Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα αγόρασα μια aftermarket οθόνη για το αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα Opel Astra h του 2004. Προσπάθησα να την βάλλω μόνος αλλά το πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι η οθόνη δεν ανοίγει και δεν κλείνει με το γύρισμα του κλειδιού, δηλαδή πρέπει να την ανοίγεις και να την κλείνεις εσύ. Πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι πρέπει να αγοράσω ένα ανταπτορα χειριστηρίων, ο οποίος έχει πάνω ένα κουτί που κάνει αυτή τη δουλειά, δίνει δηλαδή ρεύμα με το γύρισμα του κλειδιού. Αν τον αγοράσω θα κάνει δουλειά ή θα μου ζητάει και τίποτα άλλο μετά ο ηλεκτρολόγος; Γνωρίζει κανείς; Και επίσης, έχω δει κάπου στο YouTube ότι σε αυτά τα αυτοκίνητα συνδέουν το κόκκινο καλώδιο πάνω στο καλώδιο του αναπτήρα, έτσι ώστε να δίνει αυτό ρεύμα και στην οθόνη. Πιστεύετε αξίζει να κάνω αυτό και να γλιτώσω τα 90€ που κοστίζει ο ανταπτορας ή θα μου βγάλει κανενα πρόβλημα στο μέλλον; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Τα αυτοκίνητα σημερα δεν ειναι οπως εκεινα τα παλιά ωραια χρόνια.

Εχουν ενα υπολογιστή που λέγετε canbus, αυτο μιλάει με ολα τα περιφερειακά.

Δηλαδή η οθόνη που πήρες πρέπει να είναι συμβατή με το αυτοκίνητο σου, αλλιώς θελει πατέντες, κόψε ράψε, και μπορεί να σου ρίχνει και την μπαταρία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον το "κουτί" που αναφέρω πιο πάνω είναι το canbus, που το αυτοκίνητό μου δεν έχει...

51QxC6EZalL._AC_SX355_.jpg

Επεξ/σία από nikvlou
Δημοσ.

Γιατί εγω αντιθέτως νομίζω ότι απλά πρέπει να δεις αν η οθόνη έχει δυο καλώδια για  να παίρνει ρευμα,ανάλογα πως θες να λειτουργεί συνέχεια ή με τον διακόπτη;

• Like 1
Δημοσ.

εγω νομιζω οτι λυνεται με απλουστερο τροπο. κοιτα το εγχειριδιο της οθονης και ρωτα και απο εκει που το πηρες. θα σου ελεγα οτι δοκιμες ειναι να κανεις να τις κανει με ενα τροφοδοτικο παγκου εκτος αυτοκινητου και εαν καταληξεις οτι ολα ειναι οκ τοτε και μονο τοτε να το τοποθετησεις στο αυτοκινητο. αληθεια γνωσεις σχετικες εχεις που πας να κανεις την τοποθετηση? πολυμετρο εχεις? ξερεις να το χειριζεσαι?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikvlou είπε

Μάλλον το "κουτί" που αναφέρω πιο πάνω είναι το canbus, που το αυτοκίνητό μου δεν έχει...

51QxC6EZalL._AC_SX355_.jpg

ναι αυτο θες. Μου ειχε τυχει και σε 307 που ο ιδιοκτητης ηθελε να ανοιγει κλεινει αυτοματα οποτε πρεπει να αγοραστει ανταπτορας. Μπορεις ειτε να βρεις ιμπευ ειτε να μας σε ενα καταστημα που ασχολειται με ηχοσυστηματα

Δημοσ.

Όχι δεν ανάβουν με το Canbus οι οθόνες αλλά με το acc 12v καλώδιο. Αυτό που σου παραθέτουν οι από πάνω είναι για να μπορείς να ελέγχεις το στέρεο από τα κουμπιά του τιμονιού. 

Δείξε μου την συνδεσμολογία σου και θα σου πω ποιο καλώδιο να αλλάξεις γιατί πιθανών έχεις τα 12V always on μπερδεμένο με το 12 Acc on, συχνό φαινόμενο.

11 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Όχι δεν ανάβουν με το Canbus οι οθόνες αλλά με το acc 12v καλώδιο. Αυτό που σου παραθέτουν οι από πάνω είναι για να μπορείς να ελέγχεις το στέρεο από τα κουμπιά του τιμονιού. 

Δείξε μου την συνδεσμολογία σου και θα σου πω ποιο καλώδιο να αλλάξεις γιατί πιθανών έχεις τα 12V always on μπερδεμένο με το 12 Acc on (συνήθως το κόκκινο με το κίτρινο καλώδιο), συχνό φαινόμενο.

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα... κάτοχος opel corsa d ecoflex 2013, έχω βάλει οθόνη kirosiwa και μου τυχαίνει συχνά όταν βάζω το κλειδί να μην ανοίγει η οθόνη και αναγκαστικά να θέλει να βγάλω τον αρνητικό πόλο για να ανοιξει αλλά δεν λογικό..ο τεχνικός μου είπε ότι αυτό το φαινόμενο το συναντάει συχνά σε opel. Έχετε αντίστοιχη εμπειρία? Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, engineer teipir είπε

Καλησπέρα ομάδα... κάτοχος opel corsa d ecoflex 2013, έχω βάλει οθόνη kirosiwa και μου τυχαίνει συχνά όταν βάζω το κλειδί να μην ανοίγει η οθόνη και αναγκαστικά να θέλει να βγάλω τον αρνητικό πόλο για να ανοιξει αλλά δεν λογικό..ο τεχνικός μου είπε ότι αυτό το φαινόμενο το συναντάει συχνά σε opel. Έχετε αντίστοιχη εμπειρία? Ευχαριστώ

Και ο τεχνικός λύση δεν έδωσε; Δεν ξέρω πως είναι στο Corsa η συνδεσμολογία λόγω canbus αλλά εγώ θα δοκίμαζα να τραβήξω μια γραμμή 12v από τον αναπτήρα στο trigger της πηγής (ACC/IGN ή όπως το λέει). 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα!κατοχος corsa d.εβαλα μια οθονη στο αυτοκινητο ολα δουλευουν καλα εκτος απο την αποθηκευση των σταθμων.ενω τους αποθηκευω κανονικα μολις σβησω και ξαναναψω χανονται οι σταθμοι...εχω τραβηξει 12v acc απο τον αναπτηρα(κοκκινο καλωδιο) και το κιτρινο του αυτοκινητου βλεπω πως δινει ρευμα κανονικα..δεν χανονται αλλες ρυθμισεις παρα μονο οι αποθηκευμενοι σταθμοι.μπορει να βοηθησει καποιος;η οθονη ειναι η gearelec 7003

Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα σε μένα έχω βάλει κάτι τέτοιο (δεν είχα απλά τινά κάνω), έβαλα οθόνη, και ηχεία με twitters υψηλής ευαισθησίας (δεν ήθελα να βάλω ενισχυτή)

230 ευρώ οθόνη και άλλα 100 ευρώ περίπου είναι ας τα πούμε καλώδια τα οποία μου έδωσαν κάποιες λειτουργίες

Η οθόνη άνοιγε και έκλεινε καθος πρπει μαζί με αυτοκινιτο και δεν έσβηνε όταν έμπαινε μπρος start and stop

Δεν έχασα τα κουμπιά στο τιμόνι και μάλιστα έχω επηλογη να αλλάξω λειτουργίες τους (πρεπει η πηγή να τα υποστηρίζει βέβαια αυτό)

Είχα κάποια κουμπιά στην μαμά πηγή που είχαν σχέση με λειτουργία του αυτοκινιτου τα οποία τα έκανα remap στα κουμπιά της οθόνης με long press

Γενικός αυτός ο αντάπτορας είναι αρκετά σημαντικό πράγμα αν δεν έχεις μια απλή πηγή

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Xrhstosm είπε

Καλησπερα!κατοχος corsa d.εβαλα μια οθονη στο αυτοκινητο ολα δουλευουν καλα εκτος απο την αποθηκευση των σταθμων.ενω τους αποθηκευω κανονικα μολις σβησω και ξαναναψω χανονται οι σταθμοι...εχω τραβηξει 12v acc απο τον αναπτηρα(κοκκινο καλωδιο) και το κιτρινο του αυτοκινητου βλεπω πως δινει ρευμα κανονικα..δεν χανονται αλλες ρυθμισεις παρα μονο οι αποθηκευμενοι σταθμοι.μπορει να βοηθησει καποιος;η οθονη ειναι η gearelec 7003

Πρέπει να βρεις το καλώδιο που δίνει συνέχεια ρευμα για τις μνήμες.Ο αναπτήρας δεν λειτουργεί με κλειστό τον διακόπτη.

Δημοσ.

Ναι το εχω βρει ειναι το κιτρινο καλωδιο που ερχεται στην φισα του ραδιοφωνου και το εχω συνδεσει κανονικα με το κιτρινο καλωδιο του ραδιοφωνου παρολα αυτα δεν κραταει τους σταθμους..τις υπολοιπες μνημες ωρα ημερομηνια και τετοια τα κραταει..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xrhstosm είπε

Ναι το εχω βρει ειναι το κιτρινο καλωδιο που ερχεται στην φισα του ραδιοφωνου και το εχω συνδεσει κανονικα με το κιτρινο καλωδιο του ραδιοφωνου παρολα αυτα δεν κραταει τους σταθμους..τις υπολοιπες μνημες ωρα ημερομηνια και τετοια τα κραταει..

Τότε μπορεί να είναι χαλασμένο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...