Προς το περιεχόμενο

Επανέλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης και υποβολή νέας ΥΔΕ

eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 minutes ago, 1comment said:

Τώρα που η ΥΔΕ στέλνεται ηλεκτρονικά, έχετε παρατηρήσει φαινόμενο να μην είναι ενήμερος ο ηλεκτρολόγος για τη διαδικασία; Μιλούσα χθες με ένα φίλο και μου είπε ότι ρώτησε ένα ηλεκτρολόγο και δεν ήξερε τίποτα. Είχε μείνει στην αποστολή με φάκελο. Έχετε πρόσφατη εμπειρία;

Εννοείς αν έχουμε παρατηρήσει το φαινόμενο κάποιος ηλεκτρολόγος να μην είναι ενημερωμένος? Αν ναι μου έχει τύχει 2-3 φορές, η τελευταία ήταν πριν κανα χρόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι πριν 2 χρονια το πιστοποιητικο κοστιζε 30-50 ευρω και τωρα κοστιζει απο 120 και πανω ?

Πηγαινε 2-4 σελίδες πιο πισω και διάβασε τα post μου. Ο νέος ηλεκτρονικός τρόπος είναι η κυριότερη αιτία για μένα. 

Στις 10/6/2023 στις 10:20 ΠΜ, 1comment είπε

Τώρα που η ΥΔΕ στέλνεται ηλεκτρονικά, έχετε παρατηρήσει φαινόμενο να μην είναι ενήμερος ο ηλεκτρολόγος για τη διαδικασία; Μιλούσα χθες με ένα φίλο και μου είπε ότι ρώτησε ένα ηλεκτρολόγο και δεν ήξερε τίποτα. Είχε μείνει στην αποστολή με φάκελο. Έχετε πρόσφατη εμπειρία;

Ναι υπάρχουν αρκετοί που το μαθαίνουν κατόπιν εορτής όταν αποταθουν στο σωματείο τους για την θεώρηση η όταν πάει ο πελάτης στον ΔΕΔΔΗΕ και φάει άκυρο. 

7 ώρες πριν, makisman1973 είπε

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι πριν 2 χρονια το πιστοποιητικο κοστιζε 30-50 ευρω και τωρα κοστιζει απο 120 και πανω ?

Καλημέρα... 30  Ευρώ δεν στοίχιζε..Λίγο παραπάνω...Απλά υπήρχαν μερικοί που το έκαναν και είχαν μια σφραγίδα φτιάξει και έδιναν τυπικά ένα πιστοποιητικό.. Τώρα όμως θα πρέπει  να έχεις πιστοποιηθεί για να το κάνει ηλεκτρονικά και να το στείλει στον Δεδδηε.. Πολυ δεν τα χειρίζονται ηλεκτρονικά αυτά σαν ηλεκτρολόγοι.. 

4 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημέρα... 30  Ευρώ δεν στοίχιζε..Λίγο παραπάνω...Απλά υπήρχαν μερικοί που το έκαναν και είχαν μια σφραγίδα φτιάξει και έδιναν τυπικά ένα πιστοποιητικό.. Τώρα όμως θα πρέπει  να έχεις πιστοποιηθεί για να το κάνει ηλεκτρονικά και να το στείλει στον Δεδδηε.. Πολυ δεν τα χειρίζονται ηλεκτρονικά αυτά σαν ηλεκτρολόγοι..

Το θέμα ειναι οτι ο καθενας ζηταει οτι θελει . Βρηκα εναν με 150 αλλον με 120 και   ευτυχως βρηκα και εναν με 80. Ο τελευταιος μου ειπε ουτε καν χρειαζεται να ερθει να κοιτάξει το σπιτι ,απλα στελνω τα στοιχεια και τελος. Η ουσια δηλαδή ειναι τα "παπατζιλικια" .

10 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Το θέμα ειναι οτι ο καθενας ζηταει οτι θελει . Βρηκα εναν με 150 αλλον με 120 και   ευτυχως βρηκα και εναν με 80. Ο τελευταιος μου ειπε ουτε καν χρειαζεται να ερθει να κοιτάξει το σπιτι ,απλα στελνω τα στοιχεια και τελος. Η ουσια δηλαδή ειναι τα "παπατζιλικια" .

Το θέμα αν υπάρξει  κάποια  στιγμή πρόβλημα με την εγκατάσταση θα το έχεις εσύ.. Γιατί ένας σωστός ηλεκτρολόγος θα δει και θα εξετάσει διαφορά... 

16 λεπτά πριν, takoulou είπε

Το θέμα αν υπάρξει  κάποια  στιγμή πρόβλημα με την εγκατάσταση θα το έχεις εσύ.. Γιατί ένας σωστός ηλεκτρολόγος θα δει και θα εξετάσει διαφορά... 

Ξερω γω...τι να πω ? 15 χρονια την εχω την εγκατασταση (απο ανακαίνιση) χωρις προβληματα . 40 χρονων το σπιτι δεν ασχοληθηκε ποτε κανεις να ζητησει αν ειναι σωστα τα ηλεκτρικα ,τωρα τους επιασε ο πονος ?

15 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

Ξερω γω...τι να πω ? 15 χρονια την εχω την εγκατασταση (απο ανακαίνιση) χωρις προβληματα . 40 χρονων το σπιτι δεν ασχοληθηκε ποτε κανεις να ζητησει αν ειναι σωστα τα ηλεκτρικα ,τωρα τους επιασε ο πονος ?

Έκδοση ΥΔΕ σημαίνει απαραίτητα επίσκεψη στο σπίτι και εξονυχιστικος έλεγχος της εγκατάστασης, τήρηση των προτύπων του ΕΛΟΤ HD κτλ κτλ. Λίγοι το έκαναν, τώρα πόσοι θα το κάνουν κι αν θα αλλάξει κάτι, θα δούμε. 

22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Έκδοση ΥΔΕ σημαίνει απαραίτητα επίσκεψη στο σπίτι και εξονυχιστικος έλεγχος της εγκατάστασης, τήρηση των προτύπων του ΕΛΟΤ HD κτλ κτλ. Λίγοι το έκαναν, τώρα πόσοι θα το κάνουν κι αν θα αλλάξει κάτι, θα δούμε. 

Επειδη τον εψαξα τον τελευταιο ,φαινεται φερεγγυος .Εχει μεγαλο δικτυο στην περιοχη μου και εχει αναλαβει μεγαλα δημοσια και ιδιωτικα εργα με επισημη ιστοσελιδα και επαγγελματικο χωρο . Φανταζομαι ξερει τι κανει

14 hours ago, makisman1973 said:

τωρα κοστιζει απο 120 και πανω

1 hour ago, makisman1973 said:

βρηκα και εναν με 80

Τελικά εσύ ο ίδιος διέψευσες τον ισχυρισμό σου :)

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τελικά εσύ ο ίδιος διέψευσες τον ισχυρισμό σου :)

Μετα απο 15 ηλεκτρολογους τον πετυχα . Ειδες η ελευθερη αγορα ! Λες να ψαξω κι αλλο μπας και βρω πιο φθηνο ? Παντως πρεπει να μας δινουν επιδομα υπολογιστη και τηλεφωνου . Ατελειωτες ωρες για να βρεις ποιον παροχο να διαλεξεις για ρευμα, για αεριο για ηλεκτρολογο ,μηχανολογο , για την εφορια  για να βρεις πιο σουπερμαρκετ ειναι πιο φθηνο .... Εχω λαλήσει πανω σε εναν υολογιστη  🤪

Και πριν 2 χρόνια η αγορά το ίδιο ελεύθερη ήταν, δεν απελευθερώθηκε τώρα.

Όσο για το επίδομα ζήτα το από τον εαυτό σου, αυτός σε έβαλε να ψάχνεις, αυτός πληρώνει λιγότερα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο φθηνή λύση για εξαποστάσεως πιστοποιητικό δεη βρήκαμε από το myconstructor.gr. Το λέω για όσους χρειαστούν και δεν θέλουν να πληρώσουν 150αρι. Η μισή τιμή από τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Η διαδικασία θα γίνει στέλνοντας σε μεηλ φωτο λογ/σμου, φωτο πίνακα και κάτοψη.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
  • Sad 1

3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πιο φθηνή λύση για εξαποστάσεως πιστοποιητικό δεη βρήκαμε από το myconstructor.gr. Το λέω για όσους χρειαστούν και δεν θέλουν να πληρώσουν 150αρι. Η μισή τιμή από τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Η διαδικασία θα γίνει στέλνοντας σε μεηλ φωτο λογ/σμου, φωτο πίνακα και κάτοψη.

Καλό θα ήταν σε παλαιές οικίες να έρθει ηλεκτρολόγος από κοντά.. Να δει τον πίνακα,  αν υπάρχουν διαρροές στην εγκατάσταση κτλπ.. Να μην κοιτάμε μόνο τα φθηνά.. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...