Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά των ΤΕΙ εντός των Πανεπιστημίων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, AgentOrange είπε

Βοηθώ αυτή την εβδομάδα συγγενή μου στην εξεταστική του. Ίδιο πεδίο, εγώ απόφοιτος ΤΕΙ αυτός προσπαθεί να τελειώσει Πανεπιστήμιο. Ουσιαστικά δίνουμε δίπλα δίπλα το κάθε μάθημα. Στο viber και στο whats up έχουν ομάδες από 100 εώς 250 άτομα που μοιράζονται τις απαντήσεις και τα θέματα.Να σας στείλω όλους αυτούς να τους πείτε ότι πρέπει να αποκτήσουν λιγότερα εργασιακά δικαιώματα γιατί πέρασαν τα μισά μαθήματα τους και παραπάνω αντιγράφοντας. Εκτός εάν δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει με τις εξεταστικές την στιγμή αυτή.

Ναι το θέμα είναι ότι αυτό το φαινόμενο άνετα συμβαίνει με το 99% των σχολών στην Ελλάδα που έχουν τηλεκπαίδευση.

Δεν γίνεται δύο μέτρα δύο σταθμά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, bilya είπε

δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα. 

Λες οτι κάποιος για να μπει πανεπ. κόπιασε ενώ για ΤΕΙ οχι. Κ σου δίνω παράδειγμα. Ποσο έχει τώρα η σχολή δεν έχει σημασία.

Παρεμπιπτόντως και τότε παρα πολλές σχολές ΤΕΙ είχαν μεγαλύτερες βάσεις απο πολλά πανεπιστήμια. Ειδικά στο ΤΕΙ Πειραιά κ Αθήνας.

Επίσης δεν έπιασα τοτε το ΕΜΠ γιατί αρκετοί δήλωναν την σχολή για την μαμα κ τον μπαμπά κ οχι γιατί γουσταραν. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί αριστούχοι τις παρατάνε κ ειτε ξαναδινουν ειτε αλλάζουν κλαδο εντελώς. Χρηματιστήριο είπαμε κ έχει αποδειχθεί πλέον.

Τέλος το αν είναι μια σχολή δύσκολη είναι άλλο κομμάτι. 

Προσωπικά ξέρω ότι επειδή γουσταρα το επάγγελμα κ στο ΕΜΠ να πήγαινα ακόμη κ με τον χαμηλότερο βαθμό θα την έβγαζα την σχολή κ στην ώρα μου.

Ουσιαστικά εσύ συγκρίνεις το επίπεδο σπουδών και δυσκολίας στο ΕΜΠ και κατά επέκταση στα ελληνικά πολυτεχνεια με αυτό του ΤΕΙ Πειραιά. Θα μας τρελάνεις. Έχω δει πολλές πτυχιακές εργασίες από τμήματα ηλεκτρολογίας και μηχανολογίας ΤΕΙ και είχα σκάσει στα γέλια. Ούτε σωστή διάρθρωση word δεν είχαν. Ούτε καν στοίχιση. Και μόνο σαν εργασίες πτυχιακές δεν τις έλεγες. Ο άλλος είχε κάνει σε τμήμα μηχανολογίας για πτυχιακή μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου....

1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Μόνο και μόνο που πιάνεις ως τεκμήριο την βάση μιας σχολής το 2021 (Συνθήκη Μπολόνια κ.ε.) για να αναδείξεις το "επίπεδο" της ρεζιλεύεις τα επιχειρήματα σου.

Και στο λέω ως μαθηματικός που φοίτησα στο μεγαλύτερο ίδρυμα της Ελλάδας, που όταν πέρασα είχε 16.800 και τώρα είναι στα 13.400.

Δεν μιλάω κυρίως για την βάση μπρο, αλλά για το πρόγραμμα σπουδών. Συγκρίνουμε πρόγραμμα σπουδών των πολυτεχνικών σχολων που τρως π€&#$#@ για να τα βγάλεις με αυτά των ΤΕΙ. Μην μπερδευομαστε χωρίς λόγο..

Η βάση, όχι πάντα αντικατοπτρίζει το επίπεδο των εισερχομένων και την ζήτηση φυσικά.

1 ώρα πριν, Nakligan είπε

Οικονομική σχολή στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ίδια σχολή στα χαρτιά, πλήρως εξισωμένα εργασιακά δικαιώματα όπως αναφέρθηκε. Διαφορά στα μόρια 4500-5000. Την ίδια χρονιά περάσαμε εγώ και ο κολλητός μου. Τεράστια διαφορά στο επίπεδο.  Στο ΤΕΙ τις μισές μέρες μάθημα δεν γινόταν. Επίσης σε ένα ίδιο μάθημα, στα μαθηματικά για παράδειγμα, ολόκληρη η ύλη του εξαμήνου στο ΤΕΙ ήταν ένα κεφάλαιο των δύο εβδομάδων στο ΑΕΙ.

Προφανώς δεν θα κάτσω να μαλώσω για το θέμα, έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές δεν φταίνε σε κάτι. Αλλά μια αδικία υπάρχει αντικειμενικά. Από τη στιγμή που επέλεξες να πας στο ΤΕΙ, με λιγότερα μόρια και λιγότερη προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς και τα λιγότερα δικαιώματα που θα έπρεπε να συνεπάγεται. 

Σύγκρινε π.χ τα μαθηματικά στο ημμυ με αυτά στο ΤΕΙ. Θα σκάσεις στα γέλια.

1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Ρε φιλαράκι μου.

Δεν πάνε να μην έκαναν μάθημα ούτε 3 μέρες το χρόνο, από την στιγμή που είναι ΤΕΙ (πρώην-νύν άλλη κουβέντα) καλύπτεται από την συνθήκη της Μπολόνια που είναι παγκόσμια σε εμβέλεια και καθιστά τα ιδρύματα πλήρως ίσα.

ΟΛΑ τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. Και οι μόνοι που μέσα στην Ελλάδα έχουν προβλήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι οι μηχανικοί και ο νταβατζής το σωματείο τους. Όλοι οι άλλοι (και εννοείται ΟΛΟΙ) είναι ακόμη και στην Ελλάδα 100% ίσοι. Στο μεταπτυχιακό μου είχαμε 3 παιδιά που ήταν από ΤΕΙ.

Νοιαζόταν κανένας; Όχι βέβαια.

Έλεος με την συνθήκη. Εσύ φίλε μου αν υπήρχε μαθηματικό ΤΕΙ  με βάση 3 και είχε τα ίδια δικαιώματα με εσένα, τα ίδια θα έλεγες? Δεν νομίζω. Δεν έχεις αντίστοιχη σχολή και είσαι κομπλέ.

• Like 2

3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Προφανώς φίλε μου το Ημμυ θα έχει πολύ μεγαλύτερη βάση απο το ηλεκτρολόγων τει, γιατι όντως έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση. Για πιο λόγο λες εσύ έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση??? Εσύ να μου απαντήσεις. 😆

Οι λόγοι είναι πολλοί...

Οι κύριοι είναι το ΤΕΕ και το επίπεδο master που υποτίθεται οτι προσφέρει (αλήθεια σαν απόφοιτος πολυτεχνείου πας κατευθείαν για διδακτορικό ή απαιτείται κι άλλο master;).

Αλλά νομίζω κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος.

• Like 1

17 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Ουσιαστικά εσύ συγκρίνεις το επίπεδο σπουδών και δυσκολίας στο ΕΜΠ και κατά επέκταση στα ελληνικά πολυτεχνεια με αυτό του ΤΕΙ Πειραιά. Θα μας τρελάνεις. Έχω δει πολλές πτυχιακές εργασίες από τμήματα ηλεκτρολογίας και μηχανολογίας ΤΕΙ και είχα σκάσει στα γέλια. Ούτε σωστή διάρθρωση word δεν είχαν. Ούτε καν στοίχιση. Και μόνο σαν εργασίες πτυχιακές δεν τις έλεγες. Ο άλλος είχε κάνει σε τμήμα μηχανολογίας για πτυχιακή μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου....

Η βάση, όχι πάντα αντικατοπτρίζει το επίπεδο των εισερχομένων και την ζήτηση φυσικά.

ποτε δεν συγκρινα προγράμματα σπουδών εσυ πήγες το θέμα εκεί καθαρά γιατί κατάλαβες ότι το παραμύθι με τις βάσεις δεν πιάνει. Εσύ ξεκίνησες οτι αν είχες ίδια δικαιώματα θα πήγαινες ΤΕΙ για πιο εύκολα.

Προσωπικά γνωρίζω άτομο (μηχανολόγος) απο το heriot watt που έκανε παρόμοια εργασία.  Πραγματικά τι σημασία έχει αυτό. Σχεδόν όλες οι πτυχιακές/διπλωματικές πολιτικών μηχανικών στην Ελλάδα ειναι ίδιες. 

Ξέρεις τι βρίσκω διασκεδαστικό οτι αν έρθουν κάποιοι συνάδελφοι μου Ελλάδα το ΤΕΕ θα τους δώσει πλήρη δικαιώματα κ ας σπούδασαν σε κάτι χωριά εδώ στο UK. Άτομα που απορείς πως τελείωσαν Πανεπιστήμιο.Το ιδιο βέβαια ισχύει κ για βουλγαριες, ρουμανιες κτλπ.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως γίνεται μια χώρα να υποτιμά τόσο πολύ τα πανεπιστήμια της. 

• Like 2

1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Οι λόγοι είναι πολλοί...

Οι κύριοι είναι το ΤΕΕ και το επίπεδο master που υποτίθεται οτι προσφέρει (αλήθεια σαν απόφοιτος πολυτεχνείου πας κατευθείαν για διδακτορικό ή απαιτείται κι άλλο master;).

Αλλά νομίζω κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Πας κατευθείαν διδακτορικό.

2 ώρες πριν, bilya είπε

ποτε δεν συγκρινα προγράμματα σπουδών εσυ πήγες το θέμα εκεί καθαρά γιατί κατάλαβες ότι το παραμύθι με τις βάσεις δεν πιάνει. Εσύ ξεκίνησες οτι αν είχες ίδια δικαιώματα θα πήγαινες ΤΕΙ για πιο εύκολα.

Προσωπικά γνωρίζω άτομο (μηχανολόγος) απο το heriot watt που έκανε παρόμοια εργασία.  Πραγματικά τι σημασία έχει αυτό. Σχεδόν όλες οι πτυχιακές/διπλωματικές πολιτικών μηχανικών στην Ελλάδα ειναι ίδιες. 

Ξέρεις τι βρίσκω διασκεδαστικό οτι αν έρθουν κάποιοι συνάδελφοι μου Ελλάδα το ΤΕΕ θα τους δώσει πλήρη δικαιώματα κ ας σπούδασαν σε κάτι χωριά εδώ στο UK. Άτομα που απορείς πως τελείωσαν Πανεπιστήμιο.Το ιδιο βέβαια ισχύει κ για βουλγαριες, ρουμανιες κτλπ.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως γίνεται μια χώρα να υποτιμά τόσο πολύ τα πανεπιστήμια της. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχα έχουμε εν έτει 2021 άτομα να κρίνουν την ποιότητα των σχολών από τις  βάσεις. Μάλλον στο τεράστιο ΕΜΠ δεν σας μαθαίνουν το νόμο προσφοράς και ζήτησης ( εμείς στα μικρά και κατώτατα για εσένα ΤΕΙ το κάνουμε -oops).

Χρειάζεται περισσότερο έρευνα, καλό είναι να βγάλετε το χιτώνα του ψηλομύτη ( ακόμα στο ΕΜΠ μπαίνουν και σας λένε μηχανικάρες μου εσείς είστε μόνο? lol)

Το ΕΠΠ σύντομα θα ισχύει 100% , τα ΤΕΙ όσο και να προσπαθεί το ΤΕΕ είναι στο επίπεδο 6 , δηλωμένα ως ISCED 5A (ακαδημαικό χαρακτήρα) και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ήδη συνεδριάζουν για να αρχίσει το γλέντι. Καιρός ήταν , βαρεθήκαμε να τρώμε πρόστιμα σαν χώρα γιατί το ΤΕΕ κρατάει τα ''κεκτημένα'' του 1930 και τρώγεστε ακομα και οι διπλωματούχοι μεταξύ σας.

Υ.Γ όποιος απορεί να κοιτάξει σε ομάδες του fb ονόματι ''ομαδες μηχανικών'' να δει τα διαμάντια . 
''Πώς κάνω τη μελέτη αυτή'' παντου

Επεξ/σία από Ribopaido
  • Like 3

12 ώρες πριν, Nakligan είπε

Οικονομική σχολή στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ίδια σχολή στα χαρτιά, πλήρως εξισωμένα εργασιακά δικαιώματα όπως αναφέρθηκε. Διαφορά στα μόρια 4500-5000. Την ίδια χρονιά περάσαμε εγώ και ο κολλητός μου. Τεράστια διαφορά στο επίπεδο.  Στο ΤΕΙ τις μισές μέρες μάθημα δεν γινόταν. Επίσης σε ένα ίδιο μάθημα, στα μαθηματικά για παράδειγμα, ολόκληρη η ύλη του εξαμήνου στο ΤΕΙ ήταν ένα κεφάλαιο των δύο εβδομάδων στο ΑΕΙ.

Προφανώς δεν θα κάτσω να μαλώσω για το θέμα, έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές δεν φταίνε σε κάτι. Αλλά μια αδικία υπάρχει αντικειμενικά. Από τη στιγμή που επέλεξες να πας στο ΤΕΙ, με λιγότερα μόρια και λιγότερη προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς και τα λιγότερα δικαιώματα που θα έπρεπε να συνεπάγεται. 

Αυτο που δεν καταλαβαίνετε στο Ελλαδισταν ειναι οτι η αγορα εργασιας θα καθορίσει τι αξιζεις και τι δεν αξιζεις, και οχι το πτυχιο απο ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολλεγιο η ιδρυμα του εξωτερικου!!!!!!! Αλλα η λογικη του νεοελληνα γυρναει γυρω απο το δημοσιο!!!!!!!!!

7 λεπτά πριν, arispz είπε

Αυτο που δεν καταλαβαίνετε στο Ελλαδισταν ειναι οτι η αγορα εργασιας θα καθορίσει τι αξιζεις και τι δεν αξιζεις, και οχι το πτυχιο απο ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολλεγιο η ιδρυμα του εξωτερικου!!!!!!! Αλλα η λογικη του νεοελληνα γυρναει γυρω απο το δημοσιο!!!!!!!!!

Για την ακρίβεια την αξία σου την καθορίζουν οι γνώσεις και οι δεξιότητες σου που έχουν αναγνωριστεί από την αγορά.

Απλά οι συντεχνείες φροντίζουν να βάζουν τεχνητά προσκόμματα για να μειώνουν όσο περνάει από το χέρι τους τον ανταγωνισμό κατά τη λογική προάσπισης των συμφερόντων τους.

Εδώ έχουμε καταργήσει κλαδικές και ελάχιστες αμοιβές και δουλεύουν οι μισοί με τρεις και εξήντα για να μπουν στην αγορά (με αντίστοιχη έκπτωση στην ποιότητα βέβαια αλλά αυτό δεν το βλέπει εύκολα ο πελάτης) και συζητάμε τώρα για το ποιός θα πρέπει να βάλει την υπογραφή.

• Like 3

1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Για την ακρίβεια την αξία σου την καθορίζουν οι γνώσεις και οι δεξιότητες σου που έχουν αναγνωριστεί από την αγορά.

Απλά οι συντεχνείες φροντίζουν να βάζουν τεχνητά προσκόμματα για να μειώνουν όσο περνάει από το χέρι τους τον ανταγωνισμό κατά τη λογική προάσπισης των συμφερόντων τους.

Εδώ έχουμε καταργήσει κλαδικές και ελάχιστες αμοιβές και δουλεύουν οι μισοί με τρεις και εξήντα για να μπουν στην αγορά (με αντίστοιχη έκπτωση στην ποιότητα βέβαια αλλά αυτό δεν το βλέπει εύκολα ο πελάτης) και συζητάμε τώρα για το ποιός θα πρέπει να βάλει την υπογραφή.

Ξεκολατε απο το μοντελο Ελλαδισταν!!!!!!! οι γνώσεις σου δινουν την βαση για να ξεκινήσεις!!!!! εξειδικευση και η πρόοδος ερχεται μεσα απο την εργασια !!!!!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, arispz είπε

Ξεκολατε απο το μοντελο Ελλαδισταν!!!!!!! οι γνώσεις σου δινουν την βαση για να ξεκινήσεις!!!!! εξειδικευση και η πρόοδος ερχεται μεσα απο την εργασια !!!!!!! 

Οι γνώσεις πάνω στο αντικείμενο εννοώ (να ξέρεις τι κάνεις και πως), όχι οι ακαδημαϊκές.

Επεξ/σία από agnostos13

Συζηταμε για την χωρα που το συνταγμα της δεν επιτρεπει την λειτουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων? Ναι μαλλον για αυτη

Αν υπηρχαν ιδιωτικα πανεπιστημια εδω δεν θα υπηρχαν τετοιες συζητησεις σχετικα με ΑΕΙ, ΤΕΙ και μλκιες. Θα ηταν το δημοσιο πανεπιστημιο και το ιδωτικο, οπως ειναι τα δημοσια νοσοκομεια και τα ιδιωτικα.

Η συζητηση περι δημοσιων πανεπιστημιων στην ελλαδα (οσο δεν υπαρχουν ιδιωτικα) μου θυμιζει αυτο που λεει : στα σκ@τα οσο μελι και να βαλεις, λουκουμαδες δεν γινονται.

9 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Συζηταμε για την χωρα που το συνταγμα της δεν επιτρεπει την λειτουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων? Ναι μαλλον για αυτη

Αν υπηρχαν ιδιωτικα πανεπιστημια εδω δεν θα υπηρχαν τετοιες συζητησεις σχετικα με ΑΕΙ, ΤΕΙ και μλκιες. Θα ηταν το δημοσιο πανεπιστημιο και το ιδωτικο, οπως ειναι τα δημοσια νοσοκομεια και τα ιδιωτικα.

Η συζητηση περι δημοσιων πανεπιστημιων στην ελλαδα (οσο δεν υπαρχουν ιδιωτικα) μου θυμιζει αυτο που λεει : στα σκ@τα οσο μελι και να βαλεις, λουκουμαδες δεν γινονται.

εσύ πιστεύεις οτι αν δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν αυστηρά κριτήρια για την δημιουργία τους? Χα Χα Χα! Ο κάθε κολλητός μαγαλο-επιχειρηματίας για την πλάκα θα φτιάχνει και ένα για να τα κονομήσει. Εδώ είδαμε την απόλυτη ξεφτίλα με το τηλε-σεμινάριο (σκοιλ ελικικου) το οποίο μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζαν οι κυβερνώντες παρόλο που είχαν γίνει ρόμπα, για γνωστούς λόγους, ιδιωτικά σοβαρά πανεπιστήμια θα κάνουμε. 

• Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, tzitzikas2 είπε

εσύ πιστεύεις οτι αν δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν αυστηρά κριτήρια για την δημιουργία τους? Χα Χα Χα! Ο κάθε κολλητός μαγαλο-επιχειρηματίας για την πλάκα θα φτιάχνει και ένα για να τα κονομήσει. Εδώ είδαμε την απόλυτη ξεφτίλα με το τηλε-σεμινάριο (σκοιλ ελικικου) το οποίο μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζαν οι κυβερνώντες παρόλο που είχαν γίνει ρόμπα, για γνωστούς λόγους, ιδιωτικά σοβαρά πανεπιστήμια θα κάνουμε. 

Ακομα καλυτερα και για τα δημοσια πανεπιστημια..........οταν η αγορα θα γνωριζει οτι τα ιδιωτικα ειναι κουκουρουκου και οι φοιτητες "μαιμουδες" δεν θα τους προσλαμβανει στην δουλεια!!!!!!! τι δεν καταλαβαίνετε!!!!!! μηπως ο φοβος ειναι ποιοι θα προσλαμβανονται στο δημοσιο;;;; γιατι ο ιδιωτικος τομεας το εχει λυσει αυτο εδω και πολλαααααα χρονια!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...