Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kage είπε

volumetric-flask-800x800.JPG

Ογκομετρικό για ιατρικό εξοπλισμο 

Λεει 1000ml στους 20°C ? Kαι είναι μέχρι την γραμμή στον λαιμό; (συγνωμη αλλα δεν μου είναι καθαρή η εικόνα)

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά σαν πιστοποιημενο βαθμονομημεμο δοχείο το έδειξα. υπάρχει και με 1 ευρω αλλά ποιος ξέρει τι απόκλιση έχει..ξαναγραφω στα λίγα λίτρα δεν φαίνεται κάτι άξιο προσοχής αλλά στα 50 100 βενζινης ή ένα τόνο πετρέλαιο θέρμανσης το 10% έχει αξία στο τέλος της μέρας ;)

Το παραπάνω αυτοκίνητο ΕΜΠ που κυκλοφορεί  έτσι δουλευει(δεν βρίσκω φωτό) έχουν βάλει ένα 2ο μικρό τανκ συνδεδεμένο απευθείας πάνω στην εσοχή αντλίας ...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το παρακάτω είναι 4λιτρο ,κοίτα πόσο κενό έχει.

apionismeno_water.jpg Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος πρέπει να απαγορευεται η μεταφορά καυσίμων σε μη

ειδικά δοχεία.

Ναί ισχύει αυτό που λες, αλλά το μπιντόνι που χρησιμοποιώ είναι τα γνωστά "μαύρα" που είναι αποκλειστικά για την μεταφορά καυσίμου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, piiii είπε

Ναί ισχύει αυτό που λες, αλλά το μπιντόνι που χρησιμοποιώ είναι τα γνωστά "μαύρα" που είναι αποκλειστικά για την μεταφορά καυσίμου.

Αυτο δεν έχει στο πλάι διαφανη γραμμή και τα λίτρα?Το δίνει 10 λίτρα στα χείλη ή πιο χαμηλά;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, turbat0s είπε

Δηλαδή εκεί σου γεμίζει το μπετόνι με 11 λίτρα?

Σου είπα έκανα δοκιμή να δω τι ψάρια θα πιάσω και έσκασε στα 10,5 μισό και κάτι ψιλά λίγο ακόμα 11.

Τώρα αν έχει απόκλιση από αντλία σε αντλία στο συγκεκριμένο βενζινάδικο δεν μπορώ να το ξέρω.

Γενικά εφόσον δεν έχει κόσμο, προτιμάω την αντλία που έκανα την δοκιμή.

For the record πρόκειται για ιδιόκτητο(ΚΑΛΥΨΩ) της ΕΚΟ.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Αυτο δεν έχει στο πλάι διαφανη γραμμή και τα λίτρα?Το δίνει 10 λίτρα στα χείλη ή πιο χαμηλά;

Νομίζω ότι κάπου σε κάποιο σημείο έχει μια γραμμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έδωσα και πολύ σημασία. 

Θα το δώ και θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, piiii είπε

Σου είπα έκανα δοκιμή να δω τι ψάρια θα πιάσω και έσκασε στα 10,5 μισό και κάτι ψιλά λίγο ακόμα 11.

Τώρα αν έχει απόκλιση από αντλία σε αντλία στο συγκεκριμένο βενζινάδικο δεν μπορώ να το ξέρω.

Γενικά εφόσον δεν έχει κόσμο, προτιμάω την αντλία που έκανα την δοκιμή.

For the record πρόκειται για ιδιόκτητο(ΚΑΛΥΨΩ) της ΕΚΟ.

Νομίζω ότι κάπου σε κάποιο σημείο έχει μια γραμμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έδωσα και πολύ σημασία. 

Θα το δώ και θα σας ενημερώσω.

Kανονικά πρέπει να έχουν κενό γιατι τα καυσιμα φουσκώνουν απο την ζέστη.Αν η γραμμή είναι το ανώτερο που πρέπει να γεμίσει στα 10 λίτρα και εσύ το ξεχειλίζεις φυσικό είναι να χωράει παραπάνω.Κοίτα και το δοχείο εργαστηρίου που μπηκε πιο πριν .Εχει γραμμή για το που είναι το ένα λίτρο στους 20°C .Αν το γεμίσεις θα πάρει παραπάνω και θα λέμε μας έκλεψε ο πρατηριούχος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Kανονικά πρέπει να έχουν κενό γιατι τα καυσιμα φουσκώνουν απο την ζέστη.Αν η γραμμή είναι το ανώτερο που πρέπει να γεμίσει στα 10 λίτρα και εσύ το ξεχειλίζεις φυσικό είναι να χωράει παραπάνω.Κοίτα και το δοχείο εργαστηρίου που μπηκε πιο πριν .Εχει γραμμή για το που είναι το ένα λίτρο στους 20°C .Αν το γεμίσεις θα πάρει παραπάνω και θα λέμε μας έκλεψε ο πρατηριούχος.

Οπως είπα σίγουρα θα υπάρχει απόκλιση δεν το συζητάμε, αλλά 3,5 λίτρα... Ημαρτον...

Δημοσ.

Έχοντας διανύσει τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 400Κ km ο τρόπος που αναφέρθηκε και παραπάνω (μηδενισμός μετρητή μέσης κατανάλωσης, μηδενισμός  χιλιομετρητή και γέμισμα όταν φθάσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο δείκτη) είναι ο μόνος αξιόπιστος. Φυσικά απαιτεί πολλά γεμίσματα ανά πρατήριο ώστε να βγει ασφαλές συμπέρασμα. Σε κάποια πρατήρια βέβαια η απάτη είναι εμφανής, πχ μου έχει τύχει σε corolla 1.4 e120 να βάλουν 52 lt όταν πχ με βάση την τιμή του trip computer έπρεπε να μπουν 42. Μάλιστα τα 52lt τα είχα βάλει σε γνωστή εταιρία και όταν του ανέφερα ότι μετά από 400 γεμίσματα εσπασε το ρεκόρ προσπαθούσε να με πείσει ότι γέμισε μέχρι το λαιμό και άλλα συναφή.
Με τα πολλά κατέληξα σε 2-3 πρατήρια και γεμίζω πάντα από αυτούς οπότε είμαστε όλοι χαρούμενοι.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου με τα εταιρικά πρατηρία shell είναι ότι χωρίς ενημερώση σου βάζουν το πιο ΑΚΡΙΒΟ, βενζίνη η πετρέλαιο και όχι τρίτη η πέμπτη.

Μιλάω για τσακωμούς που φθάνουν μέχρι τα κεντρικά της εταιρείας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Εμένα, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου με τα εταιρικά πρατηρία shell είναι ότι χωρίς ενημερώση σου βάζουν το πιο ΑΚΡΙΒΟ, βενζίνη η πετρέλαιο και όχι τρίτη η πέμπτη.

Μιλάω για τσακωμούς που φθάνουν μέχρι τα κεντρικά της εταιρείας.

Δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο. Δηλαδη να μου βαλει καποιος υπαλληλος πιο ακριβο καυσιμο χωρις την συγκαταθεση μου.  

Βεβαια με απωθει το γεγονος οτι καθε φορα που τους λες να βαλουν απλη σε πρηζουν να βαλεις την Χ βενζινη γιατι βγαζει περισσοτερα χιλιομετρα, ειναι πιο καθαρη, κτλ. Τις περισσοτερες φορες επιμενουν σε εκνευριστικο βαθμο, χωρις να φταινε οι ιδιοι.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Shyn είπε

Βεβαια με απωθει το γεγονος οτι καθε φορα που τους λες να βαλουν απλη σε πρηζουν να βαλεις την Χ βενζινη γιατι βγαζει περισσοτερα χιλιομετρα, ειναι πιο καθαρη, κτλ. Τις περισσοτερες φορες επιμενουν σε εκνευριστικο βαθμο, χωρις να φταινε οι ιδιοι.  

Είναι στο χέρι μας να καταδικάσουμε τέτοια συμπεριφορά.

Θά το πάρουν το μήνυμα...

Δημοσ.

Προσωπική εμπειρία: εταιρικά αυτοκίνητα, αλλά και ΙΧ, πάντα γέμισμα σε εταιρικά SHELL. Πεντακάθαρες αντλίες βενζίνης, ποτέ μέχρι σήμερα (δεκαετία +) λάθος στην ποσότητα, ούτε πρήξιμο για ακριβότερο καύσιμο. 220.000 χιλιόμετρα ο πιο "φρέσκος" κινητήρας στα οχήματα που χρησιμοποιούμε.  

Όχι, δεν δουλεύω στη SHELL.   

Δημοσ.

Αυτή είναι απόδειξη από εταιρικό πρατήριο Shell σε γέμισμα σε skoda superb 2005 με χωρητικότητα 60 λίτρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το αυτοκίνητο είχε μέσα βενζίνη, το είχα πάει με αναμμένο λαμπάκι. Δεν ξέρω τι να υποθέσω, το είχα ξαναγράψει εδώ μέσα στο τοπικ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-02-22 165848.jpg

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, telis είπε

Αυτή είναι απόδειξη από εταιρικό πρατήριο Shell σε γέμισμα σε skoda superb 2005 με χωρητικότητα 60 λίτρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το αυτοκίνητο είχε μέσα βενζίνη, το είχα πάει με αναμμένο λαμπάκι. Δεν ξέρω τι να υποθέσω, το είχα ξαναγράψει εδώ μέσα στο τοπικ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-02-22 165848.jpg

Πόσα παραπάνω υποθέτεις ότι σου έβαλαν;Το ξεχείλησαν;Σου βγηκε ότι έκανες πιο πολλα χλμ μέχρι να φτάσεις πάλι στο λαμπάκι;Το λαμπάκι στα πόσα λίτρα υπολογίζεις  ότι ανάβει;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πόσα παραπάνω υποθέτεις ότι σου έβαλαν;Το ξεχείλησαν;Σου βγηκε ότι έκανες πιο πολλα χλμ μέχρι να φτάσεις πάλι στο λαμπάκι;Το λαμπάκι στα πόσα λίτρα υπολογίζεις  ότι ανάβει;

Δεν ξέρω. Το λαμπάκι γενικά ανάβει έγκαιρα και ακόμα και να φτάσεις στον 0 στον δείκτη έχει κάποια λίτρα μέσα, για να σε αγχώνει και να βάζεις καύσιμο. Ακριβώς όμως δεν μπορώ να ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...