Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Όταν 9 στα 10 σχόλια εδώ πέρα γράφουν ότι τα ΤΕΙ είναι κάτι διαφορετικό απ'τα ΑΕΙ και δεν έχουν ούτε καν ιδέα ότι ΑΕΙ=Πανεπιστημια+ΤΕΙ τότε δεν έχει νόημα να γράψω κάτι. Η άγνοια είναι τεράστια. 

Από το νόμο του 2001 , ΑΕΙ=Πανεπιστήμια + ΤΕΙ. Η Ανωτάτη εκπαίδευση χωρίζεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και στη τεχνολογική εκπαιδευση. 20 ΧΡΌΝΙΑ ΠΑΝΕ

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 10/2/2021 στις 11:57 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Άλλαξε άλλαξε. Κοίτα θα σου πω τι γίνεται με το θέμα των μισθωτών. Στην ειδικοτητά μου ΠΑΝΤΑ προτιμούσαν να παίρνουν τους ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Και δεν ηταν θεμα χρηματων. Απλα  η Λογιστικη ειναι ενα πρακτικο επαγγελμα. Στη σχολη εκανα 22 εργαστηρια, εκανα πρακτικη , εκενα πτυχιακη. Ο οικονομολογος ή αποφοιτος πανεπιστημιακης λογιστικης εκανε ΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΩΡΙΑ και ελαχιστα πρακτικα.

Αυτό μπορεί να ίσχυε για τους νέους άνευ προϋπηρεσίας, αν και πιό πολύ σαν αστικός μύθος μου κάνει!

Πιό πιθανό είναι να προτιμούσαν ΤΕΙ-τζήδες για να τους βγαίνει φθηνότερα (ειδικά ως βοηθοί).

Μετά το 2009 βέβαια με την κατάργηση κλαδικών και την μη επιδότηση πτυχίων ζητάνε όλοι απαραιτήτως Master (εφόσον δεν τους κοστίζει) και το αν προέρχεσαι από Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ πάει μάλλον σε δεύτερη μοίρα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αυτό μπορεί να ίσχυε για τους νέους άνευ προϋπηρεσίας, αν και πιό πολύ σαν αστικός μύθος μου κάνει!

Πιό πιθανό είναι να προτιμούσαν ΤΕΙ-τζήδες για να τους βγαίνει φθηνότερα (ειδικά ως βοηθοί).

Μετά το 2009 βέβαια με την κατάργηση κλαδικών και την μη επιδότηση πτυχίων ζητάνε όλοι απαραιτήτως Master (εφόσον δεν τους κοστίζει) και το αν προέρχεσαι από Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ πάει μάλλον σε δεύτερη μοίρα.

Είτε πτυχίο Πανεπιστημίου έχεις, είτε πτυχίου ΤΕΙ, τον ίδιο μισθό θα πάρεις στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ της Ελλάδος. Στο δημοσιο ειναι 45 ευρώ διαφορά. Πρόσφατα ο θείος μου ως δημοσιος υπαλληλος ΤΕ πηρε συνταξη και ταυτοχρονα η θεια μου ( μαζι βγηκαν) ως δημοσιος υπαλληλος ΠΕ. Με τα ιδια χρόνια, ίδια σχολη, η διαφορά στο μισθό του δευτέρου ήταν 75 ευρώ από το πρώτο. Και οι δυο με μεταπτυχιακό. 30 χρόνια προυπηρεσιας σοτ Δημοσιο. Αυτή ειναι η μονη διαφορά

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι κάπου στη μέση. Κάποιοι θεωρούν τα ΤΕΙ, πανεπιστημια κατωτερων σπουδών. Εγώ παλι θα πω αυτο που ειναι στο Εξωτερικό. Είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Και ας μη δινουν ακαδημαικα πτυχια αλλα επαγγελματικά. Τα ΤΕΙ είναι Πανεπιστήμια, απλά εδώ στην χώρα λόγω συντεχνιών και κατωτέρων κόμπλεξ τελειωμένου κόσμου αντιμετωπίζοναι κατά αυτο το τρόπο. Στο δημόσιο, η διαφορά είναι 45 ευρώ μεταξύ ΠΕ και ΤΕ.

Από τη στιγμή που η συνθήκη της μπολονια τα κατατάσσει στο επίπεδο 6, bachelor εκεί τελειώνει το εν λόγω ζήτημα

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Το πρόβλημα είναι κάπου στη μέση. Κάποιοι θεωρούν τα ΤΕΙ, πανεπιστημια κατωτερων σπουδών. Εγώ παλι θα πω αυτο που ειναι στο Εξωτερικό. Είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Και ας μη δινουν ακαδημαικα πτυχια αλλα επαγγελματικά. Τα ΤΕΙ είναι Πανεπιστήμια, απλά εδώ στην χώρα λόγω συντεχνιών και κατωτέρων κόμπλεξ τελειωμένου κόσμου αντιμετωπίζοναι κατά αυτο το τρόπο. Στο δημόσιο, η διαφορά είναι 45 ευρώ μεταξύ ΠΕ και ΤΕ.

Από τη στιγμή που η συνθήκη της μπολονια τα κατατάσσει στο επίπεδο 6, bachelor εκεί τελειώνει το εν λόγω ζήτημα

Αυτό ακριβώς. Τέλος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavlovic είπε

Και αυτό όχι παντού στο δημόσιο. Στον τεράστιο τομέα της Παιδείας που δουλεύω και εγώ ΠΕ και ΤΕ πληρωνόμαστε ακριβώς το ίδιο σαν ΠΕ. Δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Backpacker είπε

Και αυτό όχι παντού στο δημόσιο. Στον τεράστιο τομέα της Παιδείας που δουλεύω και εγώ ΠΕ και ΤΕ πληρωνόμαστε ακριβώς το ίδιο σαν ΠΕ. Δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά. 

Ναι γιατι στην εκπαίδευση το ΤΕ με το ΠΕ ειναι ενα ενιαιο πλεον με το νόμο του 2017

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pavlovic είπε

+1. Δεν αξίζει να σπουδάσεις ΑΕΙ. Αφού ίδια είναι τα πτυχία και το επίπεδο των σπουδών μ@#$@#ς είσαι να πας ΑΕΙ?. Για πιο λόγο να παιδεύεσαι πανελλαδικές και μέσα στην σχολή? Για +45 έουρο δεν αξίζει μπρο. Με μείον 5-10 μονάδες πανελλαδικές πας ΤΕΙ και όλα κομπλέ!

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

+1. Δεν αξίζει να σπουδάσεις ΑΕΙ. Αφού ίδια είναι τα πτυχία και το επίπεδο των σπουδών μ@#$@#ς είσαι να πας ΑΕΙ?. Για πιο λόγο να παιδεύεσαι πανελλαδικές και μέσα στην σχολή? Για +45 έουρο δεν αξίζει μπρο. Με μείον 5-10 μονάδες πανελλαδικές πας ΤΕΙ και όλα κομπλέ!

AEI=ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ+ΤΕΙ. Δευτερον υπαρχουν σχολες τοσο στα Πανεπιστημια οσο και στα ΤΕΙ που δυστυχως βγαινεις το ιδιο και μη σου πω οτι σε καποια ΤΕΙ εισπρατετις μεγαλυτερο κερδος. Και σου τα λεω εγω που ειμαι αποφοιτος ΛΟΧΡΗ ΑΣΟΕΕ. Δουλευα στον ιδιωτικο τομεα με συναδελφους λογιστες και ειδα οτι τους προτιμουσαν αλλα και στο λογιστηριο μεσα εβλεπα οτι παιρναμε τον ιδιο μισθο και ηταν αποφοιτοι ΤΕΙ. Δεν ειναι οπως στους μηχανικους που εκει υπαρχουν αλλες ιδιατεροτητες. 700 ευρω επαιρνω εγω, 700 ευρω επαιρνε και ο λογιστης απο τα ΤΕΙ. Μιλας ειρωνικα, οταν γνωριζεις οτι στην Εκπαιδευση ηδη το εχουν κανει ΕΝΑ. εσυ νομιζεις δηλαδη οτι δεν ειναι στα σχεδια τους να το κανουν και στο Δημοσιο?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, pavlovic είπε

AEI=ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ+ΤΕΙ. Δευτερον υπαρχουν σχολες τοσο στα Πανεπιστημια οσο και στα ΤΕΙ που δυστυχως βγαινεις το ιδιο και μη σου πω οτι σε καποια ΤΕΙ εισπρατετις μεγαλυτερο κερδος. Και σου τα λεω εγω που ειμαι αποφοιτος ΛΟΧΡΗ ΑΣΟΕΕ. Δουλευα στον ιδιωτικο τομεα με συναδελφους λογιστες και ειδα οτι τους προτιμουσαν αλλα και στο λογιστηριο μεσα εβλεπα οτι παιρναμε τον ιδιο μισθο και ηταν αποφοιτοι ΤΕΙ. Δεν ειναι οπως στους μηχανικους που εκει υπαρχουν αλλες ιδιατεροτητες. 700 ευρω επαιρνω εγω, 700 ευρω επαιρνε και ο λογιστης απο τα ΤΕΙ. Μιλας ειρωνικα, οταν γνωριζεις οτι στην Εκπαιδευση ηδη το εχουν κανει ΕΝΑ. εσυ νομιζεις δηλαδη οτι δεν ειναι στα σχεδια τους να το κανουν και στο Δημοσιο?

Βασικά χ@#$στηκα για το δημόσιο, και δεν είναι ειρωνικό. Δημόσιο λίγοι μπαίνουν, και αν πάρουν +- 45Ε μικρό το κακό και για αυτούς και για εμάς. Οι περισσότεροι κηφήνες είναι και το ξέρω από πρώτο χέρι... (*δεν είμαι στο δημόσιο).

Δεν με ενδιαφέρει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης (μη χ@#$σω). Αυτοί θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση. Και εδώ δεν είμαστε ΗΒ ή Αμερική κύριοι, που υπάρχουν πολύ σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε καν πολύ σοβαρά δημόσια πανεπιστήμια. Φαντάσου τα ιδιωτικά πως θα είναι, όταν εύκολα θα παίρνουν την άδεια λειτουργίας.

Το πρόβλημα είναι στον ιδιωτικό τομέα. Δεν γίνεται ένας μαθητής που πέρασε ΑΕΙ και κόπιασε πολύ περισσότερο και να μπει και να βγει, να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αντίστοιχης ειδικότητας απόφοιτο τΕΙ. Πως να το κάνουμε. Ας καταργηθούν τότε τα ΑΕΙ  να τελειώνουμε. Για ποιο λόγο αν στην αγορά έχω τα ίδια επαγγελματικά και μισθολογικά δικαιώματα (κυρίως το 1ο) με την συνάδελφο απο ΤΕΙ να πάω να σπουδάσω ΑΕΙ. Μ@#$Κας είμαι να παιδευτώ,?? 

Blink 182 Reaction GIF

Στις 10/2/2021 στις 12:20 ΠΜ, Nakligan είπε

Βγάζοντας εκτός συζήτησης το πολιτικό θέμα (το ποια κυβέρνηση έκανε τις αλλαγές/θα κάνει τις αλλαγές) , θεωρούσα εξαρχής λάθος την "πανεπιστημιοποίηση" των ΤΕΙ. Και εξηγούμαι.

Τα ΤΕΙ παρέχουν πιο πρακτική εκπαίδευση λόγω και των εργαστηρίων, ενώ τα ΑΕΙ πιο θεωρητική. Άρα θα έπρεπε εξαρχής να ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες. Το ότι δεν παρέχουν ίδια εκπαίδευση γίνεται φανερό και από τις βάσεις εισαγωγής και από τα πιο δύσκολα μαθήματα, αν συγκρίνουμε αντίστοιχες σχολές.  Άρα θεωρώ αναμενόμενο ο παραπάνω κόπος να μπεις και να τελειώσεις ένα ΑΕΙ να "ανταμείβεται" με παραπάνω εργασιακά δικαιώματα. Αυτό ισχύει κυρίως για στα Πολυτεχνεία, που τα ΑΕΙ έχουν ένα παραπάνω έτος φοίτησης σε σχέση με τα ΤΕΙ.

Στα υπόλοιπα ιδρύματα, αν συμφωνούμε ότι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ πρέπει να ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και να έχουν διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα, ήταν λάθος το ότι είχαν ίδια διάρκεια φοίτησης (4 χρόνια). Άρα στα του θέματος, θεωρώ σωστό να επανέλθουν τα ΤΕΙ με έναν χρόνο φοίτησης λιγότερο. 

Αυτό θα τα κάνει πιο ελκυστικά για τους φοιτητές και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα τους. Θα ξέρεις εξαρχής ότι θα έχεις λιγότερα δικαιώματα από το πτυχίο σου (στα περισσότερα ΤΕΙ ουσιαστικά γίνεσαι βοηθός εφόσον δεν σου δίνεται δικαίωμα να υπογράψεις για όλες τις κατηγορίες πχ ισολογισμού στα οικονομικά ή κτήρια  με λιγότερους ορόφους στους μηχανικούς κλπ) ΑΛΛΑ θα βγαίνεις πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας, στα 3 αντί στα 4 χρόνια.

Θεωρώ δηλαδή ότι υπάρχει ζήτηση για πιο πρακτικές δουλειές, και δεν είμαστε όλοι για να γίνουμε επιστήμονες ή ερευνητές. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό μπορούν να εξυπηρετήσουν τα ΤΕΙ, μικρότερη διάρκεια φοίτησης και εστίαση σε πιο πρακτικά ζητήματα.

(Εννοείται πως η άποψη είναι προσωπική, με απόλυτο σεβασμό στα ΤΕΙ, τους  φοιτητές και τους αποφοίτους τους, δεν σκοπεύω να μειώσω κάποιον)

Καλά δεν είναι μόνο ο +1 χρόνος. Στο πολυτεχνείο τρως π@#$@ για να τελειώσεις. Ειδικά στα πρώτα 2 χρόνια κορμού. Δεν έχει καμία σχέση το πρόγραμμα σπουδών με το ΤΕΙ. Ο μαθητής του 5-10/20 που πέρασε ΤΕΙ, δεν νομίζω οτι έχει πολλές πιθανότητες/δυνατότητες να βγάλει το 1ο έτος πολυτεχνείου.

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Για ποιο λόγο αν στην αγορά έχω τα ίδια επαγγελματικά και μισθολογικά δικαιώματα (κυρίως το 1ο) με την συνάδελφο απο ΤΕΙ να πάω να σπουδάσω ΑΕΙ. Μ@#$Κας είμαι να παιδευτώ,?? 

Αυτα ειναι θεματα συνδικατων. Οπως ειπε ο @pavlovic στο κλαδο φων οικονομικων ειτε Τει και τα πανεπιστημια με την αποφοιτηση τους λαμβανουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα. Γιατι ομως δεν απαντας, για ποιο λογο στο Εξωτερικο ολα ειναι επιπεδου 6?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Βασικά χ@#$στηκα για το δημόσιο, και δεν είναι ειρωνικό. Δημόσιο λίγοι μπαίνουν, και αν πάρουν +- 45Ε μικρό το κακό και για αυτούς και για εμάς. Οι περισσότεροι κηφήνες είναι και το ξέρω από πρώτο χέρι... (*δεν είμαι στο δημόσιο).

Δεν με ενδιαφέρει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης (μη χ@#$σω). Αυτοί θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση. Και εδώ δεν είμαστε ΗΒ ή Αμερική κύριοι, που υπάρχουν πολύ σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε καν πολύ σοβαρά δημόσια πανεπιστήμια. Φαντάσου τα ιδιωτικά πως θα είναι, όταν εύκολα θα παίρνουν την άδεια λειτουργίας.

Το πρόβλημα είναι στον ιδιωτικό τομέα. Δεν γίνεται ένας μαθητής που πέρασε ΑΕΙ και κόπιασε πολύ περισσότερο και να μπει και να βγει, να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αντίστοιχης ειδικότητας απόφοιτο τΕΙ. Πως να το κάνουμε. Ας καταργηθούν τότε τα ΑΕΙ  να τελειώνουμε. Για ποιο λόγο αν στην αγορά έχω τα ίδια επαγγελματικά και μισθολογικά δικαιώματα (κυρίως το 1ο) με την συνάδελφο απο ΤΕΙ να πάω να σπουδάσω ΑΕΙ. Μ@#$Κας είμαι να παιδευτώ,?? 

Blink 182 Reaction GIF

Οι βάσεις διαμορφώνονται από τις επιδόσεις του εξεταζόμενου σώματος σε συνδυασμό με τη ζήτηση που υπάρχει για κάθε σχολή.

Αν η ζήτηση είναι μικρή ή/και το εξεταζόμενο σώμα έχει χαμηλές επιδόσεις η βάση πέφτει.

Αν η ζήτηση είναι υψηλή ή/και το εξεταζόμενο σώμα έχει υψηλές επιδόσεις η βάση ανεβαίνει.

Το αν είναι ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο κλπ δεν εξασφαλίζει από μόνο του υψηλή ή χαμηλή βάση.

Φυσικά ο ανταγωνισμός είναι πάντα εχθρός μας...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

Αυτα ειναι θεματα συνδικατων. Οπως ειπε ο @pavlovic στο κλαδο φων οικονομικων ειτε Τει και τα πανεπιστημια με την αποφοιτηση τους λαμβανουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα. Γιατι ομως δεν απαντας, για ποιο λογο στο Εξωτερικο ολα ειναι επιπεδου 6?

στο εξωτερικό δεν έχει αει ή τει μπρο. Εκεί είναι 3 χρόνια το πρώτο πτυχίο. Οπότε αν θες να κάνουμε σύγκριση, θα πρέπει να καταργηθούν είτε τα τει είτε τα αει. Άσχετα αν συγχωνεύονται ως αει. Δεν γίνεται να έχουμε 2 σχολές με διαφορετικές βάσεις (και με μεγάλη διαφορά) εισαγωγής, διαφορετικό (σε μεγάλο βαθμό) επίπεδο σπουδών, και οι απόφοιτοί τους να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Λογικό δεν ακούγεται??

3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Οι βάσεις διαμορφώνονται από τις επιδόσεις του εξεταζόμενου σώματος σε συνδυασμό με τη ζήτηση που υπάρχει για κάθε σχολή.

Αν η ζήτηση είναι μικρή ή/και το εξεταζόμενο σώμα έχει χαμηλές επιδόσεις η βάση πέφτει.

Αν η ζήτηση είναι υψηλή ή/και το εξεταζόμενο σώμα έχει υψηλές επιδόσεις η βάση ανεβαίνει.

Το αν είναι ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο κλπ δεν εξασφαλίζει από μόνο του υψηλή ή χαμηλή βάση.

Φυσικά ο ανταγωνισμός είναι πάντα εχθρός μας...

Προφανώς φίλε μου το Ημμυ θα έχει πολύ μεγαλύτερη βάση απο το ηλεκτρολόγων τει, γιατι όντως έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση. Για πιο λόγο λες εσύ έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση??? Εσύ να μου απαντήσεις. 😆

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

στο εξωτερικό δεν έχει αει ή τει μπρο. Εκεί είναι 3 χρόνια το πρώτο πτυχίο. Οπότε αν θες να κάνουμε σύγκριση, θα πρέπει να καταργηθούν είτε τα τει είτε τα αει. Άσχετα αν συγχωνεύονται ως αει. Δεν γίνεται να έχουμε 2 σχολές με διαφορετικές βάσεις (και με μεγάλη διαφορά) εισαγωγής, διαφορετικό (σε μεγάλο βαθμό) επίπεδο σπουδών, και οι απόφοιτοί τους να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Λογικό δεν ακούγεται??

Προφανώς φίλε μου το Ημμυ θα έχει πολύ μεγαλύτερη βάση απο το ηλεκτρολόγων τει, γιατι όντως έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση. Για πιο λόγο λες εσύ έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση??? Εσύ να μου απαντήσεις. 😆

μα αυτο ειναι το μειζον θεμα που τιθεται απο ολους εδω μεσα. Εφαρμοζοντας τη συνθηκη της Μπολονια απλα οριοθετεις το 240 ects bachelor, σπας το διαχωρισμο και τελειώνει το θεμα. Και αυτος που εχει 5ετης σπουδες οπως εσυ, εχεις 300 ects επιπεδο 7

• Like 1
Δημοσ.

δεν με ενδιαφέρουν οι ects. Με ενδιαφέρει να έχω περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα σε υπογραφή εφόσον μπήκα στην διαδικασία να περάσω την διαδικασία πανελλαδικές, 5ετείς σπουδές. Αν εξαρχής γνωρίζω οτι θα έχω τα ίδια Ε.Δ (+μισθό) μπορεί να επιλέξω να πάω ΤΕΙ. Για ποιο λόγο να θέλω να πάω ΑΕΙ εφόσον επιλέξω να μην προσπαθήσω να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...