Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα τα φωτα σας για το εξης θεμα.Ενοικιαζω το σπιτι μου εδω και σιγουρα 8 χρονια στην Ελλαδα  ενω εγω ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου.Ο ενοικιαστης μου πληρωνει παντα στην ωρα του μεν αλλα δημιουργει πολλες εντασεις ,ειναι γενικα ενα γρινιαρικο ατομο ,σπαστικος που λεμε και ενοχλητικος.Την εχει δει καπως σαν ιδιοκτητης και κανει οτι γουσταρει.Περσι εκανα ανανεωση συμβολαιου για 2 ακομη χρονια,δηλαδη μεχρι και το τελος του 2021.Εχω το δικαιωμα να τον βγαλω μετα τη ληξη? Πρεπει να κανω νομικα καποια κινηση-ενημερωση? Η μπορω απλα να τον ενημερωσω οτι πρεπει να βρει αλλο σπιτι και αυτο αρκει? Εχει δικαιωμα να παραμεινει αν δεν επιθιμει να φυγει (γιατι σιγουρα δεν θελει να φυγει) Μπορει να μου κανει τη ζωη δυσκολη με λιγα λογια απο νομικης αποψης? Ο ιδιος ειναι αστυνομικος στο επαγγελμα .Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων .

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, yiota-papa είπε

Θα ηθελα τα φωτα σας για το εξης θεμα.Ενοικιαζω το σπιτι μου εδω και σιγουρα 8 χρονια στην Ελλαδα  ενω εγω ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου.Ο ενοικιαστης μου πληρωνει παντα στην ωρα του μεν αλλα δημιουργει πολλες εντασεις ,ειναι γενικα ενα γρινιαρικο ατομο ,σπαστικος που λεμε και ενοχλητικος.Την εχει δει καπως σαν ιδιοκτητης και κανει οτι γουσταρει.Περσι εκανα ανανεωση συμβολαιου για 2 ακομη χρονια,δηλαδη μεχρι και το τελος του 2021.Εχω το δικαιωμα να τον βγαλω μετα τη ληξη? Πρεπει να κανω νομικα καποια κινηση-ενημερωση? Η μπορω απλα να τον ενημερωσω οτι πρεπει να βρει αλλο σπιτι και αυτο αρκει? Εχει δικαιωμα να παραμεινει αν δεν επιθιμει να φυγει (γιατι σιγουρα δεν θελει να φυγει) Μπορει να μου κανει τη ζωη δυσκολη με λιγα λογια απο νομικης αποψης? Ο ιδιος ειναι αστυνομικος στο επαγγελμα .Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων .

Δεν μπορείς να τον βγάλεις πριν τη λήξη του συμβολαίου. Ενημέρωσε τον ότι δεν θα ανανεώσεις το συμβόλαιο και δώσε και έναν καλό λόγο γιατί είναι παράξενος όπως λες και ποτέ δε ξέρεις τι ζημιές θα σου αφήσει.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Δεν μπορείς να τον βγάλεις πριν τη λήξη του συμβολαίου. Ενημέρωσε τον ότι δεν θα ανανεώσεις το συμβόλαιο και δώσε και έναν καλό λόγο γιατί είναι παράξενος όπως λες και ποτέ δε ξέρεις τι ζημιές θα σου αφήσει.. 

Δεν εχω σκοπο να τον βγαλω πριν τη ληξη ,απλα ρωτησα αν χρειαζεται καποια νομικη διαδικασια μετα τη ληξη η απλα να τον ενημερωσω οτι δεν θα ανανεωσω το συμβολαιο.Υπαρχει καποιο πλαισιο μεσα στο οποιο θα τον ενημερωσω για παραδειγμα?6 μηνες πριν ,9,3 ? Οσο για τον λογο δεν νομιζω οτι υποχρεουμαι να του πω ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiota-papa είπε

Δεν εχω σκοπο να τον βγαλω πριν τη ληξη ,απλα ρωτησα αν χρειαζεται καποια νομικη διαδικασια μετα τη ληξη η απλα να τον ενημερωσω οτι δεν θα ανανεωσω το συμβολαιο.Υπαρχει καποιο πλαισιο μεσα στο οποιο θα τον ενημερωσω για παραδειγμα?6 μηνες πριν ,9,3 ? Οσο για τον λογο δεν νομιζω οτι υποχρεουμαι να του πω ετσι δεν ειναι?

Όσο νωρίτερα τον ενημερώσεις, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις. Θα έλεγα τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Αν δε φύγει μετά την ημερομηνία της λήξης του συμβολαίου, θα πρέπει να ξεκινήσεις τις διαδικασίες για έξωση. Θα πρέπει να τον ενημερώσεις εγγράφως, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που αρνηθεί να φύγει. Φυσικά και δε χρειάζεται να του πεις το λογο. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, yiota-papa είπε

Και από τώρα μπορείς να τον ενημερώσεις, επίσημα πάντα. Η ουσία όμως είναι πως όταν λήξει η μίσθωση αν δεν φύγει από μόνος του θα πρέπει να του κάνεις έξωση, και η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση (δικαστήριο).

Δημοσ.

Αρα μπορει να μου κανει τη ζωη δυσκολη κι ας εχω δικαιωμα να μην ανανεωσω το συμβολαιο......πφφφφφφ

58 λεπτά πριν, alexokanenas είπε

απλα ενημερωσε τον απο τώρα, πως οταν ληξει το συμβόλαιο, δεν σκοπεύεις να το ανανεώσεις

Τωρα ειναι λιγο νωρις νομιζω ,εχουμε αλλους 11 μηνες για να με κουρασει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiota-papa είπε

Αρα μπορει να μου κανει τη ζωη δυσκολη κι ας εχω δικαιωμα να μην ανανεωσω το συμβολαιο......πφφφφφφ

Και εσύ μπορείς να του κάνεις τη ζωή δύσκολη, ενημέρωσε τον πως αν θέλει να μείνει και μετά το τέλος του 2021 θα πρέπει να κάνετε νέο συμβόλαιο με το διπλάσιο ενοίκιο από όσο σου πληρώνει τώρα, μάλλον τρέχοντας θα φύγει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Και εσύ μπορείς να του κάνεις τη ζωή δύσκολη, ενημέρωσε τον πως αν θέλει να μείνει και μετά το τέλος του 2021 θα πρέπει να κάνετε νέο συμβόλαιο με το διπλάσιο ενοίκιο από όσο σου πληρώνει τώρα, μάλλον τρέχοντας θα φύγει.

Εχω την εντυπωση πως απο νομικης αποψεως δεν μπορω να ανεβασω το ενοικιο οσο θελω,κανω λαθος ?τον ειχα 6 χρονια χωρις καμια αυξηση και περσι του  ειπα  αυξηση 20 ευρω και τα εσπασε απο 10 τον ενα χρονο και 10 αυτον.Εκτος απο πρηχτης ειναι και " γυφτος " .

Δημοσ.

Στείλε ένα εξώδικο από τώρα στο οποίο να τον ενημερώνεις ότι δεν θα γίνει ανανέωση του συμβολαίου, έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, yiota-papa είπε

Εχω την εντυπωση πως απο νομικης αποψεως δεν μπορω να ανεβασω το ενοικιο οσο θελω,κανω λαθος ?τον ειχα 6 χρονια χωρις καμια αυξηση και περσι του  ειπα  αυξηση 20 ευρω και τα εσπασε απο 10 τον ενα χρονο και 10 αυτον.Εκτος απο πρηχτης ειναι και " γυφτος " .

Ναι, λάθος κάνεις, δεν θα μπορούσες μόνο αν ήταν ενεργή η μίσθωση. Μόλις περάσει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, μπορείς να ζητήσεις όσα θέλεις.

Τα υπόλοιπα θα στα πει ο δικηγόρος σου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω Joshua21  για τις συμβουλες σου. Ο πατερας μου που ειναι λογιστης (συνταξιουχος πλεον) μου ειπε οτι το ενοικιο αυξανεται συμφονα με τον τιμαριθμο και συνηθως οχι πανω απο 5 % και με την κριση της Ελλαδας να ειμαι ευχαριστημενη που μπορουν και με πληρωνουν στην ωρα τους και να μην την ψαχνω πολυ γι αυτο και τοσα χρονια δεν θελω να ζοριζω τους ενοικιαστες κι ας δυσκολευομαι εγω .

• Moderators
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, yiota-papa είπε

Σε ευχαριστω Joshua21  για τις συμβουλες σου. Ο πατερας μου που ειναι λογιστης (συνταξιουχος πλεον) μου ειπε οτι το ενοικιο αυξανεται συμφονα με τον τιμαριθμο και συνηθως οχι πανω απο 5 % και με την κριση της Ελλαδας να ειμαι ευχαριστημενη που μπορουν και με πληρωνουν στην ωρα τους και να μην την ψαχνω πολυ γι αυτο και τοσα χρονια δεν θελω να ζοριζω τους ενοικιαστες κι ας δυσκολευομαι εγω .

Για όσο έχεις συμβόλαιο σε ισχύ, ισχύει το παραπάνω σχεδόν όλα τα συμβόλαια λένε για ετήσια αύξηση, εφόσον έχει λήξει το συμβόλαιο. Μπορείς ν; το ζητήσεις όσο θέλεις

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, yiota-papa είπε

Όπως είπαν και παραπάνω, αυτό που σου είπε ο πατέρας σου ισχύει για μισθώσεις ενεργές, για μισθώσεις που δεν έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος μίσθωσης, και αυτό ΜΟΝΟ στην περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλεψη για μεταβολή ενοικίου στο συμφωνητικό. Τέλος 2021 όμως που τελειώνει η μίσθωση μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή, και εσύ μπορείς να ζητήσεις ότι θέλεις, και αυτός μπορεί να σου προσφέρει όσα θέλει, και αν δεν τα βρείτε τότε αυτός ψάχνει για άλλο σπίτι και εσύ για νέο ενοικιαστή (ο στόχος σου από ότι μας έδωσες να καταλάβουμε).

Όσο για τα υπόλοιπα που λες δεν έχω άποψη, εσύ μπορείς να το κρίνεις μόνο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...