cubilone Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω μία Canon 80D με δύο φακούς οι οποίοι με έχουν βολέψει πολύ. Χρησιμοποιώ το βίντεο επαγγελματικά και θα ήθελα μια αναβάθμιση, κυρίως για το 4K που η 80D δεν υποστηρίζει. Με ενδιαφέρουν κυρίως: σταθεροποίηση στο σώμα είσοδος 3.5 για εξωτερικό μικρόφωνο καλό AF στο βίντεο συμβατότητα με EF-S Από budget θα ήθελα για σώμα + πιθανό αντάπτορα γύρω στα 1300-1500, αλλά για καινούργιο εξοπλισμό από ελληνικό μαγαζί. Προς το παρόν κοιτάζω προς 90D ή Fujifilm X-T3 αν κάνω τη μετάβαση σε άλλα σώματα που να συνεργάζονται καλά με τους EF-S φακούς μου (είναι και αυτό μια ερώτηση - είναι μια καλή επιλογή η Fujifilm με αυτές τις παραμέτρους;) Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από cubilone
nickolas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Η XT3 είναι καλή επιλογή αλλά θες φακούς. Μακροπρόθεσμα «έξυπνο» θα ήταν να πήγαινες στο RF mount της Canon.
cubilone Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Στις 8/2/2021 στις 5:49 ΜΜ, nickolas είπε Η XT3 είναι καλή επιλογή αλλά θες φακούς. Μακροπρόθεσμα «έξυπνο» θα ήταν να πήγαινες στο RF mount της Canon. Διαβάζω ότι οι EF-S δουλεύουν καλά πάνω στης Fuji το σύστημα.
Dr_73 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Γιατί να μην πας σε 90D και να κρατήσεις όλους τους φακούς σου ;;; Είναι δυνατόν οι ef-s να δουλεύουν στη fuji όπως στην canon για την οποία είναι φτιαγμένοι ;; Η 90D παίζει να είναι η κορυφαία crop αυτή τη στιγμή.
cubilone Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Γιατί να μην πας σε 90D και να κρατήσεις όλους τους φακούς σου ;;; Είναι δυνατόν οι ef-s να δουλεύουν στη fuji όπως στην canon για την οποία είναι φτιαγμένοι ;; Η 90D παίζει να είναι η κορυφαία crop αυτή τη στιγμή. Για βίντεο;
babisskg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, cubilone είπε Για βίντεο; Μήπως πρέπει να σκεφτείτε την αλλαγή σε dedicated σύστημα για βίντεο ......... μια απλή σκέψη .....
cubilone Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, babisskg είπε Μήπως πρέπει να σκεφτείτε την αλλαγή σε dedicated σύστημα για βίντεο ......... μια απλή σκέψη ..... Καλή σκέψη (έχετε κάποια πρόταση;). Τα αποτελέσματα που έχω από από φωτογραφικές μηχανές και βίντεο είναι πολύ καλά, άλλωστε συνεχίζω να τραβάω και φωτογραφίες, απλά δεν είναι το κέντρο βάρος της χρήσης μου.
babisskg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, cubilone είπε Καλή σκέψη (έχετε κάποια πρόταση;). Τα αποτελέσματα που έχω από από φωτογραφικές μηχανές και βίντεο είναι πολύ καλά, άλλωστε συνεχίζω να τραβάω και φωτογραφίες, απλά δεν είναι το κέντρο βάρος της χρήσης μου. Δεν ασχολούμαι με βίντεο , αν επρόκειτο να γίνει κάτι τέτοιο , θα προτιμούσα την λύση ενός video συστήματος , σε συνδυασμό με κάτι απλό και οικονομικό , σαν συνοδευτικό για φωτογραφίες . Βρίσκομαι στον αντίποδα , δεν τραβάω video ........ άρα μου χρειάζεται πρωτίστως μια φωτογραφική μηχανή και όχι ένα υβρίδιο που να κάνει λίγο απ' όλα ........ σκέψεις ........
zipo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. 1) Ποιούς φακούς χρησιμοποιείς; 2) Σταθεροποίηση στο σώμα σε αυτά τα χρήματα δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που θα αγόραζα αυτή τη στιγμή ως αναβάθμιση για την 80D. 3) Αν αγόραζα κάτι για βίντεο, θα κοιτούσα αυτή τη στιγμή την M6 Mark ii. Είναι στο budget, αλλά χάνεις σε grip (γι' αυτό ρωτώ μήπως έχεις κάποιον βαρύ φακό) και δεν έχει ενσωματωμένο viewfinder (μόνο αποσπώμενο). Μένεις, όμως, σε ένα σύστημα που φαίνεται τελευταία πως θα έχει κάποιο μέλλον ακόμη. 4) Αν φωτογραφίζεις αρκετά, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και την 90D. Δεν έχει το 4K της R6 σε sharpness, αλλά είναι σίγουρα αναβάθμιση στα πάντα από την 80D. Και κυρίως το autofocus είναι σε άλλο επίπεδο στο Live view. Στην ουσία η canon δίνει δύο επιλογές: αν θέλεις το mirrorless σώμα ή αν θέλεις το ίδιο με την M6 Mark ii συνδυασμένο με τις dslr δυνατότητες. Είναι δίδυμα τα σώματα αυτά. Εγώ θα διάλεγα ένα από τα δύο.
Gasimomytis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Στις 7/2/2021 στις 9:52 ΜΜ, cubilone είπε Έχω μία Canon 80D με δύο φακούς οι οποίοι με έχουν βολέψει πολύ. Χρησιμοποιώ το βίντεο επαγγελματικά και θα ήθελα μια αναβάθμιση, κυρίως για το 4K που η 80D δεν υποστηρίζει. Με ενδιαφέρουν κυρίως: σταθεροποίηση στο σώμα είσοδος 3.5 για εξωτερικό μικρόφωνο καλό AF στο βίντεο συμβατότητα με EF-S Από budget θα ήθελα για σώμα + πιθανό αντάπτορα γύρω στα 1300-1500, αλλά για καινούργιο εξοπλισμό από ελληνικό μαγαζί. Προς το παρόν κοιτάζω προς 90D ή Fujifilm X-T3 αν κάνω τη μετάβαση σε άλλα σώματα που να συνεργάζονται καλά με τους EF-S φακούς μου (είναι και αυτό μια ερώτηση - είναι μια καλή επιλογή η Fujifilm με αυτές τις παραμέτρους;) Άμα θες μια αξιόπιστη κάμερα με 4k και δώρο αντάπτορα, είναι η canon EOS RP. Στο skroutz είναι στα 1199 από επώνυμο μαγαζί με φωτογραφικά είδη. Σου έχω λινκ από κάτω. https://www.skroutz.gr/s/17581140/Canon-EOS-RP-Body-EOS-EF-R-Adapter-Black.html
cubilone Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Gasimomytis είπε Άμα θες μια αξιόπιστη κάμερα με 4k και δώρο αντάπτορα, είναι η canon EOS RP. Στο skroutz είναι στα 1199 από επώνυμο μαγαζί με φωτογραφικά είδη. Σου έχω λινκ από κάτω. https://www.skroutz.gr/s/17581140/Canon-EOS-RP-Body-EOS-EF-R-Adapter-Black.html Νομίζω για βίντεο δεν είναι ιδανική επιλογή, απ' όσο διαβάζω στο dpreview... https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-rp-review/8 Θα μπορούσα να πάω και για EOS R, αλλά φοβάμαι ότι το βίντεο της θα είναι χειρότερο από το αν κάνω μια επένδυση σε Fuji με τα ίδια πάνω κάτω λεφτά. Στις 20/2/2021 στις 7:17 ΜΜ, zipo είπε Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. 1) Ποιούς φακούς χρησιμοποιείς; Sigma 17-50 2.8 και τον Canon 18-135. Με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο αλλά δεν είναι τόσο ακριβοί που να πω ότι θα τους κρατήσω πάση θυσία. 2) Σταθεροποίηση στο σώμα σε αυτά τα χρήματα δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που θα αγόραζα αυτή τη στιγμή ως αναβάθμιση για την 80D. Αν πήγαινα μέχρι 2000; Επίσης, ξέρεις αν σε σώματα με ΙΒΙS μετράει προσθετικά η σταθεροποίηση στους φακούς; 3) Αν αγόραζα κάτι για βίντεο, θα κοιτούσα αυτή τη στιγμή την M6 Mark ii. Είναι στο budget, αλλά χάνεις σε grip (γι' αυτό ρωτώ μήπως έχεις κάποιον βαρύ φακό) και δεν έχει ενσωματωμένο viewfinder (μόνο αποσπώμενο). Μένεις, όμως, σε ένα σύστημα που φαίνεται τελευταία πως θα έχει κάποιο μέλλον ακόμη. Η M6 φαίνεται να μην έχει τόσο καλό βίντεο, όχι τόσο καλή μπαταρία και δεν έχει και έξοδο για ακουστικά (που το θέλω όσο να 'ναι). Κρίμα και φαίνεται καλή περίπτωση. 4) Αν φωτογραφίζεις αρκετά, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και την 90D. Δεν έχει το 4K της R6 σε sharpness, αλλά είναι σίγουρα αναβάθμιση στα πάντα από την 80D. Και κυρίως το autofocus είναι σε άλλο επίπεδο στο Live view. Η 90D είναι ιδανική επιλογή αλλά μου φαίνεται λίγο μεγάλή κι αυτή. Συνειδητοποίησα, αφού ξεκίνησα την αναζήτηση, ότι έχω κουραστεί από το μεγάλο της μέγεθος και το βάρος της 80D. Στην ουσία η canon δίνει δύο επιλογές: αν θέλεις το mirrorless σώμα ή αν θέλεις το ίδιο με την M6 Mark ii συνδυασμένο με τις dslr δυνατότητες. Είναι δίδυμα τα σώματα αυτά. Εγώ θα διάλεγα ένα από τα δύο. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από cubilone
zipo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cubilone είπε Νομίζω για βίντεο δεν είναι ιδανική επιλογή, απ' όσο διαβάζω στο dpreview... https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-rp-review/8 Θα μπορούσα να πάω και για EOS R, αλλά φοβάμαι ότι το βίντεο της θα είναι χειρότερο από το αν κάνω μια επένδυση σε Fuji με τα ίδια πάνω κάτω λεφτά. Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Η Fuji XT-4 έχει καλύτερο 4Κ από την Canon R στην καθαρότητα. Η R6 που ξεφεύγει σε λεφτά έχει περίπου ανάλογο με την XT-4. https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr29_0=canon_eosr&attr29_1=fujifilm_xt4&attr29_2=canon_eosr6&attr29_3=fujifilm_xt3&attr72_0=4k&attr72_1=4k&attr72_2=4k&attr72_3=4k&normalization=full&widget=640&x=-0.115217224&y=0.2509597 Αν πήγαινα μέχρι 2000; Επίσης, ξέρεις αν σε σώματα με ΙΒΙS μετράει προσθετικά η σταθεροποίηση στους φακούς; H XT-4 είναι ένα σώμα που προσωπικά θα αγόραζα. Αλλά ξεκινάς από την αρχή. Έχει IBIS, αλλά δε γνωρίζω αν μπορείς να ξεκινήσεις με έναν αντάπτορα και τους υπάρχοντες φακούς (συνεργάζονται;;;) για να μειώσεις το κόστος αρχικά και μετά να πάρεις κάποιον άλλο φακό πουλώντας κάποιον από τους Canon, αν και η Fuji έχει ακριβούς φακούς. H Canon με τους EF-S δίνει τρομερό Value For Money. Και η Sony a6600 με τον 18-105 G OSS είναι μια επιλογή που είναι εντός budget. Αυτές τις δύο θα εξέταζα στα 2000, αλλά δεν ξέρω τους φακούς για την Fuji. Θα έκλινα προς τη Sony λόγω γκάμας φακών και τιμών φακών. Μιλάμε σίγουρα για δύο εξαιρετικές κάμερες πάντως. Ναι, το IBIS συνεργάζεται με το IS των φακών. Η M6 φαίνεται να μην έχει τόσο καλό βίντεο, όχι τόσο καλή μπαταρία και δεν έχει και έξοδο για ακουστικά (που το θέλω όσο να 'ναι). Κρίμα και φαίνεται καλή περίπτωση. Ναι, έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Είναι σίγουρα αναβάθμιση από την 80D στην ποιότητα του βίντεο και στο autofocus, αλλά αν θες το εξαιρετικό sharp 4K, την μπαταρία και τα ακουστικά, τότε πρέπει να δεις κάτι άλλο. Η 90D έχει το μέγεθος (για εμένα θετικό), αλλά ναι έχει και το έξτρα βάρος. Αν θες μόνο βίντεο, κουβαλάς χωρίς λόγο ένα σύστημα με οπτικό viewfinder. Από αυτά που έγραψες, θα έλεγα να δεις λίγο πιο προσεκτικά την A6600. Λείπει κάτι που θα σου λείψει θεωρείς; Δες αν έχει κάποιους φακούς που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για αρχή όπως αυτός ο 18-105 που σου λέω ή κάποιος άλλος. Η XT-4 με κάποιους φακούς Fuji έχω δει ότι κάνει κάτι παράξενα στο autofocus (δες youtube, κανάλι Camera Conspiracies, έχει ασχοληθεί αρκετά ο τύπος αυτός με τις Fuji). Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από zipo 1
cubilone Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, zipo είπε Από αυτά που έγραψες, θα έλεγα να δεις λίγο πιο προσεκτικά την A6600. Λείπει κάτι που θα σου λείψει θεωρείς; Δες αν έχει κάποιους φακούς που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για αρχή όπως αυτός ο 18-105 που σου λέω ή κάποιος άλλος. Η XT-4 με κάποιους φακούς Fuji έχω δει ότι κάνει κάτι παράξενα στο autofocus (δες youtube, κανάλι Camera Conspiracies, έχει ασχοληθεί αρκετά ο τύπος αυτός με τις Fuji). ΟΚ, την κρατάω! Από φακούς τι λέει η Sony σε σχέση π.χ. με τη Fuji και την Canon;
zipo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, cubilone είπε ΟΚ, την κρατάω! Από φακούς τι λέει η Sony σε σχέση π.χ. με τη Fuji και την Canon; Η Canon με τους EF-S θεωρώ πως δίνει κάποιες καλές επιλογές με χαμηλό κόστος (π.χ. 18-135, 10-18, 55-250). Το EF mount έχει ακόμη τη μεγαλύτερη γκάμα που υπάρχει. Και τρομερές 3rd party επιλογές (Sigma κυρίως και λιγότερο Tamron). Η Sony έχει επισης πολύ καλές επιλογές και δε θα σου λείψει τιποτα. Εκεί που μου φαίνονται κάπως πιο ακριβές οι επιλογές και κάπως λιγότερες και δεν έχει και 3rd party (εκτός από μια εξαίρεση νομίζω) είναι η Fuji. Στη Fuji δες τις επιλογές φακών αρχικά για να δεις αν θα σε καλύψει κάτι. Όμως, ας πει κάποιος καλύτερα που ξέρει από Fujifilm η τυχαίνει να τραβάει γιατί δεν έχω τόσο καλή γνώση. Το Canon m mount κάπως πάσχει ακόμη από φακούς, αλλά η sigma έβγαλε μια εξαιρετική τριάδα prime (16, 30,56) όλα 1.4 και εύχομαι να βγάλει και τον 18-35 1.8 και 50-100 1.8 σε εκδόσεις m mount για να βάλει φωτιά, ειδικά αν έχουν μικρότερο μέγεθος. Εξαρτάται από το πως θα κινηθεί η canon στα crop mirrorless σώματα πιστεύω. Αν θα κρατήσει το κούμπωμα m ή αν θα πάει σε rf- crop κούμπωμα σε μια πιθανή Μ7. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από zipo
cubilone Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/2/2021 στις 5:11 ΜΜ, zipo είπε Η Canon με τους EF-S θεωρώ πως δίνει κάποιες καλές επιλογές με χαμηλό κόστος (π.χ. 18-135, 10-18, 55-250). Το EF mount έχει ακόμη τη μεγαλύτερη γκάμα που υπάρχει. Και τρομερές 3rd party επιλογές (Sigma κυρίως και λιγότερο Tamron). Η Sony έχει επισης πολύ καλές επιλογές και δε θα σου λείψει τιποτα. Εκεί που μου φαίνονται κάπως πιο ακριβές οι επιλογές και κάπως λιγότερες και δεν έχει και 3rd party (εκτός από μια εξαίρεση νομίζω) είναι η Fuji. Στη Fuji δες τις επιλογές φακών αρχικά για να δεις αν θα σε καλύψει κάτι. Όμως, ας πει κάποιος καλύτερα που ξέρει από Fujifilm η τυχαίνει να τραβάει γιατί δεν έχω τόσο καλή γνώση. Το Canon m mount κάπως πάσχει ακόμη από φακούς, αλλά η sigma έβγαλε μια εξαιρετική τριάδα prime (16, 30,56) όλα 1.4 και εύχομαι να βγάλει και τον 18-35 1.8 και 50-100 1.8 σε εκδόσεις m mount για να βάλει φωτιά, ειδικά αν έχουν μικρότερο μέγεθος. Εξαρτάται από το πως θα κινηθεί η canon στα crop mirrorless σώματα πιστεύω. Αν θα κρατήσει το κούμπωμα m ή αν θα πάει σε rf- crop κούμπωμα σε μια πιθανή Μ7. Τελικά επέλεξα να ρίξω περισσότερα χρήματα και να πάρω μια X-T4, η οποία με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έψαχνα. Επίσης πήρα έναν αντάπτορα Fringer ο οποίος ναι μεν ακριβός αλλά λειτουργεί άψογα με EF και EF-S φακούς, και σε κάποια εστιακά μήκη οι φακοί της Canon είναι πολύ φτηνότεροι αλλά όχι κατώτεροι από τους αντίστοιχους XF. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2021 από cubilone
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα