Προς το περιεχόμενο

Μείωση ταχύτητας adsl μετά από αντικατάσταση καφάο ΟΤΕ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για να βρω τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσω το εξής πρόβλημα:

Πριν από 15 μέρες στη γειτονιά μου στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε αντικατάσταση παλιού καφάο με νέο. Είχα την ελπίδα ότι αφού επιτέλους ξεφορτωθήκαμε το αρχαίο καφάο που όλα ήταν σκουριασμένα εσωτερικά, θα υπήρχε μια μικρή τουλάχιστον βελτίωση της ταχύτητας του adsl. Δυστυχώς vdsl στο Ηράκλειο Κρήτης δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμο στις περισσότερες περιοχές. Εχει τοποθετηθεί η καμπίνα VDSL, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Οταν το ιντερνετ ενεργοποιήθηκε ξανά μετά την αλλαγή του καφάο, είδα έκπληκτος ότι η ταχύτητα είχε πέσει από τα 8,5 Mbps στα 5,5 Mbps, δηλαδή 40% κάτω!

Επικοινώνησα την επόμενη μέρα με τον πάροχο μου (Vodafone), τους ενημέρωσα, άλλαξαν το προφιλ, ανέβηκε η ταχύτητα αλλά 24 ώρες μετά με ενημέρωσαν ότι η σύνδεση μου μαζεύει πολλά λάθη και θα στείλουν τεχνικό να κάνει έλεγχο.

Ο τεχνικός ήρθε 2 μέρες μετά, διαπίστωσε πρόβλημα και μου είπε ότι θα ενημερώσει τον ΟΤΕ. Συγκεκριμένα τσέκαρε τη γραμμή μέσα στο χώρο μου, στη συνέχεια κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας και έκανε μέτρηση στο κουτί σύνδεσης. Οπως μου είπε, είδε πρόβλημα 10 μέτρα περίπου από το σπίτι, άρα μάλλον κάτι συνέβαινε στο καφάο που απέχει 15 μέτρα από το σπίτι μου. Πριν φύγει μου άλλαξε ξανά το προφιλ σύνδεσης και η ταχύτητα σταθεροποιήθηκε στα 6,5 Mbps περίπου.

Ωστόσο την επόμενη μέρα η Vodafone επικοινώνησε μαζί μου για να μου ανακοινώσει ότι ο τεχνικός τους δεν βρήκε σοβαρό πρόβλημα στη γραμμή, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο. Εννοείται ότι διαμαρτυρήθηκα, τους επανέλαβα ότι ο τεχνικός τους σε μένα είχε πει διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Πως μπορώ να προχωρήσω από εδώ και πέρα; Δεν μπορώ να εξηγήσω την απροθυμία της Vodafone να ζητήσει έλεγχο από τον ΟΤΕ, εκτός αν αυτό συνεπάγεται έξοδα για αυτούς (τη vodafone) και γι αυτό το αποφεύγουν. Ούτως ή άλλως, εγώ δεσμεύομαι από το συμβόλαιο μου, οπότε δεν ανησυχούν για κάτι.

Σας παραθέτω τις μετρήσεις από το router. Ισως σας πουν κάτι. Πάντως με σύνδεση ethernet και download από το ftp.otenet.gr κατεβάζω με 750-800 KB/s.

Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate (Up/Down) 724/8024 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 836/9248 kbps
Noise Margin (Up/Down) 10/11 dB
Line Attenuation (Up/Down) 13.4/30.8 dB
Output Power (Up/Down) 15.3/20.2 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 2/32
Interleave Delay (Up/Down) 4.59/7.71 ms
INP (Up/Down) 0.6/0.7 symbols
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors (Up/Down) 0/4776
Annex Type AnnexM
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα επρεπε να κλεισουν το Annex M προφιλ (ειναι το τελευταιο στοιχειο στη φωτο), καθως στην περιπτωση σου δεν βοηθαει καθολου (ειναι για μεγαλυτερο upload, σε βαρος ομως του download). ακομα, το SNR Margin θα επρεπε να ειναι στο 9 ιδανικα, ή ακομα και 6, αλλα στο 6 υπαρχουν και τα θεματα με αποσυνδεσεις που μαλλον ειχες και γι'αυτο στο ανεβασαν. 

• Like 1

Κλασικη περιπτωση πτωσης ταχυτητας, απο αποτομη εκχυση ισχυος λογο ενεργοποιησης νεου KV. Η δικη σου γραμμη ερχετε ηδη "εξασθενημενη" απο το Α.Κ στα 2,5 χιλιομετρα αποσταση, και την "αποτελειωνει" η καμπινα διπλα στο σπιτι σου.

Το εργο αυτο το εχω δει κι εγω (αλλα και αρκετοι αλλοι χρηστες). Μαλιστα στην δικη μου περιοχη με μεγαλυτερη αποσταση απο την δικη σου, τα μακρυνοτερα σημεια (γυρω στα 5 χιλιομετρα) εχασαν εντελως την δυνατοτητα υποστηριξης ADSL ιντερνετ.

Ευχομαι σε σενα να βρεθει τροπος να βελτιωθει. Αλλιως το VDSL (αν υπαρξει διαθεσιμοτητα ειναι μονοδρομος).

1 ώρα πριν, goana12 είπε

Κλασικη περιπτωση πτωσης ταχυτητας, απο αποτομη εκχυση ισχυος λογο ενεργοποιησης νεου KV. Η δικη σου γραμμη ερχετε ηδη "εξασθενημενη" απο το Α.Κ στα 2,5 χιλιομετρα αποσταση, και την "αποτελειωνει" η καμπινα διπλα στο σπιτι σου.

KV  όμως  υπήρχε και παλιότερα στο ίδιο ακριβώς σημείο. Αντικατέστησαν το παλιό με καινούριο, άρα έκχυση ισχύος θα υπήρχε πάντα. Δεν είναι έτσι;

Το παλιο δεν ειχε ενεργο εξοπλισμο. Ειχε απλα ενωσεις καλωδιων. Το καινουριο ειναι σαν ενα μικρο Αστικο Κεντρο, που φτιαχτηκε για να δωσει υψηλες ταχυτητες νεων τεχνολογιων.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...