kate89 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα! Μου είπε μια γνωστή μου πως έψαχναν κόσμο χωρίς σχετική εμπειρία (είμαι σε εντελώς άλλο κλάδο), για τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου. Μου τα παρουσίαζε όλα ρόδινα, όμως πήγα και μου είπαν πως πρόκειται για θέση ασφαλιστή και πως θα είμαι ελεύθερη επαγγελματίας. Αφήστε και τη συνέντευξη μιας ώρας με το σενάριο αν θα άνοιγα δικό μου μαγαζί τώρα μες την πανδημία κλπ. Αξιζει καθόλου να ασχοληθώ ή μπα; Διάβασα παλαιότερα νήματα για εθνική ασφαλιστική και άλλες εταιρίες και πιστεύω πως όχι, έχει κανείς άλλη εμπειρία;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Η δουλειά σου θα είναι να πρήζεις κόσμο να ασφαλιστεί, όσο ρόδινο και να το κάνουν. Προσωπικά, δεν θα την έκανα με τίποτα. ΟΜΩΣ, αν ασχοληθείς και αποκτήσεις πελατολόγιο (βλ. πρήξιμο) έχει καλό χρήμα για δεδομένα Ελλάδας. Σκέψου απλά πώς αντιδράς όταν σε παίρνουν 3 φορές την ημέρα από την Cosmo, Vodafone κλπ. Ε ωραία, πώς θα αισθανόσουν αν εσύ έπαιρνες τέτοια τηλέφωνα. Δεν το κρίνω. Διαφορετικές γεύσεις για διαφορετικά γούστα.
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Ψάχνουν απελπισμένο από την ανεργία και τον εγκλωβισμό κόσμο, προσπαθούν να πείσουν λέγοντας βλακείες που αμφιβάλλω αν πείθουν και 16χρονο μαθητή. Πχ, "θέλουμε κάποιον να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να γίνει ανεξάρτητος, πετυχημένος και φοβερός, θα του παρέχουμε εμείς όλα τα εφόδια γι' αυτό" κλπ κλπ. Εν τέλει δε σου δίνουν δεκάρα, παρά μόνο ποσοστά από συμβόλαια που κλείνεις, τα οποία τελικά καταλήγουν να είναι αναδιανομή από την οικογένειά σου, δηλ. πείθεις γονείς να κάνουν συμβόλαια που δεν έχουν, ή να ασφαλίσουν οχήματα σε εσένα, συνήθως με τιμές ακριβότερες από αυτές που θα έβρισκαν online. Και τα ψίχουλα που θα πάρεις ως ποσοστό, ίσως καλύπτουν μερικώς ή όλικώς την ανωτέρω διαφορά. Γενικά στα 3 χρόνια που είμαι εντός κι εκτός αγοράς εργασίας μετά τη σχολή και το στρατιωτικό, ο απλός και χρυσός κανόνας στον οποίο έχω καταλήξει, είναι ότι δε δίνεις καμία σημασία σε εργοδότες που σε βρίσκουν αυτοί. Αφού έχουν μπει στη διαδικασία να σε ψάξουν, έχουν αυτοί να κερδίσουν από εσένα. 5 2
phanispal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Αν κατάλαβα καλά εργάζεσαι κάπου αλλού; Αν ναι, μην ασχολείσαι. Αν είσαι απελπισμένη και σε αδιέξοδο, τι να σου πω, απ' τ' ολότελα.. Αλλά όπως είπαν ήδη, η υπόθεση βρωμάει.
haris_216 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Είναι μια δουλειά (δεν μιλάω για την συγκεκριμένη εταιρία αλλά για το επαγγελματικό μοντέλου αυτού του χώρου) που σίγουρα κάποιοι κερδίζουν. Και αυτοί είναι εκείνοι που σε "στρατολογούν" και βρίσκονται "από πάνω". Λόγω της πυραμοειδούς λειτουργίας (όχι απαραίτητα με την κακή έννοια) η εταιρία και οι υψηλά ιστάμενοι ωφελούνται καθώς ο κάθε νέος στο ξεκίνημά του θα φέρει σίγουρα κάποια συμβόλαια (γονείς, συγγενείς, γείτονες) αφού η οικογένεια θα θέλει να βοηθήσει. Όταν όμως τελειώσει αυτός ο χώρος και χρειαστεί να πειστούν άνθρωποι πιο μακρινοί, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Πολύ τρέξιμο, πολύ πρήξιμο και λίγο (και αν) αποτέλεσμα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που τα έχουν καταφέρει. Λόγω ιδιαίτερων ικανοτήτων ή χοντρής πέτσας. Οι περισσότεροι όμως αποχωρούν έχοντας σπαταλήσει χρόνο και χρήμα. Αν κάποιος αξιολογήσει θετικά αυτή την (ολίγων εβδομάδων συνήθως) εμπειρία είναι το μόνο ουσιαστικό όφελος που θα έχει αποκομίσει από αυτή τη δουλειά. Βέβαια όταν πας για δουλειά κάπου και σπανίως (για να μην πω ποτέ) δεν σου λένε "δεν μας κάνεις" ή "δεν έχεις τα προσόντα για αυτή τη δουλειά" αυτό κάτι θα έπρεπε να πει στον ενδιαφερόμενο, ήδη από την αρχή. 2
vagos789 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Πηρες καλες απαντησεις...αν πιστευεις οτι σου ταιριαζει το επαγγελμα,προχωρα Αν πιστευεις οτι βρηκες το επαγγελμα που θα σου καταθετουν 1.000 το μηνα απλα λεγοντας ενα κατεβατο...προσπερασε το.
alexiko Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Εγώ ως επαγγελματίας του χώρου θα σου δώσω μια συμβουλή. Αν ακολουθήσεις το επάγγελμα, κάντε συνειδητά γιατί θέλει πνευμόνια και μην μπεις στο αποκλειστικό δίκτυο καμίας εταιρίας. Φρόντισε πάντα να έχεις επιλογές. 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Και εγώ να πω σαν επαγγελματίας του χώρου, πως δεν είναι για όλους αυτή η δουλειά. Αυτά περί πυραμίδας και απατεώνων, είναι λανθασμένα. Για να ασκήσεις το επάγγελμα, πια, χρειάζεσαι το πτυχίο του ασφαλιστικού συμβούλου. Απ' τη στιγμή που το έχεις, είσαι υποχρεωμένος να ανοίξεις βιβλία, και να ξεκινήσεις να πληρώνεις ΤΑΜΕΙΟ. Γι'΄αυτά πιθανότατα δεν σε ενημέρωσαν εκεί που πήγες.. θα σε έπαιρνα και απ' τα μούτρα δηλαδή. Άρα δουλέψεις δε δουλέψεις, το ταμείο σου και τις εισφορές σου θα πρέπει να τις έχεις στη πένα. Άρα, απατεώνες είναι όσο είναι απατεώνας κάποιος που πουλάει τυρόπιτα κατεψυγμένη για 1.80€ και το λέει πως είναι τυρόπιτα κατεψυγμένη. Τι εννοώ. ΠΡΙΝ συνεργαστείς, μάθε από τον έναν και τον άλλον τα μερίδια σου, τι γίνεται αν φύγεις με τους πελάτες σου, ποια/ποιες εταιρείες θα έχεις τη δυνατότητα να πουλάς κτλπ κτλπ Σου λέει η Εθνική Ασφ/κη 20%; Δε σου αρέσει; Συνεχίζεις.. Σου λέει η ING 30%; Δε σου αρέσει; Συνεχίζεις.. Αν σου πει η Interamerican 35% μερίδια και σου αρέσει, κάτσε. Δεν υπάρχουν ούτε πύργοι, ούτε πυραμίδες, ούτε ψέματα καθώς υπάρχει συμφωνητικό που εκδίδεται και το υπογάφεις. Η εργασία αυτή είναι Hate it or Love it. Κάποιος το αναφέρει πως η εμπειρία που θα πάρει κάποιος θα είναι αμέτρητη, και με έκανε επαγγελματία εμένα προσωπικά. Εάν θες να πηγαίνεις κάπου να κάνεις 5 συγκεκριμένα πράγματα, και ο μισθός να βρίσκεται στο τέλος του μήνα στη θέση του, τότε δεν είναι εργασία για εσένα. Το ζήτημα είναι πως ΚΑΙ εγώ δεν άντεξα μετά από 4 έτη. Έμεινα να τα "φτιάχνω" με τον μάνατζερ, και μετά τα 3 έτη που ήταν υποχρεωμένη η εταιρεία να με πληρώνει για τους πελάτες μου από τη στιγμή που τα παράτησα, ο,τι νέα ανανέωση ή πελάτη έχω τα περνάω στο μανατζερ και μου τα δίνει μαύρα. Έτσι έχω και τη πρωινή δουλειά, και όλα τα εξισορρόπησα μια χαρούλα. Έγινα σωστός πολίτης. Ότι απορίες, μπορείς να στείλεις σε εμένα. Επίσης, έχω έναν που με πυρπολεί να συνεργαστώ μαζί του, έχει ΟΛΕΣ τις ασφαλιστικές (πράκτορας), αν θες στείλε μου μήνυμα να σας συνδέσω. 3 1 1
DownUNDERground Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το μοντέλο έχει τη λογική πυραμίδας όσον αφορά το πραγματικό κέρδος. Αυτό δεν αλλάζει από το αν έχεις πτυχίο ή αν υπογράφεις σύμβαση. Τι επιχείρημα είναι αυτό. Το "απατεώνες" είναι λέξη που έβαλες εσύ στην κουβέντα, κάνοντας τη σύνδεση πυραμίδα=απατεώνας. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από DownUNDERground
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Γιατί αποκλείουν κάθε τι "ΠΥΡΑΜΙΔΩΤΟ" αν είναι νόμιμο; Απατεωνιά είναι.. Ωραία. Έρχομαι σήμερα στη δουλειά των 600€ το μήνα, και τι παρατηρώ; Στις κινήσεις των λογαριασμό, ο εργοδότης μου παίρνει 2.000€ / μήνα, εγώ ούτε τα μισά και βγάζω όλη τη δουλειά. Πυραμίδα φωνάζει ε; Το ίδιο ισχύει και με τους manager. 1
fredd0 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Το μοντέλο έχει τη λογική πυραμίδας όσον αφορά το πραγματικό κέρδος. Αυτό δεν αλλάζει από το αν έχεις πτυχίο ή αν υπογράφεις σύμβαση. Τι επιχείρημα είναι αυτό. Το "απατεώνες" είναι λέξη που έβαλες εσύ στην κουβέντα, κάνοντας τη σύνδεση πυραμίδα=απατεώνας. καθε τι που παραγει προμηθεια δεν ειναι "πυραμιδα", αυτο ειναι τελειως (Ελληνικο) λαθος. 2
DownUNDERground Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Κατ' αρχάς κι επειδή δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, να ξεκαθαρίσω ότι δεν πειράζει να διαφωνούμε υγειώς.😉 Από 'κει και πέρα, χάριν συζήτησης: Με το βασικό μισθό μένεις σε αυτή τη δουλειά; Δεν είναι ό,τι πιο κοντινό στο multi-level marketing; Δεν "πελατολογείς" το κοντινό σου περιβάλλον; 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Βρε συ πελάτα μπορεί να με λέει από μέσα του ο μάνατζερ και έτσι να με διαισθάνεται επίσης, ο πραγματικός μου εργοδότης όμως μπορεί να με σκέφτεται τώρα που σας γράφω σαν σκλάβο, και να του σερβίρω και καφέδες. Τεχνικά, δεν είναι πυραμίδα. Επίσης, για να σου απαντήσω το ερώτημα. Μέθοδοι που μου έρχονται : 1. Αυτό που λες - ΚΥΚΛΟΣ 2. ΤΗΛΕΦΩΝΑ (κρύες ή στοχευμένα) 3. BUSINESS 2 BUSINESS 4. DOOR 2 DOOR 5. CROSS-SELLING (πουλάς περισσότερα, σε ήδη πελάτες) 6. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (δεν πάω στον αδερφό για να του ασφαλίσω το ανήψι, αλλά απαιτώ τους συνεργάτες του, τις πληροφορίες και ένα meeting or whatever) Δεν μου έρχεται κάτι άλλο, κύριο τουλάχιστον. Το τελευταίο, οι συστάσεις, είναι το άλφα και το ομέγα. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, ζητάς τηλέφωνο και απλά καλείς "συστημένος". Αν αυτό μπορεί λ.χ. να το υποστηρίξει ο TS, και του αρέσει η άισθηση του "χτίζω πελατολόγιο δικό μου" τότε έχει ελπίδα. Με μεράκι μπορεί. Το ΚΥΡΙΟ αρνητικό, είναι το πόσο στένεψε η ανοχή του ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ "2" από το 2011-2016 που έκανα εγώ full seasoned ασφαλιστικός.. Και νομικά, και ο κόσμος το έχουν στη μπούκα. Με αυτό το έργαλείο απέφυγα τον άμεσο κύκλο, μέχρι που ασφάλισα κόσμο που όντως ΘΕΛΗΣΕ να τον ασφαλίσω. Συστάσεις άρμεξα από δικούς μου ανθρώπους εγώ, γι' αυτό το έθεσα και έτσι νωρίτερα. Αυτά. Νομίζω το κάλυψα, πριν είχα επισκέπτες και δε.. αλλά ήρθε το 21.00 και ο κάθε κατεργάρης όπως καταλαβαίνεις..
kate89 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/2/2021 στις 11:30 ΜΜ, phanispal είπε Αν κατάλαβα καλά εργάζεσαι κάπου αλλού; Αν ναι, μην ασχολείσαι. Αν είσαι απελπισμένη και σε αδιέξοδο, τι να σου πω, απ' τ' ολότελα.. Αλλά όπως είπαν ήδη, η υπόθεση βρωμάει. Μόλις παραιτήθηκα από μια δουλειά και ψάχνω. Αλλά δεν με έψησε το γεγονός πως θα πρέπει να πληρώνω ΟΑΕΕ. Κρίμα που μου είπαν ψέμματα στο τηλέφωνο και πήγα μέχρι εκεί πέρα. Εννοώ δεν μου το είπαν, έψαξα εδώ σε παλαιότερα threads. Εκείνοι με ρώτησαν παρά πολλές ερωτήσεις για εμένα και την ζωή μου, και παραλληλίσαν την εργασία μου στην εταιρία ως του να ανοίξω ένα μαγαζί franchise χωρίς να πληρώσω κανέναν. Φυσικά θεωρούσαν πως θα φέρω για ασφάλειες τους δικούς μου, τους είχαν δεδομένους. Εγώ δεν εκτίμησα πως για άλλο πράγμα πήγα, άλλο που σερβίρισαν, το toxic positivity που έφερνε σε λογική MLM, τύπου ας μιλάμε στον ενικό, θα γίνουμε όλοι μια οικογένεια, και που στο τηλέφωνο μου είχαν πει να πάω πολύ καλά ντυμένη ενώ οκ, οι εργαζόμενοι εκεί δεν ήταν τόσο προσεγμένοι. Δεν ξέρω τι ήθελαν να παραστήσουν γενικά. Όπως διάβασα και άλλους εδώ, όχι, ούτε χοντρή πέτσα έχω ούτε το στομάχι να ενοχλώ κόσμο τετοιους καιρούς. Όποτε ας το αφήσουμε. Χαίρομαι που με βοηθήσατε όλοι σας στην επιλογή μου Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2021 από kate89 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Το να είσαι ασφαλιστής δεν είναι κακό ούτε άσχημο, αναλαμβάνεις ασφαλιστικός πράκτορας της εταιρείας, σου δίνουν το πελατολόγιο κάποιου προηγούμενου ασφαλιστή η σε βάζουν ως συνεργάτη μαζί με άλλους και εξυπηρετείτε τους παλαιούς νυν η νέους πελάτες σε διάφορα θέματα και προβληματα, προτείνεις το βέλτιστο συμβόλαιο και πακέτο της εταιρείας ανάλογα τις ανάγκες του πελατη, για να αναλάβεις πρέπει να παρακολουθήσεις και κάποια σεμινάρια με πιστοποιηση και απαιτούνται γνώσεις οικονομικων, διαπραγματευσεων κα. Τώρα αν σου είπανε για να αναλάβεις κάτι σαν πωλητής ασφαλιστικών πακέτων με τηλεφωνικες κλήσεις σε κόσμο για πριξιμο και προώθηση και αμοιβή με ποσοστά, άστο καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα