manousos4 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 καλησπερα παιδια θελω τα φωτα απο οποιον γνωριζει μιας και οσο ψαχνω μπερδευομαι παρα μαθαινω. εχω εναν ενυσχυτη yamaha rxv450 και ενα 5.1 της sony ss v305 με το μανουαλ του ενυσχυτη και τις ρυθμησεις δεν βγαζω ακρη. αρχικα να πω οτι ειναι συνδεμενα τα 2 ηχεια στον ενυσχυτη σε ηχεια οπως και το κεντρικο,τα αλλα 2 ειναι πανω στο μπασο(ειναι ενεργο) και το μπασο πανω στον ενυσχυτη σε θεση ηχειων. ολα ανοιγουν συνχρονως μια και ειναι στην πριζα του ενυσχυτη.προσπαθησα τα 2 να τα συνδεσω στα surround αλλα για καποιο λογο δεν βγαζουν ηχο αν και τα αναγνωριζει ο ενυσχυτης. κυριως ακουω μουσικη και μετα ταινιες οποτε γιαυτο και αυτη η παραπανω συνδεση.στην παρων συνδεσμολογια τα 2 ηχεια τα διαβαζει front και τα αλλα 2 τα διαβαζει σαν suround l/r και οχι back. απορια 1.γιατι δεν παιζει ηχος ακομα και σε ταινια αν ειναι στα suround? απορια 2. εχει πολλα εφε/ρυθμισεις ηχου και μεσα σε αυτες αλλες ρυθμισεις πως ρυθμιζετε σωστα?(πχ. dts neo6.music εφε εχει c.image 0.0το οποιο παει παει μεχρι το 0.5 και κατεβαζει ενταση οσο ανεβαινει.(σε αυτο παιζω τις ταινιες και την μουσικη στο str8)(ολα στο 0) απορια 3.το κεντρικο ειναι μονο για ταινιες και οχι μουσικη σωστα? απορια 3. πως ξερω πως διαβαζει το μηχανημα αν το δωματιο ειναι μικρο η μεγαλο στις ρυθμισεις? τωρα το εχω στο μικρο(το σπιτι ειναι μια τρυπα των 18τετραγωνικων) απορια 4.λογω μικρου χωρου τα suround τα εχω πισω απο το κεφαλι μου και τα front το κεντρικο και το μπασο μπροστα μου σε αποσταση 2 μετρων καταλαβαινωντας οτι απολυτα σωστο ηχο βαση μηχανηματων δεν μπορω να εχω,αλλα τι καλυτερο μπορω να κανω? αυτα τα βασικα συγνωμη για το μεγαλο ποστ.
chios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Σίγουρα τα surround ηχεία πρέπει να είναι πάνω στον ενισχυτή στις αντίστοιχες εξόδους, λογικά όταν είναι συνδεδεμένα σωστά και κάνεις τεστ από τον ενισχυτή θα πρέπει να δουλεύουν. Στην απορία 3 ναι το κεντρικό είναι το ηχείο διαλόγων οπότε στις ταινίες ακούς τους διαλόγους από εκεί.
xrhstosiak Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) ειναι λαθος η συνδεση σου ολα τα ηχεια στον ενισχυτή και το sub με καλωδιο rca σε rca... 1) γιατι ειναι λαθος η συνδεση σου 2)συνηθως οι home cinema ενισχυτες, εχουν διαφορα ετοιμα presets, καποια ειναι για τα πολυκαναλα περιεχομενο ταινιες και καλα εξομοιώνουν τον ηχο απο διαφορες αιθουσες, οπως επισης διαφορα preset μετατρεπουν δικαναλο σημα σε πολυκαναλο με ψευτοεφε για να δημιουργησουν την αισθηση του χωρου 3) το κεντρικο και τα πισω ηχεια ειναι για πολυκαναλο περιεχομενο, που κατα κανονα ειναι οι ταινιες (dolby digital - dts κτλ), ενω η μουσικη ειναι 98% δικαναλη στερεο, υπαρχουν και σε μουσικη πολυκαναλες εγγραφες 4) μηπως μικρο μεγαλο εννοεις την ρυθμιση για τα μεγεθος των ηχειων, ωστε να αποφασισει ο ενισχυτης που κοβει τα μπασα, αυτα τα ηχεια σιγουρα τα δηλωνεις μικρα 5) προσπαθησε να εισαι οσο πιο κοντα γινεται σε αυτο, ισες αποστασεις ολων των ηχειων Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από xrhstosiak
manousos4 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Από την στιγμή που το μανουαλ τα δείχνει έτσι συνδεδεμένα γιατί είναι λάθος? Δλδ τα ηχεία ξερά στον ενισχυτή και το μπάσο μόνο με rca? (Αν έτσι παίξουν τα surround θα παίζουν στην μουσική (στο str8 εφέ?) Αν και κατανοώ το θέμα με το κεντρικό ηχείο και τον λόγο του εμένα στην μουσική πχ.dts neo6 music πιστεύω παίζει πιο γεμάτα από το str8 εφέ που σβήνει το κεντρικό.(χαζό το ξέρω) Όσο αφορά το μέγεθος ναι περί ηχείων εννοώ και ναι τα έχω μικρά. Σχετικά με τον χώρο δυστυχώς δεν μπορώ να τα στήσω έτσι (το έχω δεχτεί).
chios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Σε πιο manual αναφέρεσαι; Η σωστή σύνδεση είναι όπως λέει ο φίλος από πάνω.
manousos4 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, chios είπε Σε πιο manual αναφέρεσαι; Η σωστή σύνδεση είναι όπως λέει ο φίλος από πάνω. Των ηχείων (που ακόμα και ασχέτως μανουαλ, έχει να συνδέσεις πάνω στο μπάσο, οπότε που το χάσα? Η η Σόνυ?
xrhstosiak Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 πιθανο να εχουμε μπερδευτει και ο καθενας καταλαβε αλλο πραγμα για αυτο καλυτερα βγαλε μια φωτογραφια απο τις τωρινες συνδεσεις σου πισω απο τον ενισχυτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα