zen3gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, ICE-T είπε φιλαρακι μην το λυπασαι το 20αρι και παρε την 15s ειναι κατι που θα σου μεινει και θα την δουλευεις καιρο,καλυτερα overkill παρα να σκεφτεσαι το καλοκαιρι αν θα τι βγαλει στο rendeering Για το θέμα του όγκου, έχεις κάποια εμπειρία; το +20 το δίνω, δεν θα κολλήσω εκεί. 1 ώρα πριν, Herald είπε u12s. Προσωπικά ψύκτρα που κλείνει όλο το κουτί δεν θα έβαζα, και για αισθητικούς και για πρακτικούς λόγους. Η u12 θα κάνει τη δουλειά που θές. Αν δεν σε πειράζει το μέγεθος της d15 τότε οκ, τσίμπα την. Αυτό που διαβάζεις για την u12s είναι overclocking, που όπως λες δεν θες να κάνεις. 205w έτσι και άλλιως δεν φτάνει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με τίποτα, είχα αντίστοιχα τον 8700k, στα 130watt έπαιζε. Ποιό πρόγραμμα σκοπεύεις να τρέχεις για 24ώρο? Αν θες να κλείσω πυρήνες στον 10900k να εξομοιώσω 10600k για να δω κατανάλωση. Δοκίμασα corona renderer. 10600 5.0ghz all cores @ 1.25v = 128watts 10600 4.7ghz all cores @ 1.15v = 98watts Οπότε και η u12 σε υπερκαλύπτει. Θα χρησιμοποιώ το vray αλλά μην μπαίνεις σε κόπο. Ασχολείσαι με 3d modeling/rendering; 13 λεπτά πριν, vins είπε Εγω πάντως εκτός του αισθητικού που λες, που κι εκεί για μένα ήταν κουκλι, στο πρακτικό δεν αντιμετώπισα καμια απολυτως δυσκολία. Κι αν μεθαύριο πάρει 10900κ και θέλει και oc? Νομίζω είναι αστεία η διαφορα όταν εχεις 6 χρόνια εγγύηση... Τεσπα άποψή μου! Ας τα ζυγίσει ο ts και ας αποφασίσει Αν μιλάς για το κουτί της υπογραφής είναι αρκετά πιο ευρύχωρο από το δικό μου: (L X W X H) 544 x 248 x 546mm vs 400 x 190 x 430. Tο αισθητικό δεν με χαλάει ούτε εμένα. Χαχα, δεν είμαι ο ts αλλά έχω σπαμάρει δίχως αύριο οπότε λογικό το μπέρδεμα. 2 λεπτά πριν, Herald είπε Πρακτικό εννοώ πχ. εγώ έφτυσα αίμα στο βάλε βγάλε τις μνήμες να τεστάρω τα slots και τα dimmakia για να τις φτάσω στα 4400, οπότε αν είχα μια d15 εκεί μέσα καταλαβαίνεις. Όπως επίσης και η μεταφορά του case για καθάρισμα φύσημα κλπα. Δύσκολο το κόβω μεθαύριο να πάει σε 10900k, αν είναι να αλλάξει θα πάει σε alder lake σε κανά 2 χρόνια αλλά δεν έχουμε ιδέα για καταναλώσεις και λοιπά. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεί σήμερα ή και σε 10 χρόνια θα έλεγα επεξεργαστής που δεν θα λειτουργεί άψογα σε μια u12s. Για oc στα όρια αλλάζει το πράμα, αλλά δεν ξέρω αν τον ενδιαφέρει και τον ίδιο κάτι τέτοιο. Σε corona render αυτή τη στιγμή έχω 141w κατανάλωση στο 1.15v σε 10900k. Δηλαδή και αυτόν τον χειρίζεται η u12. Φυσικά αν θες 5+ ghz σε all core αλλάζει η κατάσταση. Αν σκεφτούμε ότι είμαι 8 χρόνια με το ίδιο λάπτοπ, η σύνθεση αυτή θα παραμείνει αναλλοίωτη για 3-4 χρονάκια σίγουρα (καθότι πιο απαιτητικό το modeling/rendering από το chrome :P). Αναβάθμιση CPU, όταν γίνει, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα είναι πάλι στο μοντέλο με το υψηλότερο ρολόι και όχι τους περισσότερους πυρήνες, άρα από την 11η σειρά ο 11600κ, όμοια για την 12. Για oc δεν με ενδιαφέρει να τον φτάσω στα όρια, αλλά λίγο για την φάση, λίγο για το όποιο κέρδος, θα προσπαθήσω να τον "τσιτώσω" όσο μου επιτρέπει (σε μητρική Z490-A Pro, αν έχει σημασία). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, zen3gr είπε Για το θέμα του όγκου, έχεις κάποια εμπειρία; το +20 το δίνω, δεν θα κολλήσω εκεί. Θα χρησιμοποιώ το vray αλλά μην μπαίνεις σε κόπο. Ασχολείσαι με 3d modeling/rendering; Αν μιλάς για το κουτί της υπογραφής είναι αρκετά πιο ευρύχωρο από το δικό μου: (L X W X H) 544 x 248 x 546mm vs 400 x 190 x 430. Tο αισθητικό δεν με χαλάει ούτε εμένα. Χαχα, δεν είμαι ο ts αλλά έχω σπαμάρει δίχως αύριο οπότε λογικό το μπέρδεμα. Αν σκεφτούμε ότι είμαι 8 χρόνια με το ίδιο λάπτοπ, η σύνθεση αυτή θα παραμείνει αναλλοίωτη για 3-4 χρονάκια σίγουρα (καθότι πιο απαιτητικό το modeling/rendering από το chrome :P). Αναβάθμιση CPU, όταν γίνει, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα είναι πάλι στο μοντέλο με το υψηλότερο ρολόι και όχι τους περισσότερους πυρήνες, άρα από την 11η σειρά ο 11600κ, όμοια για την 12. Για oc δεν με ενδιαφέρει να τον φτάσω στα όρια, αλλά λίγο για την φάση, λίγο για το όποιο κέρδος, θα προσπαθήσω να τον "τσιτώσω" όσο μου επιτρέπει (σε μητρική Z490-A Pro, αν έχει σημασία). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! δικό σου είναι βάλε ότι σου αρέσει καλό απόγευμα(no offense ) Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα