greekfragma Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου Just now, Ikucic9 said: Δηλ ρε παιδιά απ' ότι καταλαβαίνω ο ενοικιαστής πρέπει να έκδοσει την νέα υδε. Σωστά; είπαμε όχι. ο ιδιοκτήτης το αναλαμβάνει. αν αλλάξεις ενοικιαστή πρέπει να ενημερώσεις εκ νέου την ΥΔΕ λόγω αλλαγής στοιχείων. δε πληρώνεις τα πάντα από την αρχή. άλλο ληγμένη και άλλο επανέκδοση για νέα στοιχεία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ikucic9 Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου Πάντως η υποχρέωση για έκδοση υδε μιλάει για χρήστη του ακινήτου όχι για ιδιοκτήτη. Όταν του το είχα νοικιάσει του είχα την υδε. Τώρα αυτός είναι ο χρήστης και μάλιστα με νέο 5ετες συμβόλαιο άρα κρίνω ότι εκείνος πρέπει να καταθέσει την υδε μιας που είναι και στο όνομα του και είναι ο χρήστης . Αν ξέρει κάποιος μου λεει 2 λεπτά πριν, greekfragma είπε είπαμε όχι. ο ιδιοκτήτης το αναλαμβάνει. αν αλλάξεις ενοικιαστή πρέπει να ενημερώσεις εκ νέου την ΥΔΕ λόγω αλλαγής στοιχείων. δε πληρώνεις τα πάντα από την αρχή. άλλο ληγμένη και άλλο επανέκδοση για νέα στοιχεία. Αν μπορείς μου παραθέτεις κάποια νομοθεσία διότι δεν το έχω βρει πουθενά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 minutes ago, Ikucic9 said: Δηλ ρε παιδιά απ' ότι καταλαβαίνω ο ενοικιαστής πρέπει να έκδοσει την νέα υδε. Σωστά; Για να ακριβολογούμε δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα, ο ΔΕΔΔΗΕ από μόνος του δεν πρόκειται να κάνει τίποτα απλά και μόνο επειδή έληξε η ΥΔΕ, μόνο αν γίνει κάποια αλλαγή (ονόματος, παρόχου και δξ τι άλλο) θα "ξυπνήσει" και θα τη ζητήσει. Νομοθεσία πάντως που να προβλέπει ποιον επιβαρύνει η ΥΔΕ ΔΕΝ υπάρχει. Παλιότερα στους επαγγελματικούς χώρους συνηθιζόταν να την επιβαρύνεται ο μισθωτής μια και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έκανε αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση ώστε να τη φέρει στα μέτρα του για να δουλέψει, πλέον - κατά τη γνώμη μου πάντα - πρέπει να την πληρώνει ο μισθωτής μια και έχει γίνει προσωποποιημένη, βγαίνει ειδικά για αυτόν και για οποιονδήποτε άλλον είναι άχρηστη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ikucic9 Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, greekfragma είπε είπαμε όχι. ο ιδιοκτήτης το αναλαμβάνει. αν αλλάξεις ενοικιαστή πρέπει να ενημερώσεις εκ νέου την ΥΔΕ λόγω αλλαγής στοιχείων. δε πληρώνεις τα πάντα από την αρχή. άλλο ληγμένη και άλλο επανέκδοση για νέα στοιχεία. Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Για να ακριβολογούμε δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα, ο ΔΕΔΔΗΕ από μόνος του δεν πρόκειται να κάνει τίποτα απλά και μόνο επειδή έληξε η ΥΔΕ, μόνο αν γίνει κάποια αλλαγή (ονόματος, παρόχου και δξ τι άλλο) θα "ξυπνήσει" και θα τη ζητήσει. Νομοθεσία πάντως που να προβλέπει ποιον επιβαρύνει η ΥΔΕ ΔΕΝ υπάρχει. Παλιότερα στους επαγγελματικούς χώρους συνηθιζόταν να την επιβαρύνεται ο μισθωτής μια και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έκανε αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση ώστε να τη φέρει στα μέτρα του για να δουλέψει, πλέον - κατά τη γνώμη μου πάντα - πρέπει να την πληρώνει ο μισθωτής μια και έχει γίνει προσωποποιημένη, βγαίνει ειδικά για αυτόν και για οποιονδήποτε άλλον είναι άχρηστη. Να το θέσω διαφορετικά. Πείτε ότι του χρόνου το Νοικιάζω σε κάποιον που η επιχείρηση του έχει εύφλεκτα υλικά. Πχ χρώματα. Βάσει νομοθεσίας τέτοιου είδους επιχειρήσεις πρέπει να προχωρούν σε επανέλεγχο κάθε δυο χρονια. Δηλ σας φαίνεται λογικό ο ιδιοκτήτης να πληρώνει ανά δύο χρόνια υδε επειδή ο ενοικιαστής πουλά χρώματα. Νομίζω εφόσον η άδεια λειτουργίας είναι δική του. Και επειδή η χρήση και το όνομα της παροχής είναι δικό αυτός πρέπει να το φροντίσει . Εγώ έχω παραδόσει την χρήση του ακινήτου . Δηλ αν χρησιμοποιεί ατομικό λέβητα την συντηρη εγβ θα του την πληρωσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 25 minutes ago, Malthador said: Δεν το γνώριζα, θξ για την ενημέρωση. Τπτ, έχει συζητηθεί ξανά και παλιότερα, δες και post που αναφέρεται η επίμαχη ΥΑ: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ποιος από τους 2 είναι ο γύφτος θα ήταν η σωστή ερώτηση π το κάνε θέμα για 20ε 50ε κ όλα αυτά σε επαγγελματικό συμβολαιο 5ετιας.. αν ο επαγγελματίας θέλει να δουλέψει σωστά μπορεί να αλλάζει κ ολόκληρες γραμμες+πίνακα δεν θα περιμένει ενα ψεύτικο υδε .. Αν δεν είναι κομμένο το ρεύμα δεν χρειάζεται υδε ούτε σε αλλαγη παροχου..απλα μπορεί κ να πουν στείλτε εντός 6μηνου κ απλά δεν το πάει κανείς.. ούτε προστιμο υπάρχει Επεξ/σία 5 Ιουνίου από kage 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, greekfragma είπε είπαμε όχι. ο ιδιοκτήτης το αναλαμβάνει. αν αλλάξεις ενοικιαστή πρέπει να ενημερώσεις εκ νέου την ΥΔΕ λόγω αλλαγής στοιχείων. δε πληρώνεις τα πάντα από την αρχή. άλλο ληγμένη και άλλο επανέκδοση για νέα στοιχεία. Η αλλαγή καταναλωτή είναι αιτία εκτάκτου ελέγχου της εηε όχι απλά επανέκδοσης με νέα στοιχεία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου Just now, nvel said: Η αλλαγή καταναλωτή είναι αιτία εκτάκτου ελέγχου της εηε όχι απλά επανέκδοσης με νέα στοιχεία η αλλαγή χρήσης προφανώς και είναι αιτία για έλεγχο. εγώ αναφέρομαι στη περίπτωση επανέκδοσης λόγω λήξης. στην αρχή ο TS μας λέει για ληγμένη...μετά μας λέει αν αλλάξει ο ένοικος και από κατάστημα με μπαχάρια το κάνει χρωματοπωλείο με εύφλεκτα. ε και πολύ ασχοληθήκαμε για το 5ετές κοστολόγιο μιας ΥΔΕ που τρέχει στα γύφτικα όπως λέει και ο kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, greekfragma είπε η αλλαγή χρήσης προφανώς και είναι αιτία για έλεγχο. εγώ αναφέρομαι στη περίπτωση επανέκδοσης λόγω λήξης. στην αρχή ο TS μας λέει για ληγμένη...μετά μας λέει αν αλλάξει ο ένοικος και από κατάστημα με μπαχάρια το κάνει χρωματοπωλείο με εύφλεκτα. ε και πολύ ασχοληθήκαμε για το 5ετές κοστολόγιο μιας ΥΔΕ που τρέχει στα γύφτικα όπως λέει και ο kage Δεν υπάρχει η έννοια της επανέκδοσης που δεν πληρώνεις τα πάντα. Υπάρχουν οι τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι που είναι η ίδια διαδικασία και το ίδιο κόστος. Μόνο στην περίπτωση μερικής τροποποίησης της εηε μπορεί να υποβληθεί υδε μόνο για τα τροποποιημένα τμήματα.που προφανώς θα έχει μικρότερο κόστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss42ss Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Είμαι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος και το Νοικιάζω σε μια επιχείρηση . Όταν το νοίκιασα στην επιχείρηση είχε την υδε της κανονικά (δηλ το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) το οποίο είχα πληρώσει φυσικά εγώ ως ιδιοκτήτης . Η υδε έληξε. Ο ενοικιαστής- επιχειρηματίας είναι ο ίδιος . Ποιος έχει την ευθύνη και επιβαρύνεται το κόστος επανελέγχου και επανέκδοσης υδε; Εγώ που είμαι ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής που έχει την επιχείρηση και είναι στο όνομα του η παροχή; Όταν αφορά επαγγελματικό χώρο την ΥΔΕ την πληρώνει ο ενοικιαστής γιατί διαμορφώνει την εγκατάσταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ikucic9 Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, kage είπε Ποιος από τους 2 είναι ο γύφτος θα ήταν η σωστή ερώτηση π το κάνε θέμα για 20ε 50ε κ όλα αυτά σε επαγγελματικό συμβολαιο 5ετιας.. αν ο επαγγελματίας θέλει να δουλέψει σωστά μπορεί να αλλάζει κ ολόκληρες γραμμες+πίνακα δεν θα περιμένει ενα ψεύτικο υδε .. Αν δεν είναι κομμένο το ρεύμα δεν χρειάζεται υδε ούτε σε αλλαγη παροχου..απλα μπορεί κ να πουν στείλτε εντός 6μηνου κ απλά δεν το πάει κανείς.. ούτε προστιμο υπάρχει να σε ενημερώσω ότι ήδη παρότι από ότι φαίνεται δεν πρέπει να την βγάλω εγώ ως ιδιοκτήτης , έβαλα τον ηλεκτρολόγο μου να την έκδοσει με δικά μου έξοδα. Επέτρεψε μου να είμαι γύφτος και για 10€. Δεν μου περισσεύουν . Αλλά την υδε θα την πληρωσω . Το ερώτημα δεν ειχε αυτή την έννοια αλλά την αστική και ποινική ευθύνη. Εκεί μέσα έχει εργαζομένους και η επιχείρηση θα έπρεπε να την έχει ανανεώσει την υδε κατ εμέ και όχι να το εντοπίσω εγώ κατά λάθος. Δηλ τι να πάω να κάνω και έλεγχο της άδειας λειτουργίας ; Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά το αν έχω ευθύνη ως ιδιοκτήτης να κάνω εγώ τον επανέλεγχο. Λογικά δεν είμαι εγώ υπεύθυνος αλλά επειδή θέλω να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ θα την βγάλω άμεσα. ΥΓ όταν ρωτάμε κάποιοι κάτι σε αυτό το φόρουμ δεν το κάνουμε πάντα ούτε για την τσιγκουνιά ούτε για τη λαμογια. Καλό βράδυ Επεξ/σία 6 Ιουνίου από Ikucic9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ATmega Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Σε ένα σπίτι που ήταν σε ενοίκιο η ΥΔΕ έληξε το 2023. Πριν λίγες μέρες έφυγε ο ενοικιαστής και με την αποχώρηση του έκανε αίτημα διακοπής ρεύματος και όντως την επόμενη μέρα έγινε διακοπή. Τώρα που θα μπει νέος ενοικιαστής χρειάζεται νέα ΥΔΕ. Μπορεί να γίνει επανασύνδεση ρεύματος και στην συνέχεια να προσκομιστει η νέα ΥΔΕ ή ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπλοκάρει την επανασύνδεση μέχρι να πάρει την νέα ΥΔΕ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, ATmega είπε Σε ένα σπίτι που ήταν σε ενοίκιο η ΥΔΕ έληξε το 2023. Πριν λίγες μέρες έφυγε ο ενοικιαστής και με την αποχώρηση του έκανε αίτημα διακοπής ρεύματος και όντως την επόμενη μέρα έγινε διακοπή. Τώρα που θα μπει νέος ενοικιαστής χρειάζεται νέα ΥΔΕ. Μπορεί να γίνει επανασύνδεση ρεύματος και στην συνέχεια να προσκομιστει η νέα ΥΔΕ ή ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπλοκάρει την επανασύνδεση μέχρι να πάρει την νέα ΥΔΕ? Δεν γίνεται επανασύνδεση χωρίς νέα ΥΔΕ η οποία βγαίνει στο όνομα του χρήστη. Επίσης μιας και δεν έχει ρεύμα δεν μπορεί στην πράξη να ελεγχθεί το κύκλωμα. Οπότε ο ηλεκτρολόγος κανονικά πρέπει να ξαναπάει για να ελέγξει και να ανανεώσει την ΥΔΕ μετά τον πραγματικό έλεγχο του ενεργοποιημενου πια κυκλώματος του διαμερίσματος. Θελει δύο στάδια. Ένα ότι η γενική εγκατασταση είναι ασφαλής πριν να δωθεί ρεύμα σε αυτή. Λογικό. Και άλλη μια ότι τεσταριστηκε σε χρήση και κρίνεται ασφαλής. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από SeNNinhA 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hektor76 Δημοσ. 21 Ιουλίου Share Δημοσ. 21 Ιουλίου Στις 11/7/2024 στις 5:38 ΜΜ, ATmega είπε Σε ένα σπίτι που ήταν σε ενοίκιο η ΥΔΕ έληξε το 2023. Πριν λίγες μέρες έφυγε ο ενοικιαστής και με την αποχώρηση του έκανε αίτημα διακοπής ρεύματος και όντως την επόμενη μέρα έγινε διακοπή. Τώρα που θα μπει νέος ενοικιαστής χρειάζεται νέα ΥΔΕ. Μπορεί να γίνει επανασύνδεση ρεύματος και στην συνέχεια να προσκομιστει η νέα ΥΔΕ ή ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπλοκάρει την επανασύνδεση μέχρι να πάρει την νέα ΥΔΕ? Εξαρτάται αν η ΥΔΕ έληξε πρόσφατα η έχει λήξει πριν πολλά χρόνια. Στην δεύτερη περίπτωση χρειάζεται ΥΔΕ για την επανασύνδεση ενώ στην πρώτη κάνουν την επανασύνδεση και στέλνουν ειδοποιήση για να κατατεθεί ΥΔΕ εντός εξαμήνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ATmega Δημοσ. 22 Ιουλίου Share Δημοσ. 22 Ιουλίου Τελικά εκδόθηκε ΥΔΕ που έχει ισχύ 1 μήνα για να γίνει επανασύνδεση και τώρα αφού έγινε επανασύνδεση θα εκδοθεί κανονική ΥΔΕ με διάρκεια 10 έτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα