Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LawyerS είπε

Επειδή συνέχεια ακούω ότι δεν κόβουμε απόδειξη (πράγμα ψευδές πλέον γιατί δεν γίνεται να μην κόψουμε λόγω παραβόλου) το έθεσα. Δηλαδή μας μέμφονται λες και μόνο εμείς δεν κόβουμε.

Προσφατα γνωστος μου απο τον κλαδο σου εφαγε προστιμο 500κ επειδη δεν εκοψε αποδειξη.

3 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Σαν κοινωνία δυστυχώς μας λείπει η παιδεία.

Επειδη σε αυτο θα πω οτι εχεις δικιο: η κοινωνια μας (με καποιο μεσο) θα πρεπει να επιβαλει την ταξη.

Ειτε με νομικη ή με αλλη οδο στην τελικη. Δεν γινεται να ειναι ΟΚ να περνας με πορτοκαλι ή κοκκινο (απλο παραδεγιμα).
Αλλα και η λογικη της αποδειξης θεμα παιδειας/διαδικασιας δεν ειναι;

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lofter είπε

Να συμπληρώσω οτι, ενώ είναι ένας κλάδος που έχει τη γνώση και τα μέσα να βελτιώσει το σύστημα της δικαιοσύνης γενικότερα, ως ενδεχομένως ο καλύτερα εκπροσωπημένος στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

( Πιθανόν τους βολεύει η υφιστάμενη κατάσταση..;)

Αχ ρε παιδιά ανοίγετε μεγάλες και ωραίες συζητήσεις αλλά δυστυχώς και χρόνος δεν υπάρχει και δεν λέγονται όλα από εδώ. Αυτό που λες δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς οι δικηγόροι και οι δικαστές (με κάποιες εξαιρέσεις) χαλάμε την πιάτσα στην κυβέρνηση. Ο κλάδος μας έδωσε τεράστιους αγώνες για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία σας με μεγαλύτερο την παράταση που πήρε τα Χριστούγεννα του 2016 αν δεν κάνω λάθος όπου δικηγόροι μέσα στις γιορτές έτρεχαν να γλιτώσουν κατοικίες από τα δόντια των τραπεζών. Επίσης κάναμε αγώνες για να μειωθεί η φορολογία και το παράβολο καθώς και για το ασφαλιστικό όπου δυστυχώς στις πλάτες των πελατών πέφτει έμμεσα. Η απάντηση που πήραμε ήταν πως αποτελούσαμε το κίνημα της γραβάτας και μάλιστα ειρωνικά. Τα τελευταία χρόνια επίσης δικηγόροι έχουν χτυπήσει στο έπακρο τις τράπεζες που φάγανε τσάμπα τα χρήματα του κοσμάκι. Γι αυτό δεν μας αγαπάνε πλέον ούτε στην κυβέρνηση.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν μισώ τους δικηγόρους. Οι περισσότεροι είναι έξυπνοι πονηροι στη δουλειά τους και έχουν φτάσει στο σημείο αυτό με διάβασμα κ εμπειρικά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Doped είπε

Προσφατα γνωστος μου απο τον κλαδο σου εφαγε προστιμο 500κ επειδη δεν εκοψε αποδειξη.

Και δυστυχώς θα φάει κι άλλα αν το έκανε με σκοπό. Δεν γίνεται να μην κόψεις απόδειξη και θα σου εξηγήσω. Όταν καταθέτεις αγωγή πρέπει να κόψεις ένα παράβολο το οποίο στο εκτυπώνουν 4 φορές. Τις 2 το δίνεις στο δικαστήριο, το ένα το κρατάς για τα βιβλία σου και το άλλο με την απόδειξη το δίνεις στον πελάτη. Τώρα ένα από τα δυο που δίνεις στο δικαστήριο πάνε στο υπουργείο δικαιοσύνης και από εκεί μέσω ΤΑΧΔΙΚ καταλήγει στην εφορία. Η εφορία λοιπόν το ελέγχει και στέλνει μνμ στην ΔΟΥ να δει αν έχει κοπεί απόδειξη για το παράβολο. Αν όχι τότε σου έρχεται έλεγχος. Ο φίλος σου μάλλον θα έχασε κάποιο παράβολο και δεν θα έκοψε αλλιώς δεν γίνεται να ξέρεις. Πλέον με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια ο έλεγχος θα γίνεται αυτόματα. Βέβαια μπορείς να ζητήσεις μαύρα λεφτά μόνο από ραντεβού ή εξώδικα πχ αλλά επειδή τα δεύτερα φέρουν την υπογραφή σου δεν μπορείς να το διακινδυνεύσεις. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Αχ ρε παιδιά ανοίγετε μεγάλες και ωραίες συζητήσεις αλλά δυστυχώς και χρόνος δεν υπάρχει και δεν λέγονται όλα από εδώ. Αυτό που λες δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς οι δικηγόροι και οι δικαστές (με κάποιες εξαιρέσεις) χαλάμε την πιάτσα στην κυβέρνηση. Ο κλάδος μας έδωσε τεράστιους αγώνες για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία σας με μεγαλύτερο την παράταση που πήρε τα Χριστούγεννα του 2016 αν δεν κάνω λάθος όπου δικηγόροι μέσα στις γιορτές έτρεχαν να γλιτώσουν κατοικίες από τα δόντια των τραπεζών. Επίσης κάναμε αγώνες για να μειωθεί η φορολογία και το παράβολο καθώς και για το ασφαλιστικό όπου δυστυχώς στις πλάτες των πελατών πέφτει έμμεσα. Η απάντηση που πήραμε ήταν πως αποτελούσαμε το κίνημα της γραβάτας και μάλιστα ειρωνικά. Τα τελευταία χρόνια επίσης δικηγόροι έχουν χτυπήσει στο έπακρο τις τράπεζες που φάγανε τσάμπα τα χρήματα του κοσμάκι. Γι αυτό δεν μας αγαπάνε πλέον ούτε στην κυβέρνηση.

Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου(pun intended 😄) θα μπορούσα να πω, οτι τα παραπάνω σας φέρνουν περισσότερη δουλειά(παραστασεις (για αναβολή κ.α) , μικρότερο παράβολο=κίνητρο για τους πελάτες).

Δεν υποβαθμίζω βέβαια όσα λες.

Ωστόσο μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά. Για παράδειγμα στην ταχύτητα με την οποία κινείται η δικαιοσύνη. Ένα από τα καλά της κατάστασης με τον covid είναι οτι επιτάχυνε εξελίξεις στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και στη δικαιοσύνη. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lofter είπε

Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου(pun intended 😄) θα μπορούσα να πω, οτι τα παραπάνω σας φέρνουν περισσότερη δουλειά(παραστασεις (για αναβολή κ.α) , μικρότερο παράβολο=κίνητρο για τους πελάτες).

Δεν υποβαθμίζω βέβαια όσα λες.

Ωστόσο μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά. Για παράδειγμα στην ταχύτητα με την οποία κινείται η δικαιοσύνη. Ένα από τα καλά της κατάστασης με τον covid είναι οτι επιτάχυνε εξελίξεις στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και στη δικαιοσύνη. 

Δεν κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου, ίσα ίσα λες τα πράγματα με το όνομά τους και θα σου απαντήσω. Όταν σπούδαζα νόμιζα ότι σπουδάζω το πιο άχρηστο επάγγελμα της ζωής μου. Γιατί να χρειάζεται ο δικηγόρος; Ο νόμος είναι νόμος. Αν έχεις δίκαιο θα εφαρμοστεί αν όχι τότε δεν έχεις κάποιο δικαίωμα. Αυτά σκεφτόμουν. Πλέον με όσα μου έχουν τύχει θα σου πω το εξής. Χίλιες φορές και για ένα μισθωτήριο να χρειάζονταν δικηγόρος και όχι για να έχω εγώ δουλειά. Δυστυχώς με την εμπλοκή της ΕΕ κιόλας η πολυνομία πάει κι έρχεται. Ακόμα κι εμείς για ένα απλό θέμα πρέπει να το ψάξουμε πάλι μην άλλαξε και δεν το πήραμε χαμπάρι. Ο απλός πολίτης δεν είναι σε θέση να ελέγξει το συμφέρον του. Γι αυτό και η υποχρεωτική παράσταση του δικηγόρου σχεδόν σε όλα τα δικαστήρια. Πολλές φορές σε μια σύμβαση το ισχυρό μέλος θα κοιτάξει να φάει το ανίσχυρο. Φέτος μου έτυχε υπόθεση όπου πελάτης χάρισε την επιχείρησή του χωρίς αντάλλαγμα επειδή τον παγίδευσαν. Κάτι που δεν θα γίνονταν με παρουσία δικηγόρου. Εξάλλου όπως είπα σκοπός είναι να αποφύγεις τα δικαστήρια ώστε και αυτά να αποσυμφορηθούν και ο πολίτης να μην πληρώνει λεφτά στα χαμένα. Πιστεύω πως τα δικαστήρια θα έπρεπε να ήταν είτε δωρεάν είτε με την καταβολή ενός ποσού συμβολικού και όχι σαν έμμεσος φόρος όπως είναι τώρα. Και γενικά να υπήρχε τρόπος ώστε να προλαμβάνονται δίκες και να μην πηγαίνει ο κόσμος εκεί και ξοδεύεται. Εκτός βέβαια αν δεν γίνεται αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Επειδή συνέχεια ακούω ότι δεν κόβουμε απόδειξη (πράγμα ψευδές πλέον γιατί δεν γίνεται να μην κόψουμε λόγω παραβόλου) το έθεσα. Δηλαδή μας μέμφονται λες και μόνο εμείς δεν κόβουμε. Προσωπικά θα σου πω ότι τα κόβω όλα γιατί δεν με παίρνει. Έχω αυτοκίνητο και γενικά τα έξοδα μου δεν μπορώ να τα καλύψω. Με πιάνουν και τεκμήρια και άστα να πάνε. Αλλά σε ένα διεφθαρμένο σύστημα κάποτε ίσως το σκεφτώ να αρχίσω να μην κόβω κι εγώ.

Απλά υπάρχει, όπως και να το κάνουμε, μια ποιοτική διαφορά να παρανομεί ο ίδιος ο εκπρόσωπος του νόμου (με την ευρύτερη έννοια) σε σχέση με ένα μαστόρι πχ.

Δε δικαιολογώ τον δεύτερο έτσι; Λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε

Απλά υπάρχει, όπως και να το κάνουμε, μια ποιοτική διαφορά να παρανομεί ο ίδιος ο εκπρόσωπος του νόμου (με την ευρύτερη έννοια) σε σχέση με ένα μαστόρι πχ.

Δε δικαιολογώ τον δεύτερο έτσι; Λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Την μεγαλύτερη παρανομία όμως θα την κάνει ο μάστορας. Ο δικηγόρος πες ότι θα πάρει μαύρα από μια υπόθεση 300 με 500 ευρώ. Να έχει 3 με 4 υποθέσεις τον μήνα και ίσως λέω πολλές πλέον. Ο μάστορας θα έχει από ένα με δυο αμάξια κάθε μέρα απλά θα βγάλει 100 με 150 από το κάθε αμάξι μαύρα. Το θέμα είναι αφενός να είμαστε όλοι νόμιμοι (πιστεύω πως λόγω τεκμηρίων πλέον δεν μας παίρνει για πολλά) και οι φόροι μας κυρίως να πιάνουν τόπο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, LawyerS είπε

. Εξάλλου όπως είπα σκοπός είναι να αποφύγεις τα δικαστήρια ώστε και αυτά να αποσυμφορηθούν και ο πολίτης να μην πληρώνει λεφτά στα χαμένα. 

Πολύ σωστά!

Δημοσ.

Η κοινωνια τους μισει γιατι απλα ειναι αρπακτικα,ψευτες,απατεωνες,φοροφυγαδες Νο.1 μαζι με ιατρους,και γενικα αχρηστο επαγγελμα. Αν επιτρεπονταν να υπερασπιζομαστε μονοι μας τους εαυτους μας θα ειχαμε μια καλυτερη κοινωνια και <μεσα> θα βρισκονταν οι πραγματικοι ενοχοι,βιαστες.δολοφονοι.

Δημοσ.

επειδή διάβασα αναφορές σε μαστόρια και μαύρα... Κάτι που συμβαίνει πάντα όταν συζητάμε για εργασιακά-οικονομικά-φοροδιαφυγή...

έχει τύχει να συμμετέχω σε παρόμοιες συζητήσεις και η ερώτηση που κάνω πάντα αλλά δεν έχω πάρει απάντηση είναι η εξής:

αφού λοιπόν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαστόρια... δουλεύουν μαύρα και βγάζουν τόσα λεφτά αφορολόγητα γιατί δε πας να γίνεις κι εσύ ηλεκτρολόγος και μας τα πρήζεις με την κλάψα;

Αυτό το πράγμα το άκουγα από μικρός. Κανείς όμως δεν ακολουθούσε αυτά τα επαγγέλματα. όλοι θέλανε τη γκλαμουριά

δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά, είναι γενική η ερώτηση

Για την ιστορία, έχω φίλο ηλεκτρολόγο αλλά δε βγάζει τίποτα ιδιαίτερο.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Παράλληλα όμως οι δικαστές βγάζουν συνταγματικές τις περικοπές άλλων μεγάλων κοινωνικών ομάδων και τις δικές τους αντισυνταγματικές και έχουν μπουχτήσει από τα αναδρομικά. Μέχρι το 2016, πήγαινες για μία σύσταση εταιρίας και έπρεπε να πληρώσεις και υπέρ ταμείου νομικών, δηλαδή με λίγα λόγια να σου πληρώσω τη σύνταξη, τα έξοδα κηδείας και το επικουρικό σου. Στο άρθρο 6α του νόμου 4393/2016 μπορεί κανείς να διαβάσει το τι χρήμα μαζευόταν υπέρ του πρώην ΤΑΝ. Αυτό το "νταβατζηλίκι" (όπως και των μηχανικών και των δημοσιογράφων) έχει κάνει πολύ κόσμο να αντιπαθεί τον κλάδο και είναι αποτέλεσμα του ισχυρότατου lobbying. Από την άλλη, εγώ θα πω μαγκιά σας. Ο ΔΣΑ είναι πρότυπο συλλόγου σε ότι αφορά στα προβλήματα του κλάδου εν αντιθέσει με ΤΕΕ και ΟΕΕ που είναι επιεικώς για φτύσιμο. Αλλά μη φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως σας κυνηγάει η κυβέρνηση όταν διαχρονικά υπάρχουν δεκάδες νομικοί στους κόλπους της. 

Ένα άλλο κομμάτι για το οποίο δεν έχω στοιχεία αλλά κρίνω μόνο από περιπτώσεις που γνωρίζω και έχω ακούσει/διαβάσει είναι ότι στο κλάδο ίσως βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης. Ίσως να αφορά κυρίως δικαστικούς ή νομικούς με εξουσία ή παλιούς στο επάγγελμα. Είναι σχεδόν σατραπικός ο τρόπος με τον οποίο φέρονται στους υφισταμένους τους ή ακόμη και στον απλό πολίτη. Βγαίνει μια έπαρση που δεν ξέρω από που πηγάζει. Από τη γνώση της νομοθεσίας; Στο άμεσο συγγενικό μου περιβάλλον έχω 3 νομικούς και οι 2 δέρνουν τις γυναίκες τους. Άτομα με 2-3 πτυχία και μεταπτυχιακά, ντυμένα με την κλασική περιβολή δικηγόρου που μόλις γυρίσουν σπίτι ξυλοφορτώνουν τη σύζυγο. Ο τρίτος απλά είναι άπιστος. Οι περισσότεροι δικηγόροι με τους οποίους έχω συνεργαστεί (με πολλούς λόγω επαγγέλματος - λογιστής) βγάζουν μια κακία που δεν έχω δει σε άλλο κλάδο. Μια μιζέρια να το πω, μια μου φταίνε τα πάντα. Δεν μπορώ να το αποτυπώσω ορθά με λόγια. Ίσως είναι απόρροια της δουλειάς και του ανταγωνισμού. Σπάνια να ακούσω καλό λόγο από δικηγόρο για συνάδελφο του. Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία μαζί τους δεν είναι εύκολη και εδώ να βάλω στην κουβέντα τους συμβολαιογράφους που είναι μια κατηγορία μόνοι τους. 

Τέλος, για τη φορολόγηση και τις αμοιβές, εγώ σας νιώθω. Αλλά να το θυμάστε αυτό και όταν ζητάτε λογιστικές υπηρεσίες και μη περιμένετε καλή λογιστική υποστήριξη με 50 ευρώ το τρίμηνο γιατί έχετε λίγα τιμολόγια (δικά σας λόγια). Όπως και να έχει, αυτό το πρόβλημα είναι εσωτερικό, του κλάδου (όπως και στο δικό μου). Στο χέρι σας είναι να εξηγήσετε στον πελάτη γιατί χρεώνετε ότι χρεώνετε και γιατί το αξίζετε. 

• Like 3
Δημοσ.

επίσης όλοι μα όλοι θεωρούν το δικό τους επάγγελμα αδικημένο, και όλους τους άλλους προνομιούχους, έχει καταντήσει αηδία το θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Bitbit είπε

επειδή διάβασα αναφορές σε μαστόρια και μαύρα... Κάτι που συμβαίνει πάντα όταν συζητάμε για εργασιακά-οικονομικά-φοροδιαφυγή...

έχει τύχει να συμμετέχω σε παρόμοιες συζητήσεις και η ερώτηση που κάνω πάντα αλλά δεν έχω πάρει απάντηση είναι η εξής:

αφού λοιπόν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαστόρια... δουλεύουν μαύρα και βγάζουν τόσα λεφτά αφορολόγητα γιατί δε πας να γίνεις κι εσύ ηλεκτρολόγος και μας τα πρήζεις με την κλάψα;

Αυτό το πράγμα το άκουγα από μικρός. Κανείς όμως δεν ακολουθούσε αυτά τα επαγγέλματα. όλοι θέλανε τη γκλαμουριά

δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά, είναι γενική η ερώτηση

Για την ιστορία, έχω φίλο ηλεκτρολόγο αλλά δε βγάζει τίποτα ιδιαίτερο.

Το ότι δεν κόβουν απόδειξη εγώ το χρησιμοποιώ σαν επιχείρημα μόνο όταν λένε όπως ακούστηκε παραπάνω ότι είμαστε νούμερο 1 φοροφυγάδες. Εγώ προσωπικά από την στιγμή που δεν μπορώ να επισκευάσω μια βρύση  μόνος μου φωνάζω υδραυλικό και τον πληρώνω. Μου κάνει την δουλειά και του οφείλω αμοιβή. 

7 λεπτά πριν, koulkos είπε

Παράλληλα όμως οι δικαστές βγάζουν συνταγματικές τις περικοπές άλλων μεγάλων κοινωνικών ομάδων και τις δικές τους αντισυνταγματικές και έχουν μπουχτήσει από τα αναδρομικά. Μέχρι το 2016, πήγαινες για μία σύσταση εταιρίας και έπρεπε να πληρώσεις και υπέρ ταμείου νομικών, δηλαδή με λίγα λόγια να σου πληρώσω τη σύνταξη, τα έξοδα κηδείας και το επικουρικό σου. Στο άρθρο 6α του νόμου 4393/2016 μπορεί κανείς να διαβάσει το τι χρήμα μαζευόταν υπέρ του πρώην ΤΑΝ. Αυτό το "νταβατζηλίκι" (όπως και των μηχανικών και των δημοσιογράφων) έχει κάνει πολύ κόσμο να αντιπαθεί τον κλάδο και είναι αποτέλεσμα του ισχυρότατου lobbying. Από την άλλη, εγώ θα πω μαγκιά σας. Ο ΔΣΑ είναι πρότυπο συλλόγου σε ότι αφορά στα προβλήματα του κλάδου εν αντιθέσει με ΤΕΕ και ΟΕΕ που είναι επιεικώς για φτύσιμο. Αλλά μη φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως σας κυνηγάει η κυβέρνηση όταν διαχρονικά υπάρχουν δεκάδες νομικοί στους κόλπους της. 

Ένα άλλο κομμάτι για το οποίο δεν έχω στοιχεία αλλά κρίνω μόνο από περιπτώσεις που γνωρίζω και έχω ακούσει/διαβάσει είναι ότι στο κλάδο ίσως βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης. Ίσως να αφορά κυρίως δικαστικούς ή νομικούς με εξουσία ή παλιούς στο επάγγελμα. Είναι σχεδόν σατραπικός ο τρόπος με τον οποίο φέρονται στους υφισταμένους τους ή ακόμη και στον απλό πολίτη. Βγαίνει μια έπαρση που δεν ξέρω από που πηγάζει. Από τη γνώση της νομοθεσίας; Στο άμεσο συγγενικό μου περιβάλλον έχω 3 νομικούς και οι 2 δέρνουν τις γυναίκες τους. Άτομα με 2-3 πτυχία και μεταπτυχιακά, ντυμένα με την κλασική περιβολή δικηγόρου που μόλις γυρίσουν σπίτι ξυλοφορτώνουν τη σύζυγο. Ο τρίτος απλά είναι άπιστος. Οι περισσότεροι δικηγόροι με τους οποίους έχω συνεργαστεί (με πολλούς λόγω επαγγέλματος - λογιστής) βγάζουν μια κακία που δεν έχω δει σε άλλο κλάδο. Μια μιζέρια να το πω, μια μου φταίνε τα πάντα. Δεν μπορώ να το αποτυπώσω ορθά με λόγια. Ίσως είναι απόρροια της δουλειάς και του ανταγωνισμού. Σπάνια να ακούσω καλό λόγο από δικηγόρο για συνάδελφο του. Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία μαζί τους δεν είναι εύκολη και εδώ να βάλω στην κουβέντα τους συμβολαιογράφους που είναι μια κατηγορία μόνοι τους. 

Τέλος, για τη φορολόγηση και τις αμοιβές, εγώ σας νιώθω. Αλλά να το θυμάστε αυτό και όταν ζητάτε λογιστικές υπηρεσίες και μη περιμένετε καλή λογιστική υποστήριξη με 50 ευρώ το τρίμηνο γιατί έχετε λίγα τιμολόγια (δικά σας λόγια). Όπως και να έχει, αυτό το πρόβλημα είναι εσωτερικό, του κλάδου (όπως και στο δικό μου). Στο χέρι σας είναι να εξηγήσετε στον πελάτη γιατί χρεώνετε ότι χρεώνετε και γιατί το αξίζετε. 

Το θέμα με το ΤΑΝ είναι πονεμένη ιστορία. Οι δικηγόροι της δεκαετίας του 90 μπορούσαν να μην κοψουν ποτέ καμία απόδειξη. Για να ελέγξει αυτό η κυβέρνηση ανάγκασαν τους δικηγόρους να πληρώνουν εισφορές διπλάσιες σχεδόν απ' ότι τώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βέβαια να δημιουργηθεί ένα πλούσιο ταμείο με μεγάλες συντάξεις για τους δικηγόρους. Μόλις όμως η κρίση άρχισε ενώθηκε το ταμείο μας με το αδύναμο των οικοδόμων. Αποτέλεσμα ήταν και οι συντάξεις μας να πέσουν στα 700€. Καταλάβαμε όμως σαν κλάδος πως πρέπει να βάλουμε πλάτη και δεν αντιδράσαμε παρά μόνο διαμαρτυρηθήκαμε. Σκέψου λοιπόν πως ένας δικηγόρος που άρχισε να εργάζεται το 85 πλήρωνε για 20 χρόνια και βάλε σχεδόν 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές και με τον νόμο κατρόυγκαλου τα ίδια. Και τώρα έχουμε την υψηλότερη ασφαλιστική κλίμακα αλλά παίρνουμε την ίδια σύνταξη με αυτή που θα πάρει ένας που πληρώνει μόλις 100€ τον μήνα ΕΦΚΑ. Όσο για την στήριξη της κυβέρνησης την είδαμε με τα 0€ που πήραμε ενίσχυση μέχρι στιγμής με κλειστά δικαστήρια. Έξω από επιστρεπτέες, έξω από απαλλαγές ή αναστολές ΦΠΑ και 400  € με κριτήρια οικογενειακού εισοδήματος. Και μην ξεχνάμε, 400 ευρώ από τις καταβολές μας στο ΟΑΕΔ έτσι; Τα δικά μας λεφτά δλδ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Επισης μιλας για αλλα επαγγελματα λες και τα ξερεις ή λες και οι αλλοι ασκουν αυτο που μαθανε στην σχολη κανεις βασικα λες το κλασικο χαζο που λεει πχ ο μηχανικος "εγωωωωω ολη μερα κατεβαζω μοτερ μεσα στα γρασα εσυ τι κανεις καθεσαι σε εναν υπολογιστη".

Δεν μπορώ να καταλάβω που μιλάω για άλλα επαγγέλματα. Αν εννοείς του συμβολαιογραφου ναι έχω άποψη. Την ίδια δουλειά θα κάνει για ένα ακίνητο που κάνει 150000 και για ένα που κάνει 50000. Τα ίδια δικαιολογητικά θέλει. Στην μια περίπτωση με βάση το νόμο θέλει 1050 και στην άλλη 350. Για την ίδια εργασία. Και αυτό που με πειράζει είναι ότι το ορίζει ο νόμος. 

Με την ίδια λογική ο πλακατζης θα σε ρωτούσε πόσο αγόρασες το πλακάκι και θα σε χρεωνε με ποσοστό. 

Είμαι της άποψης ότι εφόσον είσαι ελεύθερος επαγγελματίας έχεις το ελεύθερο να χρεώνεις όσο θέλεις. Εφόσον βρίσκεις πελάτες και σε εμπιστευονται σημαίνει ότι κάτι κάνεις σωστά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...