Ntinaras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Dantε είπε Απαγορευεται σε μπουκαλια νερου κτλ. Αμα πας με δοχειο που ειναι για βενζινη μια χαρα σου βαζουν.Αν σου αρνηθουν κιολας,μπορεις να φωναξεις αστυνομια γιατι προφανως κατι θα μαγειρευουν με τη ποσοτητα. Παντως ολοι παιζουν με το νομιμο ποσοστο αποκλισης της αντλιας.Νομιζω ειναι 5%.Δηλαδη εκ των προτερων σε κλεβουν ενα 5% νομιμα.Απο κει και πανω ειναι παρανομο... 5% ειναι χαοτικα μεγαλη αποκλιση τελευταια φορα που κοιταξα η νομιμη ειναι 0.2% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Το επιτρεπόμενο ποσοστό απόκλισης είναι κάτω από 0,5%. Άρθρο 143: Θέση των αντλιών υγρών καυσίμων/διανομέων (dispensers) υγραερίου σε κατάσταση «εκτός λειτουργίας» 2. Εφόσον κατά τους ελέγχους για την ακρίβεια των ογκομετρητών υγρών καυσίμων, που διενεργούνται από τα αρμόδια όργανα, διαπιστωθεί ελλιπής μέτρηση από 0,5% έως 1,0% η αντλία/διανομέας τίθεται από τον πρατηριούχο αμέσως εκτός λειτουργίας, ο οποίος και αναρτά πάνω σε αυτήν πινακίδα με την ένδειξη «ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ», μέχρις ότου η αντλία/διανομέας επισκευαστεί, ρυθμιστεί και σφραγιστεί και σε κάθε υπεύθυνο επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις. http://www.opengov.gr/ypoian/?p=2700 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, c23 είπε 5% είναι υπερβολικά πολύ. +-0,5% είναι το νόμιμο όριο, με 1,5% γίνεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. *** Ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις μόνος είναι με πιστοποιημένο δοχείο. (ακόμα και τα δοχεία της βενζίνης έχουν σφάλματα, όχι και 500mL αλλά έχουν). Αν θυμάμαι καλά κάθε πρατήριο πρέπει να έχει ένα πιστοποιημένο δοχείο κάπου. Αυτό δε μπορεί να το έχει ο καθένας σπίτι του, οπότε κάνουμε καταγγελία και σκάνε οι αρμόδιοι να ελέγξουν, και ανάλογα τι δόντι έχει ο πρατηριούχος σκάει (αν σκάσει) πρόστιμο. Αν δείτε επίσης σε όσες περιπτώσεις έχει φάει πρόστιμο ή κλείσιμο πρατήριο ήταν σε συγκεκριμένη αντλία, και όχι σε όλες. Οι περισσότεροι ξέρουν ποια είναι η εκάστοτε αντλία. Πέρα από αυτό, η απόκλιση είναι στάνταρ παντού, σε ό,τι είναι μετρήσιμο και επίσης ανάλογα με τη μέθοδο που ελέγχει κάποιος υπάρχει και η ανάλογη αβεβαιότητα που δίνουμε για τη x απόκλιση που βρήκαμε. Που να δείτε στα θερμόμετρα υπερύθρων τι ακρίβεια δίνει ο κατασκευαστής.. Τα παρακάτω είναι τα δοχεία που μετράνε τα υγρά καυσιμα ,ακομα και το υπουργείο με τέτοιο μετράει https://www.spyrides.gr/el/εξοπλισμός-πρατηριών/λιτρόμετρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drakopoulos1988 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Φίλε δεν μπορείς να μιλάς για κουτάκια όσον αφορά χύμα ποσότητες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kariolikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Στις 8/11/2021 στις 1:25 ΜΜ, Orestis___p είπε Δεν το είδα ούτε στον δείκτη ούτε στα χιλιόμετρα. Το αμάξι ήταν σαν να μην πήγε ποτέ στο βενζινάδικο. Σίγουρα δεν μπορεί να μου έβαλε 10€ αέρα και Γιαυτο έγραψα εδώ για να πάρω και μια δεύτερη άποψη. Γιατί λογικά να το πάρουμε έχεις μια τιμή που οποία και αν είναι αντιστοιχεί σε κάποια λίτρα. Αν αυτά τα λίτρα δεν φαίνονται πουθενά...αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Ούτε τον έξυπνο κάνω ούτε τίποτα. Για να παραθεσω και εγω την προσωπικη μου εμπειρια, στο γέμισμα αυτού του μήνα στο ίδιο πρατήριο Shell που πάντα βάζω, έχω τεράστια απόκκλιση στα χιλιόμετρα, σε μήνα που βγήκα με το αμάξι και λιγο Εθνική. Οι διαδρομές είναι στάνταρ - σπίτι - δουλειά, το βενζινάδικο στάνταρ το ίδιο , το γέμισμα στάνταρ μέχρι να φουλάρει (ασχέτως τιμής βενζίνης).Η χιλιομετρική διαφορά ειναι πολύ πάνω από 100km (κ λίγα λέω) Anyway, θα τσεκάρω και το επόμενο φουλάρισμα και θα επανέλθω αν υπάρχει ακόμα το θέμα,μη τυχόν και έχει προκύψει άλλος παράγοντας που το οχημα διένυσε τόσα λιγότερα χιλιόμετρα. Να σημειώσω ότι (ξέρω πως θα ακουστεί) άκουσα και από αλλες πλατφόρμες παράπονα σχετικά με κατανάλωση καυσίμου Δεν συγκράτησα αν αφορούσε την ίδια εταιρία Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kariolikos είπε Για να παραθεσω και εγω την προσωπικη μου εμπειρια, στο γέμισμα αυτού του μήνα στο ίδιο πρατήριο Shell που πάντα βάζω, έχω τεράστια απόκκλιση στα χιλιόμετρα, σε μήνα που βγήκα με το αμάξι και λιγο Εθνική. Οι διαδρομές είναι στάνταρ - σπίτι - δουλειά, το βενζινάδικο στάνταρ το ίδιο , το γέμισμα στάνταρ μέχρι να φουλάρει (ασχέτως τιμής βενζίνης).Η χιλιομετρική διαφορά ειναι πολύ πάνω από 100km (κ λίγα λέω) Anyway, θα τσεκάρω και το επόμενο φουλάρισμα και θα επανέλθω αν υπάρχει ακόμα το θέμα,μη τυχόν και έχει προκύψει άλλος παράγοντας που το οχημα διένυσε τόσα λιγότερα χιλιόμετρα. Να σημειώσω ότι (ξέρω πως θα ακουστεί) άκουσα και από αλλες πλατφόρμες παράπονα σχετικά με κατανάλωση καυσίμου Δεν συγκράτησα αν αφορούσε την ίδια εταιρία Ευχαριστώ Εγώ πάντως δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα από όσα έγραψες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kariolikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάντως δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα από όσα έγραψες. σώθηκε η βεζίνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, kariolikos είπε σώθηκε η βεζίνα Ε πες έτσι, τώρα βγάζουν όλα νόημα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmmart Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα υποκαταστηματα shell ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕ τα θεωρώ τα καλύτερα. Εμένα σε Sirion του 08 με γέμισμα βγάζει 80 χιλιόμετρα τη γραμμή Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από mmmart Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, mmmart είπε Τα υποκαταστηματα shell ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕ τα θεωρώ τα καλύτερα. Εμένα σε Sirion του 08 με γεμιστά μου βγάζει 80 χιλιόμετρα τη γραμμή τα γεμιστά με κιμά ή μόνο με ρύζι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 8/11/2021 στις 2:31 ΠΜ, Orestis___p είπε Καλησπέρα σε όλους. Εγώ έχω ένα περιστατικό που έχει συμβεί μόνο δυο φορές αλλά είναι αρκετές για να με κάνουν να εκνευριστώ. Το αμάξι μου είναι καινούριο,2020μοντέλο,πετρέλαιο και αρκετά οικονομικό. Καύσιμο βάζω πάντα v power diesel της shell. Συνήθως οταν φτάνει στην τελευταία γραμμή πριν το κόκκινο για να μπει στη ρεζέρβα,βάζω 10€. Ξαναλέω το αμάξι είναι αρκετά οικονομικό και με αυτό το δεκάρικο περνάει ελάχιστα την μέση(δηλαδή προς το γεμάτο). Επομένως μπορείτε να καταλάβετε. Για να μην πολυλογώ,σήμερα και μια ακόμη φορά έκανα το καθιερωμένο γέμισμα και αφού άνοιξα το αμάξι για να φύγω,ο δείκτης,καθώς και η ένδειξη των εναπομείναντων χιλιομέτρων δεν κουνήθηκαν καθόλου. Και τις δυο φορές γύρισα πίσω και τους είπα ότι δεν ανέβηκε. Την πρώτη φορά μου είπε ότι έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι και μάλιστα με έβαλε να πληρώσω άλλο ένα 10ρικο για να ανεβεί γιατί λέει ότι ενδεχομένως να κόλλησε...την δεύτερη φορά,που ήταν σήμερα,έγινε το ίδιο πράγμα και όταν γύρισα πάλι για να τους πω ότι δεν γέμισε τίποτα,μου απάντησαν ότι έχει θέμα το αμάξι και ότι πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία. Όταν έφευγα μάλιστα,μου είπαν να επικοινωνήσω με την shell για να τους πω τι έγινε. Και σκέφτομαι τώρα... «να πάρω να τους πω τι; Θα αλλάξει κάτι;» Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται με αυτή την κατάσταση. Shell Θεσσαλονίκη! Μου εχει τυχει παρομοια φαση με 20ευρω, δεν ανεβηκε καθολου ουτε δεικτης ουτε χιλιομετρα. Δεν τους ειπα τιποτα επειδη ηταν μετα απο καιρο ακινησιας του αυτοκινητου και θεωρησα πως κολλησε, το ειχε παθει πριν καποια χρονια. Τελικα αποδειχθηκε πως ηταν καθαρη κλοπη. Μαλλον επειδη δε βγηκα καθολου απο το αυτοκινητο και ουτε καν κοιταξα την αντλια, ειδε πως ασχολιομουν με το τηλεφωνο και με εκλεψε στην ψυχρα. Απο τοτε, εχει χασει απο μενα τζιρο 500 ευρω περιπου και το ιδιο απο 2 φιλους που τους το ειπα, συνολο 1500 ευρω σε λιγους μηνες. Στη χρονια θα εχει χασει περιπου 6.000 ευρω τζιρο απο μας τους 3, και στη δεκαετια θα εχει χασει πανω απο 60.000 ευρω. Γιατι το σημειο ειναι πολυ βολικο και μαλλον θα γεμιζαμε σχεδον παντα απο εκει. Καριολη βενζινα, τα χαιρετισματα μας, χωσε το 20ευρω εκει που ξερεις!!! 🖕 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από archer100 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, archer100 είπε Μου εχει τυχει παρομοια φαση με 20ευρω, δεν ανεβηκε καθολου ουτε δεικτης ουτε χιλιομετρα. Δεν τους ειπα τιποτα επειδη ηταν μετα απο καιρο ακινησιας του αυτοκινητου και θεωρησα πως κολλησε, το ειχε παθει πριν καποια χρονια. Τελικα αποδειχθηκε πως ηταν καθαρη κλοπη. Μαλλον επειδη δε βγηκα καθολου απο το αυτοκινητο και ουτε καν κοιταξα την αντλια, ειδε πως ασχολιομουν με το τηλεφωνο και με εκλεψε στην ψυχρα. Απο τοτε, εχει χασει απο μενα τζιρο 500 ευρω περιπου και το ιδιο απο 2 φιλους που τους το ειπα, συνολο 1500 ευρω σε λιγους μηνες. Στη χρονια θα εχει χασει περιπου 6.000 ευρω τζιρο απο μας τους 3, και στη δεκαετια θα εχει χασει πανω απο 60.000 ευρω. Γιατι το σημειο ειναι πολυ βολικο και μαλλον θα γεμιζαμε σχεδον παντα απο εκει. Καριολη βενζινα, τα χαιρετισματα μας, χωσε το 20ευρω εκει που ξερεις!!! 🖕 Μπειζάνη εσύ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1966 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, archer100 είπε Μου εχει τυχει παρομοια φαση με 20ευρω, δεν ανεβηκε καθολου ουτε δεικτης ουτε χιλιομετρα. Δεν τους ειπα τιποτα επειδη ηταν μετα απο καιρο ακινησιας του αυτοκινητου και θεωρησα πως κολλησε, το ειχε παθει πριν καποια χρονια. Τελικα αποδειχθηκε πως ηταν καθαρη κλοπη. Μαλλον επειδη δε βγηκα καθολου απο το αυτοκινητο και ουτε καν κοιταξα την αντλια, ειδε πως ασχολιομουν με το τηλεφωνο και με εκλεψε στην ψυχρα. Απο τοτε, εχει χασει απο μενα τζιρο 500 ευρω περιπου και το ιδιο απο 2 φιλους που τους το ειπα, συνολο 1500 ευρω σε λιγους μηνες. Στη χρονια θα εχει χασει περιπου 6.000 ευρω τζιρο απο μας τους 3, και στη δεκαετια θα εχει χασει πανω απο 60.000 ευρω. Γιατι το σημειο ειναι πολυ βολικο και μαλλον θα γεμιζαμε σχεδον παντα απο εκει. Καριολη βενζινα, τα χαιρετισματα μας, χωσε το 20ευρω εκει που ξερεις!!! 🖕 φιλε με ενα 20ρικο μονο τζουρα απο την μανικα παιρνεις πλεον,εσυ περιμενεις να σηκωθει και η βελονα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, archer100 είπε Μου εχει τυχει παρομοια φαση με 20ευρω, δεν ανεβηκε καθολου ουτε δεικτης ουτε χιλιομετρα. Δεν τους ειπα τιποτα επειδη ηταν μετα απο καιρο ακινησιας του αυτοκινητου και θεωρησα πως κολλησε, το ειχε παθει πριν καποια χρονια. Τελικα αποδειχθηκε πως ηταν καθαρη κλοπη. Μαλλον επειδη δε βγηκα καθολου απο το αυτοκινητο και ουτε καν κοιταξα την αντλια, ειδε πως ασχολιομουν με το τηλεφωνο και με εκλεψε στην ψυχρα. Απο τοτε, εχει χασει απο μενα τζιρο 500 ευρω περιπου και το ιδιο απο 2 φιλους που τους το ειπα, συνολο 1500 ευρω σε λιγους μηνες. Στη χρονια θα εχει χασει περιπου 6.000 ευρω τζιρο απο μας τους 3, και στη δεκαετια θα εχει χασει πανω απο 60.000 ευρω. Γιατι το σημειο ειναι πολυ βολικο και μαλλον θα γεμιζαμε σχεδον παντα απο εκει. Καριολη βενζινα, τα χαιρετισματα μας, χωσε το 20ευρω εκει που ξερεις!!! 🖕 Σε αμάξι του 2021 βάλαμε 5€ και δε μεταβλήθηκε ούτε η αυτονομία ούτε ο δείκτης της βενζίνης. Βεβαια πηγαμε σχεδόν αμέσως μετά βάλαμε 20€ σε άλλο πρατήριο (γιατί είχαμε 12 χλμ αυτονομία και λέμε θα μείνουμε) και η αυτονομία ανέβηκε σαν να είχαμε βάλει 25€. Ισως κάτι αντίστοιχο έγινε και σε σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 33 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Σε αμάξι του 2021 βάλαμε 5€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα