Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 

Σε σύνδεση VDSL 50 Cosmote (με το ρουτερ της cosmote) έχω προβληματάκια με το wifi και αποσυνδέσεις που κάνει σε συγκεκριμένα δωμάτια του σπιτιού. 

το ίδιο πρόβλημα είχα και με άλλα ρούτερ στο παρελθόν. 

καθώς λόγω της διάταξης του σπιτιού, των (λίγων) διαθέσιμων πριζών κλπ δεν μπορώ να αλλάξω θέση στο ρούτερ, ούτε να βάλω κάποιο wifi extender στο ενδιάμεσο, σκέφτομαι να πάω στη λύση powerline. Έχω μπερδευτεί λίγο με αυτά που βλέπω στο skroutz, κυρίως γιατί βλέπω μεγάλες διαφορές στις τιμές και τα ίδια μοντέλα σε διαφορετικές εκδόσεις, χωρίς κάποια αλλαγή στα χαρακτηριστικά τους. 

Οπότε έρχομαι εδώ να ζητήσω τις συμβουλές σας. 

Ψάχνω τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 

1) να είναι και οι δύο άκρες με passthrough, καθώς το σπίτι δεν έχει πολλές διαθέσιμες πρίζες και δεν θέλω να χάσω μια μόνο για αυτή τη συσκευή. 

2) να είναι σταθερό και να μην έχει αποσυνδέσεις. οι αποσυνδέσεις είναι ο λόγος που θέλω να πάω σε αυτή τη λύση άλλωστε. 

3) δεν με νοιάζει πολύ να έχω απώλειες στην ταχύτητα. το ρούτερ συγχρονίζει στα 40+, για τις δουλειές που θέλω το ιντερνετ (σερφάρισμα, youtube/netflix σε HD και max FHD) αρκούν και μικρότερες ταχύτητες. 

4) το να εκπέμπει και wifi εκτός από ethernet θα είναι θετικό, αλλά δεν είναι must, ειδικά αν ανεβαίνει το κόστος. μπορώ να ζήσω μόνο με καλώδιο ή να κάνω τον υπολογιστή hotspot για το κινητό μου, όποτε δεν πιάνει καλά το wifi του ρούτερ. 

5) το να μπορεί να πάρει έξτρα συσκευές στο μέλλον (αν χρειαστεί για άλλα δωμάτια) θα είναι θετικό, αλλά όχι must, ειδικά αν ανεβαίνει το κόστος.

6) δεν με ενδιαφέρει να στήσω δίκτυο μέσα στο σπίτι για μεταφορά αρχείων μεταξύ των διάφορων συσκευών μου. δεν υπάρχει (ούτε θα υπάρξει) τηλεόραση ή κάποιος κοινός σκληρός δίσκος που θα μπει σε δίκτυο. στην χειρότερη θα έχω έναν εκτυπωτή πάνω στο δίκτυο, αλλά δεν μου είναι και απολύτως απαραίτητο.  

Έχω δει κάποια tplink στα 40-50 (χωρίς wifi) αλλά δεν καταλαβαίνω τις διαφορές τους, πέρα από την ταχύτητα δεδομένων (η οποία με βάση τις απαιτήσεις που περιγράφω παραπάνω φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να είναι και η πιο μεγάλη, έτσι δεν είναι; )  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες προτάσεις :-) 

Δημοσ.

Κοίτα και την λύση των mesh 

Πχ.  Tplink deco m4

Από δικιά μου εμπειρία πολύ καλύτερα απο τα powerline 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nik187 είπε

Κοίτα και την λύση των mesh 

Πχ.  Tplink deco m4

Από δικιά μου εμπειρία πολύ καλύτερα απο τα powerline 

αυτό καταλαβαίνω ότι είναι σαν συσκευές-access points, αλλά με καλύτερη τεχνολογία έτσι ώστε να φαίνεται παντού ένα δίκτυο αλλά η συσκευή σου να συνδέεται στο κοντινότερο κάθε φορά, έτσι δεν είναι; 

Δυστυχώς λόγω του σπιτιού δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν σε ενδιάμεσα σημεία τέτοιες συσκευές, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες πρίζες. 

το σπίτι δεν είναι μεγάλο (70 τετραγωνικά πρέπει να είναι περίπου), απλά υποψιάζομαι ότι λόγω ενός μεγάλου-χοντρού τοίχου το σήμα του wifi δε φτάνει σε ένα δωμάτιο σωστά και έχει πολλές διακυμάνσεις στις επιδόσεις (ταχύτητα και αποσυνδέσεις). ενδεχομένως να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (πχ πόρτες κλπ)

όταν είμαι στο σαλόνι, που είναι και το ρούτερ, δεν υπάρχει κανένα θέμα.

αυτό το deco λοιπόν... φαντάζομαι το ένα θα πρέπει να πάει στο ρούτερ με ethernet και το άλλο στο ενδιάμεσο του δωματίου με το ρούτερ; αν ναι, τότε δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο..

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ πάνω από δυο χρόνια το TP-LINK TL-PA4010PKIT και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μάλιστα έχω τρια ζευγάρια , το ενα ζευγαρι δίνει από τον 2ο όροφο στο υπόγειο. Δεν έχω παρατηρήσει αποσυνδέσεις. Να ξέρεις ότι το κύριο λόγο τον έχει η ηλεκτρική εγκατασταση, αν είναι καλή θα δουλευουν και τα powerline σωστά, αν  η εγκατάσταση είναι γιατονπου..ο τότε θα έχεις προβλήματα όποιο και να επιλέξεις.

Είναι από τα πιο οικονομικά και  ίσως τα πιο vfm για απλές απαιτήσεις. Πάρε ένα ζευγάρι να δοκιμάσεις και αν δεις ότι δουλευει όπως θες παίρνεις και άλλα.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Χρησιμοποιώ πάνω από δυο χρόνια το TP-LINK TL-PA4010PKIT και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μάλιστα έχω τρια ζευγάρια , το ενα ζευγαρι δίνει από τον 2ο όροφο στο υπόγειο. Δεν έχω παρατηρήσει αποσυνδέσεις. Να ξέρεις ότι το κύριο λόγο τον έχει η ηλεκτρική εγκατασταση, αν είναι καλή θα δουλευουν και τα powerline σωστά, αν  η εγκατάσταση είναι γιατονπου..ο τότε θα έχεις προβλήματα όποιο και να επιλέξεις.

Είναι από τα πιο οικονομικά και  ίσως τα πιο vfm για απλές απαιτήσεις. Πάρε ένα ζευγάρι να δοκιμάσεις και αν δεις ότι δουλευει όπως θες παίρνεις και άλλα.

Ευχαριστώ! Αυτά πχ βλέπω στο skroutz υπάρχουν απo v1 μέχρι v5 χωρίς να υπάρχει κάποια διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά με έναν γρήγορο έλεγχο. Οι τιμές είναι πολύ κοντά.. Να πάω στο v5 (που θεωρητικά είναι πιο καινούριο άρα θα ειναι πιο καλό) ή σε κάποιο πιο παλιό που θα είναι δοκιμασμένο; 

Δημοσ.

Τα ίδια είναι βασικά απλά μάλλον αλλάζει το firmware που έχουν , και το παλιό να αγοράσεις το αλλάζεις εύκολα, εγώ έχω δυο ζευγάρια v3 και ένα v4 (τα αγόρασα σε διαφορετικές χρονικές στιγμες)  και δούλεψαν  όλα μαζί plug-n-play... Δε νομίζω να έχεις προβλημα όποιο και να πάρεις (πάρε v4 ή ν5)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...