Vasileios-gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Με λίγα λόγια. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν συνδέει από μόνος του. Ο Πάροχος δίνει την εντολή σύνδεσης μόλις κάνεις το συμβόλαιο. Σε 3 μέρες το πολύ , από την εντολή, έχεις ρεύμα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, giorgos147 είπε η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι πρέπει να παραδώσω ΥΔΕ για να μπορώ να προχωρήσω σε συμβόλαιο με πάροχο. Εν τω μεταξύ αυτό σίγουρα θα γινόταν να το κάνει εκείνη πριν γίνουν συμβόλαια κλπ, αλλά την πάτησα και τώρα δίνω νοίκια χωρίς τυπικά να μπορώ να χρησιμοποιήσω το μίσθιο. ...όταν λες "δίνεις νοίκια"; Από πότε "τρέχει" το συμβόλαιό σου κι εσύ δεν έχεις μπει μέσα; Επίσης αν εννοείς ότι η ιδιοκτήτρια σου πέταξε μπαλάκι την ΥΔΕ (το κόστος της κατά βάση αλλά ΚΑΙ το "τρέξιμο") τότε,,,,"να την χαίρεσαι", γιατί ασχέτως που δεν την υποχρεώνει νόμος, κανονικά θα έπρεπε ΑΥΤΗ να το αναλάβει (απ' τη μια διότι "έτσι είθισται" - απ' την άλλη και "ηθικά" δεν γίνεται να σου παραδίδει σπίτι με "βάρη", ΕΚΤΟΣ φυσικά κι αν όλα αυτά τα ξεκαθαρίσατε πριν τις υπογραφές, ΕΣΤΩ προφορικά. Πόσο μάλλον που η ΥΔΕ έχει ισχύ έως 10 ετών - πλέον, μέχρι το '22 ήταν έως 14 - το οποίο όπως και να το κάνεις "σημαίνει" πως είναι δικό της "βάρος"/"επωφέλεια": αν εσύ φύγεις σε 2-3 χρόνια, αυτή θα έχει καθαρίσει με τα δικά σου λεφτά για την ΥΔΕ, και για τους επόμενους νοικάρηδες, που ίσως να είναι πιο "υποψιασμένοι" από πριν, και να ζητούσαν τακτοποίησή της). Τεσπα αν όντως έτσι πήγε, είναι δυστυχώς ενδεικτικό του τί "σε περιμένει" μαζί της. Έχεις "επικοινωνήσει" καθόλου μαζί της όσο καιρό δεν μπαίνεις; Αν ναι, τί σου έχει πει "για όλο αυτό"; Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από washcloud 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, washcloud είπε ...όταν λες "δίνεις νοίκια"; Από πότε "τρέχει" το συμβόλαιό σου κι εσύ δεν έχεις μπει μέσα; Επίσης αν εννοείς ότι η ιδιοκτήτρια σου πέταξε μπαλάκι την ΥΔΕ (το κόστος της κατά βάση αλλά ΚΑΙ το "τρέξιμο") τότε,,,,"να την χαίρεσαι", γιατί ασχέτως που δεν την υποχρεώνει νόμος, κανονικά θα έπρεπε ΑΥΤΗ να το αναλάβει (απ' τη μια διότι "έτσι είθισται" - απ' την άλλη και "ηθικά" δεν γίνεται να σου παραδίδει σπίτι με "βάρη", ΕΚΤΟΣ φυσικά κι αν όλα αυτά τα ξεκαθαρίσατε πριν τις υπογραφές, ΕΣΤΩ προφορικά. Πόσο μάλλον που η ΥΔΕ έχει ισχύ έως 10 ετών - πλέον, μέχρι το '22 ήταν έως 14 - το οποίο όπως και να το κάνεις "σημαίνει" πως είναι δικό της "βάρος"/"επωφέλεια": αν εσύ φύγεις σε 2-3 χρόνια, αυτή θα έχει καθαρίσει με τα δικά σου λεφτά για την ΥΔΕ, και για τους επόμενους νοικάρηδες, που ίσως να είναι πιο "υποψιασμένοι" από πριν, και να ζητούσαν τακτοποίησή της). Τεσπα αν όντως έτσι πήγε, είναι δυστυχώς ενδεικτικό του τί "σε περιμένει" μαζί της. Έχεις "επικοινωνήσει" καθόλου μαζί της όσο καιρό δεν μπαίνεις; Αν ναι, τί σου έχει πει "για όλο αυτό"; Αυτό το ότι θα έπρεπε να το αναλάβει η ίδια, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Επηρεάστηκα όμως από το γεγονός ότι πάνω στην ΥΔΕ αναφέρομαι ως "ο καταναλωτής (κάτι τέτοιο)", οπότε το πήγα εγώ. Κόστος όχι, δεν επωμίστηκα κανένα μέρος του. Αλλά όπως και να'χει, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με ένα σπίτι το οποίο δεν έχει το βασικό για να είναι κατοικήσιμο. Από την άλλη βέβαια, φταίω 100% στο ότι υπέγραψα. Όπως και να'χει, θα κάνω ένα τηλέφωνο αύριο σε κανέναν πάροχο (που πλέον, με τόσες επιλογές, πραγματικά δεν ξέρω τι να διαλέξω - ίσως περάσω μια βόλτα από το thread των εναλλακτικών παρόχων να δω/ρωτήσω για προτάσεις) και βλέποντας και κάνοντας. Thanks wash. Όντως, ελπίζω να μην έχω πέσει σε περίπτωση. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από giorgos147 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 ...κάτσε, αν δεν το άφησε για να το πληρώσεις εσύ (αν το πλήρωσε η ίδια/σου είπε να το κρατήσεις από το νοίκι), τότε "είσαι εντάξει". Είναι και "ο κόπος" στην μέση (δεν ξέρω αν φώναξες τον πρώτο τυχόντα ή παιδεύτηκες μέχρι να βρεις κάποιον), και "κανονικά" θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να το συζήταγε μαζί σου (εκτός κι αν τυχόν δεν έχει ιδέα "απ' αυτά"), ως ιδιοκτήτρια που "θα έπρεπε" να νοιάζεται για το ότι ο ενοικιαστής της θα μπει στο σπίτι της και όλα θα είναι κομπλέ (ρεύμα/νερό κυρίως), για να ΚΑΤΟΙΚΉΣΕΙ, και όχι για να,,,τρέχει να τακτοποιήσει ατακτοποίητα. Ή έστω, θα έπρεπε να πει "τρέξε εσύ ΑΝ μπορείς γιατί εγώ δεν μπορώ/δεν ξέρω και το νοίκι θ' αρχίσει να μετράει από την στιγμή που θα είναι κομπλέ νερό και ρεύμα"... Σπήκινγκ οφ "νερό", επειδή πολλοί δήμοι συνηθίζουν να έχουν τρελλές καθυστερήσεις στην έκδοση λογαριασμών (μιλάμε για χρόνια), για ΑΥΤΟ, μιλήσατε; Γιατί ενδεχομένως θα σου έρχονται λογαριασμοί για τους οποίους δεν έκανες κατανάλωση εσύ (κι αν είναι μικρότεροι από την κατανάλωση που εσύ θα κάνεις, παέι καλά. Αν όμως είναι μεγαλύτεροι.........). Κατά τ' άλλα, όπως σου είπαν ήδη, κα΄νε άμεσα συμβόλαιο για να έχεις άμεσα ρεύμα (ΔΕΗ μέσω Teleperformance -> 2111819403 24/7) για να ξεμπερδέψεις γρήγορα και από τηλεφώνου - εγώ σε 2 μέρες ενεργοποιήθηκα τον Αύγουστο - ΚΑΙ χωρίς εγγύηση). ΜΑΚΡΥΑ θα σου έλεγα, από εναλλακτικούς (πια). Αν διαβάσεις αρκετά από τις τελευταίες σελίδες που γράφτηκαν στο σχετικό θρεντ, ίσως και να καταλάβεις "γιατί"...(ΜΗΝ κοιτάξεις τυχόν "τυράκια" - είναι εγγυημένα,,,δηλητηριασμένα :ρ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, washcloud είπε ...κάτσε, αν δεν το άφησε για να το πληρώσεις εσύ (αν το πλήρωσε η ίδια/σου είπε να το κρατήσεις από το νοίκι), τότε "είσαι εντάξει". Είναι και "ο κόπος" στην μέση (δεν ξέρω αν φώναξες τον πρώτο τυχόντα ή παιδεύτηκες μέχρι να βρεις κάποιον), και "κανονικά" θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να το συζήταγε μαζί σου (εκτός κι αν τυχόν δεν έχει ιδέα "απ' αυτά"), ως ιδιοκτήτρια που "θα έπρεπε" να νοιάζεται για το ότι ο ενοικιαστής της θα μπει στο σπίτι της και όλα θα είναι κομπλέ (ρεύμα/νερό κυρίως), για να ΚΑΤΟΙΚΉΣΕΙ, και όχι για να,,,τρέχει να τακτοποιήσει ατακτοποίητα. Ή έστω, θα έπρεπε να πει "τρέξε εσύ ΑΝ μπορείς γιατί εγώ δεν μπορώ/δεν ξέρω και το νοίκι θ' αρχίσει να μετράει από την στιγμή που θα είναι κομπλέ νερό και ρεύμα"... Σπήκινγκ οφ "νερό", επειδή πολλοί δήμοι συνηθίζουν να έχουν τρελλές καθυστερήσεις στην έκδοση λογαριασμών (μιλάμε για χρόνια), για ΑΥΤΟ, μιλήσατε; Γιατί ενδεχομένως θα σου έρχονται λογαριασμοί για τους οποίους δεν έκανες κατανάλωση εσύ (κι αν είναι μικρότεροι από την κατανάλωση που εσύ θα κάνεις, παέι καλά. Αν όμως είναι μεγαλύτεροι.........). Κατά τ' άλλα, όπως σου είπαν ήδη, κα΄νε άμεσα συμβόλαιο για να έχεις άμεσα ρεύμα (ΔΕΗ μέσω Teleperformance -> 2111819403 24/7) για να ξεμπερδέψεις γρήγορα και από τηλεφώνου - εγώ σε 2 μέρες ενεργοποιήθηκα τον Αύγουστο - ΚΑΙ χωρίς εγγύηση). ΜΑΚΡΥΑ θα σου έλεγα, από εναλλακτικούς (πια). Αν διαβάσεις αρκετά από τις τελευταίες σελίδες που γράφτηκαν στο σχετικό θρεντ, ίσως και να καταλάβεις "γιατί"...(ΜΗΝ κοιτάξεις τυχόν "τυράκια" - είναι εγγυημένα,,,δηλητηριασμένα :ρ) Γενικά είναι λίγο περίεργη κατάσταση με την συγκεκριμένη. Από τη μια υπήρξε τεράστια καθυστέρηση για την παράδοση του σπιτιού, από την άλλη όντως είναι όλα στην εντέλεια, ανακαινισμένα, τακτοποιημένα κλπ. Μέχρι και καθάρισμα έκανε να μπορώ που λέει ο λόγος αύριο να μπω - το οποίο φυσικά δεν ήταν ευθύνη της για κανένα λόγο. Από την άλλη, είναι αυτό με την ΥΔΕ που μια μέρα πριν το συμβόλαιο μου λέει "τώρα έμαθα ότι δεν έχει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης οπότε σαν εναλλακτική μου είπε ο ηλεκτρολόγος να βγάλω ΥΔΕ", κάτι με το νερό που όντως, παίχτηκε θεματάκι και μου λέει "δε θα το πάρεις στο όνομα σου, αλλά απλά θα βάλουμε έναν μετρητή ανάμεσα στο δικό μου και στο δικό σου και θα τα βρίσκουμε μέσω αυτού", κοκ. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν πολλά χρόνια αχρησιμοποίητο. Οπότε δέχομαι από τη μια να υπάρχει άγνοια, να μη θυμάται ότι "είχε κοινή παροχή με το δικό μου" κλπ. Όπως καλή ώρα με εμένα, που πρώτη φορά ενοικίαση, δε γνωρίζω καλά καλά τι και πώς να τρέξω το καθετί. Από την άλλη όμως, δε νοικιάζει πρώτη φορά. Τι να πω, θα φανεί στην πορεία. Τώρα με το ότι, πρακτικά, δίνω χρήματα χωρίς ουσία και εμμέσως ευθύνεται η ίδια (αλλά και εγώ, αφου, υπέγραψα), ναι, ισχύει. Αλλά δεν έχω εναλλακτική πλέον. Οσον αφορά τους παρόχους, όντως προς ΔΕΗ τείνω. Γενικά από τους γύρω μου, για τους εναλλακτικούς ακούω πάντα το "ναι δεν έχω θέμα, αλλά". Αλλά πάντα κάτι θα υπάρχει να συμπληρώσουν τη φράση. Edit: Να συμπληρώσω ότι για την ΥΔΕ, πέραν της υποβολής της από μένα στον ΔΕΔΔΗΕ, ούτε πλήρωσα κάτι, ούτε ασχολήθηκα εγώ με ηλεκτρολόγους κλπ. Απλά ένα πρωινό το έφαγα στο τρέξιμο. Οκ, μικρά πράγματα αυτά. Το θέμα είναι η καθυστέρηση, αλλά τώρα, δε γίνεται κάτι. Θενκς και πάλι για το χρόνο σου wash. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από giorgos147 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 42 λεπτά πριν, giorgos147 είπε Αυτό το ότι θα έπρεπε να το αναλάβει η ίδια, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Επηρεάστηκα όμως από το γεγονός ότι πάνω στην ΥΔΕ αναφέρομαι ως "ο καταναλωτής (κάτι τέτοιο)", οπότε το πήγα εγώ. Κόστος όχι, δεν επωμίστηκα κανένα μέρος του. Αλλά όπως και να'χει, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με ένα σπίτι το οποίο δεν έχει το βασικό για να είναι κατοικήσιμο. Από την άλλη βέβαια, φταίω 100% στο ότι υπέγραψα. Όπως και να'χει, θα κάνω ένα τηλέφωνο αύριο σε κανέναν πάροχο (που πλέον, με τόσες επιλογές, πραγματικά δεν ξέρω τι να διαλέξω - ίσως περάσω μια βόλτα από το thread των εναλλακτικών παρόχων να δω/ρωτήσω για προτάσεις) και βλέποντας και κάνοντας. Thanks wash. Όντως, ελπίζω να μην έχω πέσει σε περίπτωση. Η ΥΔΕ αναφέρει και το όνομα του ιδιοκτήτη και το όνομα του χρήστη, εφόσον την στιγμή που εκδόθηκε το είχες ήδη νοικιάσει τότε είναι ορθό να έχει ως όνομα χρήστη το δικό σου. Όσο για το ποιος έκανε τον κόπο να την πάει στον ΔΕΔΔΗΕ νομίζω πως είναι ασήμαντο, δεν είναι καν άξιο αναφοράς, εγώ στη θέση σου θα ζητούσα να μου τη δώσει να την πάω ο ίδιος ώστε να είμαι σίγουρος ότι κατατέθηκε αυθημερόν. Αλήθεια, όταν λες "δίνω νοίκια χωρίς να το χρησιμοποιήσω" τι ακριβώς εννοείς? Πόσα νοίκια έχεις χάσει? Πόσος καιρός ακριβώς μεσολάβησε από την έναρξη της μίσθωσης έως την στιγμή που πήρες στο χέρι σου την ΥΔΕ? Ρωτάω γιατί από όσα έχεις περιγράψει μέχρι τώρα το μόνο που προκύπτει είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε σένα που νόμιζες ότι πρώτα σου συνδέουν το ρεύμα και μετά υπογράφεις με πάροχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Η ΥΔΕ αναφέρει και το όνομα του ιδιοκτήτη και το όνομα του χρήστη, εφόσον την στιγμή που εκδόθηκε το είχες ήδη νοικιάσει τότε είναι ορθό να έχει ως όνομα χρήστη το δικό σου. Όσο για το ποιος έκανε τον κόπο να την πάει στον ΔΕΔΔΗΕ νομίζω πως είναι ασήμαντο, δεν είναι καν άξιο αναφοράς, εγώ στη θέση σου θα ζητούσα να μου τη δώσει να την πάω ο ίδιος ώστε να είμαι σίγουρος ότι κατατέθηκε αυθημερόν. Αλήθεια, όταν λες "δίνω νοίκια χωρίς να το χρησιμοποιήσω" τι ακριβώς εννοείς? Πόσα νοίκια έχεις χάσει? Πόσος καιρός ακριβώς μεσολάβησε από την έναρξη της μίσθωσης έως την στιγμή που πήρες στο χέρι σου την ΥΔΕ? Ρωτάω γιατί από όσα έχεις περιγράψει μέχρι τώρα το μόνο που προκύπτει είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε σένα που νόμιζες ότι πρώτα σου συνδέουν το ρεύμα και μετά υπογράφεις με πάροχο. Ναι σε μένα οφείλεται, λόγω άγνοιας. Το νοίκια ήταν ο υπερθετικός, στις μέρες είμαστε ακόμη, οπότε όλα καλά. Απλά ακούω από τριγύρω ότι αυτό με την ΥΔΕ μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, ότι ο πάροχος μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να γίνει η σύνδεση κοκ και προσπαθώ να βγάλω άκρη. Γι'αυτό απευθύνθηκα και στο thread εδώ, να δω τι ισχύει τελικα και όντως βοηθήσατε πραγματικά πολύ. Όλα καλά ρε σεις, θενκς. Αύριο θα ασχοληθώ με τα του παρόχου να τρέξει το πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, giorgos147 είπε Ναι σε μένα οφείλεται, λόγω άγνοιας. Το νοίκια ήταν ο υπερθετικός, στις μέρες είμαστε ακόμη, οπότε όλα καλά. Απλά ακούω από τριγύρω ότι αυτό με την ΥΔΕ μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, ότι ο πάροχος μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να γίνει η σύνδεση κοκ και προσπαθώ να βγάλω άκρη. Γι'αυτό απευθύνθηκα και στο thread εδώ, να δω τι ισχύει τελικα και όντως βοηθήσατε πραγματικά πολύ. Όλα καλά ρε σεις, θενκς. Αύριο θα ασχοληθώ με τα του παρόχου να τρέξει το πράγμα. Το είχα υποψιαστεί, για αυτό σε ρώτησα Να σαι καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Spoiler 2 λεπτά πριν, giorgos147 είπε Οσον αφορά τους παρόχους, όντως προς ΔΕΗ τείνω. Γενικά από τους γύρω μου, για τους εναλλακτικούς ακούω πάντα το "ναι δεν έχω θέμα, αλλά". Αλλά πάντα κάτι θα υπάρχει να συμπληρώσουν τη φράση. καλή η ΔΕΗ , αλλά στο παρελθόν έκανε ανατίμηση τιμών χωρίς προειδοποίηση εφάρμοσε ρήτρα αναπροσαρμογής στο Γ1 άμεσα χωρίς να περάσει διάστημα 60 ημερών (παράνομα) έστελνε και στέλνει λάθος συμβόλαια με άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικά/τηλεφωνικά ταλαιπώρησε κόσμο στο στο powepass μιας και δεν έστελνε εκκαθαριστικό με Γ1 όταν κάποιος έκλεινε σε σταθερό τιμολόγιο με αποτέλεσμα να φαίνεται το τιμολόγιο ως σταθερού προγράμματος ,αλλά να έχει ρήτρα απο Γ1 που δεν υπολογίζονταν στην πλατφόρμα Μπλέξιμο με την "εξυπηρέτηση" και ΡΑΕ μέχρι να βγει άκρη με ζητήματα όπως : σε κάποιους που κλείνανε τελευταίες μέρες σε σταθερό , τους χρέωσαν με νέες τιμές (όχι αυτές που έκλεισαν) σε κάποιους δεν έδινε άμεσα το δώρο Χ€ (ανάλογα το πρόγραμμα) σε κάποιους που δικαιούταν μηδενική εγγύηση δεν την επέστρεφε άμεσα σε κάποιους δεν ερχόταν μηνιαίος ο λογαριασμός όπως έπρεπε σε κάποιους δεν λαμβάνανε υπόψιν την μέτρηση μέσω ebill και έβγαζε έναντι και φυσικά στο τηλεφωνικό κέντρο υπάρχουν επικίνδυνοι αδαής υπάλληλοι που μπορούν να κάψουν κόσμο αν τους παίρνει σοβαρά όπως κατάλαβες καμιά εταιρία δεν είναι "άγια" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 ^...όλα τα παραπάνω που του λες όμως (τί "πατριωτικό" ποστ ήταν αυτό....), μοιάζουν να είναι "ποταμός", ενώ στην ουσία είναι "πταίσματα" μπροστά στα "εγκλήματα" που έχουν κάνει από πέρσι όλοι σχεδόν οι εναλλακτικοί (και όσοι δεν έχουν κάνει, δεν συμφέρουν ούτως ή άλλως). Ειδικά το περίφημο "εφάρμοσε ρήτρα χωρίς προειδοποίση" (που και να το έκανε, η πλειονότητα εκεί που ήταν θα έμενε κυρίως γιατί καν δεν καταλάβαινε,,,,και καλά θα έκανε εκ των πραγμάτων). Το ότι δεν είναι ΟΥΤΕ αυτή "αγία", είναι το μόνο σίγουρο. Τεσπα. Γιώργο, ή που θα κάτσεις να διαβάζεις βδομάδες επί βδομάδων και στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις στο "ΔΕΗ" που λέω, ή που θα πάρεις ρίσκα με 1-2 εναλλακτικούς που "κάπου αξίζουν' πιθανώς θα το μετανιώσεις στην πορεία. Εγώ για να σου γλυτώσω τον κόπο σου λέω "πάνε ΔΕΗ και μην ΠΟΛΥασχολείσαι" - αν και καλό είναι από εδώ και πέρα ΝΑ ασχολείσαι, ψιλοδιαβάζοντας τα δύο βασικά θρεντ έστω, της ΔΕΗ και των εναλλακτικών, αλλά ΚΑΙ τα σίγουρα θέματα που θα σου προκύψουν σε αυτούς. Για να βγεις πραγματικά κερδισμένος σε εναλλακτικούς, πρέπει να καταλάβεις καλά πού βρίσκεσαι και τί να προσέχεις, καθώς έχουν την τάση να σε γεμίζουν,,,εκπλήξεις. Είναι σαν να θες να παίξεις στοίχημα χωρίς να έχεις ιδέα: το πιθανότερο είναι ότι απλά θα χάνεις χρήματα "μέχρι να μάθεις"... 1 ώρα πριν, giorgos147 είπε κάτι με το νερό που όντως, παίχτηκε θεματάκι και μου λέει "δε θα το πάρεις στο όνομα σου, αλλά απλά θα βάλουμε έναν μετρητή ανάμεσα στο δικό μου και στο δικό σου και θα τα βρίσκουμε μέσω αυτού" ...νταζ νοτ σάουντ γκουντ, γιατί αυξημένη κατανάλωση σε κοινό ρολόι, σημαίνει ότι (και για τους δυο) θα πληρώνετε το κυβικό ακριβότερα, καθώς η χρέωση γίνεται κλιμακωτά (ανάλογα την κατανάλωση). Πάρε πχ μια ιδεά. Βέβαια αν το ρολόι είναι ένα, δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς....Τεσπα, τώρα "την έκατσες" ούτως ή άλλως. Μακάρι απλά να μην έχετε συνολικά μεγάλες καταναλώσεις και το πληρώνετε "χρυσάφι"... 1 ώρα πριν, giorgos147 είπε Οσον αφορά τους παρόχους, όντως προς ΔΕΗ τείνω. Γενικά από τους γύρω μου, για τους εναλλακτικούς ακούω πάντα το "ναι δεν έχω θέμα, αλλά". Αλλά πάντα κάτι θα υπάρχει να συμπληρώσουν τη φράση. ...γενικά ο μέσος άνθρωπος δεν έχει ΙΔΕΑ "τί συμβαίνει στους λογαριασμούς του". Ούτε καν ξέρει γιατί,,,,λέει αυτό που είπες ότι λέει...Μόνο από εδώ μέσα παίρνε γνώμες, διάβαζε, διπλοτσεκάριζε. Είτε πρόκειται για εναλλακτικό (ένα παραπάνω), είτε και για ΔΕΗ.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnmegarythmos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 καλησπερα σας , στην αθηνα στο σπιτι μας εχουμε την elpedison μου ηρθε ενας λογαριασμος 150 ευρω με 103 ευρω ρητρα μεσα και θελω να τους χαιρετισω που χρεωνουνε αναδρομικη ρητρα αναπροσαρμογης σε μηνες που εχουνε περασει! Τελος παντων μιλαω με την δεδδηε και μου ειπανε οτι εχει ληξει το πιστοπιητικο ηλεκτρολογου , αμα δεν το καταχωρησω δεν φευγω σε αλλον παροχο διοτι θα μου ερθει μου ειπανε στην δεδδηε ειδοποιηση για να το κανω σε 6 μηνες . Θελω να μαθω το κοστος που περιπου κυμαινεται ; ειναι κατι ευκολο ; . Το σπιτι μενει μονο ο αδελφος μου , πρεπει να αλλαξει ο ηλεκτρολογος ασφαλειες; ή κατι αλλο; . ή μονο το σχεδιο κανει ο ηλεκτρολογος ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε καλησπερα σας , στην αθηνα στο σπιτι μας εχουμε την elpedison μου ηρθε ενας λογαριασμος 150 ευρω με 103 ευρω ρητρα μεσα και θελω να τους χαιρετισω που χρεωνουνε αναδρομικη ρητρα αναπροσαρμογης σε μηνες που εχουνε περασει! Τελος παντων μιλαω με την δεδδηε και μου ειπανε οτι εχει ληξει το πιστοπιητικο ηλεκτρολογου , αμα δεν το καταχωρησω δεν φευγω σε αλλον παροχο διοτι θα μου ερθει μου ειπανε στην δεδδηε ειδοποιηση για να το κανω σε 6 μηνες . Θελω να μαθω το κοστος που περιπου κυμαινεται ; ειναι κατι ευκολο ; . Το σπιτι μενει μονο ο αδελφος μου , πρεπει να αλλαξει ο ηλεκτρολογος ασφαλειες; ή κατι αλλο; . ή μονο το σχεδιο κανει ο ηλεκτρολογος ; . Σε Αττικη αν εχει ρελε διαφυγης ο πινακας ( ειναι πααριτητος) να υπολογιζεις 50-60 ευρω για μονοφασικη παροχη Αλοιως 20-30 ευρω πιο πολλα Αν δεν χρειαζεται κατι το σπιτι δεν αλαζει τιποτα απλα ελεγχει την εγκατασταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss42ss Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε καλησπερα σας , στην αθηνα στο σπιτι μας εχουμε την elpedison μου ηρθε ενας λογαριασμος 150 ευρω με 103 ευρω ρητρα μεσα και θελω να τους χαιρετισω που χρεωνουνε αναδρομικη ρητρα αναπροσαρμογης σε μηνες που εχουνε περασει! Τελος παντων μιλαω με την δεδδηε και μου ειπανε οτι εχει ληξει το πιστοπιητικο ηλεκτρολογου , αμα δεν το καταχωρησω δεν φευγω σε αλλον παροχο διοτι θα μου ερθει μου ειπανε στην δεδδηε ειδοποιηση για να το κανω σε 6 μηνες . Θελω να μαθω το κοστος που περιπου κυμαινεται ; ειναι κατι ευκολο ; . Το σπιτι μενει μονο ο αδελφος μου , πρεπει να αλλαξει ο ηλεκτρολογος ασφαλειες; ή κατι αλλο; . ή μονο το σχεδιο κανει ο ηλεκτρολογος ; . Θα χρειαστείς μόνο την ΥΔΕ εφόσον είναι όλα σωστά, για τιμές εξαρτάται τον ηλεκτρολόγο που θα σου έρθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε καλησπερα σας , στην αθηνα στο σπιτι μας εχουμε την elpedison μου ηρθε ενας λογαριασμος 150 ευρω με 103 ευρω ρητρα μεσα και θελω να τους χαιρετισω που χρεωνουνε αναδρομικη ρητρα αναπροσαρμογης σε μηνες που εχουνε περασει! Τελος παντων μιλαω με την δεδδηε και μου ειπανε οτι εχει ληξει το πιστοπιητικο ηλεκτρολογου , αμα δεν το καταχωρησω δεν φευγω σε αλλον παροχο διοτι θα μου ερθει μου ειπανε στην δεδδηε ειδοποιηση για να το κανω σε 6 μηνες . Θελω να μαθω το κοστος που περιπου κυμαινεται ; ειναι κατι ευκολο ; . Το σπιτι μενει μονο ο αδελφος μου , πρεπει να αλλαξει ο ηλεκτρολογος ασφαλειες; ή κατι αλλο; . ή μονο το σχεδιο κανει ο ηλεκτρολογος ; . Καλησπέρα.. Ευκολα είναι.. Φωνάζεις έναν ηλεκτρολόγο και ανάλογα τι σπιτι είναι σε τετραγωνικά και αν θέλει ρελε οι τιμές ξεκινάνε από 40 έως 150 ευρώ.. Και μετά το στέλνεις το νέο ΥΔΕ στον Δεδδηε της περιοχης σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss42ss Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, takoulou είπε Και μετά το στέλνεις το νέο ΥΔΕ στον Δεδδηε της περιοχης σου.. Αυτο θα αλλάξει σε λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει ήδη η ψηφιακή υπογραφή και κατάθεση μέσω του gov.gr Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από ss42ss 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα