panospeter Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις γνώσεις / απόψεις σας. Το outcome: Με πήρε τηλέφωνο το παλικάρι απο το Πλαίσιο στις 18:30 και μου λέει η κάρτα πάπαλα. Και αυτου του έβγαζε ότι και εμένα δηλαδή artifacts στο BIOS, δεν έτρεχαν οι drivers στα windows (εβλεπε την κάρτα αλλά την είχε με error 43) και άλλες φορές δεν έμπαινε καθόλου στα windows . Αυτό που παρέλειψα να πω (τεχνηέντως 😈) είναι ότι όταν πήγα στο μαγαζί με άφησαν να μπω μέσα για να πάω στο service (καθεστός click away) και στο διάδρομο με τις κάρτες το ράφι ήταν σχεδόν άδειο. Είχε μόνο 4 κάρτες Nvidia 1030 και μία τελευταία "Sapphire Radeon RX 5600 XT 6GB Pulse" (Την κανονική όχι την BE). Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη είναι η καλύτερη υλοποίηση σε 5600 XT chipset και ελπίζοντας ότι θα έχει την ίδια τιμή που είχε πριν 3 βδομάδες (όντως την είχαν αφήσει στα 399€), τον παρακάλεσα να την κρατήσει (μπορούσε μόνο για εκείνη την μέρα) μπας και αποτελούσε επιλογή αντικατάστασης. Όταν λοιπόν με κάλεσε για να μου πει τα "ευχάριστα" μου έδωσε τις εξής επιλογές: 1. Να κρατήσει την κάρτα για επισκευή/αντικαράσταση (RMA). Το Πλαίσιο θα έστελνε την κάρτα στον εισαγωγέα (νομίζω είναι η Octabit) και εν συνεχεία αυτοί θα μιλάγανε με την Gigabyte. Επειδή όμως το τεχνικό τμήμα του καταστήματος έκλεινε μέχρι τις 28/2 (λόγω μέτρων) θα την έστελναν στον εισαγωγέα μετά απο 2,5 βδομάδες + το χρόνο του RMA (απο 3 βδομάδες μέχρι κάτι μήνες). 2. Να μου επιστρέψει την κάρτα ώστε να επικοινωνήσω με τα κεντρικά όπου το τεχνικό τμήμα θα παρέμενε ανοιχτό, ώστε να γλυτώσω τον χρόνο λόγω καραντίνας. Βέβαια έπρεπε να μπλέξω με courier και ταχιδρομεία. 3. Να μου αντικαταστήση την κάρτα με την Sapphire RX 5600 ΧΤ που μου είχε κρατήσει στα ίδια λεφτά (την 2060S την είχα πάρει 388€ άρα μου χάριζε και 11 €). 4. Να μου επιστρέψει το κόστος της κάρτας. Επέλεξα λοιπόν το 3 για να ξεμπερδεύω. Το ξέρω ότι έχασα σε επιδόσεις (μεγεθός VRAM, ταχύτητα) και τεχνολογία (DLSS και RTX), αλλά πήρα πολύ καλύτερη υλοποίηση (μεταλικό και όχι πλαστικό backplate όπως η gigabyte, καλύτερες θερμοκρασίες και θόρυβο) freesync support για το μόνιτορ μου που έχει και dual bios. Το ξέρω επίσης ότι την πλήρωσω 100 € παραπάνω απο ότι έκανε πριν 4 μήνες, αλλά επειδή έπαιξα με τιμολόγιο το κατάπια. Η πλάκα είναι ότι η ιστορία άρχισε πριν κανένα μήνα με μία άθλια υλοποίηση " MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC" που είχα πάρει αρχικά για το νέο pc του μικρού (μόνο αυτή είχε διαθέσιμη) η οποία ανέβαζε 89 βαθμούς για πλάκα και έκανε σαν τρένο. Όταν λοιπόν άνοιξαν τα μαγαζιά και εμφανιστήκαν κάρτες στο Πλαίσιο για άμεση παραλαβή, πήγα στο Mall να την αντικαταστήσω με την Saphire (ήμουν διατεθημένος να δώσω τα 65 € παραπάνω για αλλαγή υλοποίσης). Εκεί βρήκα την τελευταία ξεχασμένη 2060S του θέματος και νόμιζα ότι έκανα την τύχη μου (ήταν σφραγισμένη για να σας προλάβω). Τελικά με θέλει το 5600 XT chipset τι να πω. Ο μόνος μου φόβος είναι που θα βάλω την νέα κάρτα αύριο μήν είναι μαλ__μενο το τροφοδωτικό και καίει κάρτες. Παίζει κάτι τέτοιο ? 3 ώρες πριν, Coppermine είπε Δεν έφταιγε πάντως το aorus software για την αστοχία της κάρτας γραφικών σου, ΑΝΤΙΘΕΤΑ μπορείς να κατηγορήσεις το undervolting όπου είναι μια κάκιστη συνήθεια όπου όπως γίνεται στα φόρουμ επειδή κάποιος το είδε το έκανε και νομίζει οτι δουλεύει καλά μόλις το ποστάρει αρχίζει και εφαρμόζεται για "πασαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" έτσι γιατί δουλεύει Το undervolting το έκανε μέσα απο το aorus engine και όχι απο κάποιο 3ο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο software δε, το είχαν στην συσκευασία της κάρτας σε CD. Η αλλαγή έγινε χωρίς να μου βγάλει κάποια προειδοποίηση το software. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις επιλογές του έχει περιορισμούς ανάλογα την κάρτα και δεν σε αφήνει να το παρακάνεις. Π.χ. στο power δεν σε πήγαινε πάνω απο το 120% ή κάτω από 50%, στο target temprature δεν μπορούσε να βάλεις πάνω απο 89 βαθμούς ή κάτω απο 50 κλπ. Πως λοιπόν το software που δίνει ο κατασκευαστής χαλάει το ίδιο του το προιόν ? Πάντως, συμφωνό μαζί σου ότι αυτά τα πραγματά καλό είναι να παραμένουν σε stock ρυθμίσεις, αλλά στον πόλεμο για επιδόσης και μείωση του κόστους οι κατασκευαστές σου λένε ας ψύνεται η κάρτα και ας ακούγεται σαν τρένο (ώστε κάποια στιγμή να σου μείνει, φτάνει να έχουν περάσει τα 2-3 χρόνια της εγγύησης), αρκεί να βγεί στην κορυφή των benchmark για να πουλήσει (ένα πράγμα που πραγματικά σέβομαι την Asus που δεν το κάνει, παρά τις τσουχτερές τιμές της)
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δηλαδή ήσουν με 5600ΧΤ, πλήρωσες παραπάνω για 2060 super και τελικά την έδωσες για να ξανακαταλήξεις σε 5600ΧΤ. Προσωπικά δεν θα το έκανα, θα επέμενα για αντικατάσταση. Αρκετή χασούρα χωρίς λόγο, κρίμα. Δεν ξέρω αν το έχεις γράψει νωρίτερα, αν το psu είναι vs ή cx με κίτρινη ετικέτα (πριν το 2018/19) τότε είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, χωρίς βέβαια να το καθιστά ένοχο ντε και καλά. 1
panospeter Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Δηλαδή ήσουν με 5600ΧΤ, πλήρωσες παραπάνω για 2060 super και τελικά την έδωσες για να ξανακαταλήξεις σε 5600ΧΤ. Προσωπικά δεν θα το έκανα, θα επέμενα για αντικατάσταση. Αρκετή χασούρα χωρίς λόγο, κρίμα. Δεν ξέρω αν το έχεις γράψει νωρίτερα, αν το psu είναι vs ή cx με κίτρινη ετικέτα (πριν το 2018/19) τότε είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, χωρίς βέβαια να το καθιστά ένοχο ντε και καλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν με νοιάζει αν θα έχω 85 fps ή 98. Μια ριμαδοκάρτα ήθελα για τον μικρό, που να είναι καλύτερη απο την δική μου (Asus 1050ti) και να είναι δροσερή και αθόρυβη. Με την κολοκατάσταση που επικρατεί πήγα σε όποια υλοποίηση ήταν διαθέσιμη (MECH για φάπες,τελειώς Windforce θερμοκρασίες και λίγο παραπάνω δόρυβος απο το ανεκτό). Αν επέμενα για αντικατάσταση με εβλέπα σε 2 μήνες να ρωτάω πως πάει το RMA και τελικά να μου δίναν τα λεφτά πίσω (και άντε πορεύσου). Ο μικρός όλο το διάστημα των 2 μηνών μέσα, με τηλεεκπεύδεση κλπ να με σηκώνει απο το PC που κάνω δουλειά για να παίξει κανένα παιχνίδι της προκοπής (εκτός απο CSGO). Το μόνο που είχε διαθέσιμο στις αποθήκες του το Πλαίσιο ήταν κάτι 1660 ti MSI gaming στα 550 €. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από panospeter 1
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Κοίταξε δεν είμαι στην τσέπη σου ούτε το παίζω έξυπνος, μάλιστα σε καταλαβαίνω όταν λες ότι ήθελες μια λύση για το παιδί. Εγώ θα αγόραζα την 5600ΧΤ ή όποια έβρισκα στη λιγότερο εξοργιστική τιμή και θα περίμενα την αντικατάσταση. Στη χειρότερη θα πάρεις τα λεφτά σου, στη καλή περίπτωση θα έπαιρνες την 2060 super ή στο τζοκεράκι μπορεί και να σου ερχόταν καμιά 3060(ti) με υπομονή βέβαια... 1
panospeter Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Εγώ θα αγόραζα την 5600ΧΤ ή όποια έβρισκα στη λιγότερο εξοργιστική τιμή και θα περίμενα την αντικατάσταση. Αδερφέ δεν υπάρχει τίποτα. Ειλικρινά αν έβρισκα μία 1650 στα 150€ θα την αγόραζα να κάνει δουλειά το παιδί και θα περίμενα όπως λες. Στο skroutz δε, δεν υπάρχει ούτε μία 5600 ΧΤ πλέον. Με την εμπειρία που είχα με τις καινούργιες (αυτές που απαιτούν εξωτερική τροφοδοσία), ούτε να το σκεφτώ για μεταχειρισμένη. Αν την αγόραζα την κάρτα (5600XT) και δεν ζήταγα αντικατάσταση, θα είχα δώσει 800€ για κάρτα και αν μου την επέστρεφαν (2060S) δεν θα έπρεπε να πουλήσω μία απο της δυο. Πες το παραξενία αλλά δεν μπορώ να πουλήσω μια κάρτα στην τιμή που την αγόρασ, πόσο μάλλον παραπάνω. 27 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε ή στο τζοκεράκι μπορεί και να σου ερχόταν καμιά 3060(ti) με υπομονή βέβαια... Που ξέρεις. Μπορεί να χαλάσει και η Sapphire σε 2 μήνες και το Πλαίσιο να μην έχει να μου την αλλάξει και να την αντικαταστήσω τότε με μια 3060ti σε MSRP τιμή (400$) 😁😁😁 41 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Δεν ξέρω αν το έχεις γράψει νωρίτερα, αν το psu είναι vs ή cx με κίτρινη ετικέτα (πριν το 2018/19) τότε είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, χωρίς βέβαια να το καθιστά ένοχο ντε και καλά. Είναι αυτό χωρίς κίτρινη γραμμή https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-cv-series-550-w-80-bronze_3481115 αλλά πλέον έμαθα, Μόνο gold απο εδώ και πέρα, Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από panospeter
chrisp00 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Akyro Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από chrisp00
SabotazNic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, panospeter είπε Επέλεξα λοιπόν το 3 για να ξεμπερδεύω. Το ξέρω ότι έχασα σε επιδόσεις (μεγεθός VRAM, ταχύτητα) και τεχνολογία (DLSS και RTX), αλλά πήρα πολύ καλύτερη υλοποίηση (μεταλικό και όχι πλαστικό backplate όπως η gigabyte, καλύτερες θερμοκρασίες και θόρυβο) freesync support για το μόνιτορ μου που έχει και dual bios. Στο παρακατω βιντεο παντως μονο στο bf φαινεται να ειναι καλυτερη η 5600χτ. Πολυ πιθανον να ειναι το monitor gsync compatible. Κακη επιλογη για εμενα. Οσο για uv, δες κανα Guide την επομενη φορα. Αν η 5600xt δουλευει στα 1100mv, μπορεις να το ριξεις 1050 για δοκιμη, οχι στα 800
panospeter Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Στο παρακατω βιντεο παντως μονο στο bf φαινεται να ειναι καλυτερη η 5600χτ. Πολυ πιθανον να ειναι το monitor gsync compatible. Κακη επιλογη για εμενα. Οσο για uv, δες κανα Guide την επομενη φορα. Αν η 5600xt δουλευει στα 1100mv, μπορεις να το ριξεις 1050 για δοκιμη, οχι στα 800 Δεν διαφωνώ ότι πήρα χειρότερη κάρτα σε επιδόσεις. Πήρα όμως κάρτα, απο το να μην έχω τίποτα και να περιμένω 1, 2, 3 4 μ,ήνες (αν δεν είχαμε lockdown θα έστελνα τον μικρό μετά τα μαθήματα έξω για skateboard, αλλά τώρα όπως φαίνεται και μέχρι το Πάσχα θα μας φάει η κλισούρα). Επίσης η 2060s που είχα δεν την έλεγες και απο τις καλύτερες υλοποιήσεις, εν αντιθέση με την Saphire που δεν βρίσκεις πουθενά αρνητικά σχόλια. Επειδή γλύτωσα το ΦΠΑ τα 310€ που μου κόστισε η 5600XT υποφέρονται. Σε άλλες περιόδους θα έλεγα ότι πράγματι αυτή η αλλαγή θα ήταν μια κακή επιλογή. Και εγω όταν κοίταζα κάρτες κοίταζα το chipset μόνο, αλλά από ότι φαίνεται παίζει πολύ συμαντικό ρόλο η υλοποίηση (είχα πάντα την απορία γιατί μεταξύ δύο καρτών να δώσεις 50, 100 ,200 € παραπάνω για διαφορετική υλοποίηση όταν έχουν το ίδιο chipset). Gsync μόνιτορ δεν έχω (θα έπρεπε να δώσω μια περιουσία για να πάρω) αν και η Nvidia έχει φτιάξει μια πατέντα και παίζει σε freesync μονιτόρ αλλά πρέπει να γίνει σύνδεση με display port (το monitor μου δεν έχει). UV δεν πρόκειτε να ξανακάνω. Αν και έχει dual bios, θα την αφήσω στα stock settings και ας κάνει ότι καταλαβαίνει απο θερμοκρασίες και θόρυβο. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2021 από panospeter
Thanapsis99 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Στις 10/2/2021 στις 12:15 ΠΜ, panospeter είπε Άλλο pc δεν έχω καθώς το Working Pc για δουλιά ίσα που σηκώνει την 1050 ti (PSU 285W). Το ζήτημα είνα ότι αντε και τους την πάω πίσω (Πλαίσιο). Θα μου που αυτοί ότι δεν έχουν να μου την αντικαταστήσουν και να μου κόψουν πιστωτικό (ή επιστρογή χρημάτων). Με 389€ που την πήρα, πλέον δεν παίρνεις ούτε 1650 super (αν βρεις). Έτσι αν ζητήσω αντικατάσταση, βάσει νόμου, θα την πάνε φαντάζομαι για rma στην Gigabyte. Η gigabyte θα έχει να μου την αλλάξει ? Για τι χρόνους μιλάμε ? Αν τους πάρει πάνω απο 15 μέρες για την αλλαγή, το Πλαίσιο δεν υποχρεώνεται να μου δώσει κάρτα αντικατάστασης (βάσει νόμου πάλι) ? Eixa kegw provlima me mia 2080 super tis gigabyte! Tha tous parei to ligotero 1 evdomada gia na sou poun ean se kaliptei! Kai meta tha 3ekinisei i diadikasia! I gigabyte kanei para poli kairo na s epistrepsei karta kai polinpithano na s tin steilei pisw provlimatiki! Tha s kanoun pistwsi apla ta lefta sou!
panospeter Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, Thanapsis99 είπε Eixa kegw provlima me mia 2080 super tis gigabyte! Tha tous parei to ligotero 1 evdomada gia na sou poun ean se kaliptei! Kai meta tha 3ekinisei i diadikasia! I gigabyte kanei para poli kairo na s epistrepsei karta kai polinpithano na s tin steilei pisw provlimatiki! Tha s kanoun pistwsi apla ta lefta sou! Σε κάθε περίπτωση την άλλαξα με την 5600 XT Pulse. Μόλις είδα δε, εδώ αγγελία απο sculper, που αγόρασε την ίδια κάρτα απο το πλαίσιο (2 για την ακρίβεια την μία την πούλησε ήδη) 400€ απο το Πλαίσιο στις 20/01/2021 και την πουλάει τώρα 550€ για να βγάλει το κατι τής του, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει πάτος και χρόνος για αναμονές.
Sakiz105 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 17 ώρες πριν, Coppermine είπε Δεν έφταιγε πάντως το aorus software για την αστοχία της κάρτας γραφικών σου, ΑΝΤΙΘΕΤΑ μπορείς να κατηγορήσεις το undervolting όπου είναι μια κάκιστη συνήθεια όπου όπως γίνεται στα φόρουμ επειδή κάποιος το είδε το έκανε και νομίζει οτι δουλεύει καλά μόλις το ποστάρει αρχίζει και εφαρμόζεται για "πασαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" έτσι γιατί δουλεύει Το undervolting δεν σκοτώνει τον επεξεργαστή γραφικών (gpu) πάνω στο pcb της κάρτας γραφικών, πετυχαίνει προφανώς χαμηλότερες θερμοκρασίες εφ όσον έχουμε λιγότερα Αmps και συνεπώς μικρότερη κατανάλωση Wats Τί ωραία τι καλά που ακούγονται όλα αυτά και που είναι το πρόβλημα.... Το πρόβλημα είναι ότι επάνω στο pcb όπου βρίσκονται τα back converters όπου εξομαλύνουν την τάση τόσο προς την gpu όσο και στις vram τα mosfet τους χρειάζονται απόλυτες τιμές της τάσης στην πύλη τους Gate για να αφήσουν ή όχι το ρεύμα να περάσει από την πηγή προς την έξοδο τους, εάν η τάση δεν είναι σωστή ή στην περίπτωση είναι πολύ χαμηλή και δεν ανοίξει σωστά η πύλη περνά μεν ρεύμα αλλά λιγότερο από αυτό που απαιτείται οπότε έχουμε είτε ασταθή λειτουργία είτε εάν απαιτηθεί κάποιο μεγάλο load καταστροφή του mosfet και διακοπή λειτουργίας της διάταξης (vrm) Φυσικά και μια σωστά σχεδιασμένη πλακέτα έχει προστασία από uvp και θα προστατευθεί μέχρι ένα βαθμό, επίσης και τα τροφοδοτικά παρέχουν ανάλογη προστασία UVP Ωπα ξέρει και άλλος ότι με uv ψοφάνε? Δεν το περίμενα χαχα Πέρα από την πλάκα καλύτερα βάλε +100 σε πυρήνα πάρα uv. 1
panospeter Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, Sakiz105 είπε Ωπα ξέρει και άλλος ότι με uv ψοφάνε? Δεν το περίμενα χαχα Πέρα από την πλάκα καλύτερα βάλε +100 σε πυρήνα πάρα uv. Φίλε δεν βάζω τίποτα (μετά απο αυτά που έπαθα). Έβαλα την κάρτα, στιβαρή ωραία υλοποίηση (με red led το logo της saphire), τελείως αθόρυβη, με 77 βαθμούς junction max μετά απο 2 ώρες gaming. Ας μην παίζει σε ένα χρόνο τα πάντα ultra σε 1080p. Δεν θα πάθουμε και τίποτα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα