bilya Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε δεν με ενδιαφέρουν οι ects. Με ενδιαφέρει να έχω περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα σε υπογραφή εφόσον μπήκα στην διαδικασία να περάσω την διαδικασία πανελλαδικές, 5ετείς σπουδές. Αν εξαρχής γνωρίζω οτι θα έχω τα ίδια Ε.Δ (+μισθό) μπορεί να επιλέξω να πάω ΤΕΙ. Για ποιο λόγο να θέλω να πάω ΑΕΙ εφόσον επιλέξω να μην προσπαθήσω να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα για αρχή αν δεν το χεις πάρει χαμπάρι εδώ κ 20 χρόνια τει κ πανεπιστήμια ειναι ένα (ΑΕΙ). Δεύτερον μπορείς να μου εξηγήσεις εμένα γιατί εντελώς τυχαία κάποιοι παραβλέπετε τις βάσεις των τελευταίων 5 ετών? Οι πολιτικοί μηχανικοί στην Ξάνθη ειχε 12000 μόρια το 2019. Οταν περάσαμε εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά ειχαμε βάση 15 περίπου με παρα πολλούς να μπαίνουν με 17 (προφανώς γιατί δεν πιασανε ΕΜΠ). Πες μου αλήθεια γιατι κοπιασα λιγότερο απο τον φοιτητή του Πολυτεχνείου Θράκης κ όχι μόνο. Η κατάρευση των πολιτικών μηχανικών( κ αλλων παρόμοιων σχολων) κ η ταυτόχρονη αύξηση όλων των σχολών σωμ. ασφάλειας κ στρατού δείχνει οτι οι πανελλήνιες είναι ενα χρηματιστήριο κ ο βαθμός εισαγωγής δεν πρέπει να λέει τίποτα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από bilya 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 21 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε δεν με ενδιαφέρουν οι ects. Με ενδιαφέρει να έχω περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα σε υπογραφή εφόσον μπήκα στην διαδικασία να περάσω την διαδικασία πανελλαδικές, 5ετείς σπουδές. Αν εξαρχής γνωρίζω οτι θα έχω τα ίδια Ε.Δ (+μισθό) μπορεί να επιλέξω να πάω ΤΕΙ. Για ποιο λόγο να θέλω να πάω ΑΕΙ εφόσον επιλέξω να μην προσπαθήσω να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα Kαι εμενα με νοιαζει η συνθηκη της ΜΠολονια τι να κανουμε τωρα. Στειλε επιστολη στην Ε.Ε και διαμαρτυρήσου . Εδώ γονεις στελνουν τα παιδια τους να σπουδασουν πολιτικοι μηχανικοι με τη λογικη οτι ακομα χτιζονται πολυκατοικιες μενοντας στην Ελλαδα του 60. Και εγω αποφοιτος ασοεε ειμαι φιλε μου αλλα επειδη βλεπω πως λειτουργει το συστημα στο Εξωτερικο εισαι λαθος. ΟΙ πανελληνιες εινια μια μικρογραφια σε σχεση με την αγορα εργασιας. Για να μη πω ΤΙΠΟΑ. Απλα κανεις εναν αγωνα , περνας καπου και απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα πως θα το αξιοποιησεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, bilya είπε για αρχή αν δεν το χεις πάρει χαμπάρι εδώ κ 20 χρόνια τει κ πανεπιστήμια ειναι ένα (ΑΕΙ). Δεύτερον μπορείς να μου εξηγήσεις εμένα γιατί εντελώς τυχαία κάποιοι παραβλέπετε τις βάσεις των τελευταίων 5 ετών? Οι πολιτικοί μηχανικοί στην Ξάνθη ειχε 12000 μόρια το 2019. Οταν περάσαμε εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά ειχαμε βάση 15 περίπου με παρα πολλούς να μπαίνουν με 17 (προφανώς γιατί δεν πιασανε ΕΜΠ). Πες μου αλήθεια γιατι κοπιασα λιγότερο απο τον φοιτητή του Πολυτεχνείου Θράκης κ όχι μόνο. Η κατάρευση των πολιτικών μηχανικών( κ αλλων παρόμοιων σχολων) κ η ταυτόχρονη αύξηση όλων των σχολών σωμ. ασφάλειας κ στρατού δείχνει οτι οι πανελλήνιες είναι ενα χρηματιστήριο κ ο βαθμός εισαγωγής δεν πρέπει να λέει τίποτα. στον πίνακα των βάσεων του 2019 πως αναφέρεται η σχολή σου? Η σχολή πολιτικών μηχανικών έχει μεγάλη αδυναμία στην επαγγελματική αποκατάσταση τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος σε συνδυασμό με την αδυναμία πολλών οικογενειών να πληρώσουν έξοδα σπουδών σε επαρχιακή πόλη. Φαντάζομαι και εσύ στις πρώτες επιλογές δεν είχες βάλει ΤΕΙ Πειραία, αλλα ΕΜΠ. Απλά δεν το έπιανες με τίποτα. Και προφανώς η σχολή της Ξάνθης έχει πολύ δυσκολότερο επίπεδο για να την βγάλεις απο το ΤΕΙ Πειραιά. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από tzitzikas2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Backpacker Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 χαχαχαχαχα 2021 και άνθρωποι που θέλουν να λέγονται και σπουδαγμένοι μιλάνε ακόμα για επίπεδο σχολών με κριτήριο της βάσεις των πανελλήνιων!! χαχαχαχαχαχ κρίμα τα πτυχία σας πραγματικά. Οι βάσεις αλλάζουν με τα χρόνια βρε τσακμάκια στο ίδιο ίδρυμα και έχουν τεράστιες διαφορές και την ίδια χρονιά σε ίδιες σχολές σε διαφορετικές πόλεις καθαρά λόγω μέρους. Με την απίστευτα ανόητη λογική σας το μαθηματικό Σάμου δεν θα έπρεπε να έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το μαθηματικό Αθήνας γιατί έχουν κάτι χιλιάδες μόρια διαφορά. Επίσης ένας απόφοιτος Μηχανικος πολυτεχνείου που όταν έδινα εγώ είχε η σχολή του 18χιλ μόρια θα έπρεπε να έχει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τους τωρινούς που μπαίνουν στις ίδιες ακριβώς σχολές με 12χιλ μόρια. Μερικοί πραγματικά είστε κρίμα τα λεφτά που έδωσαν οι γονείς να σας σπουδάσουν. 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε στον πίνακα των βάσεων του 2019 πως αναφέρεται η σχολή σου? Η σχολή πολιτικών μηχανικών έχει μεγάλη αδυναμία στην επαγγελματική αποκατάσταση τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος σε συνδυασμό με την αδυναμία πολλών οικογενειών να πληρώσουν έξοδα σπουδών σε επαρχιακή πόλη. Φαντάζομαι και εσύ στις πρώτες επιλογές δεν είχες βάλει ΤΕΙ Πειραία, αλλα ΕΜΠ. Απλά δεν το έπιανες με τίποτα. Και προφανώς η σχολή της Ξάνθης έχει πολύ δυσκολότερο επίπεδο για να την βγάλεις απο το ΤΕΙ Πειραιά. δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα. Λες οτι κάποιος για να μπει πανεπ. κόπιασε ενώ για ΤΕΙ οχι. Κ σου δίνω παράδειγμα. Ποσο έχει τώρα η σχολή δεν έχει σημασία. Παρεμπιπτόντως και τότε παρα πολλές σχολές ΤΕΙ είχαν μεγαλύτερες βάσεις απο πολλά πανεπιστήμια. Ειδικά στο ΤΕΙ Πειραιά κ Αθήνας. Επίσης δεν έπιασα τοτε το ΕΜΠ γιατί αρκετοί δήλωναν την σχολή για την μαμα κ τον μπαμπά κ οχι γιατί γουσταραν. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί αριστούχοι τις παρατάνε κ ειτε ξαναδινουν ειτε αλλάζουν κλαδο εντελώς. Χρηματιστήριο είπαμε κ έχει αποδειχθεί πλέον. Τέλος το αν είναι μια σχολή δύσκολη είναι άλλο κομμάτι. Προσωπικά ξέρω ότι επειδή γουσταρα το επάγγελμα κ στο ΕΜΠ να πήγαινα ακόμη κ με τον χαμηλότερο βαθμό θα την έβγαζα την σχολή κ στην ώρα μου. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από bilya Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrFreeman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 23 minutes ago, tzitzikas2 said: Και προφανώς η σχολή της Ξάνθης έχει πολύ δυσκολότερο επίπεδο για να την βγάλεις απο το ΤΕΙ Πειραιά. Καθόλου προφανές δεν είναι αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει. Αλλος ένας περί τα ΑΕΙ μύθος που καλά κρατεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 50 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε στον πίνακα των βάσεων του 2019 πως αναφέρεται η σχολή σου? Η σχολή πολιτικών μηχανικών έχει μεγάλη αδυναμία στην επαγγελματική αποκατάσταση τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος σε συνδυασμό με την αδυναμία πολλών οικογενειών να πληρώσουν έξοδα σπουδών σε επαρχιακή πόλη. Φαντάζομαι και εσύ στις πρώτες επιλογές δεν είχες βάλει ΤΕΙ Πειραία, αλλα ΕΜΠ. Απλά δεν το έπιανες με τίποτα. Και προφανώς η σχολή της Ξάνθης έχει πολύ δυσκολότερο επίπεδο για να την βγάλεις απο το ΤΕΙ Πειραιά. Μόνο και μόνο που πιάνεις ως τεκμήριο την βάση μιας σχολής το 2021 (Συνθήκη Μπολόνια κ.ε.) για να αναδείξεις το "επίπεδο" της ρεζιλεύεις τα επιχειρήματα σου. Και στο λέω ως μαθηματικός που φοίτησα στο μεγαλύτερο ίδρυμα της Ελλάδας, που όταν πέρασα είχε 16.800 και τώρα είναι στα 13.400. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nakligan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Οικονομική σχολή στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ίδια σχολή στα χαρτιά, πλήρως εξισωμένα εργασιακά δικαιώματα όπως αναφέρθηκε. Διαφορά στα μόρια 4500-5000. Την ίδια χρονιά περάσαμε εγώ και ο κολλητός μου. Τεράστια διαφορά στο επίπεδο. Στο ΤΕΙ τις μισές μέρες μάθημα δεν γινόταν. Επίσης σε ένα ίδιο μάθημα, στα μαθηματικά για παράδειγμα, ολόκληρη η ύλη του εξαμήνου στο ΤΕΙ ήταν ένα κεφάλαιο των δύο εβδομάδων στο ΑΕΙ. Προφανώς δεν θα κάτσω να μαλώσω για το θέμα, έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές δεν φταίνε σε κάτι. Αλλά μια αδικία υπάρχει αντικειμενικά. Από τη στιγμή που επέλεξες να πας στο ΤΕΙ, με λιγότερα μόρια και λιγότερη προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς και τα λιγότερα δικαιώματα που θα έπρεπε να συνεπάγεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Nakligan είπε Οικονομική σχολή στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ίδια σχολή στα χαρτιά, πλήρως εξισωμένα εργασιακά δικαιώματα όπως αναφέρθηκε. Διαφορά στα μόρια 4500-5000. Την ίδια χρονιά περάσαμε εγώ και ο κολλητός μου. Τεράστια διαφορά στο επίπεδο. Στο ΤΕΙ τις μισές μέρες μάθημα δεν γινόταν. Επίσης σε ένα ίδιο μάθημα, στα μαθηματικά για παράδειγμα, ολόκληρη η ύλη του εξαμήνου στο ΤΕΙ ήταν ένα κεφάλαιο των δύο εβδομάδων στο ΑΕΙ. Προφανώς δεν θα κάτσω να μαλώσω για το θέμα, έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές δεν φταίνε σε κάτι. Αλλά μια αδικία υπάρχει αντικειμενικά. Από τη στιγμή που επέλεξες να πας στο ΤΕΙ, με λιγότερα μόρια και λιγότερη προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς και τα λιγότερα δικαιώματα που θα έπρεπε να συνεπάγεται. To τι ειναι σωστο δεν θα το πω ουτε εγω ουτε εσυ ουτε ο καθενας εδω μεσα. Το σωστο ειναι αυτο που λεει η συνθηκη της Μπολονια και το ποσο προσαρμοζεται το κρατος. Απο τη στιγμη που ως αποφοιτος ΤΕΙ Λογιστικης και Χρηματοοικονομικης εχω τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με τον οικονομολογο ουτε που με απασχολει. Ο διαχωρισμος Πανεπιστημια-ΤΕΙ ειναι μια πατεντα που στο ΕΞωτερικο μας εχουν παρει χαμπαρι και μας κοροιδευουν. Στον ιδιωτικο τομεα αν δεις αγγελιες λενε αποφοιτος πανεπιστημιου/τει οικονομικης ή λογιστικης σχολης. Επισης στην εκπαιδευση ειναι το ιδιο. Στο Εξωτερικο ειναι bachelor. Μαλλον τρια διαφορετικα πραγματα δεν ενστερνίζονται τη γνώμη σου, αλλα εντελως τυχαια συμφωνουν μεταξυ τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, Nakligan είπε Οικονομική σχολή στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ίδια σχολή στα χαρτιά, πλήρως εξισωμένα εργασιακά δικαιώματα όπως αναφέρθηκε. Διαφορά στα μόρια 4500-5000. Την ίδια χρονιά περάσαμε εγώ και ο κολλητός μου. Τεράστια διαφορά στο επίπεδο. Στο ΤΕΙ τις μισές μέρες μάθημα δεν γινόταν. Επίσης σε ένα ίδιο μάθημα, στα μαθηματικά για παράδειγμα, ολόκληρη η ύλη του εξαμήνου στο ΤΕΙ ήταν ένα κεφάλαιο των δύο εβδομάδων στο ΑΕΙ. Προφανώς δεν θα κάτσω να μαλώσω για το θέμα, έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές δεν φταίνε σε κάτι. Αλλά μια αδικία υπάρχει αντικειμενικά. Από τη στιγμή που επέλεξες να πας στο ΤΕΙ, με λιγότερα μόρια και λιγότερη προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς και τα λιγότερα δικαιώματα που θα έπρεπε να συνεπάγεται. Ρε φιλαράκι μου. Δεν πάνε να μην έκαναν μάθημα ούτε 3 μέρες το χρόνο, από την στιγμή που είναι ΤΕΙ (πρώην-νύν άλλη κουβέντα) καλύπτεται από την συνθήκη της Μπολόνια που είναι παγκόσμια σε εμβέλεια και καθιστά τα ιδρύματα πλήρως ίσα. ΟΛΑ τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. Και οι μόνοι που μέσα στην Ελλάδα έχουν προβλήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι οι μηχανικοί και ο νταβατζής το σωματείο τους. Όλοι οι άλλοι (και εννοείται ΟΛΟΙ) είναι ακόμη και στην Ελλάδα 100% ίσοι. Στο μεταπτυχιακό μου είχαμε 3 παιδιά που ήταν από ΤΕΙ. Νοιαζόταν κανένας; Όχι βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nakligan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έτσι κι αλλιώς στην αγορά εργασίας λίγοι κοιτάνε το χαρτί αν είναι από ΑΕΙ ή ΤΕΙ, πιο πολύ ρόλο παίζουν ρόλο οι γνώσεις και οι ικανότητες του καθένα (και οι γνωριμίες φυσικά γιατί Ελλάδα είμαστε), οπότε αυτό είναι άλλο θέμα. Για να υπάρξει εξίσωση πρέπει να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, τα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές. Αυτή τη στιγμή το επίπεδο στα (περισσότερα) πρώην ΤΕΙ είναι χαμηλότερο από τα αντίστοιχα ΑΕΙ, και η εξίσωση είναι μόνο θεωρητική. Έτσι κι αλλιώς όμως το θέμα δεν δημιουργήθηκε για αυτό. Αναφέρεται σε ένα νέο είδος ΤΕΙ τριετούς φοίτησης που προτάθηκε. Για εμένα αυτά έχουν θέση στην εκπαίδευση, καθώς λύνουν όλα αυτά τα θέματα που συζητάμε. Πρακτική εκπαίδευση, μικρότερη βάση εισαγωγής, μικρότερη δυσκολία για να αποφοιτήσεις, μικρότερο χρονικό διάστημα φοίτησης, με την υποχώρηση ότι θα έχεις λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, κάτι σαν αναβαθμισμένα ΙΕΚ δηλαδή. Προσωπικά μου φαίνεται τίμια επιλογή Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από Nakligan 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Ρε φιλαράκι μου. Δεν πάνε να μην έκαναν μάθημα ούτε 3 μέρες το χρόνο, από την στιγμή που είναι ΤΕΙ (πρώην-νύν άλλη κουβέντα) καλύπτεται από την συνθήκη της Μπολόνια που είναι παγκόσμια σε εμβέλεια και καθιστά τα ιδρύματα πλήρως ίσα. ΟΛΑ τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. Και οι μόνοι που μέσα στην Ελλάδα έχουν προβλήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι οι μηχανικοί και ο νταβατζής το σωματείο τους. Όλοι οι άλλοι (και εννοείται ΟΛΟΙ) είναι ακόμη και στην Ελλάδα 100% ίσοι. Στο μεταπτυχιακό μου είχαμε 3 παιδιά που ήταν από ΤΕΙ. Νοιαζόταν κανένας; Όχι βέβαια. Εκανα μεταπτυχιακο στην ασοεε, στο ΜΒΑ. Σε πληροφορω οτι ειχα οικονομολογους απο ασοεε , εκπα παπει και δεν ηξεραν να κανουν μια χρηματοοικονομικη αναλυση, δηλαδη σου λεω για τα απλα. Απλα θα σου πω τι γινεται. Αλλος ο προσανατολισμος του πανεπιστημιου αλλων των τει. Γι αυτο το σωστο θα ηταν οπως ειπε ο φιλος πιο πανω να ηταν Πανεπιστημια- Πανεπιστημια εφαρμοσμενων επιστημων Μόλις τώρα, Nakligan είπε Έτσι κι αλλιώς στην αγορά εργασίας λίγοι κοιτάνε το χαρτί, πιο πολύ ρόλο παίζουν ρόλο οι γνώσεις και οι ικανότητες του καθένα (και οι γνωριμίες φυσικά γιατί Ελλάδα είμαστε), οπότε αυτό είναι άλλο θέμα. Για να υπάρξει εξίσωση πρέπει να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, τα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές. Αυτή τη στιγμή το επίπεδο στα (περισσότερα) πρώην ΤΕΙ είναι χαμηλότερο από τα αντίστοιχα ΑΕΙ, και η εξίσωση είναι μόνο θεωρητική. Έτσι κι αλλιώς όμως το θέμα δεν δημιουργήθηκε για αυτό. Αναφέρεται σε ένα νέο είδος ΤΕΙ τριετούς φοίτησης που προτάθηκε, τα οποία προφανώς δεν θα προσφέρουν bachelor. Για εμένα αυτά έχουν θέση στην εκπαίδευση, καθώς λύνουν όλα αυτά τα θέματα που συζητάμε. Πρακτική εκπαίδευση, μικρότερη βάση εισαγωγής, μικρότερη δυσκολία για να αποφοιτήσεις, μικρότερο χρονικό διάστημα φοίτησης, με την υποχώρηση ότι θα έχεις λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, κάτι σαν αναβαθμισμένα ΙΕΚ δηλαδή. Προσωπικά μου φαίνεται τίμια επιλογή δεν ειπε οτι δεν θα ειναι bachelor. Μη παραπληροφορεις. Θα ειναι τριετη (180ects), θα ειναι ενταγμενα μεσα στα πανεπιστημια και θα ειναι αναγνωρισμενα. Δεν γινεται να ειναι τριετη και να μη δεν δινουν bachelor. Κανενα σαιτ δεν το εγραφε αυτο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgentOrange Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, Nakligan είπε Οικονομική σχολή στη Θεσσαλονίκη, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ίδια σχολή στα χαρτιά, πλήρως εξισωμένα εργασιακά δικαιώματα όπως αναφέρθηκε. Διαφορά στα μόρια 4500-5000. Την ίδια χρονιά περάσαμε εγώ και ο κολλητός μου. Τεράστια διαφορά στο επίπεδο. Στο ΤΕΙ τις μισές μέρες μάθημα δεν γινόταν. Επίσης σε ένα ίδιο μάθημα, στα μαθηματικά για παράδειγμα, ολόκληρη η ύλη του εξαμήνου στο ΤΕΙ ήταν ένα κεφάλαιο των δύο εβδομάδων στο ΑΕΙ. Προφανώς δεν θα κάτσω να μαλώσω για το θέμα, έτσι κι αλλιώς οι φοιτητές δεν φταίνε σε κάτι. Αλλά μια αδικία υπάρχει αντικειμενικά. Από τη στιγμή που επέλεξες να πας στο ΤΕΙ, με λιγότερα μόρια και λιγότερη προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς και τα λιγότερα δικαιώματα που θα έπρεπε να συνεπάγεται. Βοηθώ αυτή την εβδομάδα συγγενή μου στην εξεταστική του. Ίδιο πεδίο, εγώ απόφοιτος ΤΕΙ αυτός προσπαθεί να τελειώσει Πανεπιστήμιο. Ουσιαστικά δίνουμε δίπλα δίπλα το κάθε μάθημα. Στο viber και στο whats up έχουν ομάδες από 100 εώς 250 άτομα που μοιράζονται τις απαντήσεις και τα θέματα.Να σας στείλω όλους αυτούς να τους πείτε ότι πρέπει να αποκτήσουν λιγότερα εργασιακά δικαιώματα γιατί πέρασαν τα μισά μαθήματα τους και παραπάνω αντιγράφοντας. Εκτός εάν δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει με τις εξεταστικές την στιγμή αυτή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nakligan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε δεν ειπε οτι δεν θα ειναι bachelor Σωστός, δεν ήξερα ότι οι 180 ects θεωρούνται bachelor, το διόρθωσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Nakligan είπε Σωστός, δεν ήξερα ότι οι 180 ects θεωρούνται bachelor, το διόρθωσα σου βαζω στοιχημα οτι στην Ελλαδα γενικα στοχος ειναι ολα τα 4ετη να γινουν 3ετη και θα το δεις για λογους οικονομιας και για λογους οτι ετσι ειναι και στο Εξωτερικο. Σε 3 χρονακια ολα θα ειναι τριετη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα