Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα .

Εχω το μηχάνημα της υπογραφής μου , από την πρώτη μερα που στήθηκε έβαλα συγκεκριμένη λύση ψύξης απο την οποία ήμουν και είμαι εν μέρη ικανοποιημένος με την απόδοση της  .

Εδω να πω οτι δεν εχει υποστεί ο επεξεργαστής OC και μονο το XMP profile ειναι ανοιχτο , σχολούμε με Casual Gaming , και στο τσακιρ ενα μοντάρισμα βίντεο στα 1080p.

Τον τελευταίο χρόνο ομως παλεύω κυριολεκτικά με τα Profiles στο Corsair Link , αφου ορισμένες φορες "χάνονται" τα settings και τα fans δεν "υπακούν" με αποτέλεσμα να μπαίνω σε εναν ατέρμονο κύκλο calibrating απο το bios της μητρικής για να έρθουν στα ισια τους , περα απο αυτο ομως εχω και αρρυθμιες στο ενα φαν ( χρησιμοποιώ τα στοκ ) με αποτέλεσμα στην πλήρη ησυχία να ακούγετε ενα μικρο μαρσάρισμα πράγμα που με ενοχλεί ιδιαιτερα    ! 

Απο εκεί και μετα , μετα απο παρότρυνση γνωστού , δοκίμασα το icue με μεγάλη επιτυχία αρχικά , αλλά μετα μια απο τα ιδια ... Δοκίμασα ξανα της "καλες" έκδοσης της Corsair Link ( οσοι έχουν AIO Corsair ίσως γνωρίζουν ) με μικρή επιτυχία ξανα , αφου οι αρρυθμιες συνεχίζονται αλλα και τα "κολλήματα" , Τέλος τα απεγκατέστησα όλα , και εβαλα το ASUS AI SUITE ελπίζοντας οτι θα εχω καλύτερο έλεγχο απο εκει αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να το "χαμηλώσω" τοσο ώστε να ειναι επιτρεπτό για τα δικα μου θελω στα επίπεδα θορύβου , περα απο αυτο ομως παρατηρούσα και Spikes στην θερμοκρασία του επεξεργαστή .

Το ψυγείο κάθετε στο μπροστινο μέρος του υπολογιστή και το σεταπ εχει ως εξης -> 2*120mm  μαμισια PMW cooler μπροστά , 2* corsair SP120 (DC Δυστυχώς ) απο πισω απο το ψυγείο , και 1* 120αρι Be Quiet (DC) για εξοδο στο πισω μερος . Αυτη την στιγμή που μιλάμε εχω 33c στον επεξεργαστή , τα φανς ειναι στα 840rpm και η τρόμπα στα 2940 rpm , με το ιδιο σεταπ δύσκολα περνάω τους 50c εν ωρα gaming ! Εδω να πω για τα μαμισια φανς οτι είναι συνδεμένα με Y Splitter πανω στην μητρική στο AIO Pump header ενω τα SP120 ειναι στα Chassis_1+2 . Η έξοδος είναι συνδεμένη στο Chassis_4 αν δεν κανω λαθος.

Μετα λοιπόν το σεντόνι , η ερώτηση είναι η εξής :

Να παω σε Αερα ; Εχει κανει κάνεις την μετάβαση την συγκεκριμένη ;  Εχω φαει απογεύματα ολόκληρα προσπαθώντας να βρω μια λύση αλλά εχω χάσει την υπομονή μου πλέον ! Σκεφτηκα να Αλλάξω όλα τα φανς σε Noctua , αλλά το κόστος βγαίνει παραπλήσιο με μια "καλή" αεροψυξη και είμαι σε δίλλημα , Αντι να πειραματιστώ με Noctua φανς λεω να παω αμέσως σε μια λύση αεροψυξης για να λυθούν ολα μου τα προβλήματα με την μια..

Ουσιαστικά ζητάω απο την αεροψυξη :

- Ησυχία

- Ικανοποιητική ψύξη

- RAM Clearence

Το Budget δυστυχώς μας τα χαλάει εδω , με ταβανι στα 60ε ..

Καθε άποψη , σκέψη δεκτη.

Χωρίς τίτλο.png

1612787523235.jpg

1612787523229.jpg

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμεις οι πιο παλιοι.... (φανταζομαι οτι ειμαι μεγαλυτερος) φτιαχναμε υδροψυξεις για ησυχια.

Τωρα δεν βλεπω το λογο να χασεις την ησυχια σου για να βαλεις υδροψυξη αν και ειναι πολυ ομορφα τα σετακια.

Υπαρχουν ψυκτρες πια που εχουν εαν οχι καλυτερη αποδοση τουλαχιστον ιδιες επιδοσεις με την υδροψυξη.

Σαφως στο 90% των περιπτωσεων η αεροψυξη ειναι πιο "ησυχη".

Πιστευω οτι εαν κανεις μεταβαση εδω θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος.

Φανταζομαι οτι ισως εχεις δει παρομοια βιντεο......

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Megatontnt είπε

καλησπερα, θα μπορουσες για αρχη να αλλαξεις θεση το rad.

https://www.youtube.com/watch?v=BbGomv195sk

και απο Ελληνα youtuber https://www.youtube.com/watch?v=rSmgMsFP5S8

Δοκίμασα αλλά δυστυχώς υπάρχουν δυο βασικά προβλήματα , Πρώτον ( οχι και πολυ σοβαρο ) Το Case της Corsair που εχω ( δες υπογραφή ) εχει χώρους ναι μεν αλλά φάνηκε σε test fit που εκανα οτι ολα θα ειναι ασφυκτικά κοντα πράγμα που δεν μου αρεσε αλλα θα μπορούσα να το ανεχτω και Δεύτερον και ποιο σημαντικο ηταν οτι τα tubes της H100iV2 ειναι πολυ σκληρά σε σημείο να τα κρατάω με δερματικά ( βλέπε φωτο ) συνεπώς μη εύκαμπτα , και αυτο ειναι πρόβλημα βαζοντας το rad στο πανω μερος του κουτιου.

43 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Εμεις οι πιο παλιοι.... (φανταζομαι οτι ειμαι μεγαλυτερος) φτιαχναμε υδροψυξεις για ησυχια.

Τωρα δεν βλεπω το λογο να χασεις την ησυχια σου για να βαλεις υδροψυξη αν και ειναι πολυ ομορφα τα σετακια.

Υπαρχουν ψυκτρες πια που εχουν εαν οχι καλυτερη αποδοση τουλαχιστον ιδιες επιδοσεις με την υδροψυξη.

Σαφως στο 90% των περιπτωσεων η αεροψυξη ειναι πιο "ησυχη".

Πιστευω οτι εαν κανεις μεταβαση εδω θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος.

Φανταζομαι οτι ισως εχεις δει παρομοια βιντεο......

Στα πρωτα αντα ειμαι :P δεν με λες και μικρο , δεν με λες και μεγαλο :P Ουσιαστικά το συγκεκριμένο Build υποτίθεται ηταν ποιο στοχευμενο οταν στήθηκε σε σχεση με αλλα παλιότερα που ειχα παρόλο που εγιναν κάποιες παρορμητικές επιλογές που με βασανιζουν σημερα ( βλέπε κουτι , Υδροψυξη ) και ο στοχος ηταν η απολυτή ησυχία /αποδοση σε νορμαλ θερμοκρασίες και καλως η κακος τοτε πηγα στην έτοιμη λυση  ( Πρωτη φορα υδροψυξη ) και οχι φτιαχτη γιατι προφανώς δεν εχω ιδεα .

Εχω ψαξει και εχω δει .. απλα αμφιταλαντεύομαι πάντα αν κανω το σωστο η μου σκασει μπουμερανγκ και μπω στην "φασαρία" τζαμπα ! Απο εκει και μετα Πιστευω και εγω με την αεροψυξη που πρότεινες οτι θα ήμουν σουπερ καλυμμένος .. αλλα τα θελω ολα δικα μου .. αυτο το καφετο σκ%%λι της Noctua... εδω μου κάθεται.. θα είναι σαν την μύγα μες στο γαλα .. Επεσε το ματι μου σε μια σειρα Industrial που ειχε δείξει σε κάποια φαση ο Linus αλλα δεν θυμάμαι αν υπάρχουν και ποσο κάνουν.

Ωστόσο εχεις γνώμη για την COOLERMASTER HYPER 212 BLACK EDITION ;  Την εχει απο το Δεκέμβριο ( αν δεν κανω λάθος ) το κιτρινομαγαζο στα 35ε , τιμια θα ελεγα..  την ειχε ο αδερφος μου καποτε στο δικο του μηχάνημα για κανενα μηνα ( πήγε σε AIO ) και απο το ελαχιστο που το ειχα δει ειχε καλες θερμοκρασίες αλλα δεν ξερω τι γινόταν σχετικά με τον θόρυβο και γενικη αποδοση αφου δεν ειναι και τοσο ψειρας ( If it work's , it work's ) 

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.
9 minutes ago, Mr^Robot said:

Δοκίμασα αλλά δυστυχώς υπάρχουν δυο βασικά προβλήματα , Πρώτον ( οχι και πολυ σοβαρο ) Το Case της Corsair που εχω ( δες υπογραφή ) εχει χώρους ναι μεν αλλά φάνηκε σε test fit που εκανα οτι ολα θα ειναι ασφυκτικά κοντα πράγμα που δεν μου αρεσε αλλα θα μπορούσα να το ανεχτω και Δεύτερον και ποιο σημαντικο ηταν οτι τα tubes της H100iV2 ειναι πολυ σκληρά σε σημείο να τα κρατάω με δερματικά ( βλέπε φωτο ) συνεπώς μη εύκαμπτα , και αυτο ειναι πρόβλημα βαζοντας το rad στο πανω μερος του κουτιου.

ναι σιγουρα για push-pull δεν χωραει πανω.
το ποσο σκληρα ειναι δεν ξερω. ποτε δεν ειχα aio.

Ξεκινησα απο την 212 evo και μετα πηγα σε custom λυση 360 + 240rad.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Megatontnt είπε

ναι σιγουρα για push-pull δεν χωραει πανω.
το ποσο σκληρα ειναι δεν ξερω. ποτε δεν ειχα aio.

Ξεκινησα απο την 212 evo και μετα πηγα σε custom λυση 360 + 240rad.

Για να σου δώσω να καταλάβεις , υπάρχει μια περιστροφή 360 μοιρών υποτίθεται των tubes και αυτη γίνεται με το ζόρι χωρίς να με εξυπηρετεί καπου αφού θέλω να μπορώ να τον λυγίσω κιόλας χωρις να φοβαμαι οτι θα μου μεινει στο χερι . Κατι που άργησα να καταλάβω μεν αλλά το κουτι και αυτη η AIO χωριο δεν κάνουν μαζί αφου επιπλέον αν ειναι αμολυτή  ακουμπάει στο tempered glass και ακους...  ενα γρρ γρρ γρρ , ουσιαστικά τον κυκλο που κανει η τρομπα .. εφτασα στο σημείο να θελω να αλλάξω ενα απο τα δυο τοτε (κουτι η ψυξη) αλλα και παλι συμβιβαστικα .. τωρα που μου κανει "νερα" ειπα "αυτο ηταν  ... δεν την γλιτωνεις τωρα" .

Στο Σύστημα της υπογραφής σου ειχες την 212? απο οτι ξερω και ο 6700k ειναι καπως "ζωηρος" Απο απόδοση θερμοκρασίες θυμάσαι πως ηταν ?

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.
13 minutes ago, Mr^Robot said:

Για να σου δώσω να καταλάβεις , υπάρχει μια περιστροφή 360 μοιρών υποτίθεται των tubes και αυτη γίνεται με το ζόρι χωρίς να με εξυπηρετεί καπου αφού θέλω να μπορώ να τον λυγίσω κιόλας χωρις να φοβαμαι οτι θα μου μεινει στο χερι . Κατι που άργησα να καταλάβω μεν αλλά το κουτι και αυτη η AIO χωριο δεν κάνουν μαζί αφου επιπλέον αν ειναι αμολυτή  ακουμπάει στο tempered glass και ακους...  ενα γρρ γρρ γρρ , ουσιαστικά τον κυκλο που κανει η τρομπα .. εφτασα στο σημείο να θελω να αλλάξω ενα απο τα δυο τοτε (κουτι η ψυξη) αλλα και παλι συμβιβαστικα .. τωρα που μου κανει "νερα" ειπα "αυτο ηταν  ... δεν την γλιτωνεις τωρα" .

Στο Σύστημα της υπογραφής σου ειχες την 212? απο οτι ξερω και ο 6700k ειναι καπως "ζωηρος" Απο απόδοση θερμοκρασίες θυμάσαι πως ηταν ?

σε στοκ ρολόγια και φιξ vcore. καλα θα έλεγα. Αλλά βλέπεις λίγο το μικρόβιο του "καγκουρα" , λιγο οτι το ειχα απωθημένο και δεν αργησε.
ps: πλεον ειμαι και στο corsair 750D

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Megatontnt είπε

σε στοκ ρολόγια και φιξ vcore. καλα θα έλεγα. Αλλά βλέπεις λίγο το μικρόβιο του "καγκουρα" , λιγο οτι το ειχα απωθημένο και δεν αργησε.
ps: πλεον ειμαι και στο corsair 750D

Δεν ξερω αν ειδες στο προ προηγούμενο μου ποστ ρώτησα τον αλλο συμφορουμίτη  αν εχει καποια γνωση για την COOLERMASTER HYPER 212 BLACK EDITION , την εχει το κιτρινομαγαζο 35ε απο τον Δεκεμβριο νομίζω και την ζαχαρωνα αφου την ειχα "δει" απο κοντα αλλα και λογο της τιμης , αλλα εμπειρία δεν εχω σχετικά και άποψη για αυτο σε ρώτησα μιας και το ανάφερες οτι την ειχες και εσυ ( βεβαια ισως ειχες την προηγουμένη ) Σε παλιότερα builds είχαν φυγει πολλα ευρω σε καγκουριες , πριν γινει τρεντ το RGB και τα τρελα σεταπς , δεν ήμουν καλύτερος και του λογου μου .. με το συγκεκριμένο τωρα build τείνω προς τον μινιμαλισμο  .. " λιγα πράγματα και καλα" λεω .. τα τελευταια 3 φανς ( την εξοδο και τα δυο πισω απο το rad ) τα προσέθεσα να φανταστείς το τελευταίο 6μηνο ενώ το μηχάνημα κλείνει 3 χρονια στα χερια μου .. γιατι δεν μου αρεσε ο "συνωστισμός" αλλα ήθελα να φτιαξω λεει το airflow .. Δεν ειμαι και πολυ της αλλαγης :P Γενικα το παλευω πολυ :P 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Στα πρωτα αντα ειμαι :P δεν με λες και μικρο , δεν με λες και μεγαλο :P Ουσιαστικά το συγκεκριμένο Build υποτίθεται ηταν ποιο στοχευμενο οταν στήθηκε σε σχεση με αλλα παλιότερα που ειχα παρόλο που εγιναν κάποιες παρορμητικές επιλογές που με βασανιζουν σημερα ( βλέπε κουτι , Υδροψυξη ) και ο στοχος ηταν η απολυτή ησυχία /αποδοση σε νορμαλ θερμοκρασίες και καλως η κακος τοτε πηγα στην έτοιμη λυση  ( Πρωτη φορα υδροψυξη ) και οχι φτιαχτη γιατι προφανώς δεν εχω ιδεα .

Εχω ψαξει και εχω δει .. απλα αμφιταλαντεύομαι πάντα αν κανω το σωστο η μου σκασει μπουμερανγκ και μπω στην "φασαρία" τζαμπα ! Απο εκει και μετα Πιστευω και εγω με την αεροψυξη που πρότεινες οτι θα ήμουν σουπερ καλυμμένος .. αλλα τα θελω ολα δικα μου .. αυτο το καφετο σκ%%λι της Noctua... εδω μου κάθεται.. θα είναι σαν την μύγα μες στο γαλα .. Επεσε το ματι μου σε μια σειρα Industrial που ειχε δείξει σε κάποια φαση ο Linus αλλα δεν θυμάμαι αν υπάρχουν και ποσο κάνουν.

Ωστόσο εχεις γνώμη για την COOLERMASTER HYPER 212 BLACK EDITION ;  Την εχει απο το Δεκέμβριο ( αν δεν κανω λάθος ) το κιτρινομαγαζο στα 35ε , τιμια θα ελεγα..  την ειχε ο αδερφος μου καποτε στο δικο του μηχάνημα για κανενα μηνα ( πήγε σε AIO ) και απο το ελαχιστο που το ειχα δει ειχε καλες θερμοκρασίες αλλα δεν ξερω τι γινόταν σχετικά με τον θόρυβο και γενικη αποδοση αφου δεν ειναι και τοσο ψειρας ( If it work's , it work's ) 

Kι εγω στα πρωτα ηντα.....😊

H Coolermaster απο τις καλυτερες ψυκτρες που εχουν περασει την εδωσα πριν κανα μηνα με το 4670k που ειχα.

Θορυβο καθολου μην ανησυχεις.

Τωρα βεβαια εγω στον i5 10400 πηρα μια Deepcool που την θεωρω ακομα πιο vfm και απο την coolermaster 😉

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Kι εγω στα πρωτα ηντα.....😊

H Coolermaster απο τις καλυτερες ψυκτρες που εχουν περασει την εδωσα πριν κανα μηνα με το 4670k που ειχα.

Θορυβο καθολου μην ανησυχεις.

Τωρα βεβαια εγω στον i5 10400 πηρα μια Deepcool που την θεωρω ακομα πιο vfm και απο την coolermaster 😉

Να το τολμήσω με την CoolerMaster ; Η να βρω κατι σε Noctua ; 😕 Απο υψος θυμάσαι αν ειχε αρκετο; μην την παρω και βαραω το κεφαλι μου στον τοίχο σε περίπτωση που βρίσκει στης ραμ 🤕

kingston-hyperx-predator-16gb-ddr4-3600mhz.jpg

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ICE-T είπε

λιγο πανω απο 60 ευρω βαζεις bequiet dark rock 4 159,4mm

Δυστυχώς δεν με παίρνει στο φάρδος , αφού βρίσκει στο πρώτο ντιμ σλοτ.  ( να είναι καλα το site της Be Quiet ) 

Η επόμενη λύση είναι η Slim έκδοση της .

Νομίζω εχω καταλήξει στης τρεις επικρατέστερες

- DEEPCOOL AS500 BK

- Be Quiet Dark Rock Slim

- COOLERMASTER HYPER 212 BLACK EDITION

Προς το παρών κερδίζει η CoolerMaster αφου εχει τα μισα χρήματα για αυτο που προσφερει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα fans φανταζομαι δεν ειναι συνδεδεμενα πανω στην ψυκτρα, αλλα στην μητρικη, σωστα? Κατεβασε το argus monitor. Ειναι τοπ για fan control και μου ελυσε τα χερια (το αγορασα κιολας μιας και ειδα οτι κανει σωστα την δουλεια του)

Προτεινω να παιξεις με avg cpu temp για να μην εχεις τα spikes σε rpm λογω θερμοκρασιων

image.png.0ae3f9656b37ef1b233de109beef4c7f.png

Επισης πεταξε οπωσδηποτε το ai suite. Υπαρχουν αρκετα reports για Bugs κτλ που μονο με φορματ καθαριζει το pc απο τα asus services που τρεχουν στο bg

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...