Προς το περιεχόμενο

ΣΤΟΙΒΕΣ κενών-άγραφων cd-dvd: φθείρουν τα cd-dvd ?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτήσω: τελικά οι στοίβες στις οποίες αγοράζουμε cd - dvd, φθείρουν τα media?

Αν αφήσουμε-έστω και κλεισμένα σε ντουλάπι-όχι εκτεθειμένα, τα κενα cd-dvd στην αρχική στοιβα μεχρι να τα χρησιμοποιήσουμε, υπάρχει φόβος να χαλάσει η ποιότητά τους?

Εννοω για cd-dvd κενά, γιατί αυτά που γράφω τα αποθηκεύω σε κανονική πλαστική θήκη.

Δημοσ.

Εχω πολλα cd-dvd σε θηκες, άγραφα ακόμη, και για να συμμαζεψω το χώρο μου, μέχρι να τα γράψω, λέω να τα βαλω σε στοιβες. Αν βεβαια μου πειτε οτι δεν χαλάνε με αυτο τον τρόπο.

Εχει ψάξει κανεις το θέμα?

Δημοσ.

Έγώ έτσι αποθηκεύω γραμμένα cd εγώ και κάτι χρόνια

Aν τα γραμμενα δεν ειχαν ποτε προβλημα, υποθετω ότι δεν θα εχουν και τα αγραφα.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα άποψη.

Συνήθως η κρυφή μου ανησυχια με τη στοιβα ειναι μαλλον οι πιθανοτητες γρατσουνισματος, γιατι για σκονη δεν νομιζω εχουν προβλημα αφου ειναι στη στρογγυλη θηκη με το καπακι της.

Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς αν αποκτούν γρατζουνιές θα το δεις με το μάτι. Αν έχεις συχνή πρόσβαση σε αυτά σίγουρα αρχίζουν να αποκτούν κάποια σημάδια από κάτω, αλλά για καινά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα γιατί όποτε θέλεις απλά παίρνεις το πρώτο από αυτά και δεν τρέχει τίποτα. Εγώ βάζω μέχρι και τις γραμμένες μου ταινίες σε τέτοια και δεν είχα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Anathematismena CD!!!

Egw prin 3-4 xronia mazeva mousiki se audio CD ta opoia ta egrafa o idios me to Teac CDW 512 EB se diafora CDakia RETAIL+Swlina (synhthos 25ades) ta opoia ta apothikeva sth ntoulapa tou dwmatiou mou mias pou o arithmos tous xsepernouse mesa se ligo kairo ta 1000+ diskakia...

Meta apo merikous mhnes parathrouse diafora mikra mavra shmadakia synhthos se shmeia konta sto kentro (ekei pou grafetai to UPC code kai to TOC) h sthn perifereia tou diskou. Sthn arxi ta agnoousa thewrwntas pws apla htan shmadakia omws telika me ton kairo diapistwna pws megalwnan oloena kai perissotero. Malista otan eftanan thn perioxh twn Data to CD h den epaize kan h epaize koukouroukou me xoropidimata kai tsak tsak kai tetoia! to elegxsa meta kalytera me megethyntiko fako kai diapistwsa pws ta cd mou OXEIDWNONTAN!! epatha tetoia frikh mias pou diapistwsa pws o arithmos aftwn twn xalasmenwn cd eftase ta 100+!!! oi markes kai ta montela twn CD-R sas ta parathetw gia na mhn kanete to lathos k ta agorasete:

Verbatim AZO Type 74min

Sony CD-Q 80min

TDK 74min CD-R Bulk

Intenso 80min CD-R Retail+Bulk (gia klwtses m olh th shmasia ths lexsis)

Princo 74min+80min Bulk (a kalaaaa)

RicoH 74min (kokkini syskevasia se dekada)

Telika asfto pou ekana htan na trexw se filous k na xsanadaneizomai CDs opou telika ta kana ola Rip se mp3 (otan lew ola ennoo OLA ta audio cd pou eixa grapsei) kai ta kopiara ola mazi se ena 250ari WD skliro ta opoia ta xw ws twra anepafa :twisted: :lol:

Oso gia ta DVD-R+- den exw akoma prosopiki embeiria apo fthores kai oxseidwseis tetoiou typou mexri twra ta elaxista DVD-R pou exw einai se kali katastasi... an kai provlepw na pairnw kana dyo 250arides o enas gia tainies DVD-Rip kai DivX kai o allos gia programs k etsi...

A N T E G E I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Με τα DVD+-R/RW η κατασταση πρεπει να είναι διαφορετική από τα CD..

Είναι πολύ πιο ευαίσθητα λόγο της μεγαλύτερης πυκνότητας εγγραφής...κ σίγουρα το να τα έχεις σε στοίβες που χρησιμοποιείς τα φθίρει (γρατζουνιές)..

Όσα έχουν γρατζουνιστει ζορίζουν στην ανάγνωση τα πιο παλιά DVD-Drives (ιδιαίτερα του X-BOX :( ) αλλα όχι το DVD-Recorder μου... Φυσικά μετράει κ η ποιότητα του DVD-R....

Το ίδιο δεν ισχύει για CD που είναι πολύ πιο ανθεκτικά εκτός απο κάτι της πλάκας..

Για τα CD-R που αναφέρει ο gryllos_001 δεν ξέρω πως έγινε γιατί φαντάζομαι όλοι έχουμε Verbatim/ΤDK/κτλ που έχουν χαρακιές και δουλεύουν μιά χαρά..αλλά δεν έχουν μαύρα σημάδια....

Όπως είναι γνωστό τουλάχιστον στην Αγγλία κυκλοφορουν ΜΑΪΜΟΥ CD-R για πολλές Μάρκες...όπως VERBATIM κτλ....

Δημοσ.

Όπως είναι γνωστό τουλάχιστον στην Αγγλία κυκλοφορουν ΜΑΪΜΟΥ CD-R για πολλές Μάρκες...όπως VERBATIM κτλ....

Ενας φιλος μου στην Ξανθη γραφει στοιβες verbatim που ερχονται απο Βουλγαρία...προφανως noname.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...