harrisxr650 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, Αρχικα ειμαι ασχετος με τα δικτυα οποτε ζηταω προκαταβολικα sorry για την οποια μπαρουφα διαβασετε. Συνδεση Forthnet 100Mbps modem/router Technicolor tg788vn v2 powerlines tp link TP-LINK TL-PA4010PKIT v2 x3 (passthrough ολα) Η οικια ειναι τριοροφη μεζονετα με στριφογυριστη σκαλα εντος, το modem router ειναι στην κουζινα στην κεντρικη πριζα, Υπαρχει ενα pc (με wifi) και η tv με ενα iptv box ( ethernet μεσω powerline). Αλλο ενα pc ston 3o οροφο ( ethernet μεσω powerline) Τα προβληματα που αντιμετωπιζω ειναι τα εξης. Συχνα πυκνα το router αποσυνδεεται και μεχρι να συγχρονησει παλι μπορει να κανει και 15 λεπτα στην καλυτερη. Αρκετες φορες εχει ξεπερασει και 40 λεπτα μεχρι να συγχρονισει. Η max ταχυτητα που πιανει με wifi στ 3 μετρα χωρις κανενα εμποδιο ειναι 28Mbps (checked with speedtest.net) Το wifi επισης αποσυνδεται συχνα η σερνεται ακομα πιο πολυ. H max ταχυτητα που πιανω με καλωδιο ethernet απευθειας στο router ειναι 65-68Mbps (checked with speedtest.net) Η max ταχυτητα που πιανω με το powerline στον τριτο οροφο ειναι πανω κατω στα 50Mbps (checked with speedtest.net) Ο υπαλληλος της forthnet που μιλησα και ετρεξε καποιο διαγωνστικο τεστ (η εγω καταλαβα ετσι) μου ειπε οτι η ταχυτητα που βλεπει μεχρι το router ειναι 88 Mbps. Ο τεχνικος της Forhtnet που ηρθε μου προτεινε να αλλαξω powerlines και να παω σε devolo magic 2 αλλα βλεπω οτι ειναι τσιμπιμενη η τιμη τους και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει. Μου προτεινε επισης να παρω το καινουργιο modem router που δινει η forhnet, με χρεωση φυσικα, που θα μου λυσει το προβλημα με τις αποσυνδεσεις του wifi και επισης ειναι dual band. (Δεν θα επρεπε να μου το προμηθευσουν δωρεαν απο την στιγμη που εγινε αναβαθμιση της συνδεσης και αφου αντιμετωπιζω τα παραπανω προβηματα?) Επισης επειδη σκεφτομουν να τραβηξω καλωδια στους τοιχος με καναλακια ωστε να βαλω ενα router στον 3ο οροφο οπου ειναι το pc μου, το οποιο το χρησιμοποιω για την δουλεια μου και για online μαθηματα κιθαρας, και ενα κοντα στην tv, ο τεχνικος μου προτεινε να βαλω ενα tenda ac8 που και παλι δεν μπορω να καταλαβω αν θα δουλεψει καλυτερα, Η αληθεια ειναι οτι το εχασα λιγο και εχω μπερδευτει. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη Thanks Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από harrisxr650
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 a.powerline.λυση εκτακτης αναγκης. οποτε εγω θα πηγαινα. α.σε ενα καλο vdsl modem router πχ zte 7530 (sorry fritz 7530) εκτος αν εχεις voip οποτε εκει ειναι λιγο πιο συνθετο. β.σωστη καλωδιωση https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf γ.ethernet προς καθε οροφο και ενα access point για καθε οροφο. dual band ολα για να εχεις τα 5ghz. οχι δεν δινουν δωρεαν ρουτερ.
harrisxr650 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 On 13/02/2021 at 19:28, poulinos said: a.powerline.λυση εκτακτης αναγκης. οποτε εγω θα πηγαινα. α.σε ενα καλο vdsl modem router πχ zte 7530 (sorry fritz 7530) εκτος αν εχεις voip οποτε εκει ειναι λιγο πιο συνθετο. β.σωστη καλωδιωση https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf γ.ethernet προς καθε οροφο και ενα access point για καθε οροφο. dual band ολα για να εχεις τα 5ghz. οχι δεν δινουν δωρεαν ρουτερ. Ευχαριστω για την απαντηση, a. και εγω θα ηθελα να αποφυγω αυτη την λυση. b. Voip δεν εχω. c. To zte δεν το βρισκω πουθενα, υποθετω το παρακατω δεν εχει καμια σχεση https://www.skroutz.gr/s/16177843/AVM-FRITZ-Box-7530.html d. Εχω την εντυπωση οτι ειναι τυπου αστερα αλλα επειδη παει καιρος που ειχα μιλησει με τον ηλεκτρολογο και επισης δεν εχει κανει εκεινος την εγκατασταση ισως θα πρεπει να τον φωναξω να κανει ενα check ξανα. e. Υποθετω γι αυτο θα πρεπει να τραβηχτουν καλωδιωσεις μεσα απο κουτια ή εξωτερικα με καναλια? sorry αν λεω μπαρουφες αλλα δεν εχω ιδεα
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 On 24/02/2021 at 13:07, harrisxr650 said: Ευχαριστω για την απαντηση, a. και εγω θα ηθελα να αποφυγω αυτη την λυση. b. Voip δεν εχω. c. To zte δεν το βρισκω πουθενα, υποθετω το παρακατω δεν εχει καμια σχεση https://www.skroutz.gr/s/16177843/AVM-FRITZ-Box-7530.html d. Εχω την εντυπωση οτι ειναι τυπου αστερα αλλα επειδη παει καιρος που ειχα μιλησει με τον ηλεκτρολογο και επισης δεν εχει κανει εκεινος την εγκατασταση ισως θα πρεπει να τον φωναξω να κανει ενα check ξανα. e. Υποθετω γι αυτο θα πρεπει να τραβηχτουν καλωδιωσεις μεσα απο κουτια ή εξωτερικα με καναλια? sorry αν λεω μπαρουφες αλλα δεν εχω ιδεα Μπορεις εξωτερικα με καναλια. fritz 7530 εννοουσα οχι zte.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα