CheOnWeb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, petran1790 said: Αυτο που λες να κλεισω το Optimize Mac Storage, θα επηρεασει ομως και τα Photos ετσι? Γιατι αν εχω δει καλα, μια επιλογη εχεις για Optimize και αυτη ειναι στο γενικο iCloud του Mac. Εκεί μιλάει για iCloud Drive μόνο. Στο Photos υπάρχει χωριστή επιλογή. Photos>Settings>iCloud 1 hour ago, petran1790 said: Οσον αφορα το δισκο στο MacBook οταν με το καλο το παρω, 512GB προτεινεις ξεκαθαρα για τον λογο του να το εχω με κλειστο το Optimize οποτε να εχω παντα τοπικα τα αρχεια ολα? Και γι' αυτό αλλά και γενικότερα, να μειώσεις την πιθανότητα να χρειαστεί να κουβαλάς εξωτερικό δίσκο μαζί. Επίσης, στα M2 μοντέλα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ή θα αλλάξει κάτι στο μέλλον), ο δίσκος 256 είναι μονός ενώ ο 512 είναι δύο 256άρηδες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταχύτητα. η οποία παίζει ρόλο όταν γεμίσει η RAM και χρειαστεί να τραβήξει απ' τον δίσκο.
petran1790 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Στις 25/10/2023 στις 1:09 ΜΜ, CheOnWeb είπε Εκεί μιλάει για iCloud Drive μόνο. Στο Photos υπάρχει χωριστή επιλογή. Photos>Settings>iCloud Και γι' αυτό αλλά και γενικότερα, να μειώσεις την πιθανότητα να χρειαστεί να κουβαλάς εξωτερικό δίσκο μαζί. Επίσης, στα M2 μοντέλα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ή θα αλλάξει κάτι στο μέλλον), ο δίσκος 256 είναι μονός ενώ ο 512 είναι δύο 256άρηδες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταχύτητα. η οποία παίζει ρόλο όταν γεμίσει η RAM και χρειαστεί να τραβήξει απ' τον δίσκο. Σωστα εχεις δικιο! Τωρα το βρηκα! Χμμ ουτε αυτο το ηξερα για τους 2 δισκους! Πολυ ενδιαφερον! Θα το σκεφτω οταν με το καλο βγει! Το μονο σιγουρο για την ωρα ειναι οτι δεν με βλεπω να γλυτωνω τα 16GB RAM...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα