ChrisTz1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ειμαι λιγο πριν την αγορα της συγκεκριμενης TV . Την βρηκα προσφορα στα 1000€. Υπαρχει καποιος κατοχος ή μη, να μου πει θετικα - αρνητικα.? Τα 2 συμαντικα σχετικα, προβληματα που βρησκω ειναι η απουσια Miracast που επιτρεπει την συνδεση συσκευω μεσω wifi. Και η απουσια Local Dimming δεν ξερω κατα ποσο επιρεαζει τα μαυρα ή οχι λογο oled https://www.skroutz.gr/s/25483018/LG-OLED55BX6LB-Smart-4K-UHD-55.html#shops Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από ChrisTz1
liakjim Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 17 ώρες πριν, ChrisTz1 είπε Ειμαι λιγο πριν την αγορα της συγκεκριμενης TV . Την βρηκα προσφορα στα 1000€. Υπαρχει καποιος κατοχος ή μη, να μου πει θετικα - αρνητικα.? Τα 2 συμαντικα σχετικα, προβληματα που βρησκω ειναι η απουσια Miracast που επιτρεπει την συνδεση συσκευω μεσω wifi. Και η απουσια Local Dimming δεν ξερω κατα ποσο επιρεαζει τα μαυρα ή οχι λογο oled https://www.skroutz.gr/s/25483018/LG-OLED55BX6LB-Smart-4K-UHD-55.html#shops Τα oled πάνελς είναι self emissive , δεν υπάρχει local dimming γιατί δεν υπάρχει πηγή φωτός. Τώρα αν αξίζει ή όχι στα λεφτά θα σε γελάσω. Αν ψάχνεις κάτι να παίζει σε σκοτεινό δωμάτιο και ταινίες , τότε μάλλον ναι αν θες για φωτεινό χώρο κυρίως, μάλλον όχι. 1 1
mtzinos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 επειδη κανω μια ερευνα και εγω να δω τι γινεται με τις νεες τιβι........η bx ειναι μια καλη οικονομικη oled με καποια προβληματακια. Το σημαντικοτερο ειναι οτι ναι εχει ωραια μαυρα.....αλλα οχι πολυ φωτεινοτητα. Γενικως η cx το επομενο μοντελο, τα κανει ολα λιγο καλυτερα και ειναι και λιγο ποιο φωτεινη. Η cx εχει α9 επεξεργαστη, h bx εχει α7 και αυτο επηραζει λιγο τα app performance, ta upscaling, ....ανταποκριση στα μενου.....κτλπ. Και τα δυο μοντελα δεν προτεινονται σε πολυ φωτεινους χωρους με παραθυρα, κανει ανατανακλαση. Μαλλον ο κυριος λογος που δεν εχω αποφασισει ακομα να παρω μια απο αυτες.Καποιες μικροδιαφορες τεχνικα και σε περφορμανς δες στο 1το βιντεο. Υπαρχει ρισκο burn in, ισχυει για ολες τις oled τα ξερεις αυτα. Λενε οτι οι ποιο καινουριες τιβι εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να το παθουν. Και οι δυο εχουν τρομακτικα λεπτη οθονη (ειδικα αμα εχεις πιτσιρικια), η cx εχειπολυ καλυτερο stand. Αν την κρεμασεις δεν σε νοιαζει αυτο. Το μποτομ λαιν ειναι, οτι τα περισοτερα απο αυτα ειναι για να χουμε να λεμε και να το ξεψιριαζουμε. Διοτι αν παρεις την bx, δεν θα εχεις την cx διπλα για να την συγκρινεις και απλα θα εχεις εντυπωσιαστει απο την μαματη ολεντ που εχεις μπροστα σου. Οποτε σιγουρα δεν θα απογοητευτεις. Αν σε αντεχει η τσεπη ομως και θες οτι καλυτερο, πας σε cx. Αλλα φετος βγενουν και νεα μοντελα, ισως αξιζει να περιμενεις. Κανονικα θα ελεγα οχι, διοτι και θα αργησουν και θα ειναι ακριβες. Αλλα ηδη χτες η σαμσουνγκ ανακοινωσε νεα μοντελα που θα πουληθουν απο μαρτιο στην αμερικη. Οποτε ισως βγουν και αλλοι ποιο νωρις. Δες και αυτα τα βιντεο, αν δεν τα χεις δει 2 1
ChrisTz1 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Στις 9/2/2021 στις 3:53 ΜΜ, liakjim είπε Τα oled πάνελς είναι self emissive , δεν υπάρχει local dimming γιατί δεν υπάρχει πηγή φωτός. Τώρα αν αξίζει ή όχι στα λεφτά θα σε γελάσω. Αν ψάχνεις κάτι να παίζει σε σκοτεινό δωμάτιο και ταινίες , τότε μάλλον ναι αν θες για φωτεινό χώρο κυρίως, μάλλον όχι. Ευχαριστώ πολύ, απλά μου έκανε εντύπωση αυτό το local dimmingγια κάποιες oled το έχουν και κάποιες όχι σε συγκριτικά site
liakjim Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, ChrisTz1 είπε Ευχαριστώ πολύ, απλά μου έκανε εντύπωση αυτό το local dimmingγια κάποιες oled το έχουν και κάποιες όχι σε συγκριτικά site Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος ή κάτι σου έχει ξεφύγει. Το local dimming είναι τεχνολογία όπου τα direct leds είναι χωρισμένα σε ζώνες. Τα oled πάνελς έχουν έλεγχο σε επίπεδο πίχελ μιας και το κάθε πίξελ μπορεί να δίνει φως ή όχι . Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. 'Η αν θες να γίνεις περίεργος μπορείς να πεις ότι τα Oleds έχουν τόσες ζώνες όσες και τα πίξελς αλλά και πάλι είναι λάθος. 1
ChrisTz1 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Στις 9/2/2021 στις 7:58 ΜΜ, mtzinos είπε επειδη κανω μια ερευνα και εγω να δω τι γινεται με τις νεες τιβι........η bx ειναι μια καλη οικονομικη oled με καποια προβληματακια. Το σημαντικοτερο ειναι οτι ναι εχει ωραια μαυρα.....αλλα οχι πολυ φωτεινοτητα. Γενικως η cx το επομενο μοντελο, τα κανει ολα λιγο καλυτερα και ειναι και λιγο ποιο φωτεινη. Η cx εχει α9 επεξεργαστη, h bx εχει α7 και αυτο επηραζει λιγο τα app performance, ta upscaling, ....ανταποκριση στα μενου.....κτλπ. Και τα δυο μοντελα δεν προτεινονται σε πολυ φωτεινους χωρους με παραθυρα, κανει ανατανακλαση. Μαλλον ο κυριος λογος που δεν εχω αποφασισει ακομα να παρω μια απο αυτες.Καποιες μικροδιαφορες τεχνικα και σε περφορμανς δες στο 1το βιντεο. Υπαρχει ρισκο burn in, ισχυει για ολες τις oled τα ξερεις αυτα. Λενε οτι οι ποιο καινουριες τιβι εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να το παθουν. Και οι δυο εχουν τρομακτικα λεπτη οθονη (ειδικα αμα εχεις πιτσιρικια), η cx εχειπολυ καλυτερο stand. Αν την κρεμασεις δεν σε νοιαζει αυτο. Το μποτομ λαιν ειναι, οτι τα περισοτερα απο αυτα ειναι για να χουμε να λεμε και να το ξεψιριαζουμε. Διοτι αν παρεις την bx, δεν θα εχεις την cx διπλα για να την συγκρινεις και απλα θα εχεις εντυπωσιαστει απο την μαματη ολεντ που εχεις μπροστα σου. Οποτε σιγουρα δεν θα απογοητευτεις. Αν σε αντεχει η τσεπη ομως και θες οτι καλυτερο, πας σε cx. Αλλα φετος βγενουν και νεα μοντελα, ισως αξιζει να περιμενεις. Κανονικα θα ελεγα οχι, διοτι και θα αργησουν και θα ειναι ακριβες. Αλλα ηδη χτες η σαμσουνγκ ανακοινωσε νεα μοντελα που θα πουληθουν απο μαρτιο στην αμερικη. Οποτε ισως βγουν και αλλοι ποιο νωρις. Δες και αυτα τα βιντεο, αν δεν τα χεις δει Ευχαριστώ πολύ για την ανάπτυξη και την απάντηση σου. Εννοείται έχω ψάξει πάνω κάτω τι παίζει με τις OLED . Επίσης έχω δει και την CX αλλά πολλά τα χρήματα. Οριακά μπορώ να δώσω 1000€. Φαντάσου είχα ταβάνι 850€ για 55ρα Qled 80t της Samsung ή lg nano 866 . Και όπως έκανα επίσκεψη σε επώνυμη αλυσίδα, μου πρότεινε ο υπάλληλος την BX που παίζει αυτή τη στιγμή στα 999€. Και που είπε "αν είναι να φτάσεις στα 850€ δώσε αλλά 150€ να πάρεις OLED." Στην αρχή δεν πίστεψα ότι θα ήταν μια πραγματικά καλή tv για oled γιατι όσες έβλεπα ξεκινούσαν από 1200€ και πάνω και ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες έχουν και ένα ωραίο "καπέλο". Επίσης αυτό που λες για τα ένα μοντέλα ξέρεις πόσο μπορεί να κοστίζουν μετά από 5-6 μήνες από την κυκλοφορία τους; Δλδ θέλω να πω , υπάρχει περίπτωση να πέσουν κάτω από 4ψηφια νούμερα ; Επειδή οι OLED κυκλοφορούν 4-5 χρόνια και βλέπουμε μικρές σχετικά πτώσεις τιμών. Οι σειρά CX λογικά όπως λες θα βγούνε την άνοιξη, αλλά για να πέσει η τιμή θα αξίζει τέλος καλοκαιριού. Όμως η σειρά BX βγήκε τον Σεπτέμβριο, οπότε η αντίστοιχη καινούργια μπορεί να βγει ξανά τέτοια εποχή οπότε μιλάμε για αναμονή 9+ μήνες. Μέσα στην βδομάδα θα δω την αποκτήσω και επειδή έχω παραγγείλει και ένα καναπέ γωνία για το σαλόνι και δεν ξέρω ακριβώς πώς θα βολεψει για να κάτσει ποιο καλά επειδή θα μπει στον τοίχο η tv. Στις 9/2/2021 στις 7:58 ΜΜ, mtzinos είπε επειδη κανω μια ερευνα και εγω να δω τι γινεται με τις νεες τιβι........η bx ειναι μια καλη οικονομικη oled με καποια προβληματακια. Το σημαντικοτερο ειναι οτι ναι εχει ωραια μαυρα.....αλλα οχι πολυ φωτεινοτητα. Γενικως η cx το επομενο μοντελο, τα κανει ολα λιγο καλυτερα και ειναι και λιγο ποιο φωτεινη. Η cx εχει α9 επεξεργαστη, h bx εχει α7 και αυτο επηραζει λιγο τα app performance, ta upscaling, ....ανταποκριση στα μενου.....κτλπ. Και τα δυο μοντελα δεν προτεινονται σε πολυ φωτεινους χωρους με παραθυρα, κανει ανατανακλαση. Μαλλον ο κυριος λογος που δεν εχω αποφασισει ακομα να παρω μια απο αυτες.Καποιες μικροδιαφορες τεχνικα και σε περφορμανς δες στο 1το βιντεο. Υπαρχει ρισκο burn in, ισχυει για ολες τις oled τα ξερεις αυτα. Λενε οτι οι ποιο καινουριες τιβι εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να το παθουν. Και οι δυο εχουν τρομακτικα λεπτη οθονη (ειδικα αμα εχεις πιτσιρικια), η cx εχειπολυ καλυτερο stand. Αν την κρεμασεις δεν σε νοιαζει αυτο. Το μποτομ λαιν ειναι, οτι τα περισοτερα απο αυτα ειναι για να χουμε να λεμε και να το ξεψιριαζουμε. Διοτι αν παρεις την bx, δεν θα εχεις την cx διπλα για να την συγκρινεις και απλα θα εχεις εντυπωσιαστει απο την μαματη ολεντ που εχεις μπροστα σου. Οποτε σιγουρα δεν θα απογοητευτεις. Αν σε αντεχει η τσεπη ομως και θες οτι καλυτερο, πας σε cx. Αλλα φετος βγενουν και νεα μοντελα, ισως αξιζει να περιμενεις. Κανονικα θα ελεγα οχι, διοτι και θα αργησουν και θα ειναι ακριβες. Αλλα ηδη χτες η σαμσουνγκ ανακοινωσε νεα μοντελα που θα πουληθουν απο μαρτιο στην αμερικη. Οποτε ισως βγουν και αλλοι ποιο νωρις. Δες και αυτα τα βιντεο, αν δεν τα χεις δει Επίσης ένα άλλο που θα μου λείψει αν την πάρω είναι η λειτουργία Miracast, που επιτρέπει την σύνδεση μεσω wifi με κινητό , tablet κτλ. Απορώ πως η BX3 που λογικά είναι ποιο παλιό μοντέλο το έχει, εκτός αν γράφουν ότι να ναι. (εντομεταξι δεν υπάρχει μέσα στο site της LG για να είναι μια αξιόπιστη πηγή)
kwstakisii Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 23 ώρες πριν, ChrisTz1 είπε Ευχαριστώ πολύ για την ανάπτυξη και την απάντηση σου. Εννοείται έχω ψάξει πάνω κάτω τι παίζει με τις OLED . Επίσης έχω δει και την CX αλλά πολλά τα χρήματα. Οριακά μπορώ να δώσω 1000€. Φαντάσου είχα ταβάνι 850€ για 55ρα Qled 80t της Samsung ή lg nano 866 . Και όπως έκανα επίσκεψη σε επώνυμη αλυσίδα, μου πρότεινε ο υπάλληλος την BX που παίζει αυτή τη στιγμή στα 999€. Και που είπε "αν είναι να φτάσεις στα 850€ δώσε αλλά 150€ να πάρεις OLED." Στην αρχή δεν πίστεψα ότι θα ήταν μια πραγματικά καλή tv για oled γιατι όσες έβλεπα ξεκινούσαν από 1200€ και πάνω και ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες έχουν και ένα ωραίο "καπέλο". Επίσης αυτό που λες για τα ένα μοντέλα ξέρεις πόσο μπορεί να κοστίζουν μετά από 5-6 μήνες από την κυκλοφορία τους; Δλδ θέλω να πω , υπάρχει περίπτωση να πέσουν κάτω από 4ψηφια νούμερα ; Επειδή οι OLED κυκλοφορούν 4-5 χρόνια και βλέπουμε μικρές σχετικά πτώσεις τιμών. Οι σειρά CX λογικά όπως λες θα βγούνε την άνοιξη, αλλά για να πέσει η τιμή θα αξίζει τέλος καλοκαιριού. Όμως η σειρά BX βγήκε τον Σεπτέμβριο, οπότε η αντίστοιχη καινούργια μπορεί να βγει ξανά τέτοια εποχή οπότε μιλάμε για αναμονή 9+ μήνες. Μέσα στην βδομάδα θα δω την αποκτήσω και επειδή έχω παραγγείλει και ένα καναπέ γωνία για το σαλόνι και δεν ξέρω ακριβώς πώς θα βολεψει για να κάτσει ποιο καλά επειδή θα μπει στον τοίχο η tv. Επίσης ένα άλλο που θα μου λείψει αν την πάρω είναι η λειτουργία Miracast, που επιτρέπει την σύνδεση μεσω wifi με κινητό , tablet κτλ. Απορώ πως η BX3 που λογικά είναι ποιο παλιό μοντέλο το έχει, εκτός αν γράφουν ότι να ναι. (εντομεταξι δεν υπάρχει μέσα στο site της LG για να είναι μια αξιόπιστη πηγή) Τα μοντέλα που συγκρίνεις είναι ακριβώς τα ίδια αλλά έρχονται από διαφορετικά εργοστάσια. Γιαυτο και η διαφορά στο νούμερο( bx3,bx6). Όσο αφορά την διαφορά στο Miracast κατα πασα πιθανότητα πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Η σειρά CX που αναφέρεις κυκλοφορεί ήδη απο αρχές καλοκαιριού αν δεν κανω λάθος και τον Νοέμβριο στο bf έπαιζε στα 1300.
cuculos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Φίλε μου, καλησπέρα. Έχω και γω το ίδιο δίλημμα. Με ταβάνι τα 900-1000 ευρώ κοιτάζω την Samsung q80, sony xh9505 και Lg oled Bx. Αυτό που με προβληματίζει είναι η χαμηλότερη φωτεινότητα της Bx και το burn in. Δυστυχώς είμαι από επαρχία και δε μπορώ να πάω στα μεγάλα καταστήματα της πόλης και να τις τσεκάρω ιδίοις όμμασι. Εσύ μπόρεσες να δεις κάποιες από αυτές από κοντά να μας πεις εντυπώσεις; Μήπως η q80 κ xh9505 λόγω full array panel δίνουν πιο εντυπωσιακή και ζωντανή στα χρώματα εικόνα και ας μην έχουν το μαύρο για 10αρι των oled; Επίσης η 5ετη εγγύηση που δίνουν στα public καλύπτει το burn in (άκουσα ότι δεν καλύπτει); Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από cuculos 1
ChrisTz1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και εγώ επαρχία είμαι φίλος και δεν έχω 100% αυτή τη δυνατότητα. Για την sony δεν έχω εικόνα, την q80 όμως την έχω δει από κοντά και μάλιστα διπλα δίπλα σε σχέση με την bx και η εικόνα της φαίνεται (στα demo όμως ) σαν να συγκρίνεις τηλεόραση με 500€ vs1000€. Στις led vfm για μένα είναι η lg nano866 Δυστυχώς η τιμή στην bx έχει ανέβει στον Κωτσόβολο στα 1080€ πλέον, αλλά επειδή έχω κρατημένη προσφορά στα 999€ μέχρι αρχές Μαρτίου. Στο παιχνίδι πλέον έχει μπει και η cx γιατί έχει πέσει η τιμή κάτω από τα 1200€. Αν πέσει αλλά 70-100€ πιστεύω αξίζει έναντι της bx γιατί έχει όλο το πακέτο και ειδικά πετυχαίνει καλύτερο φωτισμό σε δωμάτιο με πολύ φως. Αύριο θα πάω στο κατάστημα που την έχω δει να δοκιμάσω 2-3 πράγματα στην bx και μέχρι τέλος του μήνα (ανάλογα και με τις τιμές) θα αποφασίσω Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από ChrisTz1
magicnumbers Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 10/2/2021 στις 9:39 ΜΜ, ChrisTz1 είπε Ευχαριστώ πολύ, απλά μου έκανε εντύπωση αυτό το local dimmingγια κάποιες oled το έχουν και κάποιες όχι σε συγκριτικά site Δεν ξερουν τι πουλανε οι μισοι..Σα να ρωταμε γιατι δεν εχει 4κινηση ενα F16 ξερω γω.. Οι OLED ΔΕΝ εχουν local dimming γιατι αναβοσβηνουν οσο θελουν οποιο πιξελ απο τα μερικα εκατομυρια που εχουν με αποτελεσμα να βλεπεις ενα αστερι πχ κ διπλα ναναι τελειως μαυρο σα ναναι κλειστη.Καμια απο τις αλλες LCD/QLED (τεχνιεντως το ονομα καθως παλι LCD ειναι) δεν το κανει αυτο οτι χαρακτηριστικα κ να εχει (Local dimming full array κλπ) απλα μετριαζουν το προβλημα με ομαδοποιηση τμηματων οθονης ωστε να μη φεγγοβολαει οταν μαυριζει η εικονα.Κ αν πεσει κατι φωτεινο στην σκοτεινιασμενη περιοχη φεγγει ολη.😁😁 Η OLED ειναι σαν να βγηκε απτην μπριζα.δεν αλλαζει κατι ειτε δειχνει μαυρο ειτε ειναι κλειστη.Σε σκοτεινο δωματιο απλα εξαφανιζεται. Σαυτα τα λεφτα CX με κλειστα ματια.Οι υπολοιποι αγοραζουν oled πανελ LG ενω οι σειρες q δε θα σχολιασω καν.. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από magicnumbers 3 1
magicnumbers Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/2/2021 στις 8:32 ΜΜ, cuculos είπε Φίλε μου, καλησπέρα. Έχω και γω το ίδιο δίλημμα. Με ταβάνι τα 900-1000 ευρώ κοιτάζω την Samsung q80, sony xh9505 και Lg oled Bx. Αυτό που με προβληματίζει είναι η χαμηλότερη φωτεινότητα της Bx και το burn in.Μήπως η q80 κ xh9505 λόγω full array panel δίνουν πιο εντυπωσιακή και ζωντανή στα χρώματα εικόνα και ας μην έχουν το μαύρο για 10αρι των oled; Επίσης η 5ετη εγγύηση που δίνουν στα public καλύπτει το burn in (άκουσα ότι δεν καλύπτει); Κοιτα στα χαρτια θα δεις πιο φωτεινη εικονα σε μια FULL ARRAY αλλα χωρις την χρωματικη ακριβεια κ φυσικα η αντιθεση κ τα σχηματα "μπλουμαρουν" θολωνουν τα περιγραμματα να το πω οταν εχεις μαζι φωτεινα κ σκοτεινα. Επισης η δυναμικη περιοχη της LCD ειναι περιορισμενη..Δηλ οκ δε μπορει να δειξει το τελειο μαυρο,οποτε τι να κανουμε παιδια ας τη φωτισουμε τεζα να εντυπωσιασουμε. Κ ομως το αποτελεσμα ωχρια γιατι ξεπλενονται τα χρωματα απο το φως.Μετα μπαινει ο επεξεργαστης κ το χρωμα γινεται cheesy ψευτικο απο επεξεργασια.Εκτος κ αν θελεις να παιζει παιδικα ολη μερα κ να τη πασαλειβουν κηρομπογιες τα πιτσιρικια.Εκει ναι παρτη θαντεχει κ τα χτυπηματα 😁 Αντιθετα η oled δεν ιδρωνει.Μπορει να σου μαυρισει ολο το πανελ κ να βαραει ενα ασπρο κουκιδακι στη μεση σα laser που σου καιει τα ματια.Ηδη αυτο θαναι στα 800 nits.Δεν αντεχεις παραπανω.(Κ πιστεψε με αν δε το δεις με τα ματια σου δε το αντιλαμβανεσαι).Εκτος κ αν μενεις σε κανα σπιτι απο αυτα των περιοδικων με 6 μετρα μπαλκονοπορτα οποτε ναι εκει θες φωτεινοτητα. Παρολα αυτα σε οτι εκθεση κ να μπηκα (Κωτσοβολος media κλπ) εκει που παιζουν ολες οι τηλεορασεις κ ο φωτισμος του χωρου ειναι στα τερματα αυτη που μου τραβαγε το ματι παντα ηταν OLED..Ειναι ο συνδιασμος πιστευω,αντιθεσης χρωματικης ακριβειας κ ευκρινειας που κερδιζει το ματι,οχι η φωτεινοτητα αυτη καθαυτη. Οποτε αν φτανει κανεις γυρω κ πανω απτο χιλιαρικο γνωμη μου αφηνει τις απλες LCD κ παει για OLED.Αλλιως μενεις στο 500αρι κ διαλεγεις το καλυτερο VA panel με 120HZ κ τα υπολοιπα τα κανεις soundbar κ σουβλακια. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από magicnumbers 3
cuculos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Το μόνο που με τρομάζει είναι μη τυχόν έχουμε θέμα με το burn in στις oled. Προσωπικά δεν παίρνω τιβι για 2 χρόνια αλλά θέλω να μου βγάλει 7-8 χρόνια πόσο μάλλον δε όταν αυτή κοστίζει πάνω από 1000ρικο. 14 ώρες πριν, ChrisTz1 είπε Και εγώ επαρχία είμαι φίλος και δεν έχω 100% αυτή τη δυνατότητα. Για την sony δεν έχω εικόνα, την q80 όμως την έχω δει από κοντά και μάλιστα διπλα δίπλα σε σχέση με την bx και η εικόνα της φαίνεται (στα demo όμως ) σαν να συγκρίνεις τηλεόραση με 500€ vs1000€. Στις led vfm για μένα είναι η lg nano866 Δυστυχώς η τιμή στην bx έχει ανέβει στον Κωτσόβολο στα 1080€ πλέον, αλλά επειδή έχω κρατημένη προσφορά στα 999€ μέχρι αρχές Μαρτίου. Στο παιχνίδι πλέον έχει μπει και η cx γιατί έχει πέσει η τιμή κάτω από τα 1200€. Αν πέσει αλλά 70-100€ πιστεύω αξίζει έναντι της bx γιατί έχει όλο το πακέτο και ειδικά πετυχαίνει καλύτερο φωτισμό σε δωμάτιο με πολύ φως. Αύριο θα πάω στο κατάστημα που την έχω δει να δοκιμάσω 2-3 πράγματα στην bx και μέχρι τέλος του μήνα (ανάλογα και με τις τιμές) θα αποφασίσω Περιμένουμε εντυπώσεις φιλε μ.
magicnumbers Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλα σιγουρα κανεις δεν εχει σκοπο να αλλαζει καθε τοσο.Γιαυτο υπολογιζε πακετο στην τιμη κ μια 5ετη επεκταση νασαι καλυμμενος.Που κ αυτο δειχνει οτι την εμπιστευονται (για να τη δινουν) Δεν ειναι το burn in θεμα στις oled πλεον..Αυτο εχει εξαντληθει απο κατασκευης πιστευω.Το RTIGNS ετρεχε ενα τεστ burn in για 2 χρονια με επαναλαμβανομενα σχεδια που ειναι βασανιστηριο οχι απλη χρηση κ φυσικα σε παλιοτερου τυπου πανελ..τα οποια ηταν και πιο ευαισθητα λογω κατασκευης των πιξελ,παρολα αυτα αρκετοι τα εχουν ως σημερα κ δεν διαπιστωσαν θεμα. Εχε υποψιν πως οτι δεις στο καταστημα διαφερει με αυτο που θα δεις στο σπιτι.Εκει εχουν φωτα φουλ,σπιτι θασαι πιο σκοτεινα,κ θα βαλεις κ καμια ταινια.. https://youtu.be/226kWMOVGGc?t=196 Προσωπικα ο τυπος στο βιντεο παραπανω με επεισε στην πραξη για την ανωτεροτητα της oled εναντι της qled.Εδω δειχνει το περσινο αντιστοιχο μοντελο C9 αριστερα με μια Qled.Βαλτο στο 3,16 αν δεν ανοιξει κ δες τι πληροφορια χανει το full array της qled. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από magicnumbers 1
ChrisTz1 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/2/2021 στις 1:59 ΠΜ, cuculos είπε Το μόνο που με τρομάζει είναι μη τυχόν έχουμε θέμα με το burn in στις oled. Προσωπικά δεν παίρνω τιβι για 2 χρόνια αλλά θέλω να μου βγάλει 7-8 χρόνια πόσο μάλλον δε όταν αυτή κοστίζει πάνω από 1000ρικο. Περιμένουμε εντυπώσεις φιλε μ. Πηγα στο καστημα τελικα και την εκλεισα. Ενταξει η εικονα δεν υπαρχει απλα. Εκανα και 2-3 τεστ σχετικα με τα μαυρα, 2-3 4k βιντεο και το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο. Περημενα μηπως η cx πεσει περιπου στα 1100 - 1150€ να πηγαινα σε αυτην , αλλα προς το παρον δυσκολα , και επειδη στην ουσια δεν εχω καθολου tv σε νεο σπιτι που μετακομησα, δεν μπορουσα να περιμενω. Σχετικα με τα burn in , τις εχουν βελιωσει σε σχεση με πριν 2-3 χρονια και απο οτι μου ειπε ο πωλητης σε αυτα μοντελα δεν του εχει τυχει κανενα θεμα. Η oled της εκθεσης παιζει παρα πολλες ωρες και μαλιστα τα ιδια βιντεο και δεν εχει κατι. Επισης σκεφτικα οτι και 5-6 χρονια να την κρατησω και μετα να βγαλει κατι, τουλαχιστον αυτο το διαστημα θα την ευχαριστηθω ! Αλλοι παιρνουν κινητα που κοστηζουν τοσο. Επισης ο ηχος της ενυπωσιακος! Την πηρα απο τοπικο καταστημα κωστοβολος στα 999€ που ειχα κρατημενη προσφορα στο ονομα μου. +120€ premium επεκταση εγγυησης + 40€ περαστικα + 37€ βαση τοιχου. https://www.skroutz.gr/s/26086677/ATC-ATC-3780-Επιτοίχια-έως-80-και-45kg.html Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από ChrisTz1 1
cuculos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, ChrisTz1 είπε Πηγα στο καστημα τελικα και την εκλεισα. Ενταξει η εικονα δεν υπαρχει απλα. Εκανα και 2-3 τεστ σχετικα με τα μαυρα, 2-3 4k βιντεο και το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο. Περημενα μηπως η cx πεσει περιπου στα 1100 - 1150€ να πηγαινα σε αυτην , αλλα προς το παρον δυσκολα , και επειδη στην ουσια δεν εχω καθολου tv σε νεο σπιτι που μετακομησα, δεν μπορουσα να περιμενω. Σχετικα με τα burn in , τις εχουν βελιωσει σε σχεση με πριν 2-3 χρονια και απο οτι μου ειπε ο πωλητης σε αυτα μοντελα δεν του εχει τυχει κανενα θεμα. Η oled της εκθεσης παιζει παρα πολλες ωρες και μαλιστα τα ιδια βιντεο και δεν εχει κατι. Επισης σκεφτικα οτι και 5-6 χρονια να την κρατησω και μετα να βγαλει κατι, τουλαχιστον αυτο το διαστημα θα την ευχαριστηθω ! Αλλοι παιρνουν κινητα που κοστηζουν τοσο. Επισης ο ηχος της ενυπωσιακος! Την πηρα απο τοπικο καταστημα κωστοβολος στα 999€ που ειχα κρατημενη προσφορα στο ονομα μου. +120€ premium επεκταση εγγυησης + 40€ περαστικα + 37€ βαση τοιχου. https://www.skroutz.gr/s/26086677/ATC-ATC-3780-Επιτοίχια-έως-80-και-45kg.html Τη σύγκρινες με τις premium led της Samsung Q80T - Q90T και Sony xh9505? Να τη χαρείς! Χωρίς να την έχω δει από κοντά είμαι σίγουρος ότι είναι εξαιρετική!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα