di maria kun Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα. Συγγενικο πρόσωπο (κοπέλα) θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο. Της αρέσε πολύ στο γούστο της το smartforfour και αποφάσισε να ψάξει αυτό το όχημα. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29561949/ Βρήκαμε αυτό στην πόλη μας. Πως σας φαίνεται?? . Και γενικά αν έχει κανείς άποψη για το μοντέλο και οποιαδήποτε πληροφορία καλό δεχόμενη. (θυμάμαι σε αρκετές αναφορές να βλέπω αρνητικά σχόλια και γενικά να αποφεύγεται καθώς έχει θέματα μετά από κάποια χιλιόμετρα αλλά συνήθως αναφέρονταν σε παλιά μοντέλα αυτό είναι 2015) Χρήση γιατί οδήγηση εντός πόλης.
Jos3ph Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Επειδή είναι ίδιο με το Renault Twingo , νομίζω έχουν και τον ίδιο κινητήρα. Δεν έχω ακούσει προβλήματα σε αυτά τα αμαξάκια 1
agnostos13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σε γενικές γραμμές είναι οκ. Ας δει και το Twingo που είναι το ίδιο αμάξι επίσης για να μην χρειαστεί να το πληρώνει για Mercedes. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από agnostos13 1
vamvakoolas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 θα συμφωνησω και εγω με twingo μιας και εμενα μια φιλη μου που το πηρε ειναι τρισευτηχυσμενη. Στο σμαρτακι τωρα Οντως η εκδοση αυτη εχει λυσει καποια θεματα κυριως μηχανικα που ειχε η πρωτη εκδοση. Αν εχει χειροκινητο κιβωτιο ακομα καλυτερα μιας και το αυτοματο καλο μεν αλλα αν παρουσιασει κατι παει για...αλλαγμα. Το βασικο μειον ειναι οτι καποια φαναρτζοανταλακτικα (π.χ πισω πορτες προφυλακτηρες) τσουζουν και δεν υπαρχει τεραστια πληθωρα επιλογων (π.χ οχι οριτζιναλ). Επισης δεν ειναι οχημα που βαζει φωτια στο δρομο οποτε αν οδηγαει με συνεση δε θα εχει θεμα. Αν το οδηγαει καγκουριστικα αυτο κοστιζει στη τσεπη (περισσοτερο απο αλλα οχηματα λογω κινητηρα/μερων) Μια συναδελφος ειχε παρει τη πρωτη γενια και καποια στιγμη το πουλησε (μου ελεγε οτι θεωρειται μικρο αλλα δεν ειναι τοσο μικρο οποτε δε πολυβολευει και εδινε περισσοτερο απο το μεσο ορο για σερβις αποτι να επερνε πχ ενα χιουνται) αλλα αυτο που μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση ειναι οτι κυριολεκτικα πεθανε να το πουλησει (μηδεν ενδιαφερον!) και τελικα το "σκοτωσε". 1
di maria kun Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Παιδιά ευχαριστώ. Άρα το θέμα κινητήρας η που τσιμπούν λάδι τα παλαιά μοντέλα τον προσπερνάμε. Δύο ακόμα ερωτήματα κάπως θεωρητικά. 1)ψάχνοντας στο ελληνικο φόρουμ των σμαρτ είδα πολλές αναφορές ανεξάρτητα από μηχανολογικά ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι απλά ένα κουβαδακι ό,τι δήλ σε καμία περίπτωση περίπτωση δεν ενδυκνειται για έστω ένα ταξίδι(εστω Θεσσαλονίκη Κομοτηνή). Αυτό λέτε ισχύει και για για την forfour έκδοση. Όπως είπα σίγουρα η χρήση του είναι για πόλη αλλά λέμε τώρα. 2)οκ της αρέσε το συγκεκριμένο της έκανε κλικ που λέμε αλλά στο μπατζετ των 7 τι εναλλακτική υπάρχει?
Jos3ph Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Γεια σου και πάλι , θεωρητικά μπορείς να κάνεις με οτιδήποτε ταξίδι , απλά η άνεση που προσφέρει ένα μικρό αμάξι είναι στο 1/3 σε σχέση με ένα αμάξι άνω των 4 μέτρων. Στην εγνατία οδό , θα έχεις θέματα αστάθειας λόγω αέρα , άρα αν πηγαίνεις με πολλά χιλιόμετρα και ξαφνικά αλλάξεις λωρίδα , μπορεί να τρομάξεις , συμβαίνει και με Ibiza , αλλά με +10-20 χλμ στο κοντέρ. Όσο δεν περνάει τα 80 και δεν φυσάει βαρδάρης , πάει όπου θες, κάνοντας λίγο παραπάνω χρόνο. Έχω γνωστό που κάνει 100άδες χλμ με Smart for2 και πάντα με την τελική του ( γύρω στα 135 ? ) αλλά είναι χεράς στο τιμόνι. Υπάρχει πάντα η επιλογή να πάει με το ΚΤΕΛ. Επίσης η εξοικονόμηση χρημάτων δίνει την δυνατότητα εναλλακτικών , πχ να νοικιάσει ένα κάμπριο για 2 μέρες. Αν το 90% καλύπτεται από ένα μικρό αυτοκίνητο , το υπόλοιπο 10% μπορείς να το καλύψεις με άλλους τρόπους , για εμένα ωραία θα ήταν και το οτοστοπ με μία τσάντα στην πλάτη. 1
costacurta Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Αν το 90% καλύπτεται από ένα μικρό αυτοκίνητο , το υπόλοιπο 10% μπορείς να το καλύψεις με άλλους τρόπους , για εμένα ωραία θα ήταν και το οτοστοπ με μία τσάντα στην πλάτη. H πάρα-είσαι καλτ ρομαντικός η μας τρολαρεις όλους
Jos3ph Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, costacurta είπε H πάρα-είσαι καλτ ρομαντικός η μας τρολαρεις όλους είμαι 38 , και έχω κάνει και ΚΤΕΛ , και οτοστοπ και λίγο από όλα , mercedes όχι ακόμα , αλλά μπορεί να γίνει και αυτό 1
vamvakoolas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, di maria kun είπε Παιδιά ευχαριστώ. Άρα το θέμα κινητήρας η που τσιμπούν λάδι τα παλαιά μοντέλα τον προσπερνάμε. Δύο ακόμα ερωτήματα κάπως θεωρητικά. 1)ψάχνοντας στο ελληνικο φόρουμ των σμαρτ είδα πολλές αναφορές ανεξάρτητα από μηχανολογικά ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι απλά ένα κουβαδακι ό,τι δήλ σε καμία περίπτωση περίπτωση δεν ενδυκνειται για έστω ένα ταξίδι(εστω Θεσσαλονίκη Κομοτηνή). Αυτό λέτε ισχύει και για για την forfour έκδοση. Όπως είπα σίγουρα η χρήση του είναι για πόλη αλλά λέμε τώρα. 2)οκ της αρέσε το συγκεκριμένο της έκανε κλικ που λέμε αλλά στο μπατζετ των 7 τι εναλλακτική υπάρχει? ισχυει οτι ειναι περισσοτερο κουραστικο αποτι ο μεσοσ ορος διοτι 1)Οπως ειπα δε βγαζει φωτια οποτε και να θελει να πατησει πανω απο 140 χλμ δεν.. 2)δεν εχει τη τελεια ηχομονοτικη καμπινα (ιδιως στις πορτες) και στις ψηλες στροφες ακουγεται λιγο 3)Πισω τα καθισματα δεν ειναι απολυτα αναπαυτικα αποτι εχω ακουσει 4)Ολα τα μικρα οχηματα εχουν θεμα π.χ με αερα ή οταν περνανε διπλα απο μεγαλο οχημα (π.χ μικρη διορθωση στο τιμονι) και απειρους οδηγους τους τρομαζει τωρα για εναλλακτικες για 7000 ευρ μπορει να ανοιξεις αλλο θεμα Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από vamvakoolas 1
agnostos13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, di maria kun είπε Παιδιά ευχαριστώ. Άρα το θέμα κινητήρας η που τσιμπούν λάδι τα παλαιά μοντέλα τον προσπερνάμε. Δύο ακόμα ερωτήματα κάπως θεωρητικά. 1)ψάχνοντας στο ελληνικο φόρουμ των σμαρτ είδα πολλές αναφορές ανεξάρτητα από μηχανολογικά ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι απλά ένα κουβαδακι ό,τι δήλ σε καμία περίπτωση περίπτωση δεν ενδυκνειται για έστω ένα ταξίδι(εστω Θεσσαλονίκη Κομοτηνή). Αυτό λέτε ισχύει και για για την forfour έκδοση. Όπως είπα σίγουρα η χρήση του είναι για πόλη αλλά λέμε τώρα. Όπως όλα τα αμάξια πόλης, στο ταξίδι θα κουράσει αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να το φέρει εις πέρας κι όλας. Φυσικά μιλάμε για ένα ταξίδι με το πολύ 2 άτομα και νορμάλ αποσκευές, αν τώρα εννοείς ταξίδι μέσης ελληνικής οικογένειας με 4 άτομα και μισή νταλίκα μπαγάζια τότε σίγουρα πρέπει να πας σε άλλη κατηγορία. 7 ώρες πριν, di maria kun είπε 2)οκ της αρέσε το συγκεκριμένο της έκανε κλικ που λέμε αλλά στο μπατζετ των 7 τι εναλλακτική υπάρχει? Πολλές εναλλακτικές...το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχει.
Πλατωνας Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν και ειμαι λιγο late στην συζητηση θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου που εχω και τετοιο αμαξι ειναι ωραιο στυλατο οτι πρεπει για την πολη στριβει σαν συγκρουόμενο οικονομικο μια χαρα ανετο σε θεμα αναρτησης και ηχομονωσης αλλα και στα 90 αλογα turbo που το εχω εγω ειναι και γρηγορο.Εμενα με εντυπωσιασε πολυ ειχα γενικα κακη αποψη για σμαρτ ειδικα για διπορτα 4πορτα δεν ηξερα οτι υπαρχουν καν αλλα το αμαξι ειναι κουκλι και δεν ειναι σκετη πλαστικουρα απο μεσα.Τωρα στο θεμα ταξιδιων εγω το κατεβασα με τον πατερα μου απο γερμανια (20 ωρες ταξιδι) 120 με cruise control χωρις κανενα προβλημα μια χαρα σταθερο το νιωθεις στον δρομο και ουτε ζοριζεται σε τετοια ταχυτητα με 4.5 καταναλωση.Τωρα αμα πας διακοπες με οικογενεια και αποσκευες θα εχεις προβλημα οπως και σε καθε αλλο αμαξι με μηκος 3,5 μετρα. Για την αγγελια που εστειλες το αμαξι εχει την μηχανη πισω ειναι πισωκινητο και εχει 15 ζαντες ενω αυτοι λενε αλλα που ειναι καπως γελοιο οταν εισαι εμπορος και δεν μπορεις καν να βαλεις σωστα τα στοιχεια ενος αμαξιου.Ενναλακτικες υπαρχουν πολλες οπως ειπε και το παιδι πανω αλλα ειναι τι σου αρεσει καποια παραδειγματα ειναι opel corsa,suzuki swift,citroen c3,huyndai i20,Volkswagen Polo.Προσωπικα εγω θα κοιτουσα κανα c3 μετα το smart τα αλλα δεν μου αρεσουν καθολου εμφανισιακα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από Πλατωνας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα