corsair04 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 καλησπέρα Τον Δεκέμβριο αγόρασα μια μητρική msi b550 a-pro από ένα κατάστημα στο skroutz (καμία αρνητική αξιολόγηση) .... Όταν έστησα το μηχάνημα διαπίστωσα ότι η μια από τις δύο usb 3 δεν λειτουργεί...Το έστειλα στο κατάστημα και σε αυτόν κατά τον τεχνικό έλεγχο έπαιξε κανονικά και μου έστειλε βίντεο...σήμερα που παρέλαβα ξανά την μητρική σε εμένα πάλι δεν παίζει η συγκεκριμένη θύρα .... Τι έχω δοκιμάσει (χωρίς αποτέλεσμα) bios update driver update δοκιμή χωρίς καμία σύνδεση εκτός της μητρικής (usb) ενεργοποίηση χωρίς το case (test mode) δοκιμή χωρίς back panel Καμία ιδέα.....
Kthulhou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 καλησπέρα, με μεγάλη προσοχή, μη βραχυκυκλώσεις τίποτα, μετράς με πολύμετρο την τάση στα 2 ακριανά pin της θύρας. βγάζει 5V διαφορά? αν έχει από πάνω κ άλλη θύρα, εκείνη λειτουργεί? και φυσικά δοκιμάζεις και άλλο usb stick
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, corsair04 είπε driver update Ποιοι drivers χρησιμοποιήθηκαν;
corsair04 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Ποιοι drivers χρησιμοποιήθηκαν; Αρχικά από το cd της συσκευασίας ....αλλά μετά από την σελίδα του κατασκευαστή 1 λεπτό πριν, Kthulhou είπε καλησπέρα, με μεγάλη προσοχή, μη βραχυκυκλώσεις τίποτα, μετράς με πολύμετρο την τάση στα 2 ακριανά pin της θύρας. βγάζει 5V διαφορά? αν έχει από πάνω κ άλλη θύρα, εκείνη λειτουργεί? και φυσικά δοκιμάζεις και άλλο usb stick και αυτό το έκανα ρέυμα δίνει ....
corsair04 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Kthulhou είπε η usb-C λειτουργεί? ναι ολες οι θύρες ....εκτός από αυτήν....
Kthulhou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 άρα δουλεύουν οι 4 απλές δουλεύει η usbC , και ποια ΔΕ λειτουργεί, μία μπλε (5Gbps) ή η κόκκινη typeA (10Gbps)? δοκίμασες άλλη συσκευή αν τη "βλέπει"? βλέπεις τα Pin αν είναι τυχόν στραβά? στο video που σου έστειλαν από το κατάστημα, τι συσκευή είχαν κουμπωμένη εκεί? φαίνεται μήπως κ τι τροφοδοτικό είχε το κατάστημα? μήπως το δικό σου δεν "αντέχει" ?
corsair04 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Kthulhou είπε άρα δουλεύουν οι 4 απλές δουλεύει η usbC , και ποια ΔΕ λειτουργεί, μία μπλε (5Gbps) ή η κόκκινη typeA (10Gbps)? δοκίμασες άλλη συσκευή αν τη "βλέπει"? βλέπεις τα Pin αν είναι τυχόν στραβά? στο video που σου έστειλαν από το κατάστημα, τι συσκευή είχαν κουμπωμένη εκεί? φαίνεται μήπως κ τι τροφοδοτικό είχε το κατάστημα? μήπως το δικό σου δεν "αντέχει" ? μια μπλε... δοκίμασα και άλλο τροφοδοτικό ...το κατάστημα δοκίμαζε με ένα usb θύρα-θύρα και μου έδειχνε ότι παίζει ...κανένα πιν δεν είναι στραβό ..δεν ξέρω τι άλλο να τσεκάρω ... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από corsair04
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, corsair04 είπε Αρχικά από το cd της συσκευασίας ....αλλά μετά από την σελίδα του κατασκευαστή Της μητρικής ή του chipset;
corsair04 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Της μητρικής ή του chipset; ολους αλλά δεν νομίζω να είναι driver παίζει η μία και δεν παίζει ή άλλη ... εχώ αρχίσει να πιστευτώ πως ήταν άλλη μητρική αυτήν στο βίντεο
Kthulhou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 βάλε τελευταίο BIOS, βάλε τελευταίους drivers. βάλε ένα usb stick μόνο σε αυτή τη θύρα, τίποτα άλλο, θα παίξει? βάλε ένα cd live/ ubuntu Κλπ, και κάρφωσε στη θυρα ένα usb stick, θα το δει? δες στις ρυθμίσεις στο BIOS μήπως κάποια usb είναι disabled ξεβίδωσε τη μητρική, δες τις επαφές από κάτω, καμιά ψυχρή κόλληση κλπ, ειδικά κάτω από τις 2usb+LAN port πας το σύστημά σου εκεί που σου έστειλαν το video κ ας το τσεκάρουν μπροστά σου
corsair04 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Kthulhou είπε βάλε τελευταίο BIOS, βάλε τελευταίους drivers. βάλε ένα usb stick μόνο σε αυτή τη θύρα, τίποτα άλλο, θα παίξει? βάλε ένα cd live/ ubuntu Κλπ, και κάρφωσε στη θυρα ένα usb stick, θα το δει? δες στις ρυθμίσεις στο BIOS μήπως κάποια usb είναι disabled ξεβίδωσε τη μητρική, δες τις επαφές από κάτω, καμιά ψυχρή κόλληση κλπ, ειδικά κάτω από τις 2usb+LAN port πας το σύστημά σου εκεί που σου έστειλαν το video κ ας το τσεκάρουν μπροστά σου όλα τα εχώ τσεκάρει αυτά ...και από το ubuntu είναι το main λειτουργικό μου ....δεν έπαιζε.....το κατάστημα είναι στην Αλεξανδρούπολη και εγώ Λάρισα...
Kthulhou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 οκ, βάλε hirens 10 ή κάποιο άλλο λειτουργικό γρήγορο,πχ άλλο linux μέσω cd, μην κάθεσαι κ στήνεις Windows Κλπ, να τσεκάρεις αν είναι θέμα λογισμικού ή όχι
corsair04 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Kthulhou είπε οκ, βάλε hirens 10 ή κάποιο άλλο λειτουργικό γρήγορο,πχ άλλο linux μέσω cd, μην κάθεσαι κ στήνεις Windows Κλπ, να τσεκάρεις αν είναι θέμα λογισμικού ή όχι και hirens 10.....τα ίδια....
akis9117 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα δεν ξέρω για την περίπτωση σου αν ισχύει, σε εμενα δούλεψε. Το είχα και εγω αυτό το πρόβλημα, και κάπου είχα διαβάσει ότι σε ορισμένες μητρικές και μόνο σε θύρες USB3.0 συμβαίνει. Για κάποιο λόγο τις έχουν σετ, δυο δυο (οχι απαραίτητα στην ίδια φυσική θέση, δηλαδη πανω κατω ή δεξια αριστερα). Όποτε συνέδεα εναν wifi ανταπτορα σε μια συγκεκριμενη, δεν επαιζε, ή αν επαιζε, δεν επαιζε ο εκτυπωτης. Το θεμα ηταν οτι δεν εδινε ταυτοχρονα την απαραιτητη ισχυ στην δυαδα αυτη των USB. Το ελυσα προσπαθωντας να μην εχω συσκευες που να καταλαμβανουν και τις 2 θεσεις ( το ποιες ματσαρουν το βρηκα απο το manual της mobo) και επιλεον πηγα στο device manager των windows στα settings της συσκευης και στη καρτελα περισσοτερα εκει που εχει την επιλογη να δινεις συνεχεια ρευμα, τσεκ και απο τοτε ολα οκ. Αν θες δοκιμασε το και αυτο. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από akis9117
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα