κλέβουν επειδή σας βαλαν 2-3 λίτρα παραπάνω απ αυτό που εσείς νομίζετε ότι πρέπει να πάρει το ρεζερβουάρ. 

Αυτό το θέμα έχει εξελιχθεί στη χειρότερη συζήτηση καφενείου. Ο ts θεωρεί ότι τον έκλεψαν ενώ ο haha του εξηγει τόσες φορές γιατί αυτό που λέει είναι παράλογο. Αλλά όχι... ολόκληρος ts δεν θα κάτσει να αλλάξει το σκεπτικό του. Εξακολουθεί να επιμένει διαβαλοντας συγκεκριμένο επαγγελματία. Και έχουμε και τους άλλους άλλους να συμφωνούν μαζί του γιατί απλά "και εμένα με εκλεψαν άρα ολοι κλέβουν αρα και τον ts τον έκλεψαν". Καληνύχτα. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθώ την μέθοδο του μπιτονιού αν έχω αμφιβολίες.

Δηλαδή. Ζητάω απο τον τύπο να μου γεμίσει το 10λιτρο μπιντόνι.

Ο λόγος που το ξεκίνησα αρχικά ήταν γιατί είδα μεγάλη απόκλιση σε κάποια γεμίσματα σε ένα kaoil που είχα για στάνταρ βενζινάδικο.

Το Πάκι μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι γιατί "κατάφερε" και έβαλε στο 10λιτρο μπιντόνι 13,5 λίτρα.

Εννοείται έκανε τον κινέζο μετά και στρίβειν δια του αρραβώνως...

Ομοίως και για μένα.

Τελικά βρήκα ένα ΕΚΟ που το έχω πλέον για στανταράκι και με την γνωστή μέθοδο η απόκλιση ήταν κοντά στο λίτρο(αποδεκτό μέχρι ένα σημείο).

• Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, piiii είπε

Τελικά βρήκα ένα ΕΚΟ που το έχω πλέον για στανταράκι και με την γνωστή μέθοδο η απόκλιση ήταν κοντά στο λίτρο(αποδεκτό μέχρι ένα σημείο).

Δηλαδή εκεί σου γεμίζει το μπετόνι με 11 λίτρα?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

volumetric-flask-800x800.JPG

Πιστοποιημένο Ογκομετρικό για ιατρικό εξοπλισμο 

Εννοείται στα  περισσότερα λίτρα έχουν απώλειες ακόμη κ από θερμοκρασίες περιβάλλοντος.. οπότε το καλύτερο θα ήταν να μειώσουν φόρους πάνω στα πετρελαιοειδή  για να μειώσουμε την χασουρα και αυτοί κ εμεις

https://www.huffingtonpost.gr/2017/01/25/oikonomia-pratiria-klevoyn-venzini_n_14384566.html

Επεξ/σία από kage
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...