vamvakoolas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Doped είπε Eννοεις να μου κανουν αυτη την κατασκευη; Η ιδεα ηταν η εξης: Παιρνω δοκους απο το πρακτικερ 4.5Χ4.5 για να κανω τον "σκελετο" απο το σπιτακι. Απο την εξω μερια θα εβαζα το OSB ή τις ταβλες απο τις παλετες (αν τις εκανα κομματια). Ετσι, αν ειχα ενα "σκελετο" θα μπορουσα στο μεσο καθε δοκου (μεσο γιατι και απο την μεσα μερια θα βαλω OSB) να βαλω μονωτικο υλικο (θερμομωνοτικο) για να μην μπαινει κρυο μεσα. Μειωνει το χωρο αρκετα, αλλα νομιζω οτι κανει μια πιο στιβαρη κατασκευη. Στο πανω μερος, δεν εχω σκεφτει αν πρεπει να το καλυψω με κατι παραπανω απο OSB. Δηλαδη την "ταρατσα". Επισης, στο κατω μερος να βαλω "ποδαρακια" για να μην εχει αμμεση επαφη το κουτι με το εδαφος που θα φερνει κρυο (πχ αν το βαλω στο χωμα ή σε πλακες στο δρομο). Σε αυτο το σημειο θα μπορουσανε να μας πουνε και ζωοφιλοι αν μια γατα θελει μια ή παραπανω εισοδους στο χωρο; Σε μερικα φορουμ ειδα οτι λενε πως μια γατα θελει μια εισοδο και μια εξτρα "εισοδο για διαφυγη". Πραγμα που κανει την κατασκευη πιο δυσκολη. Αυτο που με ανησυχει με τυχον παραθυρα/εισοδους ειναι να μην μπαινει κρυο (τωρα που ειναι χειμωνας και εχει αρκετο το βραδυ) αλλα και πως θα μπορουσε ενα τετοιο σπιτακι να μην γινεται "φουρνακι" το καλοκαιρι. Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να μεινει καποια γατα εκει μεσα και να παθει τιποτα απο υψηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι. Σκεφτομουν λοιπον μηπως κανω κατι box-in-box σχεδιο που θα τα συνδεω με ραγες. Το εσωτερικο box, να ειναι σαν συρταρι (μονο ενας σκελετος με πατωμα) που το καλοκαιρι να το τραβας και να ανοιγει ετσι ωστε να ειναι ανοιχτο απο καθε μερια. Καπως σαν αυτο: http://naturbird.net/wp-content/uploads/2018/12/NEST-BOX-SLIDE-UP-DOOR-02.jpg προφανως και θα σου κανουν τη κατασκευη αν πληρωσεις για δωρεαν μπορει να σου δωσουν ξυλα και συμβουλες (αν θες για βερνικομα/σχεδιο//μεντεσεδες κτλ)
Doped Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε για δωρεαν μπορει να σου δωσουν ξυλα και συμβουλες (αν θες για βερνικομα/σχεδιο//μεντεσεδες κτλ) Αυτο με ενδιαφερει πιο πολυ γιατι θελω να κανω εγω την κατασκευη! Ευχαριστω για την πληροφορια!
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, Doped είπε Αυτο με ενδιαφερει πιο πολυ γιατι θελω να κανω εγω την κατασκευη! Ευχαριστω για την πληροφορια! Φίλε θα το κάνεις σε δικό σου χωρο αυτό που σκεφτεσαι ή σε κάποιο δημόσιο; Πρόσεχε τους παλιανθρώπους που έχουν γκρεμίσει ανάλογες κατασκευες .
squib Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Φίλε θα το κάνεις σε δικό σου χωρο αυτό που σκεφτεσαι ή σε κάποιο δημόσιο; Πρόσεχε τους παλιανθρώπους που έχουν γκρεμίσει ανάλογες κατασκευες . ελπίζω να το κάνει σε ιδιωτικό χώρο . Δε θέλω να σκεφτώ κανά πιτσιρίκι να τραυματίζεται στη ιδιοκατασκευή. Φανταστείτε σε κάθε γειτονιά να έφτιαχνε ο καθένας ότι ήθελε όπως ήθελε και με ότι υλικά ήθελε. Σαφώς και δε πρέπει να το γκρεμίσει κανείς. Το δήμο ή την αστυνομία επι τόπου πρέπει να καλέσει και να τα βρουν μεταξύ τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα