fsbmaniac Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μιλάω σαν αποφοιτος TEI (ένα απο τα καλύτερα) και έχωντας κάνει Msc σε πανεπιστήμιο της Θεσ/Νικης. Δεν υπάρχει επαφή του 50% των αποφοιτων ΤΕΙ με τον μέσο πολυτεχνίτη για ένα και μοναδικό λόγο, τα μεγάλα κενά στις μαθηματικές και φυσικές επιστήμες. Παράλληλα υπάρχει και ένα ποσοστο το οποίο είναι υψηλού επιπεδου, απλά δεν είνια η πλειοψηφία.Το επιπεδο των φοιτητων μετα το 2010 εχει πέσει δραματικά (Μου τα μεταφέρει καθηγητής πανεπιστημίου). Απο την άλλη ξερω πολλούς συναδέλφους με εξαιρετική πορεία στο εξωτερικό και ας είχαν μονο ΤΕΙ. Σε γενική αναγνωση πλεον την αξια σου την καθορίζει ξεκαθαρα η αγορά και το τι γνωρίζεις να κάνεις. Παραυτα απο προσωπική εμπειρία οι αποφοιτοι πολυτεχνειου έχουν ολο το πακετο της μεθοδολογίας σκεψης για να φτάσουν ενα υψηλό τεχνικό επιπεδο εφόσον μπλεχθουν και με αντικείμενα του field, end of story. ΥΓ. Ο λειτουργικός αναλφαβητισμός είναι γενικό φαινόμενο σε ολους του αποφοίτους. https://www.iefimerida.gr/ellada/ekthesi-sok-leitoyrgika-analfabitoi-misoi-mathites Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από fsbmaniac 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Radiatedsoul Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε end of story. ΥΓ. Ο λειτουργικός αναλφαβητισμός είναι γενικό φαινόμενο σε ολους του αποφοίτους. https://www.iefimerida.gr/ellada/ekthesi-sok-leitoyrgika-analfabitoi-misoi-mathites το διαβασες το αρθρο; Εβγαλαν αυτο το συμπερασμα απο τις κακες επιδοσεις των μαθητων σε αλγεβρα, γεωμετρια λυκειου.. Δεν ειναι αυτο λειτουργικος αναλφαβητισμος κατι λαθος καταλαβες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 12 ώρες πριν, bilya είπε ποτε δεν συγκρινα προγράμματα σπουδών εσυ πήγες το θέμα εκεί καθαρά γιατί κατάλαβες ότι το παραμύθι με τις βάσεις δεν πιάνει. Εσύ ξεκίνησες οτι αν είχες ίδια δικαιώματα θα πήγαινες ΤΕΙ για πιο εύκολα. Προσωπικά γνωρίζω άτομο (μηχανολόγος) απο το heriot watt που έκανε παρόμοια εργασία. Πραγματικά τι σημασία έχει αυτό. Σχεδόν όλες οι πτυχιακές/διπλωματικές πολιτικών μηχανικών στην Ελλάδα ειναι ίδιες. Ξέρεις τι βρίσκω διασκεδαστικό οτι αν έρθουν κάποιοι συνάδελφοι μου Ελλάδα το ΤΕΕ θα τους δώσει πλήρη δικαιώματα κ ας σπούδασαν σε κάτι χωριά εδώ στο UK. Άτομα που απορείς πως τελείωσαν Πανεπιστήμιο.Το ιδιο βέβαια ισχύει κ για βουλγαριες, ρουμανιες κτλπ. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως γίνεται μια χώρα να υποτιμά τόσο πολύ τα πανεπιστήμια της. Απόφοιτος ΤΕΙ εδώ. Έχει μεγάλη "πλάκα" αυτό που λες. Γνωστός μου πριν από χρόνια πέρασε στις Πολιτικές Επιστήμες. Το παράτησε και πήγε και σπούδασε Νομικά στην Αγγλία (στο πανεπιστήμιο του...Wolferhampton, πρώτη φορά το είχα ακούσει τότε). Τελείωσε, ήρθε εδώ, και επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει υποχρεωθεί να αναγνωρίζει τα πτυχία εξωτερικού (δεν ξέρω λεπτομέρειες) του το αναγνώρισαν και δικηγορεί κανονικά. Μετά από καιρό έμαθα ότι λόγω "βύσματος", τον προσέλαβαν σαν δικηγόρο στην Βουλή των Ελλήνων και παίρνει γύρω στα 1200 € καθαρά το μήνα. Ελλάδα 2021... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, Konstantinos92 είπε Μια χαρά είναι το Wolverhampton (ούτε αγγλικά φίλε μου) multi-cultural και με πολύ καλά tech laboratories και λοιπά. Και έχει και έναν όμορφο πεζόδρομο συν απίστευτη φύση έξω από την πόλη (λίμνες, fields κλπ.) Αν δεν ξέρεις μην λες. Και στο λέω εγώ που έχω σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο ίσο με Οξφόρδη. Επίσης που το ξέρεις ότι τον πήραν με βύσμα; Και στη τελική εσένα δεν σε αφορά, σε αφορά ο εαυτός σου. Μια ζήλια βγάζεις. Ναι βέβαια. Τόσοι απόφοιτοι Νομικής τελειώνουν κάθε χρόνο και πήραν αυτόν...Δες όμως σε ποια θέση είναι το πανεπιστήμιο αυτό. 861 στο Global ranking και στην 116 θέση από τα... 120 πανεπιστήμια τις Αγγλίας. Δεν βγάζω ζήλια αλλά εκνευρισμό γι αυτούς που με φούστια βρίσκουν δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι "παλεύουν" και έχουν καλύτερα προσόντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, arispz είπε Αυτο που δεν καταλαβαίνετε στο Ελλαδισταν ειναι οτι η αγορα εργασιας θα καθορίσει τι αξιζεις και τι δεν αξιζεις, και οχι το πτυχιο απο ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολλεγιο η ιδρυμα του εξωτερικου!!!!!!! Αλλα η λογικη του νεοελληνα γυρναει γυρω απο το δημοσιο!!!!!!!!! Ωραία, άρα να υπάρχουν απόφοιτοι Ιατρικής απο ΑΕΙ/ΤΕΙ και ΙΕΚ/Κολλέγια (προφανώς με γνώσεις αντίστοιχες του επιπέδου που πρεσβεύει το κάθε ίδρυμα ως τώρα, στις νοσηλευτικές/παραιατρικές σχολές που έχει). 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Απόφοιτος ΤΕΙ εδώ. Έχει μεγάλη "πλάκα" αυτό που λες. Γνωστός μου πριν από χρόνια πέρασε στις Πολιτικές Επιστήμες. Το παράτησε και πήγε και σπούδασε Νομικά στην Αγγλία (στο πανεπιστήμιο του...Wolferhampton, πρώτη φορά το είχα ακούσει τότε). Τελείωσε, ήρθε εδώ, και επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει υποχρεωθεί να αναγνωρίζει τα πτυχία εξωτερικού (δεν ξέρω λεπτομέρειες) του το αναγνώρισαν και δικηγορεί κανονικά. Μετά από καιρό έμαθα ότι λόγω "βύσματος", τον προσέλαβαν σαν δικηγόρο στην Βουλή των Ελλήνων και παίρνει γύρω στα 1200 € καθαρά το μήνα. Ελλάδα 2021... Ελλάδα 2022 - ο γνωστός σου δε θα χρειαζόταν καν να πάει στην Αγγλία, θα αγόραζε πτυχίο Νομικής απο ελληνικό Κολλέγιο. Υ.Γ. Η συζήτηση για το αν θα ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή όχι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Θαρρώ πως μόνο αν εξασφαλιστεί η ποιότητα των σπουδών που παρέχουν, τότε και μόνο τότε θα είναι επωφελή για το κοινωνικό σύνολο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από xgol 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Konstantinos92 είπε Just no, buddy. The global market defines the value (and profession) of every individual. It does't matter if you are a Harvard University graduate or a Kyoto University graduate: What matters is how you sell yourself and your skills (whatever those may be). In 2021, companies wouldn't give a crap about University education. But they are immensely interested in how salable you are. exactly, university degree or any certificate will just give you a head start on an initial selection for an interview, how you perform on the interview and how your skills, character and potential fit to the organization will just secure you a spot, which is a start, after that is you zeal to learn and to create and hard work (and a bit of luck) to be able to succeed!!! for all the others, is just to wait for the "uncle in Koroni" which will give them a job with just a salary but not a career with recognition, and their zeal will be spend on actions described as: lamogies....... Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakis81 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Μιλάω σαν αποφοιτος TEI (ένα απο τα καλύτερα) και έχωντας κάνει Msc σε πανεπιστήμιο της Θεσ/Νικης. Δεν υπάρχει επαφή του 50% των αποφοιτων ΤΕΙ με τον μέσο πολυτεχνίτη για ένα και μοναδικό λόγο, τα μεγάλα κενά στις μαθηματικές και φυσικές επιστήμες. Παράλληλα υπάρχει και ένα ποσοστο το οποίο είναι υψηλού επιπεδου, απλά δεν είνια η πλειοψηφία.Το επιπεδο των φοιτητων μετα το 2010 εχει πέσει δραματικά (Μου τα μεταφέρει καθηγητής πανεπιστημίου). Απο την άλλη ξερω πολλούς συναδέλφους με εξαιρετική πορεία στο εξωτερικό και ας είχαν μονο ΤΕΙ. Σε γενική αναγνωση πλεον την αξια σου την καθορίζει ξεκαθαρα η αγορά και το τι γνωρίζεις να κάνεις. Παραυτα απο προσωπική εμπειρία οι αποφοιτοι πολυτεχνειου έχουν ολο το πακετο της μεθοδολογίας σκεψης για να φτάσουν ενα υψηλό τεχνικό επιπεδο εφόσον μπλεχθουν και με αντικείμενα του field, end of story. ΥΓ. Ο λειτουργικός αναλφαβητισμός είναι γενικό φαινόμενο σε ολους του αποφοίτους. https://www.iefimerida.gr/ellada/ekthesi-sok-leitoyrgika-analfabitoi-misoi-mathites σιγά ρε μεγάλε ! τα περισσότερα μαθηματικά που ευαγγελίζεσθε είναι αχρηστα ξεπερασμένα και εκτοσ αγορασ εργασίας στις περισσότερες ειδικότητες ειναι σαν επιχείρημα να μας λες οτι ενω εχω υπολογιστες με cad εγω διδάχθηκα να κανω σχέδιο με ραπιντογραφους αρα ξερω περισσότερα και εχω πιο πολλά δικαιώματα .... και αφού ειναι τοσο ανώτεροι οι πολυτεχνίτες τι εχουν να φοβηθουν απο τουσ τειτζιδεσ? η μηπως δεν ειναι ανωτεροι και τοσο πολυ ??? ειναι δηλαδή σαν να φοβαται ο μπολτ να τρεξει με τον καθε τυχαίο 100μ ... εχει λογο ? αρα αφου ειστε μπολτ δεν εχετε να φοβηθειτε κατι και κακωσ σκούζετε 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Το χαρτί δεν καθορίζει ικανότητες. Ξεκολλάτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Konstantinos92 είπε Just no, buddy. The global market defines the value (and profession) of every individual. It does't matter if you are a Harvard University graduate or a Kyoto University graduate: What matters is how you sell yourself and your skills (whatever those may be). In 2021, companies wouldn't give a crap about University education. But they are immensely interested in how salable you are. Προέρχεται από κάποια πηγή (που λείπει) το συγκεκριμένο ή έγινε αγγλόφωνο το forum ξαφνικά; Το marketing είναι βασικό σε όλους τους τομείς. Όπως λέγανε και παλιά "η πρώτη εντύπωση"! Και σαφώς τα top tier εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν κάνει αρκετό marketing που μπορούν οι απόφοιτοι τους να εκμεταλευτούν προς ώφελος τους. Στο δια ταύτα όμως, όσο καλός και να το παίζω αν δεν είμαι, αργά ή γρήγορα θα φανεί! 50 λεπτά πριν, kostakis81 είπε σιγά ρε μεγάλε ! τα περισσότερα μαθηματικά που ευαγγελίζεσθε είναι αχρηστα ξεπερασμένα και εκτοσ αγορασ εργασίας στις περισσότερες ειδικότητες ειναι σαν επιχείρημα να μας λες οτι ενω εχω υπολογιστες με cad εγω διδάχθηκα να κανω σχέδιο με ραπιντογραφους αρα ξερω περισσότερα και εχω πιο πολλά δικαιώματα .... και αφού ειναι τοσο ανώτεροι οι πολυτεχνίτες τι εχουν να φοβηθουν απο τουσ τειτζιδεσ? η μηπως δεν ειναι ανωτεροι και τοσο πολυ ??? ειναι δηλαδή σαν να φοβαται ο μπολτ να τρεξει με τον καθε τυχαίο 100μ ... εχει λογο ? αρα αφου ειστε μπολτ δεν εχετε να φοβηθειτε κατι και κακωσ σκούζετε Μα δεν θέλουμε ανταγωνισμό λέμε! Ειδικά στο ΤΕΕ έχουν κάνει μεγάλη φάμπρικα με το να πουλάνε τις υπογραφές των μελών-γιατί μπορούν... Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από agnostos13 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, kostakis81 είπε σιγά ρε μεγάλε ! τα περισσότερα μαθηματικά που ευαγγελίζεσθε είναι αχρηστα ξεπερασμένα και εκτοσ αγορασ εργασίας στις περισσότερες ειδικότητες ειναι σαν επιχείρημα να μας λες οτι ενω εχω υπολογιστες με cad εγω διδάχθηκα να κανω σχέδιο με ραπιντογραφους αρα ξερω περισσότερα και εχω πιο πολλά δικαιώματα .... και αφού ειναι τοσο ανώτεροι οι πολυτεχνίτες τι εχουν να φοβηθουν απο τουσ τειτζιδεσ? η μηπως δεν ειναι ανωτεροι και τοσο πολυ ??? ειναι δηλαδή σαν να φοβαται ο μπολτ να τρεξει με τον καθε τυχαίο 100μ ... εχει λογο ? αρα αφου ειστε μπολτ δεν εχετε να φοβηθειτε κατι και κακωσ σκούζετε δεν είναι θέμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας. Δεν γίνεται 2 σχολές με ίδιο γνωστικό αντικείμενο, αλλα με μεγάλη διαφορά στο πρόγραμμα σπουδών (σε επίπεδο δυσκολίας, ύλης, επιπέδου) και διαφορά στα χρόνια σπουδών να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν ακούγεται λογικό, δεν είναι δίκαιο, πως να το κάνουμε. 55 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Το χαρτί δεν καθορίζει ικανότητες. Ξεκολλάτε. εσύ είπαμε, αν υπήρχε ΤΕΙ μαθηματικών με τα ίδια Ε.Δ. δεν θα έλεγες τα ίδια.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 35 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε εσύ είπαμε, αν υπήρχε ΤΕΙ μαθηματικών με τα ίδια Ε.Δ. δεν θα έλεγες τα ίδια.. Όχι φίλε μου, μην το κάνεις προσωπικό. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, γιατί ξέρω ότι με τις ικανότητες που έχω αναπτύξει από τότε που πήρα το χαρτί μου είμαι καλύτερος από το 80% των συναδέλφων μου. Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό καθόλου. Όποιος θέλει ας έχει ό,τι ΕΔ γουστάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakis81 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε δεν είναι θέμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας. Δεν γίνεται 2 σχολές με ίδιο γνωστικό αντικείμενο, αλλα με μεγάλη διαφορά στο πρόγραμμα σπουδών (σε επίπεδο δυσκολίας, ύλης, επιπέδου) και διαφορά στα χρόνια σπουδών να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν ακούγεται λογικό, δεν είναι δίκαιο, πως να το κάνουμε. εσύ είπαμε, αν υπήρχε ΤΕΙ μαθηματικών με τα ίδια Ε.Δ. δεν θα έλεγες τα ίδια.. Δεν απαντάτε στο ερώτημα μου κύριε Τι είναι δίκαιο ? κάποτε στο μαθηματικό έμπαινες με 10 είναι θεμα προσφοράς ζήτησης Για να μην θέλετε τον ανταγωνισμό κατι θα φοβάστε δεν μπορεί ? Σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών που λέτε Ισως θα πρέπει να εξετάσετε τον συγχρονισμο του και την απάλειψη περιττών μαθημάτων ώστε να κάνετε fit στην νέα εποχή … βεβαία δεν έχετε κανενα προβλημα οι σφραγιδολογοι του τεε με πτυχιούχους ρουμανιας … Δεν είδα και την ανωτερότητα σας απέναντι στα σοβαρά mit calteck κλπ ουραγοί είστε πάλι Βέβαια θα πείτε τι ξέρουν εκεί στη Μασαχουσέτη οι τειτζιδες της Μασαχουσέτης αφου εμείς έχουμε περισσότερα μαθηματικά αρα τρώνε τι σκόνη μας …. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Δεν απαντάτε στο ερώτημα μου κύριε Τι είναι δίκαιο ? κάποτε στο μαθηματικό έμπαινες με 10 είναι θεμα προσφοράς ζήτησης Για να μην θέλετε τον ανταγωνισμό κατι θα φοβάστε δεν μπορεί ? Σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών που λέτε Ισως θα πρέπει να εξετάσετε τον συγχρονισμο του και την απάλειψη περιττών μαθημάτων ώστε να κάνετε fit στην νέα εποχή … βεβαία δεν έχετε κανενα προβλημα οι σφραγιδολογοι του τεε με πτυχιούχους ρουμανιας … Δεν είδα και την ανωτερότητα σας απέναντι στα σοβαρά mit calteck κλπ ουραγοί είστε πάλι Βέβαια θα πείτε τι ξέρουν εκεί στη Μασαχουσέτη οι τειτζιδες της Μασαχουσέτης αφου εμείς έχουμε περισσότερα μαθηματικά αρα τρώνε τι σκόνη μας …. τώρα περιμένεις να σχολιάσω σοβαρά αυτά που γράφεις? Προφανώς δεν συγκρίνω τα Ελληνικά πολυτεχνεία με το ΜΙΤ, αλλα δεν συγκρίνω και το επίπεδο σπουδών στο ελληνικό πολυτεχνείο με το τει. Επαναλαμβάνω το παραπάνω ποστ μου. 13 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Όχι φίλε μου, μην το κάνεις προσωπικό. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, γιατί ξέρω ότι με τις ικανότητες που έχω αναπτύξει από τότε που πήρα το χαρτί μου είμαι καλύτερος από το 80% των συναδέλφων μου. Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό καθόλου. Όποιος θέλει ας έχει ό,τι ΕΔ γουστάρει. που εργάζεσαι αν επιτρέπεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε τώρα περιμένεις να σχολιάσω σοβαρά αυτά που γράφεις? Προφανώς δεν συγκρίνω τα Ελληνικά πολυτεχνεία με το ΜΙΤ, αλλα δεν συγκρίνω και το επίπεδο σπουδών στο ελληνικό πολυτεχνείο με το τει. Επαναλαμβάνω το παραπάνω ποστ μου. που εργάζεσαι αν επιτρέπεται? Γιατί το κάνεις τόσο προσωπικό ρωτώντας με που εργάζομαι; Έχει καμία σχέση με το θέμα; Προφανώς όχι. Οσφρίζομαι έναν κομπλεξισμό πάντως. Δηλαδή όταν έρθουν και ιδιωτικά πολυτεχνεία στην Ελλάδα (στις ζωές μας μέσα θα γίνει, όχι στα παιδιά μας) θα λες ότι ούτε αυτά έχουν καλό επίπεδο γιατί ο κόσμος πληρώνει να τα παρακολουθεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Στις 9/2/2021 στις 3:17 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Φίλε μου σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει αυτό. Μόνο στη ΒΑΛΚΑΝΟΜΠΑΝΑΝΙΑ. Και τι θα γίνει με ενα που τελείωσα 4ετές ΤΕΙ , έχω μεταπτυχιακό και εργάζομαι σε μια πολυεθνική? Είναι ανύκουστο σε ολο τον υπολοιπο κοσμο το πτυχιο μου στο Εξωτερικό να είναι 4ετες bachelor, 240 ects, επιπέδου 6 Συνθήκη Μπολόνια και στη Μπανανία να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός Υπάρχει και η άλλη λύση. Τα θέματα των εξετάσεων να τα βάζουν οι καθηγητές του ΑΕΙ για όσες άλλες σχολές ΤΕΙ θέλουν να θεωρούνται ισότιμες της πρώτης. Προφανώς με μαθήματα άσχετα μεταξύ τους και πρακτικής φύσεως δεν μπορούμε να μιλάμε για ισοτιμία. Λογικά αυτοί στο πολυτεχνικό ΤΕΙ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα σε σχέση με αυτούς του ΕΜΠ. Όσοι έχουν πρόβλημα είναι εκείνοι που δεν θα κάνουν τη μεγάλη καριέρα στις πολυεθνικές. Αμφότεροι. Στις 14/2/2021 στις 6:54 ΜΜ, tzitzikas2 είπε Καλά δεν είναι μόνο ο +1 χρόνος. Στο πολυτεχνείο τρως π@#$@ για να τελειώσεις. Ειδικά στα πρώτα 2 χρόνια κορμού. Δεν έχει καμία σχέση το πρόγραμμα σπουδών με το ΤΕΙ. Ο μαθητής του 5-10/20 που πέρασε ΤΕΙ, δεν νομίζω οτι έχει πολλές πιθανότητες/δυνατότητες να βγάλει το 1ο έτος πολυτεχνείου. Αν προορίζεται για επιτυχημένος καριερίστας στο εξωτερικό δεν θα μπορέσει δηλαδή; (Όχι ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα εδώ που τα λέμε. Λόγω της καριέρας που τον περιμένει στο εξωτερικό.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα