CheOnWeb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, petran1790 said: Αυτο που λες να κλεισω το Optimize Mac Storage, θα επηρεασει ομως και τα Photos ετσι? Γιατι αν εχω δει καλα, μια επιλογη εχεις για Optimize και αυτη ειναι στο γενικο iCloud του Mac. Εκεί μιλάει για iCloud Drive μόνο. Στο Photos υπάρχει χωριστή επιλογή. Photos>Settings>iCloud 1 hour ago, petran1790 said: Οσον αφορα το δισκο στο MacBook οταν με το καλο το παρω, 512GB προτεινεις ξεκαθαρα για τον λογο του να το εχω με κλειστο το Optimize οποτε να εχω παντα τοπικα τα αρχεια ολα? Και γι' αυτό αλλά και γενικότερα, να μειώσεις την πιθανότητα να χρειαστεί να κουβαλάς εξωτερικό δίσκο μαζί. Επίσης, στα M2 μοντέλα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ή θα αλλάξει κάτι στο μέλλον), ο δίσκος 256 είναι μονός ενώ ο 512 είναι δύο 256άρηδες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταχύτητα. η οποία παίζει ρόλο όταν γεμίσει η RAM και χρειαστεί να τραβήξει απ' τον δίσκο.
petran1790 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Στις 25/10/2023 στις 1:09 ΜΜ, CheOnWeb είπε Εκεί μιλάει για iCloud Drive μόνο. Στο Photos υπάρχει χωριστή επιλογή. Photos>Settings>iCloud Και γι' αυτό αλλά και γενικότερα, να μειώσεις την πιθανότητα να χρειαστεί να κουβαλάς εξωτερικό δίσκο μαζί. Επίσης, στα M2 μοντέλα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ή θα αλλάξει κάτι στο μέλλον), ο δίσκος 256 είναι μονός ενώ ο 512 είναι δύο 256άρηδες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταχύτητα. η οποία παίζει ρόλο όταν γεμίσει η RAM και χρειαστεί να τραβήξει απ' τον δίσκο. Σωστα εχεις δικιο! Τωρα το βρηκα! Χμμ ουτε αυτο το ηξερα για τους 2 δισκους! Πολυ ενδιαφερον! Θα το σκεφτω οταν με το καλο βγει! Το μονο σιγουρο για την ωρα ειναι οτι δεν με βλεπω να γλυτωνω τα 16GB RAM...
colombiano747 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Εστω ότι κάποιος έχει ενεργοποιήσει το iCloud Photo και έχει κάνει και back up στο iCloud. Σε περίπτωση που κλαπεί το κινητό του και ο κλέφτης διαγράψει με κάποιο τρόπο τα δεδομένα του κινητού αυτόματα δεν θα χαθούν και οι φωτό και το back up από το iCloud αφού συγχρονίζεται με το κινητό και θα δει ότι δεν υπάρχει πια κανένα αρχείο; το ρωτάω αυτό γιατί σκέφτομαι να κάνω συνδρομή στο iCloud για τα 200gb μιας και δεν έχω κανένα back up και σε μια στραβή θα είμαι εκτεθειμένος μιας και πλέον σχεδόν τα πάντα τα έχουμε στο κινητό μας.
d_gkal Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου για να κανει κατι τετοιο απαιτειται να γνωριζει τον κωδικο ωστε να μπορεσει να διαγραψει τα παντα οταν λειτουργει το κινητο. 2
atheatos Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 5 ώρες πριν, colombiano747 είπε Εστω ότι κάποιος έχει ενεργοποιήσει το iCloud Photo και έχει κάνει και back up στο iCloud. Σε περίπτωση που κλαπεί το κινητό του και ο κλέφτης διαγράψει με κάποιο τρόπο τα δεδομένα του κινητού αυτόματα δεν θα χαθούν και οι φωτό και το back up από το iCloud αφού συγχρονίζεται με το κινητό και θα δει ότι δεν υπάρχει πια κανένα αρχείο; το ρωτάω αυτό γιατί σκέφτομαι να κάνω συνδρομή στο iCloud για τα 200gb μιας και δεν έχω κανένα back up και σε μια στραβή θα είμαι εκτεθειμένος μιας και πλέον σχεδόν τα πάντα τα έχουμε στο κινητό μας. Και να τα διαγράψει θα είναι στα deleted για 30 μέρες. Αν σε 30 μέρες δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι σου έχουν κλέψει το κινητό τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. 3
colombiano747 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 13 ώρες πριν, d_gkal είπε για να κανει κατι τετοιο απαιτειται να γνωριζει τον κωδικο ωστε να μπορεσει να διαγραψει τα παντα οταν λειτουργει το κινητο. Εντάξει λογικά κάτι θα έχουν βρει για να σπάνε κωδικούς . 12 ώρες πριν, atheatos είπε Και να τα διαγράψει θα είναι στα deleted για 30 μέρες. Αν σε 30 μέρες δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι σου έχουν κλέψει το κινητό τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Α οκ δεν το γνώριζα αυτό για τις 30 ημέρες ότι μένουν στο iCloud. Τέλεια ευχαριστώ οπότε θα πάω για τα 200gb να έχω το κεφάλι μ ήσυχο
Sherlock_7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Για ένα ανδρόγυνο τι συμφέρει καλύτερα; Ο καθένας τι δική του συνδρομή ή μια κοινή (αν γίνεται);
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 1 hour ago, Sherlock_7 said: Για ένα ανδρόγυνο τι συμφέρει καλύτερα; Ο καθένας τι δική του συνδρομή ή μια κοινή (αν γίνεται); Ανάλογα το ανδρόγυνο. 😛 Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ υπέρ των 'κοινών' λογαριασμών. Εκτός αν πάμε σε iCloud+ One Family για να μοιράζεστε και Apple TV+ kai Apple Music... 1
Sherlock_7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Δηλαδή στην κοινή βλέπει ο ένας του άλλου; Δεν διαμορφώνονται δύο ξεχωριστά προφίλ όπως είναι σε Spotify, Netflix κτλπ;
jodact Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Οχι δεν βλεπει ο ένας του άλλου. Ο χώρος είναι κοινός, δεν διαιρείται εξ'ίσου δηλαδή. Όμως ο καθενας έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του δεδομένα. Μιλάω για το Family Plan, προφανώς με διαφορετικά apple IDs. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από jodact 2
Sherlock_7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, jodact είπε Οχι δεν βλεπει ο ένας του άλλου. Ο χώρος είναι κοινός, δεν διαιρείται εξ'ίσου δηλαδή. Όμως ο καθενας έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του δεδομένα. Μιλάω για το Family Plan, προφανώς με διαφορετικά apple IDs. Νομίζω αυτό με καλύπτει. Ευχαριστώ.
kormos Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε Για ένα ανδρόγυνο τι συμφέρει καλύτερα; Ο καθένας τι δική του συνδρομή ή μια κοινή (αν γίνεται); 2 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε Δηλαδή στην κοινή βλέπει ο ένας του άλλου; Δεν διαμορφώνονται δύο ξεχωριστά προφίλ όπως είναι σε Spotify, Netflix κτλπ; Δεν υπάρχει πρόσβαση στα αρχεία. Ο κάθε χρήστης έχει το δικό iCloud λογαριασμό. Η μόνη ας πούμε ιδιαιτερότητα είναι ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος. Πχ δεν χωρίζεις 100gb ο ένας και 100gb ο άλλος.... 1
BertaJourdan Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 μμ Τι τα θελετε και τα ανακατευετε. Κοινος χωρος για το ανδρογυνο...να γινει καμια στραβη και να δεις την συζυγο να κανει παρτυ με σφιχτερμαν και να ψαχνεσαι να σβησεις τις δικες σου με την κοπελια που πεταχτηκε απο την τουρτα. Ρωτηστε και κανεναν παλιοτερο. Μην τα μπλεκετε πολυ. Οι παλιοι ναυτικοι εστελναν μυνημα τουλαχιστον 3-4 μερες πριν οτι ερχονται. Σωθηκανε πολλα σπιτια απο αυτην την τακτικη. (Χιουμορ) 1
mindreader Δημοσ. Τρίτη στις 10:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:19 πμ 11 hours ago, BertaJourdan said: Τι τα θελετε και τα ανακατευετε. Κοινος χωρος για το ανδρογυνο...να γινει καμια στραβη και να δεις την συζυγο να κανει παρτυ με σφιχτερμαν και να ψαχνεσαι να σβησεις τις δικες σου με την κοπελια που πεταχτηκε απο την τουρτα. Ρωτηστε και κανεναν παλιοτερο. Μην τα μπλεκετε πολυ. Οι παλιοι ναυτικοι εστελναν μυνημα τουλαχιστον 3-4 μερες πριν οτι ερχονται. Σωθηκανε πολλα σπιτια απο αυτην την τακτικη. (Χιουμορ) Μα δεν εχεις δει κι εσυ, ευτυ-χεσμενες στιγμες σε εικονες προφιλ fb, οπου δεν ειναι ο ενας μονο, αλλα και οι δυο μαζι; Ψαχνεις να βρεις το προφιλ καποιου ή καποιας, και βλεπεις φωτο ντουετου στη φωτο...σιαμαιοι...wtf?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα