giligi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους σας, Παιδιά έχω πρόβλημα με μια MSI MAG B550 TOMAHAWK που αγόρασα πριν 10 μέρες και επικοινωνώντας με την MSI τις τελευταίες μέρες μου λένε άλλα κι άλλα. Έχω πελαγώσει πραγματικά!! Η M/B έχει την εξής συμπεριφορά κάνοντας τα παρακάτω βήματα. Τροφοδοτικό κλειστό, κουμπωμένη κάρτα γραφικών, ανοίγω τροφοδοτικό, πατάω power on στο case = δεν μπουτάρει το pc Τροφοδοτικό κλειστό, χωρίς κάρτα γραφικών, ανοίγω τροφοδοτικό, πατάω power on στο case = μπουτάρει το pc Κλείνω το pc απο το case και αφήνω το τροφοδοτικό ανοιχτό, κουμπώνω την κάρτα γραφικών, πατάω power on στο case = μπουτάρει το pc Εφόσον λοιπόν δεν κλείσω το τροφοδοτικό όλα είναι άψογα. Games, browsing κλπ. Με λίγα λόγια όποτε κλείσω το τροφοδοτικό πρέπει να κάνω ξανά την ίδια διαδικασία που αναφέρω παραπάνω. Έχω δοκιμάσει άλλα καλώδια, άλλο τροφοδοτικό, άλλες μνήμες, άλλο PCIE slot, όλοι οι δισκοι και τα περιφερεικά εκτός, bios update/downgrade, μπαταρία εκτός, restore defaults και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Το πιο παράξενο είναι ότι μόλις δοκιμάσω NVidia κάρτα γραφικών(MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X) όλα λειτουργούν κανονικά ανοιγοκλείνοντας το τροφοδοτικό!!! Την γνώμη σας θα ήθελα παρακαλώ γιατί εγώ πιστεύω ότι ίσως έχει να κάνει με το PCIE4.0 που είναι και η κάρτα μου. Η NVidia που δοκιμάζω είναι PCIE3.0 Ευχαριστώ. PC SPECS: AMD Ryzen 3900x MSI Mag B550 Tomahawk 16Gb Corsair CMK16GX4M2B3000C15 (tried also G.Skill FlareX F4-3200C14-8GFX 32Gb Total) Sapphire RX5700 XT Nitro+ EVGA 750GQ 80+ Gold 750W 2 x SSD Samsung Evo 860 250GB SSD Kingston SA2000M8/500GB M.2 2280 PCIE 3.0 X 4 NVME Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από giligi
Aris_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 μην βαζεις gpu με ρεύμα στο mobo σταμάτησε το άμεσα δεν ειναι πρόβλημα τροφοδοσίας κατα πασα πιθανότητα εχεις θεμα με τα pci lanes και πως τα διαχειρίζεται το mobo (για αυτό και οι μπούρδες από την msi) 1 1
giligi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 καλησπέρα Aris_ ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοείς να μην δώσω το 8pin power στην Μ/Β?
triplex1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, giligi είπε καλησπέρα Aris_ ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοείς να μην δώσω το 8pin power στην Μ/Β? Εννοει με ανοιχτα ρευματα μη βγαζεις και βαζεις , τι τροφοδοτικο ειναι το αλλο που δοκιμασες?
Coppermine Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Όπως πολυ σωστά σε ενημέρωσε ο Aris λόγω του ότι και το pcix έχει τάση μπορεί την ώρα που κουμπωνεις την gpu να εκκινήσει ο υπολογιστής και να χάσεις είτε την κάρτα γραφικών είτε την μητρική είτε και τα δυο μαζι
giligi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, triplex1 είπε Εννοει με ανοιχτα ρευματα μη βγαζεις και βαζεις , τι τροφοδοτικο ειναι το αλλο που δοκιμασες? κατανοητο με τα ρευματα, το αλλο τροφοδοτικο που δοκιμασα ειναι ενα Corsair tx950W. Πιστευτε οτι πρεπει να την γυρισω πισω?
triplex1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, giligi είπε κατανοητο με τα ρευματα, το αλλο τροφοδοτικο που δοκιμασα ειναι ενα Corsair tx950W. Πιστευτε οτι πρεπει να την γυρισω πισω? Ειχα αμφιβολια για το evga αλλα τη στιγμη που εχεις corsair 950w ξεχνα το , το προβλημα ειναι στη μητρικη ,στειλτην πισω , αν την πηρες καινουρια απλα παρε αλλη μαρκα οχι msi
giligi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 ευχαριστώ παιδια για τις απαντησεις σας, μιλαμε οτι ειμαι μαυρογατα... την MSi την επελεξα μετα απο αγορα μιας Gigabyte Aorus Pro την οποια μετα απο διαδικασια 45 ημερων (μενω στην Κω) πηγαινε-ελα στο service εδειχνε στο bios -55 βαθμους. Τελικα παραδεχτηκαν απο την oktabit οτι ειχε προβλημα και αντι για πιστωση επελεξα την MSI. Πρεπει να παιξω joker!!!!🤣
giligi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Κάνε bios update. εχω το τελευταιο update
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα