Προς το περιεχόμενο

αξίζει το iCloud?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 16/7/2023 στις 3:50 ΜΜ, mindreader είπε

Δεν νομιζω οτι μπορει το paypal να τραβα απευθειας απο λογαριασμο, αλλα δεν παιρνω ορκο, γιατι δεν το δουλευω ετσι.

Εσυ ξερεις οτι μπορει το paypal να τραβα χρηματα απευθειας απο linked bank account;

Συνδέεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου και τραβάει αυτόματα λεφτά όποτε χρειάζεται. Βασικά direct debit κάνει. Την πρώτη φορά που συνδέεις το λογαριασμό σου κάνει μια επαλήθευση για να δει ότι είσαι όντως ο ιδιοκτήτης.

Φτιάχνεις αν θες ένα δεύτερο λογαριασμό στην τράπεζά σου (μέσω ebanking γίνεται σε ένα λεπτό) και τον κρατάς φορτωμένο με λίγα λεφτά. Δίνεις στo paypal αυτό το iban. Αυτό το λέω γιατί προσωπικά δεν θα έδινα iban για direct debit σε λογαριασμό που έχει παραπάνω λεφτά από αυτά που θέλω να ξοδέψω.

(Βασικά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα διαδικαστικά με το να έχεις συνεδεμένη κάρτα, απλώς δεν παρεμβάλλεται η κάρτα)

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αραγε, κατι προπληρωμενες καρτες που βλεπω στα ταμεια στο lidl, να μπορουν να λειτουργησουν για αγορα στο icloud;

Σωστά!

Μια χαρά λειτουργούν. Γιατί μένει μέσα στο balance του iCloud και τραβάει από εκεί τη μηνιαία χρέωση.

• Like 1
Δημοσ.

Με τα χίλια αξίζει, το integration με το ecosystem της Apple ειναι άψογο και συγκριτικά πχ, με Dropbox είναι πολύ φτηνότερο. 

• Like 1
Δημοσ.
On 23/07/2023 at 15:14, kormos said:

Σωστά!

Μια χαρά λειτουργούν. Γιατί μένει μέσα στο balance του iCloud και τραβάει από εκεί τη μηνιαία χρέωση.

Και ομως, δεν φαινεται να παιζει. Γιατι η apple επιμενει να ζητα -περα απο τον αριθμο καρτας, το ccv και expiration date. Δεν δινει τη δυνατοτητα να επιλεξεις πχ paysafe οποτε αντιστοιχα να μη στα ζητουσε. Μονη επιλογη ειναι για 'χρεωστικη/πιστωτικη' ή οι αλλοι τροποι οπως το κουτσουρεμενο paypal, ζητωντας τα αντιστοιχα πεδία.

Κριμα.

Ειμαι εξοργισμενος με την apple και τις τακτικες της, αν ασχολουμαι με αυτο το χαλι που λεγεται icloud ειναι μονο και μονο για λογαριασμο δικου μου προσωπου που προσπαθω να βοηθησω.

Προσπαθω να συγκρατηθω βεβαια, στην εκρηξη οργης, με τις δραματικες απαιτησεις τους, γιατι εχω βρει την υγεια μου με τα mac εδω και πολλα χρονια.

Οπως ειπα, μια χαρα πληρωσα με paypal balance στη sony, για ετησια συνδρομη. Ειναι χαζοι ομως στη sony, τι να μας πουν, δεν ξερουν.

Μου εμεινε η paysafe card  στο χερι, και το icloud @#$%^&**&^%$

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, flyer said:

Διατιθενται και σε 'φυσικη μορφη' (για πληρωμη στο γκισε) σε apple stores/resellers, αν γνωριζεις;

---

Σε καθε περιπτωση ομως, φαινεται μαλλον οτι ειναι 'λυση', να εισαι καλα.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
Στις 23/7/2023 στις 3:08 ΜΜ, mindreader είπε

Αραγε, κατι προπληρωμενες καρτες που βλεπω στα ταμεια στο lidl, να μπορουν να λειτουργησουν για αγορα στο icloud;

Στις 23/7/2023 στις 3:14 ΜΜ, kormos είπε

Σωστά!

Στις 30/7/2023 στις 7:56 ΜΜ, flyer είπε

Στις 31/7/2023 στις 10:15 ΠΜ, mindreader είπε

Διατιθενται και σε 'φυσικη μορφη' (για πληρωμη στο γκισε) σε apple stores/resellers, αν γνωριζεις;

---

Σε καθε περιπτωση ομως, φαινεται μαλλον οτι ειναι 'λυση', να εισαι καλα.

@mindreader

Για Ελλάδα, όπως είχε αναφερθεί και παραπάνω, εκτός αν οι συναλλαγές που κάνεις/θα κάνεις είναι από τρίτη χώρα με άλλο νόμισμα.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εχω μερικες ερωτησεις (για την ωρα τουλαχιστον) μιας και πριν κατι μερες αρχισα να χρησιμοποιω το iCloud (2ΤΒ) για τα παντα (φωτο, αρχεια, ρυθμισεις, κτλ)

Στη κατοχη μου εχω iPhone 14 Pro (128GB) και ενα iMac (2023 - 256GB ssd). Στο μελλον κοιταζω να παρω και ενα MacBook Air.

Ξεκινησα να χρησιμοποιησω το iCloud μιας και μου γεμισε το iPhone λογω φωτο/βιντεο (83GB) με ουτε 1 GB free space. Ενεργοποιησα λοιπον το iCloud photos με την επιλογη "Optimize storage". Ξεκινησε να ανεβαζει σιγα σιγα κατα τη διαρκεια φορτισης και μονο μεσω WiFi. Αν εχω καταλαβει καλα θα ανεβασει τα παντα στο iCloud σε high-res και μετα θα μου αντικαθιστα αρκετα με low-res για να μου απελευθερωσει χωρο λογω του Optimize storage? Νομιζω ηδη ξεκινησε μιας και τωρα εχω 4GB free και εχει κανει upload περιπου 17,5GB απο τα 83GB .. Οταν τελειωσει θα μου απελευθερωσει αρκετο χωρο ακομα? και τι γινεται στη περιπτωση που ολο τραβαω? το κινητο δεν θα γεμισει ποτε ??

Οσον αφορα το iMac, ακομα δεν εχω ενεργοποιησει το Sync στο Photos και θελω τη γνωμη σας. Αυτη τη στιγμη εχω ελευθερο χωρο 145GB στον SSD... οταν ανεβουν ολα στο iCloud απο το κινητο και μετα που εχω σκοπο να ενεργοποιησω το Photos στο iMac, τι ακριβως θα μου κατεβασει?? Θα μου τα κατεβασει ολα (83GB) σε high-res?? μερικα high και μερικα low?? ολα σε low?? μηπως δεν κατεβασει τπτ και απλα ειναι σαν "shortcuts" και θα τα κατεβαζω on-demand οταν θελω να τα δω?

Τελος, σε περιπτωση αλλαγης κινητου, θα μου κατεβασει φανταζομαι ολες τις φωτο/βιντεο απο το Cloud σε low-res φανταζομαι ετσι? 

Σας ευχαριστω οπως και να χει, μιας και αυτο εδω το θεμα διαβασα και πηρα την αποφαση να αγορασω χωρο και αν εχω καταλαβει καλα σωθηκα...

Επεξ/σία από petran1790
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι optimized φωτό και τα Video θα καταλαμβάνουν κατά προσέγγιση 3GB στο iphone/iMac για κάθε 50GB hi-res  που είναι στο iCloud. (Τουλάχιστον σε μένα αυτή είναι η αναλογία). Κάθε νέα φωτό/Video που τραβάς θα ανεβαίνει στο Icloud και κατόπιν θα αντικαθίσταται στη συσκευή με την optimized version. Το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται απ' το αυτόματο σύστημα που αποφασίζει τι θα κρατήσει σε hi-res στη συσκευή και τι θα αντικαταστήσει με optimized, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο και το πόσο συχνά ανατρέψεις σε κάθε φωτό/Video. Γενικά, ησυχάζεις και δεν ξανά ασχολείσαι. Θεωρητικά, το iPhone μπορεί να γεμίσει ακόμα και τις optimized φωτό/Video αλλά θα αργήσει πολύ. Το πιθανότερο είναι ότι πρώτα θα γεμίσουν τα 2TB με τα Hi-Res (αναλόγως και πόσα άλλα έχεις στο iphone, πέρα από φωτό/Video). 

Στον iMac, εφόσον έχεις ενεργοποιήσει το optimize storage, θα σου κατεβάσει τις optimized versions.  Όταν ανοίξεις κάποια απ' τις optimized, μπορεί εκείνη τη στιγμή να σου κατεβάσει την Hi-Res, αναλόγως τι θέλεις να κάνεις (αν πας να κάνεις edit, σίγουρα θα κατεβάσει την Hi-Res).

Αν αλλάξεις συσκευή, θα κατεβάσει τα Hi-Res ή τα optimized, αναλόγως με τη επιλογή σου στη ρύθμιση "Optimize Storage"

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαιρετικα. Τελεια αναλογια. Θεωρητικα αν εφαρμοστει και σε μενα, τα 83GB θα πιασουν γυρω στα 5-6GB .. αλλα δεν το βλεπω.. βασει του τι πιστευω , μαλλον μπορει να αντικαθιστα τις hi-res σε low-res οταν χρειαζεται χωρος στο κινητο .. δλδ μπορει να μου ελευθερωσει 10GB και μετα οτι καινουργιο τραβαω μπορει να παει στα παλια και να αλλαζει το Res .. να εχω δηλαδη μια μιξη high-low και οχι μονο low.... Θα δειξει. Ας τελειωσει το upload και θα απαντηθουν ολα τα ερωτηματα.

Σωστα, ενω ηθελα να το αναφερω, ξεχασα να το γραψω οτι και στο iMac εχω ενεργοποιησει το "Optimize Storage".

Γενικα πλεον εχω αρχισει να το χρησιμοποιω και για αλλα πραγματα χρησιμοποιοντας πλεον και το iCloud Drive για αρχεια μεταξυ iPhone/iMac.. 

Οταν με το καλο βγει και ΑΝ, βγαλουν και το Air με Μ3 εχω σκοπο να προχωρησω στην αγορα του για πληρη φορητοτητα στο σπιτ οποτε εκει ακομα περισσοτερο θα χρησιμοποιω το Drive για αρχεια.

Ισως και καποια backups του iPhone μεσω iCloud για safety ανα διαστηματα.

Αφου υπαρχει ο χωρος σκεφτομαι να τον εκμεταλευτω στο μεγιστο και ειναι απιστευτο τελικα το ποσο ωραια δουλευουν!

Επεξ/σία από petran1790
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, petran1790 said:

Εξαιρετικα. Τελεια αναλογια. Θεωρητικα αν εφαρμοστει και σε μενα, τα 83GB θα πιασουν γυρω στα 5-6GB .. αλλα δεν το βλεπω.. βασει του τι πιστευω , μαλλον μπορει να αντικαθιστα τις hi-res σε low-res οταν χρειαζεται χωρος στο κινητο .. δλδ μπορει να μου ελευθερωσει 10GB και μετα οτι καινουργιο τραβαω μπορει να παει στα παλια και να αλλαζει το Res .. να εχω δηλαδη μια μιξη high-low και οχι μονο low.... Θα δειξει. Ας τελειωσει το upload και θα απαντηθουν ολα τα ερωτηματα.

Σωστα, ενω ηθελα να το αναφερω, ξεχασα να το γραψω οτι και στο iMac εχω ενεργοποιησει το "Optimize Storage".

Γενικα πλεον εχω αρχισει να το χρησιμοποιω και για αλλα πραγματα χρησιμοποιοντας πλεον και το iCloud Drive για αρχεια μεταξυ iPhone/iMac.. 

Οταν με το καλο βγει και ΑΝ, βγαλουν και το Air με Μ3 εχω σκοπο να προχωρησω στην αγορα του για πληρη φορητοτητα στο σπιτ οποτε εκει ακομα περισσοτερο θα χρησιμοποιω το Drive για αρχεια.

Ισως και καποια backups του iPhone μεσω iCloud για safety ανα διαστηματα.

Αφου υπαρχει ο χωρος σκεφτομαι να τον εκμεταλευτω στο μεγιστο και ειναι απιστευτο τελικα το ποσο ωραια δουλευουν!

Πιστεύω ότι θα ελευθερώσει αρκετά. Εγώ έχω 60gb ελεύθερα (128άρι έχω) και οι φωτο/Video πιάνουν 2.74 (από 50 που είναι στο iCloud). Βέβαια, αν ανοίγεις και χαζεύεις (και κυρίως ζουμάρεις ή κάνεις edit) εκατοντάδες φωτό την ημέρα, η αναλογία θα αλλάξει αλλά πρόσκαιρα. Αν δει ότι δεν ανοίγεις τις ίδιες φωτό για κάποιες μέρες, θα τις ξαναντικαταστήσει με τις optimized. Δεν έχει σχέση με το αν είναι παλιές ή νέες. Η λογική έχει να κάνει με τη χρήση που κάνεις και τον διαθέσιμο χώρο. Γενικά, άστο να κάνει τη δουλειά του και ξέχνα το.

Backup θα κάνει μόνο του στο iCloud (εφόσον το έχεις ενεργοποιήσει) κάθε 24 ώρες, όταν είναι στο ρεύμα και στο Wi-Fi (μπορείς να του επιτρέψεις να κάνει backup και με cellular). Επίσης, το iCloud backup δεν περιλαμβάνει αυτά που υπάρχουν ήδη στο iCloud, όπως φωτό/Video, files κλπ. Οπότε δεν είναι τεράστιο (στο δικό μου είναι 2.12gb).

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ.

Τελειο! Αυτο θα κανω. Θα το αφησω να τελειωσει και να το διαχειριζεται μονο του πλεον. Πραγματικα σωθηκα!!!

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, petran1790 said:

Τελειο! Αυτο θα κανω. Θα το αφησω να τελειωσει και να το διαχειριζεται μονο του πλεον. Πραγματικα σωθηκα!!!

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου!!

Να 'σαι καλά. Να προσθέσω ότι στο iCloud Drive, το optimize storage λειτουργεί διαφορετικά απ' τις φωτογραφίες. Η επιλογή για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση βρίσκεται στα "System Settings>your Apple ID>iCloud>Optimize Mac Storage". Εφόσον το ενεργοποιήσεις, το σύστημα θα αποφασίζει αυτόματα ποια αρχεία θα κρατάει και ποια όχι. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μείωση μεγέθους μέσω συμπίεσης, όπως σε φωτό/Video. Για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα μόνο στο iCloud, εσύ θα βλέπεις ένα "shortcut". Όταν πας να ανοίξεις το αρχείο θα το κατεβάσει απ' το iCloud και ακολούθως θα αποφασίσει για πόσο θα το κρατήσει. Μπορείς επίσης να "πεις" σε κάθε file/folder αν θέλεις να κατεβάσει το/τα files/folder (δεξί κλικ>Download Now) ή να τα διώξει απ' τον τοπικό δίσκο (δεξί κλικ>Remove Download) κρατώντας μόνο το shortcut. Γνώμη μου, αν δεν έχεις πολλά αρχεία στο Drive και χωράνε άνετα στον τοπικό, κλείσε το Optimize Mac Storage, εκτός αν είσαι σίγουρος ότι θα έχεις Internet οποτεδήποτε χρειαστεί να ανοίξεις ένα αρχείο. (Ίσως στο Macbook -που σου προτείνω να βάλεις 512 δίσκο- να έχει περισσότερο νόημα αυτό).

Τέλος, το iCloud Drive, κατά τις δικές μου εμπειρίες, δεν έχει το πιο άμεσο/γρήγορο sync που έχω δει. Ομολογώ ότι το One Drive είναι πιο σβέλτο.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
Στις 23/10/2023 στις 6:14 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Να 'σαι καλά. Να προσθέσω ότι στο iCloud Drive, το optimize storage λειτουργεί διαφορετικά απ' τις φωτογραφίες. Η επιλογή για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση βρίσκεται στα "System Settings>your Apple ID>iCloud>Optimize Mac Storage". Εφόσον το ενεργοποιήσεις, το σύστημα θα αποφασίζει αυτόματα ποια αρχεία θα κρατάει και ποια όχι. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μείωση μεγέθους μέσω συμπίεσης, όπως σε φωτό/Video. Για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα μόνο στο iCloud, εσύ θα βλέπεις ένα "shortcut". Όταν πας να ανοίξεις το αρχείο θα το κατεβάσει απ' το iCloud και ακολούθως θα αποφασίσει για πόσο θα το κρατήσει. Μπορείς επίσης να "πεις" σε κάθε file/folder αν θέλεις να κατεβάσει το/τα files/folder (δεξί κλικ>Download Now) ή να τα διώξει απ' τον τοπικό δίσκο (δεξί κλικ>Remove Download) κρατώντας μόνο το shortcut. Γνώμη μου, αν δεν έχεις πολλά αρχεία στο Drive και χωράνε άνετα στον τοπικό, κλείσε το Optimize Mac Storage, εκτός αν είσαι σίγουρος ότι θα έχεις Internet οποτεδήποτε χρειαστεί να ανοίξεις ένα αρχείο. (Ίσως στο Macbook -που σου προτείνω να βάλεις 512 δίσκο- να έχει περισσότερο νόημα αυτό).

Τέλος, το iCloud Drive, κατά τις δικές μου εμπειρίες, δεν έχει το πιο άμεσο/γρήγορο sync που έχω δει. Ομολογώ ότι το One Drive είναι πιο σβέλτο.

Ναι το διαβασα πως λειτουργει στο iCloud Drive και δεν με χαλαει να πω την αληθεια! Το iMac το δουλευω σαν σταθερο στο σπιτι μιας και γιαυτο το λογο το πηρα και στο σπιτι παντα εχω μια ασυρματη συνδεση!

Αυτο που λες να κλεισω το Optimize Mac Storage, θα επηρεασει ομως και τα Photos ετσι? Γιατι αν εχω δει καλα, μια επιλογη εχεις για Optimize και αυτη ειναι στο γενικο iCloud του Mac.

Οσον αφορα το δισκο στο MacBook οταν με το καλο το παρω, 512GB προτεινεις ξεκαθαρα για τον λογο του να το εχω με κλειστο το Optimize οποτε να εχω παντα τοπικα τα αρχεια ολα? Σκεφτομουν οταν βγαλει το MBA M3 15" να ριξω παραπανω χρηματα στη RAM (16GB) με τον βασικο 256GB SSD, εκτος αν κανει κανα καλο η Apple και το βγαλει με αρχικη min RAM τα 16GB οποτε εκει θα προσθεσω τα 512GB SSD. (Ιδανικο σεναριο θα ηθελα 16GB RAM, 512GB SSD αλλα ισως ξεφυγω οικονομικα απο το Budget που εχω σκεφτει αν βγαλουν basic model 8/256)

Για το Sync, απο το λιγο που το εχω δουλεψει μεσω iMac και iPhone σε μικροαρχειακια ειναι ικανοποιητικο, Θα δειξει και εκει! Τωρα που αγορασα τον χωρο, εχω αρχισει να μεταφερω τα αρχεια που θελω να εχω στο iCloud Drive. Το χτιζω ακομα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...