vagos789 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Μα δεν είναι υποχρεωτικό να βρεις ηλεκτρολόγο με έδρα το συγκεκριμένο χωριό... Εχω παρει ΥΔΕ απο ηλεκτρολογο που δεν ηρθε ποτε στον χωρο,ειδε μονο φωτος τις οποιες βεβαια θεωρητικα θα μπορουσα να ειχα παραποιησει 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, vagos789 είπε Εχω παρει ΥΔΕ απο ηλεκτρολογο που δεν ηρθε ποτε στον χωρο,ειδε μονο φωτος τις οποιες βεβαια θεωρητικα θα μπορουσα να ειχα παραποιησει Εγώ το έγραψα με άλλη έννοια, για το ακίνητο που βρίσκεται στην Αγία Άννα μια χαρά μπορεί να βγάλει ΥΔΕ ηλεκτρολόγος πχ από την Χαλκίδα, δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να βγάλει ΥΔΕ ηλεκτρολόγος από το ίδιο χωριό. Πάντως βάζω στοίχημα ότι οι 99 στους 100 από όσους γράφουν σε αυτό το θέμα και κατηγορούν τους ηλεκτρολόγους που βγάζουν ΥΔΕ χωρίς να κάνουν σωστό έλεγχο θα προτιμούσαν αυτόν που έβγαλε σε σένα αν τους έλεγε χαμηλότερη τιμή.
vagos789 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε γώ το έγραψα με άλλη έννοια, για το ακίνητο που βρίσκεται στην Αγία Άννα μια χαρά μπορεί να βγάλει ΥΔΕ ηλεκτρολόγος πχ από την Χαλκίδα, δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να βγάλει ΥΔΕ ηλεκτρολόγος από το ίδιο χωριό. Ναι μεν αλλα αν ο αλλος κουβαληθει στον χωρο σου τοτε αυτο πιθανως θα το χρεωσει εξτρα Στη δικη μου περιπτωση ηταν σε νησι,ακομα θα πληρωνα και ακομα θα περιμενα ποτε εχει δρομολογιο και ποτε θα παει και ποτε θα τελειωσει
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ναι μεν αλλα αν ο αλλος κουβαληθει στον χωρο σου τοτε αυτο πιθανως θα το χρεωσει εξτρα Στη δικη μου περιπτωση ηταν σε νησι,ακομα θα πληρωνα και ακομα θα περιμενα ποτε εχει δρομολογιο και ποτε θα παει και ποτε θα τελειωσει Ε λογικό είναι, την έξτρα χρέωση εσείς στα νησιά την έχετε δεδομένη για τα πάντα. Πάντως εγώ δεν αναφέρθηκα σε τόσο ακραίες περιπτώσεις σαν την δική σου, οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να πάρουν ΥΔΕ χωρίς καν αυτοψία αν ήταν να γλιτώσουν ακόμα και 10-20.
washcloud Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tryfos είπε Παίρνω πίσω το "εγκληματίας", οκ ...κακώς. Αν το παίρνεις δηλαδή επειδή "δεν άρεσε σε κάποιους". Αν το παίρνεις επειδή δεν άρεσε σε 'σένα και αναθεώρησες (που δεν το νομίζω), κακώς, διότι ούτε σε κάποιον εδώ μέσα το απεύθυνες, ούτε έστω "γενικά στον κλάδο". Προσωπικά το βρήκα "λίγο υπερβολικό" (άλλωστε εννοούσες "κλέφτης" κι όχι κάτι περισσότερο), κυρίως γιατί όντως δεν ξέρεις λεπτομέρειες οι οποίες ΙΣΩΣ και να στηρίζουν την απόφασή του για το 3χρονο. Αν και, κρίνοντας από τις χρεώσεις του, μάλλον είχες δίκιο για το συγκεκριμένο, έστω κι από σπόντα. (...βέβαια, "όλα αυτά", όπως και το παρακάτω δικό μου, δεν πολυκάνουν καλό στο θρεντ...) Κατά τ' άλλα, μια χαρά αδειάζουν πορτοφόλια οι περισσότεροι "τεχνικοί" (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, υδραυλικοί κτλ), χωρίς καν να νοιάζονται αν το πορτοφόλι είναι κάποιου χωρίς περιθώρια, και δη ηλικιωμένων κτλ όπως κι ο ίδιος είπες. Και το κάνουν χωρίς καν να κόβουν αποδείξεις (μια χαρά "εγκληματίες" ΚΑΙ από 'κεινη την μπάντα δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε), ενώ χρεώνουν τιμές που θα έπρεπε να εμπεριέχουν την έκδοση απόδειξης. Ούτε έναν δεν έχω πετύχει να είναι "κάθετος" υπέρ της έκδοσης απόδειξης "κι άμα σας αρέσει" (ΕΚΕΙ, μια χαρά βολεύονται). "Νόμιμοι αρπάχτρες" δηλαδή, που απλώς πατάνε στην ανάγκη σου (και όχι μόνο). Μόνο έναν - υδραυλικό - πέτυχα τελευταία, που ενώ έφτιαξε μια ζημιά με νορμάλ τιμή (άλλος ήθελε μετοχές από το σπίτι για ν' ασχοληθεί), είχε ενημερώσει και για ύπαρξη 2ης αφανούς ζημιάς, κι όταν ρωτήθηκε πότε θα την αναλάβει, είπε "μα την έφτιαξα κι αυτήν ήδη" και δεν ζήτησε κάτι έξτρα (είχε ήδη πληρωθεί πριν την ανακάλυψη της 2ης). Και αυτός είναι δυστυχώς η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Βρίσκουν βέβαια και τα κάνουν, καθώς οι περισσότεροι πελάτες είτε άσχετοι είναι, είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν, είτε,,,,"ντρέπονται" ν' ασχοληθούν, κτλ-κτλ. 6 ώρες πριν, ss42ss είπε Υπόψην ότι αυτός που υπογράφει «εγκλωβίζεται» σε αυτή την εγκατάσταση για τον χρόνο ισχύος της ΥΔΕ όποτε αν ου μη γένιτο γίνει κάτι και σκοτωθεί κάποιος από ηλεκτροπληξία, ή από εκδήλωση πυρκαγιάς στην ηλεκτρική εγκατάσταση, τον ηλεκτρολόγο θα τρέχουν!!! όταν υπάρχει σε ισχύ ΥΔΕ για αλλαγή παρόχου δεν ζητάνε ...χαίρω πολύ (...αν και ΠΑΛΙ υπερβολή βλέπω με τον,,,εγκλωβισμό, κι ας είναι εντός εισαγωγικών: "αν Ο μη γένΟιτο" παίξει ηλεκτροπληξία/τραυματισμός/θάνατος, προφανώς θα κληθεί ο ηλεκτρολόγος που είχε βάλει την υπογραφή του στον έλεγχο της εγκατάστασης, και ΑΝ διαπιστωθεί δική του υπαιτιότητα σε οτιδήποτε,,,,,,,,ΚΑΛΩΣ θα τον τρέχουν, ΟΧΙ....; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιμάται και τα βράδυα, σκεπτόμενος τις ΥΔΕ που έχει υπογράψει μέσα στα χρόνια....). Τί σχέση όμως έχει αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ (που πάνω-κάτω όλοι γνωρίζουμε) και το τονίζεις; Θες με κάποιον τρόπο ίσως να πεις (δεν ξέρω, ρωτάω) ότι γι' αυτόν τον λόγο,,,,"κάνουν κομπόδεμα με υπερχρεώσεις κάποιοι", ώστε αν και όταν μια μέρα "τον τρέχουν", να έχει την οικονομική καβάτζα για κατάλληλα,,,,αθλητικά παπούτσια; Η συγκεκριμένη δουλειά έρχεται με συγκεκριμένη ευθύνη. Οποιανού δεν του αρέσει, απλά ας μην την κάνει. Ε; Ούτως ή άλλως δεν είχα γράψει ότι ζητείται ΥΔΕ κατά την αλλαγή παρόχου, ενώ η τρέχουσα είναι σε ισχύ. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από washcloud
davarisx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tryfos είπε Λάθος κάνεις και πάλι, δεν έχει καν αυτό το δικαίωμα ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ αν αιτιολογημένα και αληθινά υπάρχει λόγος (πχ. παλαιότητα μεγάλη του σπιτιού κλπ). Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ όλο το κείμενο. Και αν δεν είσαι όντως ηλεκτρολόγος, δεν χρειάζεται να δίνεις το ελεύθερο στους ηλεκτρολόγους να βάζουν όσο θέλουνε, γιατί αντί να είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ τα λιγότερα χρόνια, θα γίνει ο ΚΑΝΟΝΑΣ, όπως καταλαβαίνεις... Ξέχασα να συμπληρώσω στο Ηράκλειο έκανα ολική ανακαίνιση και τα ηλεκτρολογικά περάστηκαν όλα καινούργια από τον ίδιο ηλεκτρολόγο που μου έβγαλε την υδε για 3 χρόνια. Εγώ το βλέπω καθαρή κλεψιά και τίποτα άλλο. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από davarisx 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, davarisx είπε Ξέχασα να συμπληρώσω στο Ηράκλειο έκανα ολική ανακαίνιση και τα ηλεκτρολογικά περάστηκαν όλα καινούργια από τον ίδιο ηλεκτρολόγο που μου έβγαλε την υδε για 3 χρόνια. Εγώ το βλέπω καθαρή κλεψιά και τίποτα άλλο. Δεν τον ρωτησες γιατι ???????
davarisx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν τον ρωτησες γιατι ??????? Φυσικά και τον ρώτησα.προφανως δεν ήξερε ότι έχω γνώσεις να μπω στον δεδδηε και να δω τι έκανε. Η απάντηση του ήταν ότι έτσι γίνεται εδώ,και μετά από πίεση δική μου μου είπε αν είναι αυτό το πρόβλημα θα σου κάνω δώρο την επόμενη υδε. Είναι για γέλια και για κλάματα.
ss42ss Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, washcloud είπε Η συγκεκριμένη δουλειά έρχεται με συγκεκριμένη ευθύνη. Οποιανού δεν του αρέσει, απλά ας μην την κάνει. Ε; οπότε να μην πληρωθεί και το ανάλογο ποσό για την ευθύνη που θα έχει?? 1 ώρα πριν, washcloud είπε "Νόμιμοι αρπάχτρες" δηλαδή, που απλώς πατάνε στην ανάγκη σου (και όχι μόνο). σε ένα σπίτι 80τμ για την έκδοση μιας σωστής ΥΔΕ μαζί με τις μετρήσεις που θα κάνεις και το πηγαινε-έλα θες χονρικά ένα 4ωρο το οποίο πρέπει να το πληρωθείς και να κόψεις το ανάλογο παραστατικό... 1 ώρα πριν, washcloud είπε Ούτως ή άλλως δεν είχα γράψει ότι ζητείται ΥΔΕ κατά την αλλαγή παρόχου, ενώ η τρέχουσα είναι σε ισχύ. το ανέφερα γιατί κάποιοι δεν το γνωρίζουν. 26 λεπτά πριν, davarisx είπε Ξέχασα να συμπληρώσω στο Ηράκλειο έκανα ολική ανακαίνιση και τα ηλεκτρολογικά περάστηκαν όλα καινούργια από τον ίδιο ηλεκτρολόγο που μου έβγαλε την υδε για 3 χρόνια. Κακώς το έκανε αυτό... η ανακαίνηση σε σπίτι έγινε? Για όσους δεν το γνωρίζουν, παραθέτω την ΥΑ 101195/2021 Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από ss42ss 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 9 λεπτά πριν, davarisx είπε Φυσικά και τον ρώτησα.προφανως δεν ήξερε ότι έχω γνώσεις να μπω στον δεδδηε και να δω τι έκανε. Η απάντηση του ήταν ότι έτσι γίνεται εδώ,και μετά από πίεση δική μου μου είπε αν είναι αυτό το πρόβλημα θα σου κάνω δώρο την επόμενη υδε. Είναι για γέλια και για κλάματα. Για κλωτσιές ήταν ο συγκεκριμένος.
ss42ss Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Είναι υποχρεωτικός ο τύπου Α με το νέο πρότυπο? αυτό δεν το θυμάμαι να στο πω, πρέπει να δω τον ΕΛΟΤ60364 θυμάμαι σίγουρα ότι σε περίπτωση που υπάρχει φορτιστής αυτοκινήτου στην εγκατάσταση είτε 1φ είτε 3φ σε υποχρεώνει να βάλεις τύπου Β(υπάρχουν κάποιες μικρές εξαιρέσεις και εδώ) Ο ΔΔΕ Τύπου Α είναι ευαίσθητος όχι μόνο στα διαφορικά ημιτονοειδή εναλλασσόμενα ρεύματα αλλά και στα διαφορικά ρεύματα παλμικής κυματομορφής. Τα διαφορικά ρεύματα παλμικής κυματομορφής μπορούν να προκύψουν από ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές με ανορθωτικές διατάξεις. (LED, H/Y, κτλ) Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από ss42ss
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, ss42ss είπε αυτό δεν το θυμάμαι να στο πω, πρέπει να δω τον ΕΛΟΤ60634 θυμάμαι σίγουρα ότι σε περίπτωση που υπάρχει φορτιστής αυτοκινήτου στην εγκατάσταση είτε 1φ είτε 3φ σε υποχρεώνει να βάλεις τύπου Β(υπάρχουν κάποιες μικρές εξαιρέσεις και εδώ) Ρώτησα γιατί έτσι όπως το είχες διατυπώσει άφηνες να εννοηθεί ότι είναι υποχρεωτικός ο τύπου Α, αν δεν είναι υποχρεωτικός τότε θα μπει AC που δεν κοστίζει ούτε τα μισά. Οι περιπτώσεις που υπάρχει wallbox είναι τόσο λίγες που μάλλον εξαίρεση τις λες.
nvel Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 δεν είναι υποχρεωτικός ο Α αλλά είναι ευθύνη του μελετητή να ορίσει τον τύπο που λειτουργεί σωστά ανάλογα με το κάθε φορτίο. 1
vasilllis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 22 ώρες πριν, tryfos είπε Α, πήγε 10 χρόνια τώρα; Δεν το ήξερα αυτό. Άντε άλλο ένα καλό μεροκαματάκι για τους ηλεκτρολόγους. Ειδικά αυτήν την περίοδο ούτε για να σου βάλουν ένα φούρνο δεν έρχονται. Και 50 € μου ζητούσαν (φυσικά δεν τα 'δωσα ποτέ) ούτε έρχονταν, έχουν πνιγεί στο χρήμα από την ανακαίνιση και την οικοδομή. Edit: Όντως το έψαξα και έχουν μειωθεί τα χρόνια από το 2021 και μετά. Φαντάζομαι τη σοβαρότητα όλων αυτών που διαφημίζονται στο ίντερνετ για "φτηνή και καλή ΥΔΕ" και οι περισσότεροι δεν έχουν καν αλλάξει τα 14 έτη σε 10 στα site τους...Αν το ξέρουν δηλαδή... Σου φαινονται πολλα τα 50€ να ερθει ο αλλος με τα εργαλεία του και το αμαξι του σπιτι σου ,την ωρα που σου βολευει να σου βαλει τον φουρνο ?Ποσο θεωρεις οτι ειναι ενα "σωστο" μεροκαματο για εσενα? 6 ώρες πριν, tryfos είπε Είναι κλασική περίπτωση ότι τη μειώσανε στα 10 χρόνια για μεροκαματάκι. Αυτού του είδους "οι δουλειές" είναι οι πιο επικίνδυνες από άποψη κόστους και υπερχρέωσης από τους ηλεκτρολόγους. Αντιμετωπίζονται ως εύκολο ψωμάκι, αφού δεν έχει ουσιαστικά καμία δουλειά, κανένα λέρωμα, κανένα υλικό, κανένα σκάψιμο και ουσιαστικά κανένα βάρος. Και κυρίως: Απαιτείται ελάχιστος χρόνος. Οπότε βαράνε στο ψαχνό -ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες ή σε όσους βιάζονται- και ό,τι πάρουν. Διαβάζω παραπάνω για 150 και 220 και φρίττω κυριολεκτικά. Αυτός εδώ είναι κοινός εγκληματίας αφού ΚΑΙ σε έκλεψε αλλά ΚΑΙ σε έβαλε επίτηδες σε προφανώς ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ για να ισχύει η ΥΔΕ για λιγότερα χρόνια. Επίσης το 3 χρόνια και αυτό είναι λάθος, καθώς με τη νέα Υπουργική Απόφαση οι ΥΔΕ μπορεί να είναι μόνο 10, 5 ή 2 έτη. Και βέβαια εσύ είσαι στα 10 έτη, αφού είναι οικία. Τα υπόλοιπα είναι για επαγγελματικούς χώρους (με ή χωρίς εύφλεκτα υλικά), χώρους συνάθροισης κοινού κλπ. κλπ. Αυτός δεν ξέρω που ανακάλυψε το 3. Μαλλον δεν εχεις ιδεα απο ΥΔΕ . 1
washcloud Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, ss42ss είπε και το πηγαινε-έλα θες χονρικά ένα 4ωρο το οποίο πρέπει να το πληρωθείς mentality (...εκτός δηλαδή του ότι θες να πληρωθείς για τον χρόνο του "πήγαινε", έχουμε ΚΑΙ το κερασάκι του,,,"έλα" ...να σου πω, πώς και δεν έχετε σκεφτεί να περάσετε συλλογικά και τα τηλέφωνά σας σε "5ψήφια υπηρεσία", να τσιμπάτε κατιτίς και από τις κλήσεις; Δύσκολες οι εποχές, και ο χρόνος που χάνετε στα τηλέφωνα με τον κάθε πικραμένο, θα "πρέπει να πληρώνεται" και αυτός....Όχι; ) Έγινε αδερφέ, να 'σαι καλά για την κουβέντα. Εποικοδομητικότατη/διαφωτιστικότατη. Καλή συνέχεια/καλές δουλειές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα