theoritikos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Έχω vdsl 50άρα στην cosmote κοντά ένα χρόνο, αλλά η ταχύτητα που πιάνω μαξ είναι στα 35 (σύμφωνα με τα στατιστικά του ρουτερ). Αποσυνδέσεις και λοιπά προβλήματα δεν έχω όλο αυτό το διάστημα. Είμαι σε περιοχή όπου υπάρχει οπτική ίνα , σε απόσταση μικρότερη από 20 μέτρα, στην οποία συνδέεται το καφαο. Βάσει των στατιστικών που μου εμφανίζει ο ρουτερ, έχει νόημα να απευθυνθώ σε κάποιον ηλεκτρολόγο ή στην cosmote? Όταν είχα adsl, έπιανα 17-18 mbps πάνω κάτω με τα ίδια στατιστικά Link Status Up Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 5503/31949 kbps Attainable Rate(Up/Down) 15258/30734 kbps Noise Margin(Up/Down) 16.3/8.3 dB Line Attenuation(Up/Down) 6.8/14.2 dB Output Power(Up/Down) 6.8/11.9 dBm Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 9/167 Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms INP(Up/Down) 0/0.5 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 2/16177 FEC Errors(Up/Down) 266/2955393
bill2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Έχεις ελέγξει εσωτερική καλωδίωση ; Βλέπω πολλά λάθη και βάση του attenuation είσαι 1,10 καλωδιακά χιλιόμετρα
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 @theoritikos πόσες πρίζες έχεις στο σπίτι; Είσαι σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία; Το ρούτερ το έχεις συνδεδεμένο απευθείας στη πρίζα ή με τα φίλτρα κλπ που λέει το εγχειρίδιο του παρόχου;
theoritikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 @bill2015 1,10 καλωδιακά χιλιόμετρα??? οι άχρηστοι του οτε μου είπαν πως θα έχω σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο που είναι δεν είναι 500 μέτρα από το σπίτι μου ... @Kozanitis1 σε πολυκατοικία μένω, ο ρουτερ είναι στην κεντρική πρίζα του σπιτιού (νομίζω) , και υπάρχουν σύνολο 4 πρίζες. Όμως, ξέχασα να αναφέρω πως οι πρίζες (και αυτή που είναι ο ρούτερ επάνω), είναι η παλιού τύπου και οχι rj45. Έχω ανταπτοράκι για rj45, πάνω στο οποίο υπάρχει άλλο ανταποράκι για δυο rj45 (μια για ρουτερ, μια τηλέφωνο). Σκοπεύω όμως να το αλλάξω, γιατί είναι μια αρκετά μπαλακίστικη πατέντα. Σκέφτομαι να βάλω δοκιμαστικά τον ρουτερ στο δωμάτιο μου, όπου έχω rj4 πρίζα για να δω αν έχω αλλαγή στα στατιστικά
Kozanitis1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 @theoritikos ΜΗ βάλεις το τηλεφωνικό στο RJ45, θα χαλάσεις τη πρίζα!! Οι RJ11, RJ12 είναι τηλεφώνου, οι RJ45 δικτύου! δε βάζουμε το ένα βύσμα στο άλλο.. Αφού είσαι σε πολυκατοικία, στη πρίζα που είναι πιο κοντά στην είσοδο/χωλ/σαλόνι, άνοιξε τη και ανέβασε φωτό Θα βγάλεις μια φωτό να ανεβάσεις εδώ, γενικά θέλουμε πάνω μόνο το ζεύγος από τον κατανεμητή και να αποσυνδέσεις όλα τα υπόλοιπα (που πάνε στα άλλα δωμάτια) Γενικά θέλεις να στείλεις τηλεφωνία στα υπόλοιπα δωμάτια ή σε βολεύει να είναι το τηλ απλά στο ρούτερ (VoIP) ? Για να σου πω αν χρειάζεσαι διπλή ώστε να έχεις τηλ και στα υπόλοιπα δωμάτια, κάνε τα πρώτα και βλέπουμε
theoritikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε @theoritikos ΜΗ βάλεις το τηλεφωνικό στο RJ45, θα χαλάσεις τη πρίζα!! Οι RJ11, RJ12 είναι τηλεφώνου, οι RJ45 δικτύου! δε βάζουμε το ένα βύσμα στο άλλο.. Αφού είσαι σε πολυκατοικία, στη πρίζα που είναι πιο κοντά στην είσοδο/χωλ/σαλόνι, άνοιξε τη και ανέβασε φωτό Θα βγάλεις μια φωτό να ανεβάσεις εδώ, γενικά θέλουμε πάνω μόνο το ζεύγος από τον κατανεμητή και να αποσυνδέσεις όλα τα υπόλοιπα (που πάνε στα άλλα δωμάτια) Γενικά θέλεις να στείλεις τηλεφωνία στα υπόλοιπα δωμάτια ή σε βολεύει να είναι το τηλ απλά στο ρούτερ (VoIP) ? Για να σου πω αν χρειάζεσαι διπλή ώστε να έχεις τηλ και στα υπόλοιπα δωμάτια, κάνε τα πρώτα και βλέπουμε Μπέρδεψα τα RJ βύσματα... Αυτό που έχω στο δωμάτιο μου είναι RJ11 τηλεφωνικό, όχι RJ45 δικτύου.. Δεν είχαμε ποτέ συνδεδεμένα τηλέφωνα στις άλλες πρίζες του σπιτιού, πρακτικά άχρηστες μας ήταν. Οπότε δεν με απασχολεί αν έχουν τηλέφωνο τα δωμάτια. Είναι λίγο μανούρα να φωτογραφίσω την κεντρική πρίζα , γιατί βρίσκεται μέσα σε έπιπλο- συρταριέρα. Πρέπει πρώτα να τραβήξω το έπιπλο... Επίσης, η πρίζα που θα πάρω πρέπει να είναι διπλή ή μας κάνει η μονή?
Kozanitis1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, theoritikos είπε Μπέρδεψα τα RJ βύσματα... Αυτό που έχω στο δωμάτιο μου είναι RJ11 τηλεφωνικό, όχι RJ45 δικτύου.. Δεν είχαμε ποτέ συνδεδεμένα τηλέφωνα στις άλλες πρίζες του σπιτιού, πρακτικά άχρηστες μας ήταν. Οπότε δεν με απασχολεί αν έχουν τηλέφωνο τα δωμάτια. Είναι λίγο μανούρα να φωτογραφίσω την κεντρική πρίζα , γιατί βρίσκεται μέσα σε έπιπλο- συρταριέρα. Πρέπει πρώτα να τραβήξω το έπιπλο... Επίσης, η πρίζα που θα πάρω πρέπει να είναι διπλή ή μας κάνει η μονή? Αφού δε σε απασχολεί να έχεις τηλέφωνο στα άλλα δωμάτια, τότε θέλουμε μονή Γιατί να πάρεις άλλη; Αυτή που έχεις δεν είναι rj11? Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε θα καλό θα ήταν να μας ανεβάσεις φωτογραφίες ώστε να καταλαβαίνουμε τι γίνεται Όπως είπαμε και πριν, θα αποσυνδέσεις τα πάντα, θα εντοπίσεις ποιο ζεύγος καλωδίων έρχεται από τον κατανεμητή και θα συνδέσεις μόνο αυτό στις μεσαίες επαφές και ΤΙΠΟΤΑ άλλο Σε αντίστοιχη περίπτωση σε φίλους, από 32mbps πήγαν 50 καρφί.. με περισσότερη εξασθένηση από εσένα Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1
chios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, ενεργοποιήθηκε η 50αρα πως βλέπετε την γραμμή;
goana12 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Στις 7/2/2021 στις 3:29 ΜΜ, bill2015 είπε Έχεις ελέγξει εσωτερική καλωδίωση ; Βλέπω πολλά λάθη και βάση του attenuation είσαι 1,10 καλωδιακά χιλιόμετρα Στο VDSL το attenuation (αναλογικα παντα και με το μεγεθος της αποστασης), δειχνει παντα 4-5 μοναδες παραπανω λογω αλλαγης συχνοτητων. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι περιπου γυρω στο 10. Κατι λιγοτερο απο χιλιομετρο δηλαδη (700-800 μετρα)
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 @chios άριστη η γραμμή σου Θυμίζω να ρυθμίσεις και στις δύο μπάντες (2.4 και 5 GHz) του WiFi την κρυπτογράφηση σε WPA2 AES για μέγιστη ασφάλεια.. 1
theoritikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 @Kozanitis1 Ξεβίδωσα την πρίζα, και διαπίστωσα πως δεν είναι κεντρική πρίζα τελικά! Υπάρχουν δυο καλώδια ενωμένα με την πρίζα , χρώματος μαύρο και κίτρινο. Καμιά άλλη πρίζα επίσης στο σπίτι δεν έχει τέσσερα ζευγάρια καλωδίων. Πως γίνεται αυτό? Επίσης, έβαλα τον ρουτερ στο δωμάτιο μου αλλά δεν είδα καμιά φοβερή αλλαγή στα στατιστικά Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 5503/30669 kbps Attainable Rate(Up/Down) 9894/30387 kbps Noise Margin(Up/Down) 13/8.8 dB Line Attenuation(Up/Down) 6.8/14.2 dB Output Power(Up/Down) 5.6/11.7 dBm Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 9/161 Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms INP(Up/Down) 0/1 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/0 FEC Errors(Up/Down) 0/0 Θα πάω μάλλον σε κατάστημα cosmote να ρωτήσω τι γίνεται. Έχω μια υποψία πως η περιοχή μου δεν μπορεί να πάει ψηλότερα για την ώρα. Είχαν σκάψει στον δρόμο να επεκτείνουν το δίκτυο των οπτικών ινών, αλλά δεν έχει συνδεθεί ακόμα με την πολυκατοικία.
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δηλαδή σε όλες τις πρίζες του σπιτιού καταλήγουν δύο καλώδια; Η πολυκατοικία πόσο παλιά είναι; Τηλεφώνησε στο 13788 (τεχνική υποστήριξη) και πες πως τάχα μου έχεις 2-3 αποσυνδέσεις τουλάχιστον τη μέρα, ζήτα να έρθει τεχνικός να μετρήσει στον κατανεμητή, αν εκεί είσαι στα 50, τότε μετά ίσως να υπάρχει καλωδιακό θέμα στο σπίτι ή κάπου να υπάρχει παραλληλία, κάτι απαγορευτικό για το VDSL
theoritikos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μίλησα με την τεχνική υποστήριξη. Δυστυχώς η περιοχή παρόλο που είναι πάνω στο κεντρικό καλώδιο του οτε, δεν έχει ταχύτητες πάνω από 31-32 mbps... Παραδόξως, η περιοχή έχει fiber to the home...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα