1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, takoulou είπε Καλό θα ήταν σε παλαιές οικίες να έρθει ηλεκτρολόγος από κοντά.. Να δει τον πίνακα, αν υπάρχουν διαρροές στην εγκατάσταση κτλπ.. Να μην κοιτάμε μόνο τα φθηνά.. Ναι σίγουρα, έτσι είναι. Μόνο που αυτό το σπίτι δεν κατοικείται! Είναι και πολύ μικρό άλλωστε (23τ.μ) για τα ληστρικά 120Ε που μας ζητούσαν οι τοπικοί ηλεκτρολόγοι! Απλώς θέλουμε να διατηρήσουμε το λογ/σμο ρεύματος γιατί δίνει ρεύμα στα φώτα της εισόδου της κατοικίας μας. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από 1comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 17 minutes ago, 1comment said: Ναι σίγουρα, έτσι είναι. Μόνο που αυτό το σπίτι δεν κατοικείται! Είναι και πολύ μικρό άλλωστε (23τ.μ) για τα ληστρικά 120Ε που μας ζητούσαν οι τοπικοί ηλεκτρολόγοι! Απλώς θέλουμε να διατηρήσουμε το λογ/σμο ρεύματος γιατί δίνει ρεύμα στα φώτα της εισόδου της κατοικίας μας. Sorry που θα το πω αλλά αυτό ακούγεται εντελώς χαζό, για ποιο λόγο τα φώτα της εισόδου της κατοικίας σας παίρνουν ρεύμα από άλλη κατοικία? Επίσης για να συνεχίσει να ρευματοδοτείται μια παροχή δεν χρειάζεται ΥΔΕ, μόνο εάν γίνει κάποια αλλαγή (πχ ονόματος ή παρόχου) θα τη ζητήσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Να κανω και γω την ερωτηση αν εχει τυχει σε κάποιον άλλο. Σε παλιό πατρικό σε ορεινό χωριό της Ηπείρου εκανα αλλαγή ονόματος από την μητέρα μου σε μενα. Ευτυχως για την αλλαγή ονόματος δεν μου ζήτησαν κάτι άλλο πέραν της ταυτότητας και ενα παλιό λογαριασμό. Μετα από 4-5 μέρες ελαβα και sms για την αλλαγή με την παρατήρη εντός εξαμήνουν να προσκομίσω νεα δήλωση ηλεκτρολόγου. Εαν δεν προσκομίσω υπάρχει περίπτωση να το διακόψουν χωρίς κάποια αλλη ενημέρωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Να κανω και γω την ερωτηση αν εχει τυχει σε κάποιον άλλο. Σε παλιό πατρικό σε ορεινό χωριό της Ηπείρου εκανα αλλαγή ονόματος από την μητέρα μου σε μενα. Ευτυχως για την αλλαγή ονόματος δεν μου ζήτησαν κάτι άλλο πέραν της ταυτότητας και ενα παλιό λογαριασμό. Μετα από 4-5 μέρες ελαβα και sms για την αλλαγή με την παρατήρη εντός εξαμήνουν να προσκομίσω νεα δήλωση ηλεκτρολόγου. Εαν δεν προσκομίσω υπάρχει περίπτωση να το διακόψουν χωρίς κάποια αλλη ενημέρωση. Εννοείται ότι μπορεί να γίνει αυτό.. Θα φαίνεται μέσα στον Δεδδηε ότι εκκρεμεί η υπεύθυνη δήλωση.. Καλύτερα να την καταθέσεις.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Σκεφτόμουν να το διακόψω γιατί και λόγω εξόδων πάω κάθε 2-3 χρόνια και κάθομαι 2-3 μέρες. Λεω να το ρισκάρω και αν το κόψουν θα ρίξω μία χοντρή μπαλαντέζα από το διπλανό του αδελφού μου. Γνωρίζει κάποιος αν η επανασύνδεση έχει το ίδιο κόστος αν η διακοπή γίνει μετα από αίτηση δική μου ή ύστερα από δική τους ενέργεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Sorry που θα το πω αλλά αυτό ακούγεται εντελώς χαζό, για ποιο λόγο τα φώτα της εισόδου της κατοικίας σας παίρνουν ρεύμα από άλλη κατοικία? Επίσης για να συνεχίσει να ρευματοδοτείται μια παροχή δεν χρειάζεται ΥΔΕ, μόνο εάν γίνει κάποια αλλαγή (πχ ονόματος ή παρόχου) θα τη ζητήσουν. Καθόλου χαζό. Δεν είναι "άλλη κατοικία". Είναι δίπλα στην είσοδο. Για να καταλάβεις, όλο το οίκημα είναι μια οικογενειακή πολυκατοικία δική μας. Ισόγειο με 2 κατοικίες μικρές, α + β όροφος. Επίσης η κατοικία αυτή προορίζεται ως εφεδρικό σπίτι σε περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος από εμάς και δεν θέλει να κολλήσει τους άλλους ή για όποια περίπτωση θέλει να μείνει μόνος. Τώρα δεν κατοικείται, σε 1-2-3 χρόνια μπορεί να κατοικηθεί. Και ναι, έγινε μια αλλαγή και χρειάζεται υδε. Α, έχουμε κι ένα καταψύκτη στην αυλή του σπιτιού. Ελπίζω να σου έλυσα κάθε απορία! Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από 1comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, papoys1 είπε Σκεφτόμουν να το διακόψω γιατί και λόγω εξόδων πάω κάθε 2-3 χρόνια και κάθομαι 2-3 μέρες. Λεω να το ρισκάρω και αν το κόψουν θα ρίξω μία χοντρή μπαλαντέζα από το διπλανό του αδελφού μου. Γνωρίζει κάποιος αν η επανασύνδεση έχει το ίδιο κόστος αν η διακοπή γίνει μετα από αίτηση δική μου ή ύστερα από δική τους ενέργεια. Εννοείται ότι έχει κόστος η επανασύνδεση σε διακοπή λόγω ΥΔΕ.. Τότε γιατί δεν ζητάς εσύ οικειοθελώς την αποσύνδεση.. Αν γίνει αίτηση τέτοια δεν έχει κόστος..(απλά όταν θα ζητήσεις το ρεύμα ξανά θα σου ζητήσουν την ΥΔΕ αλλιώς δεν θα πάρεις)...Τόσο πολυ σκέφτεσαι το έξοδο αυτό για την ΥΔΕ.. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από takoulou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Να κανω και γω την ερωτηση αν εχει τυχει σε κάποιον άλλο. Σε παλιό πατρικό σε ορεινό χωριό της Ηπείρου εκανα αλλαγή ονόματος από την μητέρα μου σε μενα. Ευτυχως για την αλλαγή ονόματος δεν μου ζήτησαν κάτι άλλο πέραν της ταυτότητας και ενα παλιό λογαριασμό. Μετα από 4-5 μέρες ελαβα και sms για την αλλαγή με την παρατήρη εντός εξαμήνουν να προσκομίσω νεα δήλωση ηλεκτρολόγου. Εαν δεν προσκομίσω υπάρχει περίπτωση να το διακόψουν χωρίς κάποια αλλη ενημέρωση. Ναι υπάρχει πιθανότητα να έρθουν να το κόψουν. Στο σπίτι της μητέρας μου όταν αλλάξαμε το όνομα γιατί είχε μείνει στις γιαγιάς δεν βγαλαμε ΥΔΕ και το αφήσαμε έτσι, δεν έχουν κάνει τίποτε ακόμα για 2 χρόνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 hour ago, papoys1 said: Να κανω και γω την ερωτηση αν εχει τυχει σε κάποιον άλλο. Σε παλιό πατρικό σε ορεινό χωριό της Ηπείρου εκανα αλλαγή ονόματος από την μητέρα μου σε μενα. Ευτυχως για την αλλαγή ονόματος δεν μου ζήτησαν κάτι άλλο πέραν της ταυτότητας και ενα παλιό λογαριασμό. Μετα από 4-5 μέρες ελαβα και sms για την αλλαγή με την παρατήρη εντός εξαμήνουν να προσκομίσω νεα δήλωση ηλεκτρολόγου. Εαν δεν προσκομίσω υπάρχει περίπτωση να το διακόψουν χωρίς κάποια αλλη ενημέρωση. Αυτό που προβλέπεται είναι στους 6 μήνες να σου στείλουν άλλη μια ειδοποίηση δίνοντας σου έναν ακόμα μήνα περιθώριο, και αν πάλι δεν κάνεις τίποτα να στο κόψουν. Θεωρητικά τα παραπάνω, στην πράξη δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν έγινε τίποτα. 1 hour ago, 1comment said: Καθόλου χαζό. Δεν είναι "άλλη κατοικία". Είναι δίπλα στην είσοδο. Για να καταλάβεις, όλο το οίκημα είναι μια οικογενειακή πολυκατοικία δική μας. Ισόγειο με 2 κατοικίες μικρές, α + β όροφος. Επίσης η κατοικία αυτή προορίζεται ως εφεδρικό σπίτι σε περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος από εμάς και δεν θέλει να κολλήσει τους άλλους ή για όποια περίπτωση θέλει να μείνει μόνος. Τώρα δεν κατοικείται, σε 1-2-3 χρόνια μπορεί να κατοικηθεί. Και ναι, έγινε μια αλλαγή και χρειάζεται υδε. Α, έχουμε κι ένα καταψύκτη στην αυλή του σπιτιού. Ελπίζω να σου έλυσα κάθε απορία! Εφόσον δεν είναι η ίδια κατοικία τότε είναι άλλη, άσχετα αν βρίσκεται κοντά στην είσοδο ή όχι. Για αυτό και λέγεται πολυκατοικία, επειδή το κτήριο αποτελείται από πολλές κατοικίες. Και ναι, μου έλυσες τις απορίες, θενξ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snikito Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα σας, Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Σε κοινόχρηστη παροχή εντόπισα ότι η διεύθυνση ακινήτου είναι λάθος (έχει αλλάξει παλιά η πολυκατοικία είσοδο). Ζητήσαμε βεβαίωση από το δήμο για τη σωστή διεύθυνση έτσι ώστε να την προσκομίσουμε στο ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει κανείς εάν απαιτείται ΥΔΕ; Δεν θα αιτηθούμε αλλαγή κάποιου άλλου στοιχείου της παροχής πλην της διεύθυνσης ακινήτου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, snikito είπε Καλησπέρα σας, Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Σε κοινόχρηστη παροχή εντόπισα ότι η διεύθυνση ακινήτου είναι λάθος (έχει αλλάξει παλιά η πολυκατοικία είσοδο). Ζητήσαμε βεβαίωση από το δήμο για τη σωστή διεύθυνση έτσι ώστε να την προσκομίσουμε στο ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει κανείς εάν απαιτείται ΥΔΕ; Δεν θα αιτηθούμε αλλαγή κάποιου άλλου στοιχείου της παροχής πλην της διεύθυνσης ακινήτου. Δεν θα ζητηθεί νέα ΥΔΕ.. Απλά ο δήμος θα πρέπει να σου δώσει την νέα διεύθυνση και θα πρέπει αυτή να περαστεί στον Δεδδηε. Ηλεκτρονικά θα γίνει.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snikito Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, takoulou είπε Δεν θα ζητηθεί νέα ΥΔΕ.. Απλά ο δήμος θα πρέπει να σου δώσει την νέα διεύθυνση και θα πρέπει αυτή να περαστεί στον Δεδδηε. Ηλεκτρονικά θα γίνει.. Σας ευχαριστώ! Όπως και να έχει θα κάνω την αλλαγή απλά ήθελα να το ξέρω γιατί αν υπάρξει απαίτηση για ΥΔΕ θα πρέπει να ενημερώσω τους ενοίκους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yolo_Wolf Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Στις 17/6/2023 στις 3:32 ΜΜ, papoys1 είπε Σκεφτόμουν να το διακόψω γιατί και λόγω εξόδων πάω κάθε 2-3 χρόνια και κάθομαι 2-3 μέρες. Λεω να το ρισκάρω και αν το κόψουν θα ρίξω μία χοντρή μπαλαντέζα από το διπλανό του αδελφού μου. Γνωρίζει κάποιος αν η επανασύνδεση έχει το ίδιο κόστος αν η διακοπή γίνει μετα από αίτηση δική μου ή ύστερα από δική τους ενέργεια. Θα στο κόψουν. Θα σου πρότεινα να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους πεις θέλω να με αποσυνδέσετε γιατί μπορεί να σου κρατήσουν ότι είσαι αμελείς καπ να σου κάνουν περίεργα μετά. Όσο για την επανασύνδεση θα έχει το ίδιο κόστος διότι εσύ θα φταίς που δεν έστειλες το χαρτί Στις 17/6/2023 στις 2:16 ΜΜ, 1comment είπε Ναι σίγουρα, έτσι είναι. Μόνο που αυτό το σπίτι δεν κατοικείται! Είναι και πολύ μικρό άλλωστε (23τ.μ) για τα ληστρικά 120Ε που μας ζητούσαν οι τοπικοί ηλεκτρολόγοι! Απλώς θέλουμε να διατηρήσουμε το λογ/σμο ρεύματος γιατί δίνει ρεύμα στα φώτα της εισόδου της κατοικίας μας. Θα σου πρότεινα να το κόψεις (να πάρεις τον δεδδηε να το αποσυνδέσει) και να πάρεις έναν ηλεκτρολόγο να σου φέρει από τον γενικό πίνακα (στο διαμέρισμα που θα μείνει το ρεύμα) καλώδιο για να συνδεθεί το κλειστό σπίτι. Αλλά σε περίπτωση που θα το νοικιάσεις ή αλλάξει όνομα το σπίτι ή το ρεύμα θα πρέπει να ξυλωθεί το καλώδιο, να γίνει υδε και να πάρει παροχή. Επίσης αν μπει ένοικος θα πρέπει να μπει και κοινόχρηστη παροχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 31 λεπτά πριν, Yolo_Wolf είπε Θα στο κόψουν. Θα σου πρότεινα να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους πεις θέλω να με αποσυνδέσετε γιατί μπορεί να σου κρατήσουν ότι είσαι αμελείς καπ να σου κάνουν περίεργα μετά. Μάλλον θα κανω αίτηση για διακοπή γιατί εχω 2,5 χρόνια να πάω και τζάμπα το πληρωνω. 25 μου ηρθε το δίμηνο μόνο παγια 150 το χρόνο. Θα μιλήσω και με τον αδελφό να ρίχνω μια χοντρή μπαλαντεζα οταν πάω. Δίπλα είναι και του δίνω 10-20 ευρω για 2-3 μερες που πάω ασε που δεν θα τα θελει γιατί του χάρισα ολα τα χωράφια και τους κήπους🤣. Αν στο μελλον θελήσω υποβάλλω δήλωση μαζί με τη νεα αίτηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yolo_Wolf Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μάλλον θα κανω αίτηση για διακοπή γιατί εχω 2,5 χρόνια να πάω και τζάμπα το πληρωνω. 25 μου ηρθε το δίμηνο μόνο παγια 150 το χρόνο. Θα μιλήσω και με τον αδελφό να ρίχνω μια χοντρή μπαλαντεζα οταν πάω. Δίπλα είναι και του δίνω 10-20 ευρω για 2-3 μερες που πάω ασε που δεν θα τα θελει γιατί του χάρισα ολα τα χωράφια και τους κήπους🤣. Αν στο μελλον θελήσω υποβάλλω δήλωση μαζί με τη νεα αίτηση. Λογικά θα ξαναυποβαλεις, υδε, ταυτότητες, αφμ, ε9 και τα σχετικά. Βρήκα ότι υπάρχει και η ενοποίηση δηλαδή να κάνεις τις δύο παροχές μια. Αυτό θέλει υδε και αίτηση από το δήμο για τα τετραγωνικά. Η πιο απλή λύση πιστεύω είναι να το κόψεις αφού δεν πας συχνά και έχεις τρόπο να παίρνεις ρεύμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα