Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Εδώ και 3 χρόνια περίπου είμαι κάτοχος μίας Nikon D5600, με την οποία ομολογώ ότι δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τελευταία σκέφτομαι να το δω λίγο πιο σοβαρά. Κάνοντας μία έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι η Nikon D850, αν και ίσως αρκετά προχωρημένη για το επίπεδο μου, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για μετάβαση από την entry level D5600 και μίας και την βρήκα μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή, λέω να την αγοράσω. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου είτε επαγγελματία, είτε ερασιτέχνη αρκετά εξειδικευμένου στον χώρο να μου πει την γνώμη του. Πιστεύετε ότι αξίζει αυτή η αναβάθμιση, ή είναι overqualified για έναν ερασιτέχνη και καλύτερα να το πάω πιο σταδιακά και να αγοράσω μία φθηνότερη DSLR κατώτερης κατηγορίας;;;

Επεξ/σία από greekplayer21
Δημοσ.

Καλό είναι να αναφερθούν τα σημεία στα οποία δεν είστε ευχαριστημένος από την 5600 για να βοηθήσουν όποιοι γνωρίζουν.

Δημοσ.

Η D850 δεν είναι απλά μια μηχανή αρκετά πιο προχωρημένη σε σχέση με την D5600 ή από το επίπεδό σου (και το δικό μου) .

Αν με την D7200 νιώθω πως θα γεράσω μαζί της, τότε η D850 μου φαντάζει ως το απόλυτο.

Αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος της και η τιμή των full frame φακών, προχώρα και μην κοιτάς πίσω!!

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, greekplayer21 είπε

Καλησπέρα. Εδώ και 3 χρόνια περίπου είμαι κάτοχος μίας Nikon D5600, με την οποία ομολογώ ότι δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τελευταία σκέφτομαι να το δω λίγο πιο σοβαρά. Κάνοντας μία έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι η Nikon D850, αν και ίσως αρκετά προχωρημένη για το επίπεδο μου, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για μετάβαση από την entry level D5600 και μίας και την βρήκα μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή, λέω να την αγοράσω. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου είτε επαγγελματία, είτε ερασιτέχνη αρκετά εξειδικευμένου στον χώρο να μου πει την γνώμη του. Πιστεύετε ότι αξίζει αυτή η αναβάθμιση, ή είναι overqualified για έναν ερασιτέχνη και καλύτερα να το πάω πιο σταδιακά και να αγοράσω μία φθηνότερη DSLR κατώτερης κατηγορίας;;;

Καλησπέρα σας , διάβασα με προσοχή αυτά που γράψατε , πιστεύω να έχετε υπολογίσει ότι πρέπει να αλλάξετε φακούς , όμως δεν κατάλαβα τι είναι αυτό από το οποίο δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένος όπως λέτε , τι είναι αυτό που έχει η D850 και το οποίο θα σας φέρει σε τέτοια θέση δλδ να είστε απόλυτα ευχαριστημένος . Τώρα για το τρίτο σκέλος , όπου το σενάριο από αναβάθμιση σε D850 να μετατρέπεται σε μία D3500 ας πούμε ......... 

Θα αποφύγω τις υποθέσεις , περιμένοντας να ακούσω κάτι πιο ξεκάθαρο από σας , όπως ότι σαφώς επιθυμείτε να αλλάξετε την D5600 με μια D850 , κάτι απόλυτα κατανοητό . 

Στην διάθεση σας , να το συζητήσουμε .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να πάτε σε κατώτερο μοντέλο , θα έλεγα δεν είναι επιλογή, δεν συζητάται καν . Δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει κάποιος, ούτε οικονομικό . 

Η D850 είναι καλύτερη στα πάντα από τη D5600.

Ωστόσο καλό θα ήταν να λέγατε τι έχετε και από φακούς και τι πρόκειται να αγοράσετε αμέσως με τη D850 . 

Με δεδομένο ότι τα χρήματα είναι αρκετά , αν δεν σας τη χαρίζουν , με τα ίδια χρήματα πιθανόν να μπορείτε να αγοράσετε κορυφαίους φακούς dx για τη d5600, που είναι οικονομικοί και να ανεβάσετε πολύ τις δυνατότητες του εξοπλισμού σας. 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

_____

Αρχικά σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Απαντώντας στις ερωτήσεις σας, ο μοναδικός φακός που έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή, είναι ο kit 18-105mm της nikon που ήταν πακέτο με την κάμερα όταν την αγόρασα. Επιπλέον, είτε αγοράσω νέα κάμερα άμεσα είτε όχι, έχω σκοπό να αγοράσω άμεσα τους φακούς: α) Tokina AT-X 11-16 F.2.8 Pro DX II
β) Nikkor 50mm f/1.4G
γ) Nikon ED 180mm F2.8 Ai-S του 1981 (για τον οποίο έχω ακούσει εξαιρετικές κριτικές). Αρχικά δεν είχα σκοπό να μεταβώ σε νέα DSLR άμεσα, καθώς ήθελα να τσεκάρω την απόδοση της τρέχουσας κάμερας μου με τους νέους φακούς. Έπεσα ξαφνικά όμως σε δύο άτομα που πουλούν την D850 ελαφρώς μεταχειρισμένη σχεδόν 70% φθηνότερα από την αρχική της τιμή και σκέφτομαι να μην χάσω αυτές τις ευκαιρίες γιατί στην αρχική της τιμή (2800€ περίπου μόνο το body) παραείναι ακριβή.
Γενικά θέλω οι φωτογραφίες μου να έχουν άρτια ανάλυση με ελάχιστο εως μηδενικό κόκκο, και κορυφαίο sharpness σε χαμηλούς φωτισμούς σαφώς-πορτραίτα,αστροφωτογραφίες κ.λ.π (γιατί στον ήλιο όλες βγάζουν εξίσου καλά) ώστε να μπορέσω και να τις πουλήσω στο άμεσο μέλλον, αλλά και όταν ανεβάζω στα μέσα, να μην υποβιβάζεται τόσο πολύ η ποιότητα τους. (Γενικά τραβάω κυρίως το βράδυ) Η ερώτηση μου είναι ουσιαστικά, αν γνωρίζει κάποιος εαν αξίζει αυτή η αναβάθμιση για τις απαιτήσεις μου. Αν με την nikon d5600 (δεδομένου του ότι είναι μία πολύ υψηλής ανάλυσης κάμερα -6k) οι παραπάνω απαιτήσεις καλύπτονται σε ένα 80 με 90%, τότε να παραμείνω προσωρινά για τους επόμενους μήνες στην τρέχουσα κάμερα, αλλιώς να πάω για την D850 (εφόσον την βρήκα σε τόσο καλές τιμές (αν δεν είναι ρέπλικες🤣)

3 ώρες πριν, babisskg είπε

Καλησπέρα σας , διάβασα με προσοχή αυτά που γράψατε , πιστεύω να έχετε υπολογίσει ότι πρέπει να αλλάξετε φακούς , όμως δεν κατάλαβα τι είναι αυτό από το οποίο δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένος όπως λέτε , τι είναι αυτό που έχει η D850 και το οποίο θα σας φέρει σε τέτοια θέση δλδ να είστε απόλυτα ευχαριστημένος . Τώρα για το τρίτο σκέλος , όπου το σενάριο από αναβάθμιση σε D850 να μετατρέπεται σε μία D3500 ας πούμε ......... 

Θα αποφύγω τις υποθέσεις , περιμένοντας να ακούσω κάτι πιο ξεκάθαρο από σας , όπως ότι σαφώς επιθυμείτε να αλλάξετε την D5600 με μια D850 , κάτι απόλυτα κατανοητό . 

Στην διάθεση σας , να το συζητήσουμε .

1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Το να πάτε σε κατώτερο μοντέλο , θα έλεγα δεν είναι επιλογή, δεν συζητάται καν . Δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει κάποιος, ούτε οικονομικό . 

Η D850 είναι καλύτερη στα πάντα από τη D5600.

Ωστόσο καλό θα ήταν να λέγατε τι έχετε και από φακούς και τι πρόκειται να αγοράσετε αμέσως με τη D850 . 

Με δεδομένο ότι τα χρήματα είναι αρκετά , αν δεν σας τη χαρίζουν , με τα ίδια χρήματα πιθανόν να μπορείτε να αγοράσετε κορυφαίους φακούς dx για τη d5600, που είναι οικονομικοί και να ανεβάσετε πολύ τις δυνατότητες του εξοπλισμού σας. 

4 ώρες πριν, udroxoos είπε

Η D850 δεν είναι απλά μια μηχανή αρκετά πιο προχωρημένη σε σχέση με την D5600 ή από το επίπεδό σου (και το δικό μου) .

Αν με την D7200 νιώθω πως θα γεράσω μαζί της, τότε η D850 μου φαντάζει ως το απόλυτο.

Αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος της και η τιμή των full frame φακών, προχώρα και μην κοιτάς πίσω!!

4 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Καλό είναι να αναφερθούν τα σημεία στα οποία δεν είστε ευχαριστημένος από την 5600 για να βοηθήσουν όποιοι γνωρίζουν.

Αρχικά σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Απαντώντας στις ερωτήσεις σας, ο μοναδικός φακός που έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή, είναι ο kit 18-105mm της nikon που ήταν πακέτο με την κάμερα όταν την αγόρασα. Επιπλέον, είτε αγοράσω νέα κάμερα άμεσα είτε όχι, έχω σκοπό να αγοράσω άμεσα τους φακούς: α) Tokina AT-X 11-16 F.2.8 Pro DX II
β) Nikkor 50mm f/1.4G
γ) Nikon ED 180mm F2.8 Ai-S του 1981 (για τον οποίο έχω ακούσει εξαιρετικές κριτικές). Αρχικά δεν είχα σκοπό να μεταβώ σε νέα DSLR άμεσα, καθώς ήθελα να τσεκάρω την απόδοση της τρέχουσας κάμερας μου με τους νέους φακούς. Έπεσα ξαφνικά όμως σε δύο άτομα που πουλούν την D850 ελαφρώς μεταχειρισμένη σχεδόν 70% φθηνότερα από την αρχική της τιμή και σκέφτομαι να μην χάσω αυτές τις ευκαιρίες γιατί στην αρχική της τιμή (2800€ περίπου μόνο το body) παραείναι ακριβή.
Γενικά θέλω οι φωτογραφίες μου να έχουν άρτια ανάλυση με ελάχιστο εως μηδενικό κόκκο, και κορυφαίο sharpness σε χαμηλούς φωτισμούς σαφώς-πορτραίτα,αστροφωτογραφίες κ.λ.π (γιατί στον ήλιο όλες οι mid-range τουλάχιστον βγάζουν εξίσου καλά) ώστε να μπορέσω και να τις πουλήσω στο άμεσο μέλλον, αλλά και όταν ανεβάζω στα μέσα, να μην υποβιβάζεται τόσο πολύ η ποιότητα τους. (Γενικά τραβάω κυρίως το βράδυ) Η ερώτηση μου είναι ουσιαστικά, αν γνωρίζει κάποιος εαν αξίζει αυτή η αναβάθμιση για τις απαιτήσεις μου. Αν με την nikon d5600 (δεδομένου του ότι είναι μία πολύ υψηλής ανάλυσης κάμερα -6k) οι παραπάνω απαιτήσεις καλύπτονται σε ένα 80 με 90%, τότε να παραμείνω προσωρινά για τους επόμενους μήνες στην τρέχουσα κάμερα, αλλιώς να πάω για την D850 (εφόσον την βρήκα σε τόσο καλές τιμές (αν δεν είναι ρέπλικες🤣)

Δημοσ.

Λες ότι βρήκες D850 με λίγα κλικ με 800€ ; Το θεωρώ πολύ απίθανο . Κάτι ύποπτο έχει η πώληση . 

Για καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό με υψηλό iso , είναι κορυφαία η D850 , ως κορυφαία full frame. 

Από τους φακούς που λες , ο πρώτος, ο τοκίνα,  είναι dx φακός, οπότε για τη D850 δεν κάνει . Ο Nikon ED 180mm F2.8 Ai-S , είναι χειροκίνητης εστίασης , 

αλλά σε dx θα είναι πιο δύσχρηστος σε σχέση με τον ίδιο σε D850 . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Λες ότι βρήκες D850 με λίγα κλικ με 800€ ; Το θεωρώ πολύ απίθανο . Κάτι ύποπτο έχει η πώληση . 

Για καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό με υψηλό iso , είναι κορυφαία η D850 , ως κορυφαία full frame. 

Από τους φακούς που λες , ο πρώτος, ο τοκίνα,  είναι dx φακός, οπότε για τη D850 δεν κάνει . Ο Nikon ED 180mm F2.8 Ai-S , είναι χειροκίνητης εστίασης , 

αλλά σε dx θα είναι πιο δύσχρηστος σε σχέση με τον ίδιο σε D850 . 

Έχετε να προτείνετε κάποιον αντίστοιχο φακό με τον Tokina ίδιας κατηγορίας για full frame κάμερες που να αποτυπώνει έτσι dreamy fantasy φάση εικόνα και να είναι γενικά φθηνός;;

Δημοσ.

Χωρις να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, θεωρώ με τις ελάχιστες γνωσεις που εχω στο θέμα, οτι η σωστή μετάβαση σε κάποιο ανωτέρω σώμα (ειδικά αν αναφερόμαστε και σε κορυφαίο) ή και φακο, πάμε σε αυτο και δε ρωτάμε.

Δηλ παμε σε αυτο γιατί ξέρουμε τι θελουμε, τι ζηταμε και που μας βαζει φρενο το ηδη υπάρχον.

Το εχω στο μυαλο μου καπως ετσι, δηλ αν ρωταω αν χρειάζομαι κατι τότε πραγματικά δεν το χρειάζομαι!

Αν ομως το εχω ανάγκη για τους λόγους που εγω ξερω απλα παω και το παίρνω, δε χρειάζεται να ρωτήσω

Εχω τις επιφυλάξεις μου (μη πέσετε να με φατε..) εαν μια 850 ειναι καλύτερη στο θεμα low light απο μια 750...ειναι πολλα τα mp Αρη...

Επίσης να σκεφτουμε και το μηχάνημα που θα κανουμε την επεξεργασία, να είμαστε καλύμενοι οτι θα τα πάει καλα με τετοια τεράστια raw αρχεία

Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο φίλο που ανοιξε το θεμα! 

Απλα πως το εχω εγω στο μυαλο μου

🙂

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

κατσε με την 5600 να μαθεις απο φωτογραφια και σε μερικα χρονια αναβαθμιζεις σωμα.Αγορασε κορυφαιους dx για την μηχανη σου και μην ξοδευεσαι ασκοπα,αυτη τη στιγμη εισαι σε πολυ χαμηλο επιπεδο γνωσης,υπομονη και ενασχοληση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...