Προς το περιεχόμενο

mini pc ανοιγει μονο του

k30taas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια εχω ενα mini pc που ειναι το NVISEN Y-GX01 και εχω ενα θεματακι,  επειδη τα εχω ολα σε ενα πολυμπριζο ( tv-pc-sound bar,hdd) το κλεινω οταν δεν ειμαι εκει. Οταν λοιπον ανοιγω το πολυμπριζο ανοιγει και ο υπολογιστης μονος του χωρις να θελω να τον ανοιξω εκεινη την στιγμη, θελω ας πουμε να δω μονο τηλεοραση. Τι μπορει να φταιει? εχω δοκιμασει μηπως βρω καποια ρυρθιση στο bios αλλα τιποτα........Εχετε καμια ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, k30taas είπε

Γεια σας παιδια εχω ενα mini pc που ειναι το NVISEN Y-GX01 και εχω ενα θεματακι,  επειδη τα εχω ολα σε ενα πολυμπριζο ( tv-pc-sound bar,hdd) το κλεινω οταν δεν ειμαι εκει. Οταν λοιπον ανοιγω το πολυμπριζο ανοιγει και ο υπολογιστης μονος του χωρις να θελω να τον ανοιξω εκεινη την στιγμη, θελω ας πουμε να δω μονο τηλεοραση. Τι μπορει να φταιει? εχω δοκιμασει μηπως βρω καποια ρυρθιση στο bios αλλα τιποτα........Εχετε καμια ιδεα?

Δοκιμασε να βαλεις την τελευταια εκδοση bios και δες αν συνεχισει να το κανει η αν εχει καμια νεα ρυθμιση. Αν δεν γινει τιποτα απο αυτα τοτε νομιζω δεν μπορεις να κανεις τιποτα... Ειναι ετσι ρυθμισμενη η μητρικη... Ειχα και γω το ιδιο ¨προβλημα¨ με ενα buildaki και αλλαξα μητρικη. 

19 λεπτά πριν, b-boy_steve είπε

Δοκιμασε να βαλεις την τελευταια εκδοση bios και δες αν συνεχισει να το κανει η αν εχει καμια νεα ρυθμιση. Αν δεν γινει τιποτα απο αυτα τοτε νομιζω δεν μπορεις να κανεις τιποτα... Ειναι ετσι ρυθμισμενη η μητρικη... Ειχα και γω το ιδιο ¨προβλημα¨ με ενα buildaki και αλλαξα μητρικη. 

Το σκέφτηκα χθες να αλλάξω bios αλλά δεν μπορώ, έχει κάποιο american megatrends και δεν ξέρω πως να το κάνω 

Θα πρεπει να ψαξεις αν μπορεις να μπεις σε hidden settings - AMI Bios?
Αν υπαρχει κατι που δεν βλεπεις πουθενα αλλου, μπορει να ειναι εκει..
🤓
Press the "Del," "F1" or "Esc" keys during computer startup to open the AMI BIOS.
Press the "Alt" and "F1" keys to unlock the hidden settings on the AMI BIOS.
If nothing happens, try pressing "Shift" and "F1" or "Ctrl" and "F1" instead.

https://linustechtips.com/topic/1190025-unlocking-hidden-bios-options/
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/h8in0u/ami_hidden_bios_settings/

1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Θα πρεπει να ψαξεις αν μπορεις να μπεις σε hidden settings - AMI Bios?
Αν υπαρχει κατι που δεν βλεπεις πουθενα αλλου, μπορει να ειναι εκει..
🤓
Press the "Del," "F1" or "Esc" keys during computer startup to open the AMI BIOS.
Press the "Alt" and "F1" keys to unlock the hidden settings on the AMI BIOS.
If nothing happens, try pressing "Shift" and "F1" or "Ctrl" and "F1" instead.

https://linustechtips.com/topic/1190025-unlocking-hidden-bios-options/
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/h8in0u/ami_hidden_bios_settings/

Ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν κατάφερα να ξεκλειδώσω τίποτα αν υπάρχει 

Τοτε εισαι χαμενος, γιατι αν δεν μπορεις να κανεις disable: την αντιστοιχη επιλογη
στο bios...θα πρεπει αναγκαστικα και να του αλλαξεις πριζα, η πολυμπριζο μετα 🤯
Απο την αλλη εισαι και καπως "τυχερος": γιατι δεν ειναι σημαντικο το κλειδωμενο.

2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Τοτε εισαι χαμενος, γιατι αν δεν μπορεις να κανεις disable: την αντιστοιχη επιλογη
στο bios...θα πρεπει αναγκαστικα και να του αλλαξεις πριζα, η πολυμπριζο μετα 🤯
Απο την αλλη εισαι και καπως "τυχερος": γιατι δεν ειναι σημαντικο το κλειδωμενο.

Εννοείς το αφήνω όπως είναι και απλώς πρέπει συνεχώς να παίρνει ρεύμα; βλακεια όμως και αυτό, δεν γίνεται τίποτα άλλο λες; φαίνεται πως ξέρεις παραπέρα πράγματα 

Yπαρχει enabled καποια επιλογη για power on στο bios, αλλα απο τη στιγμη που δεν τη
βρισκεις διαθεσιμη να την αλλαξεις, εαν τον αφησεις στο ιδιο πολυμπριζο θα ανοιγει &
παλι οπως τωρα, οποτε για να μην του συμβαινει: πρεπει να αλλαξει πριζα συνδεσης! 😃

18 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Yπαρχει enabled καποια επιλογη για power on στο bios, αλλα απο τη στιγμη που δεν τη
βρισκεις διαθεσιμη να την αλλαξεις, εαν τον αφησεις στο ιδιο πολυμπριζο θα ανοιγει &
παλι οπως τωρα, οποτε για να μην του συμβαινει: πρεπει να αλλαξει πριζα συνδεσης! 😃

αυτο λεω δηλαδη πρεπει να παιρνει απο αλλου ρευμα συνεχεια και να το ανοιγω με το κουμπι ενεργοποιησης οποτε θελω, διοτι τωρα ανοιγει οταν ανοιγω το πολυμπριζο 

Μη σου φαινεται περιεργο κατι τετοιο ολες οι ηλεκτρικες συσκευες αλλωστε
και παντως το +95% των ηλεκτρονικων υπολογιστων ετσι δεν δουλευουν..? 😸

Εκεινο που θα επρεπε να σε ανησυχησει οταν το συναντησεις βεβαια νωριτερα δεν εχει νοημα
ειναι και τι = ποιες αλλες επιλογες υπαρχουν απο το bios που δεν θα μπορεις να τις αλλαξεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...