Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Κάποια στιγμή θα έπρεπε να το κάνουμε.αν είχαμε προνοησει νωρίτερα,θα το κάναμε και με μικρότερο κόστος (αφού πλέον η ηλεκτρονική υποβολή επί της ουσίας χρεώνεται έξτρα)

Έχεις 6 μήνες μπροστά σου...δε χρειάζεται να τρέξεις 😊

Απλά δεν θα έπρεπε να γίνεται κάποια αλλαγή  γενικά αν δεν έχει κατατεθεί νέα ΥΔΕ.. Όπως γίνεται στην επανασύνδεση ρεύματος που δεν σου δίνουν ρεύμα χωρίς να κατατεθεί νέα ΥΔΕ. Γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.. 

Επεξ/σία από takoulou
  • Thanks 2
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 minutes ago, messinia3 said:

ΥΔΕ δε χρειάζεται για αλλαγή παροχου,αλλά γιατί η υπεύθυνη δήλωση για την ηλεκτρολογικη εγκατάσταση της οικίας σου έχει λήξει.Κάποια στιγμή θα έπρεπε να το κάνεις.Κι εγώ δεν είχα καμία όρεξη,αλλά το κόστος θα το εξοικονόμησω από τα δωρα που έλαβα και για την επόμενη δεκαετία δε θα ασχοληθώ ξανά.

Για να ακριβολογούμε η αλλαγή παρόχου δεν είναι η αιτία αλλά είναι είναι η αφορμή που αφυπνίζει τον ΔΕΔΔΗΕ και ζητάει νέα ΥΔΕ, εδώ και δεκαετίες δεν τη ζητάει αν δεν υπάρξει αφορμή.

Επίσης αυτό το "κάποια στιγμή πρέπει να το κάνεις" δεν είναι και τόσο σωστό, αν δεν υπάρξει αφορμή δεν θα χρειαστεί να το κάνεις ποτέ. Έχουμε στην οικογένεια μια παροχή με ληγμένη ΥΔΕ από το 1995, στην ουσία έχει να ασχοληθεί κάποιος για ΥΔΕ από το 1981, δλδ εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια, και αν δεν γίνει κάποια αλλαγή που θα αφυπνίσει τον ΔΕΔΔΗΕ δεν θα ασχοληθεί κανείς για άλλα τόσα.

image.png.b710037572172b6116d76ad402f88071.png

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για να ακριβολογούμε η αλλαγή παρόχου δεν είναι η αιτία αλλά είναι είναι η αφορμή που αφυπνίζει τον ΔΕΔΔΗΕ και ζητάει νέα ΥΔΕ, εδώ και δεκαετίες δεν τη ζητάει αν δεν υπάρξει αφορμή.

Επίσης αυτό το "κάποια στιγμή πρέπει να το κάνεις" δεν είναι και τόσο σωστό, αν δεν υπάρξει αφορμή δεν θα χρειαστεί να το κάνεις ποτέ. Έχουμε στην οικογένεια μια παροχή με ληγμένη ΥΔΕ από το 1995, στην ουσία έχει να ασχοληθεί κάποιος για ΥΔΕ από το 1981, δλδ εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια, και αν δεν γίνει κάποια αλλαγή που θα αφυπνίσει τον ΔΕΔΔΗΕ δεν θα ασχοληθεί κανείς για άλλα τόσα.

image.png.b710037572172b6116d76ad402f88071.png

Συμφωνώ ως προς το αφορμή...διαφωνώ ως προς το ότι κάποια στιγμή πρέπει να το κάνεις...ουσιαστικά απλά ελέγχεις μια φορά στα 10 χρόνια ότι όλα πάνε καλά 

Δημοσ.
Just now, messinia3 said:

Συμφωνώ ως προς το αφορμή...διαφωνώ ως προς το ότι κάποια στιγμή πρέπει να το κάνεις...ουσιαστικά απλά ελέγχεις μια φορά στα 10 χρόνια ότι όλα πάνε καλά 

Και να διαφωνείς δεν κάνει καμία διαφορά, η πραγματικότητα σε διαψεύδει, στη δική μου περίπτωση έχουν περάσει 42 ολόκληρα χρόνια χωρίς να χρειαστεί να το κάνω.

Επίσης έλεγχο ότι όλα πάνε καλά μπορείς να κάνεις και χωρίς να πληρώνεις τα νταβατζιλίκια που απαιτούνται για να βγάλεις ΥΔΕ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και να διαφωνείς δεν κάνει καμία διαφορά, η πραγματικότητα σε διαψεύδει, στη δική μου περίπτωση έχουν περάσει 42 ολόκληρα χρόνια χωρίς να χρειαστεί να το κάνω.

Επίσης έλεγχο ότι όλα πάνε καλά μπορείς να κάνεις και χωρίς να πληρώνεις τα νταβατζιλίκια που απαιτούνται για να βγάλεις ΥΔΕ.

Όσο το σύστημα ψηφιοποιειται αργά ή γρήγορα η λήξη ΥΔΕ θα φαίνεται...προσωπικά το θεωρώ θέμα χρόνου. 

Προφανώς επίσης επειδή ασχολείσαι, γνωρίζεις ότι παραμένοντας στη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα (μετά Αυγούστου ιδιαίτερα) έχεις ήδη πληρώσει το κόστος νέας ΥΔΕ στις μεγαλύτερες χρεώσεις στο ρεύμα σου.

Κι εγώ βαριόμουν να αλλάξω και το θεωρούσα πεταμένα λεφτά,αλλά τελικά έκρινα ότι η εξοικονόμηση θα μου έκανε τη σχετική απόσβεση και ούτως ή άλλως για εμένα προσωπικά κάποια στιγμή θα συνέβαινε γιατί το ρεύμα ήταν στο όνομά του πατέρα μου.

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
7 minutes ago, messinia3 said:

Όσο το σύστημα ψηφιοποιειται αργά ή γρήγορα η λήξη ΥΔΕ θα φαίνεται...προσωπικά το θεωρώ θέμα χρόνου. 

Δεν τα ξέρεις καλά, ως προς την ισχύ των ΥΔΕ το σύστημα είναι ήδη ψηφιοποιημένο, ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει ηλεκτρονικά αν η ΥΔΕ σε μια συγκεκριμένη παροχή είναι σε ισχύ ή όχι, λες να μην φαίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ? Λες ο ΔΕΔΔΗΕ να μην μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει ποιες ενεργές παροχές έχουν ληγμένη ΥΔΕ; ;)

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως πάει από το κακό στο χειρότερο, παλιότερα ανελλιπώς σε κάθε αλλαγή ονόματος/παρόχου απαιτούσε νέα ΥΔΕ εντός εξαμήνου, τώρα όμως όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο συχνά "ξεχνάει" να τις ζητήσει, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τότε είναι θέμα χρόνου να σταματήσει εντελώς να ζητάει ΥΔΕ στις αλλαγές παρόχου/ονόματος.

Όπως και να έχει οι προβλέψεις για το τι θα γίνει στο μέλλον δεν έχουν σχέση με αυτό που συζητάμε, δλδ το τι ισχύει σήμερα, και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ζητάει νέα ΥΔΕ αν δεν υπάρξει αφορμή.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν δεν έχεις τα ανάλογα όργανα για να κανείς όλες τις μετρήσεις που απαιτούνται από ΚΕΗΕ/HD384/HD60364 δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Αν γίνει το οτιδήποτε στην εγκατάσταση σου με ληγμένη ΥΔΕ είσαι υπαίτιος ΕΣΥ μόνο ΕΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δημοσ.
Just now, ss42ss said:

Αν δεν έχεις τα ανάλογα όργανα για να κανείς όλες τις μετρήσεις που απαιτούνται από ΚΕΗΕ/HD384/HD60364 δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Αν γίνει το οτιδήποτε στην εγκατάσταση σου με ληγμένη ΥΔΕ είσαι υπαίτιος ΕΣΥ μόνο ΕΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν διαφωνώ, όπως και εσύ δεν θα διαφωνήσεις στο ότι η έκδοση ΥΔΕ δεν σου εξασφαλίζει ότι έχει γίνει σωστός έλεγχος, φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα από εμένα περιπτώσεις που βγήκε ΥΔΕ χωρίς καν να υπάρχει ΔΔΕ, χωρίς καν να επισκεφτεί ηλεκτρολόγος το χώρο.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν τα ξέρεις καλά, ως προς την ισχύ των ΥΔΕ το σύστημα είναι ήδη ψηφιοποιημένο, ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει ηλεκτρονικά αν η ΥΔΕ σε μια συγκεκριμένη παροχή είναι σε ισχύ ή όχι, λες να μην φαίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ? Λες ο ΔΕΔΔΗΕ να μην μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει ποιες ενεργές παροχές έχουν ληγμένη ΥΔΕ; ;)

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως πάει από το κακό στο χειρότερο, παλιότερα ανελλιπώς σε κάθε αλλαγή ονόματος/παρόχου απαιτούσε νέα ΥΔΕ εντός εξαμήνου, τώρα όμως όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο συχνά "ξεχνάει" να τις ζητήσει, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τότε είναι θέμα χρόνου να σταματήσει εντελώς να ζητάει ΥΔΕ στις αλλαγές παρόχου/ονόματος.

Όπως και να έχει οι προβλέψεις για το τι θα γίνει στο μέλλον δεν έχουν σχέση με αυτό που συζητάμε, δλδ το τι ισχύει σήμερα, και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ζητάει νέα ΥΔΕ αν δεν υπάρξει αφορμή.

Προφανώς τα ξέρεις καλύτερα.Οκ για μένα δεν υπήρχε επιλογή ούτως ή άλλως,έπρεπε να αλλάξω κάποια στιγμή όνομα στην παροχή.

Κερατιάτικα ίσως,αλλά δε θεωρώ υπερβολικό το κόστος των 100 ευρώ για μια επιπλέον δεκαετία.

Η λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι όσο παραμένεις χωρίς ΥΔΕ φέρεις και την οποία ευθύνη σε περίπτωση ενός απροόπτου. 

Παρεμπιπτόντως αυτό που εννοούσα δεν είναι ότι δεν ξέρουν ποιες ΥΔΕ έχουν λήξει,αλλά ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν μαζικές επιστολές που θα ενημερώνουν τους χρήστες...μπορεί και να μη συμβεί ποτέ, μπορεί και να συμβεί σύντομα. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν διαφωνώ, όπως και εσύ δεν θα διαφωνήσεις στο ότι η έκδοση ΥΔΕ δεν σου εξασφαλίζει ότι έχει γίνει σωστός έλεγχος, φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα από εμένα περιπτώσεις που βγήκε ΥΔΕ χωρίς καν να υπάρχει ΔΔΕ, χωρίς καν να επισκεφτεί ηλεκτρολόγος το χώρο.

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου, σε αυτό… προσωπικά έχω ρίξει πολλά άκυρα σε άτομα που με έχουν πάρει τηλέφωνο για ΥΔΕ εξ αποστάσεως και τους έχω ρίξει άκυρο. Έχει τύχει να πάω για έλεγχο σε μαγαζί και όχι μόνο δεν είχε ΔΔΡ αλλά δεν είχε ούτε και γείωση, απλώς σηκώθηκα και έφυγα γιατί δεν ήθελε να τα φτιάξει.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, messinia3 said:

Προφανώς επίσης επειδή ασχολείσαι, γνωρίζεις ότι παραμένοντας στη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα (μετά Αυγούστου ιδιαίτερα) έχεις ήδη πληρώσει το κόστος νέας ΥΔΕ στις μεγαλύτερες χρεώσεις στο ρεύμα σου.

Κι εγώ βαριόμουν να αλλάξω και το θεωρούσα πεταμένα λεφτά,αλλά τελικά έκρινα ότι η εξοικονόμηση θα μου έκανε τη σχετική απόσβεση και ούτως ή άλλως για εμένα προσωπικά κάποια στιγμή θα συνέβαινε γιατί το ρεύμα ήταν στο όνομά του πατέρα μου.

Για τη συγκεκριμένη παροχή δεν με νοιάζει γιατί έχει μικρή κατανάλωση, αλλά ούτε και στο σπίτι που ζω (που παρεπιπτόντως έχει ΥΔΕ σε ισχύ έως το 2036) έχω φύγει από την ΔΕΗ, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ακουστεί παράπονα για τους εναλλακτικούς ότι κάνουν "ματσακονιές", άσε που δεν έχω τη διάθεση να γίνω ενεργειακός τουρίστας.

6 minutes ago, messinia3 said:

Προφανώς τα ξέρεις καλύτερα.Οκ για μένα δεν υπήρχε επιλογή ούτως ή άλλως,έπρεπε να αλλάξω κάποια στιγμή όνομα στην παροχή.

Κερατιάτικα ίσως,αλλά δε θεωρώ υπερβολικό το κόστος των 100 ευρώ για μια επιπλέον δεκαετία.

Η λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι όσο παραμένεις χωρίς ΥΔΕ φέρεις και την οποία ευθύνη σε περίπτωση ενός απροόπτου. 

Κερατιάτικα δεν εννοώ το συνολικό κόστος της ΥΔΕ, αλλά ένα μέρος από αυτά που πάνε στους συλλόγους ή όπου αλλού.

8 minutes ago, messinia3 said:

Παρεμπιπτόντως αυτό που εννοούσα δεν είναι ότι δεν ξέρουν ποιες ΥΔΕ έχουν λήξει,αλλά ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν μαζικές επιστολές που θα ενημερώνουν τους χρήστες...μπορεί και να μη συμβεί ποτέ, μπορεί και να συμβεί σύντομα. 

Άλλο είχες γράψει πριν, πως είναι θέμα χρόνου, δλδ ήσουν σίγουρος πως θα συμβεί απλά δεν ήσουν σίγουρος για το πότε.

Πάντως αυτό που περιγράφεις δεν προκύπτει από κάπου, ίσα ίσα - όπως εξήγησα και παραπάνω - ο ΔΕΔΔΗΕ τελευταία κάνει το ακριβώς αντίθετο, έχει γίνει πιο "ελαστικός" στις περιπτώσεις αλλαγής παρόχου και ονόματος, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που έχει μείνει η εντύπωση σε κάποιους ότι σε αλλαγή παρόχου δεν ζητάει νέα ΥΔΕ :)

1 minute ago, ss42ss said:

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου, σε αυτό… προσωπικά έχω ρίξει πολλά άκυρα σε άτομα που με έχουν πάρει τηλέφωνο για ΥΔΕ εξ αποστάσεως και τους έχω ρίξει άκυρο. Έχει τύχει να πάω για έλεγχο σε μαγαζί και όχι μόνο δεν είχε ΔΔΡ αλλά δεν είχε ούτε και γείωση, απλώς σηκώθηκα και έφυγα γιατί δεν ήθελε να τα φτιάξει.

Τότε συμφωνούμε απόλυτα σε όλα :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Για τη συγκεκριμένη παροχή δεν με νοιάζει γιατί έχει μικρή κατανάλωση, αλλά ούτε και στο σπίτι που ζω (που παρεπιπτόντως έχει ΥΔΕ σε ισχύ έως το 2036) έχω φύγει από την ΔΕΗ, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ακουστεί παράπονα για τους εναλλακτικούς ότι κάνουν "ματσακονιές", άσε που δεν έχω τη διάθεση να γίνω ενεργειακός τουρίστας.

Κερατιάτικα δεν εννοώ το συνολικό κόστος της ΥΔΕ, αλλά ένα μέρος από αυτά που πάνε στους συλλόγους ή όπου αλλού.

Άλλο είχες γράψει πριν, πως είναι θέμα χρόνου, δλδ ήσουν σίγουρος πως θα συμβεί απλά δεν ήσουν σίγουρος για το πότε.

Πάντως αυτό που περιγράφεις δεν προκύπτει από κάπου, ίσα ίσα - όπως εξήγησα και παραπάνω - ο ΔΕΔΔΗΕ τελευταία κάνει το ακριβώς αντίθετο, έχει γίνει πιο "ελαστικός" στις περιπτώσεις αλλαγής παρόχου και ονόματος, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που έχει μείνει η εντύπωση σε κάποιους ότι σε αλλαγή παρόχου δεν ζητάει νέα ΥΔΕ :)

Συμφωνούμε διαφωνώντας...κι εγώ έμεινα χρόνια στη ΔΕΗ,γιατί δεν εμπιστεύομαι τους εναλλακτικους...πρόσφατα πολύ πέρασα μια βόλτα για τα δώρα στο ρευμα και λογικά θα επιστρέψω.

Ο εκσυγχρονισμος και η ψηφιοποίηση των ελεγκτικων οργανισμών κατά τη γνώμη μου είναι θέμα χρόνου.Το αν αυτό είναι καλό πάντα το συζητάμε, γιατί συμφωνούμε απόλυτα π.χ στα κερατιάτικα για συλλόγους,συμβολαιογραφους (σε άλλες περιπτώσεις),,μηχανικούς (βλ.ενεργειακο πιστοποιητικό ),κλπ

Το αν αυτό θα συμβεί στο ΔΕΔΔΗΕ γνώμη μου είναι ότι θα γίνει.προς το παρόν υπολειτουργει και έχεις δίκιο,καθώς πλέον έχει να αντιμετωπισει και τον ενεργειακό τουρισμό που δεν είχαν προβλέψει. 

Κάποια στιγμή θα έρθει ένα golden boy και θα αγγίξει και τις ΥΔΕ....μέχρι τότε οποίος θέλει απλά τηρεί τα όρια της υποβολης ΥΔΕ.😊

Δημοσ.
1 minute ago, messinia3 said:

Ο εκσυγχρονισμος και η ψηφιοποίηση των ελεγκτικων οργανισμών κατά τη γνώμη μου είναι θέμα χρόνου.

Μα ήδη είναι ψηφιοποιημένα όλα, όπως είπα και παραπάνω όλοι έχουν ελεύθεργ πρόσβαση στην επίμαχη βάση δεδομένων, πόσο μάλλον ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ. Η θέληση να κάνει σωστά τη δουλειά του είναι αυτό που του λείπει.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα ήδη είναι ψηφιοποιημένα όλα, όπως είπα και παραπάνω όλοι έχουν ελεύθεργ πρόσβαση στην επίμαχη βάση δεδομένων, πόσο μάλλον ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ. Η θέληση να κάνει σωστά τη δουλειά του είναι αυτό που του λείπει.

Για σκέψου να αρχίζει να στέλνει επιστολές ο Δεδδηε σε αυτούς που έχουν λήξει το ΥΔΕ.. Θα αρχίσει ο κόσμος να φωνάζει.. 

Εδώ τους πηγαίνει  μια επιστολή και το μήνυμα και λένε άλλο χαράτσι μας βρήκε.. Δεν χρειάζεται αυτό!!!!! Τώρα το θυμήθηκε.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Joshua21 said:

Δυστυχως δεν μπορει να τις ζηταει πλεον θα θελει στρατιες υπαλληλων.

Απο Γεναρη που θα αρχισουν ολο και περισσοτεροι τον τουρισμο ανα τους παροχους σε μηνιαια βαση, δεν μπορει ο ΔΕΔΔΗΕ ακομα και για 200-300.000 τολμηρους το μηνα να ασχολειται να ελεγχει αν εχουν ληξει και να ζηταει ΥΔΕ. Και αν υποθεσουμε οτι και στους 300.000 πελατες το Γεναρη που θα κανουν ολοι αιτημα αλλαγης παροχου οι ΥΔΕ τους ειναι ληγμενες.

Τι θα κανει ο ΔΕΔΔΗΕ θα παγωσει τις αλλαγες παροχου? Δεν γινεται θα τον φανε ζωντανο. Τι θα κανει θα ξεκινησει να φτιαχνει ραβασακια για τους 300.000??? Ποιοι οι υπαλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ? Ποσους μηνες θα χρειαστουν να τα ετοιμασουν/αποστειλουν? Και πιστευει κανεις οτι απο τους 300.000 ποσοι θα ανταποκριθουν ακομα και αν απειληθουν με διακοπη στο 6μηνο, οταν μια ΥΔΕ εχει κοστος λχ 100 ευρω? Εδω ο κοσμος θα κανει τουρισμο στους παροχους για να γλιτωσει 100-200 ευρω το χρονο και θα παει να τα σκασει για ΥΔΕ?

Ολοι θα αντιδρασουν και ο ΔΕΔΔΗΕ οντας κρατικος, δεν θα επιτρεψει καμια κυβερνηση να ακουστει κατι κακο για νεα χαρατσια στο ρευμα και ας ξερουμε ολοι οτι δεν ειναι χαρατσι αλλα ενας απαραιτητος επανελεγχος που σχετιζεται με την ασφαλεια της εγκαταστασης.

Ο κοσμος δεν θα το δει ομως ετσι.

Επιπλεον μιλαμε για τη χωρα που εχει 500.000 ανασφαλιστα οχηματα και πανω απο 1.000.000 χωρις ΚΤΕΟ. Ξερουν επακριβως τα νουμερα γιατι τα εχουν διασταυρωμενα, 4 βασεις ειναι, του Μεταφορων με τις Πινακιδες Κυκλοφοριας, του ΥΠΟΙΚ με τις Ενεργες Πινακιδες (μη κατατεθειμενες, πληρωμενα Τελη), των Ασφαλιστικων με τα Ενεργα Ασφαλιστηρια και των ΚΤΕΟ. Μια απλη vlookup σε 4 στηλες, εχει γινει εδω και χρονια.

Το "δυσκολο" ενεχων πολιτικο κοστος ειναι αυτοι οι 1.500.000 να λαβουν αυτοματοποιημενα ειδοποιητηρια στο Taxis με τα προστιμα και τις προσαυξησεις και εντος 10 ημερου αν δεν πληρωσουν να φανε το 10πλασιο.

Εκει ειναι που "κ@λωνει το κρατος παντα, στο πολιτικο κοστος της αντιδρασης, χωρις να σκεφτεται την ασφαλεια ολων εμας των υπολοιπων που οδηγουμε με ασφαλισμενα αυτοκινητα, με ετησια σερβις και με τα ΚΤΕΟ τους, στους δρομους.

This is Greece

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...