Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ για άλλη μια φορά, ψάχνω ανεμιστήρες για το κουτί.

Για κουτί, έχω το phanteks enthoo pro m με 1 φαν πίσω 140άρι (ph-140sp).
Ιδανικά σκέφτομαι 2χ140αρια μπροστά , έτσι το έχω στο μυαλό μου. Στόχος είναι, όσο πιο πολύ κέρδος γίνεται σε θερμοκρασία επεξεργαστή. Να αναφέρω ότι μας ενδιαφέρει και ο θόρυβος αλλά όχι υπερβολικά πράγματα που μετράμε και το τελευταίο db. 

Δεν έχω ιδέα , οπότε κάθε πρόταση δεκτή είτε σε επίπεδο configuration είτε σε ανεμιστήρες.
Έχω δει αυτούς απλά όπως αναφέρω δεν έχω ιδέα! 

https://www.skroutz.gr/comparelists/674?compare=23736038%2C17880678%2C12494243%2C8648240%2C4929141%2C4929147&fbclid=IwAR02-nCzisxIDPo_fvQKNxwoLunVKi3k98Yscej3z49SEQkc_TS1mgBiLYk

Υ.Γ δώστε και μια πρόταση για μια καλή πάστα. 

Να αναφέρω ότι αγοράστηκε πριν μια βδομάδα cooler (pure rock 2) οπότε δεν θα αλλάξει.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον ο επεξεργαστής είναι ο 10700kf και σε gaming είδα 75-77 και θέλω να τους ρίξω λίγο!

Ακούω προτάσεις!!

Επεξ/σία από M4tR1x
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, M4tR1x είπε

Ιδανικά σκέφτομαι 2χ140αρια μπροστά , έτσι το έχω στο μυαλό μου. Στόχος είναι, όσο πιο πολύ κέρδος γίνεται σε θερμοκρασία επεξεργαστή. Να αναφέρω ότι μας ενδιαφέρει και ο θόρυβος αλλά όχι υπερβολικά πράγματα που μετράμε και το τελευταίο db. 

Δεν έχω ιδέα , οπότε κάθε πρόταση δεκτή είτε σε επίπεδο configuration είτε σε ανεμιστήρες.

https://www.skroutz.gr/comparelists/674?compare=23736038%2C17880678%2C12494243%2C8648240%2C4929141%2C4929147&fbclid=IwAR02-nCzisxIDPo_fvQKNxwoLunVKi3k98Yscej3z49SEQkc_TS1mgBiLYk

Να αναφέρω ότι αγοράστηκε πριν μια βδομάδα cooler (pure rock 2) οπότε δεν θα αλλάξει.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον ο επεξεργαστής είναι ο 10700kf και σε gaming είδα 75-77 και θέλω να τους ρίξω λίγο!

Ακούω προτάσεις!!

Μια χαρα σχεδιο 😁Θα μπορουσες να δεις  pwm fans να τους βαλεις εσυ oπου θες απο στροφες, αναλογα το φορτιο..βλεπω πως το case εχει εναν  3 pin στις 1200 στροφες, οποτε οχι οτι δυνατοτερο για airflow(δες μηπως τους αλλαξεις ολους) . Η πιο vfm επιλογη, με το πλεονεκτημα πως γινονται κ daisy chain ειναι https://www.skroutz.gr/s/16754316/Arctic-P14-PWM-PST-Black.html, υπαρχουν και σε value pack https://www.skroutz.gr/s/17304504/Arctic-P14-PWM-PST-Value-Pack.html. Η κορυφη στα fans ειναι η noctua σιγουρα για μενα  αλλα πολλες φορες το  κοστος δεν συμβαδιζει με το extra που θα παρεις.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, M4tR1x είπε

Ακούω προτάσεις!!

Για fans τα παραπανω arctic ειναι φοβερα τοσο απο αποψη ποιοτητας οσο και τιμης, δε θα το μετανιωσεις.

Για θερμοαγωγιμη,

https://www.skroutz.gr/s/17274760/Arctic-MX-4-2019-Edition-4gr.html

https://www.e-shop.gr/thermal-grizzly-kryonaut-thermal-grease-1gr-p-PER.816400

Η δευτερη ειναι ισως η καλυτερη παστα που κυκλοφορει (non metal), αλλα το κοστος προς ποσοτητα ειναι πολλαπλασιο της arctic.Θα δεις μια διαφορα της ταξης των 2 βαθμων αν θυμαμαι καλα, αν εχεις σκοπο να κανεις overclocking και 2 βαθμοι ειναι σημαντικοι, αν οχι η arctic ειναι εξαιρετικο vfm.

Επεξ/σία από Noreak
  • Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Όντως τα arctic είναι πολύ vfm και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 15-20/φαν. Είναι μια καλή επιλογή τα arctic (fan + thermal), οπότε με βλέπω είτε για κανα 2 arctic, είτε για το value pack αν και μου φαίνονται υπερβολικά τα 5. 

Επίσης αφού μπήκα στον κόπο και άνοιξα το θέμα. Ένα fan τύπου ph-140sp σαν αυτό που έχω που έχει 1200στροφές και 83+- cfm σε ενα ανοιχτό κουτί χωρίς εμπόδια σε σύγκριση με το arctic , ποιο είναι το καλύτερο; Άσχετα με την τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, M4tR1x είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Όντως τα arctic είναι πολύ vfm και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 15-20/φαν. Είναι μια καλή επιλογή τα arctic (fan + thermal), οπότε με βλέπω είτε για κανα 2 arctic, είτε για το value pack αν και μου φαίνονται υπερβολικά τα 5. 

Επίσης αφού μπήκα στον κόπο και άνοιξα το θέμα. Ένα fan τύπου ph-140sp σαν αυτό που έχω που έχει 1200στροφές και 83+- cfm σε ενα ανοιχτό κουτί χωρίς εμπόδια σε σύγκριση με το arctic , ποιο είναι το καλύτερο; Άσχετα με την τιμή.

Τις μετρησεις για static pressure και cfm δεν τις κοιταω καν. Δεν υπαρχει κανενα συμφωνημενο πλαισιο στο οποιο περνονται οι μετρησεις, οποτε ο καθενας λεει οτι θελει. Αφου θα παρεις κ αλλα fan ετσι κ αλλιως τεσταρε τα μονος σου. Συνδεσε τα και τα δυο, βαλτα στις ιδιες στροφες (1200) και με το χερι η ενα φυλλο χαρτι, τσεκαρε τη ροη του αερα κ το θορυβο που κανουν.Οποιο νικησει κρατα το, να βγαζει απο πισω😁Συνηθως περισσοτερες στροφες σημαινει περισσοτερος αερας.Αυτο που δεν με τρελαινει με τα 3 pin fan ειναι η ελλειψη pwm κυριως που εχουν σχεδον ολες οι μητρικες. 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, M4tR1x είπε

Ακούω προτάσεις!!

Το κουτί σου είναι πολύ καλό και έχει πολύ καλό airflow. Μπροστά δεν έχεις κανέναν αυτή τη στιγμή ; Αν έχεις έστω έναν μην περιμένεις διαφορά στη θερμοκρασία του επεξεργαστή με το airflow. 

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, niko13 είπε

Τις μετρησεις για static pressure και cfm δεν τις κοιταω καν. Δεν υπαρχει κανενα συμφωνημενο πλαισιο στο οποιο περνονται οι μετρησεις, οποτε ο καθενας λεει οτι θελει. Αφου θα παρεις κ αλλα fan ετσι κ αλλιως τεσταρε τα μονος σου. Συνδεσε τα και τα δυο, βαλτα στις ιδιες στροφες (1200) και με το χερι η ενα φυλλο χαρτι, τσεκαρε τη ροη του αερα κ το θορυβο που κανουν.Οποιο νικησει κρατα το, να βγαζει απο πισω😁Συνηθως περισσοτερες στροφες σημαινει περισσοτερος αερας.Αυτο που δεν με τρελαινει με τα 3 pin fan ειναι η ελλειψη pwm κυριως που εχουν σχεδον ολες οι μητρικες. 

Αρα για άλλη μια φορά δεν τρελαινομαστε με τα νούμερα. Όλα είναι σχετικά λοιπόν. 

3 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Το κουτί σου είναι πολύ καλό και έχει πολύ καλό airflow. Μπροστά δεν έχεις κανέναν αυτή τη στιγμή ; Αν έχεις έστω έναν μην περιμένεις διαφορά στη θερμοκρασία του επεξεργαστή με το airflow. 

Δεν έχω μπροστά κανέναν δυστυχώς. Γιαυτό ψάχνω να βάλω κάνα 2 να πεσουν ελαφρώς τα temps, να είναι πιο δροσερό το εσωτερικό γενικά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...