Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, red66phone είπε Όχι Αγία Άννα. Και 2 να είναι δεν αλλάζει κάτι, συννενοημενοι θα είναι για τις τιμές.. Ολιγοπωλιο !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, red66phone είπε Όχι Αγία Άννα. Και 2 να είναι δεν αλλάζει κάτι, συννενοημενοι θα είναι για τις τιμές.. Μα δεν είναι υποχρεωτικό να βρεις ηλεκτρολόγο με έδρα το συγκεκριμένο χωριό... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, tryfos είπε Αυτός εδώ είναι κοινός εγκληματίας αφού ΚΑΙ σε έκλεψε αλλά ΚΑΙ σε έβαλε επίτηδες σε προφανώς ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ για να ισχύει η ΥΔΕ για λιγότερα χρόνια. Επίσης το 3 χρόνια και αυτό είναι λάθος, καθώς με τη νέα Υπουργική Απόφαση οι ΥΔΕ μπορεί να είναι μόνο 10, 5 ή 2 έτη. Και βέβαια εσύ είσαι στα 10 έτη, αφού είναι οικία. Τα υπόλοιπα είναι για επαγγελματικούς χώρους (με ή χωρίς εύφλεκτα υλικά), χώρους συνάθροισης κοινού κλπ. κλπ. Αυτός δεν ξέρω που ανακάλυψε το 3. την ισχύ της ΥΔΕ την αποφασίζει ο υπογράφων, τα χρονικά διαστήματα επανελέγχου είναι τα μέγιστα δυνατά όχι τα ελάχιστα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, nvel είπε την ισχύ της ΥΔΕ την αποφασίζει ο υπογράφων, τα χρονικά διαστήματα επανελέγχου είναι τα μέγιστα δυνατά όχι τα ελάχιστα. Στην περίπτωση αυτή, αν μπουν παρακάτω χρόνια, βάσει της ΥΑ πρέπει να αιτιολογηθεί αυτό αναλυτικά στην ΥΔΕ από τον ηλεκτρολόγο. Δηλαδή να γράψει, για ποιον λόγο πχ. σε μια οικία σύγχρονη, μια χαρά όλα, έβαλε 3 χρόνια αντί για το 10. Και φυσικά η αιτιολογία δεν μπορεί να είναι "κόψιμο μισθού/κλοπή/μεροκάματο από τον ανυποψίαστο πελάτη" 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss42ss Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, tryfos είπε Είναι κλασική περίπτωση ότι τη μειώσανε στα 10 χρόνια για μεροκαματάκι. Αυτού του είδους "οι δουλειές" είναι οι πιο επικίνδυνες από άποψη κόστους και υπερχρέωσης από τους ηλεκτρολόγους. Αντιμετωπίζονται ως εύκολο ψωμάκι, αφού δεν έχει ουσιαστικά καμία δουλειά, κανένα λέρωμα, κανένα υλικό, κανένα σκάψιμο και ουσιαστικά κανένα βάρος. Και κυρίως: Απαιτείται ελάχιστος χρόνος. Οπότε βαράνε στο ψαχνό -ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες ή σε όσους βιάζονται- και ό,τι πάρουν. Διαβάζω παραπάνω για 150 και 220 και φρίττω κυριολεκτικά. Αυτός εδώ είναι κοινός εγκληματίας αφού ΚΑΙ σε έκλεψε αλλά ΚΑΙ σε έβαλε επίτηδες σε προφανώς ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ για να ισχύει η ΥΔΕ για λιγότερα χρόνια. Επίσης το 3 χρόνια και αυτό είναι λάθος, καθώς με τη νέα Υπουργική Απόφαση οι ΥΔΕ μπορεί να είναι μόνο 10, 5 ή 2 έτη. Και βέβαια εσύ είσαι στα 10 έτη, αφού είναι οικία. Τα υπόλοιπα είναι για επαγγελματικούς χώρους (με ή χωρίς εύφλεκτα υλικά), χώρους συνάθροισης κοινού κλπ. κλπ. Αυτός δεν ξέρω που ανακάλυψε το Παράρτημα ΙΙ 4. Εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον συντάκτη της ΥΔΕ για λόγους ασφάλειας, ο χρόνος του επόμενου τακτικού επανελέγχου της ελεγχόμενης ΕΗΕ, μπορεί να ορισθεί μικρότερος από αυτόν που προκύπτει με βάση το κατωτέρω αναφερόμενο μέγιστο χρονικό διάστημα ανά κατηγορία. Στην περίπτωση αυτή, παρατίθεται σχετική αιτιολόγηση επί της ΥΔΕ. Σε παρακαλώ πολύ, πρόσεχε πως εκφράζεσαι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, ss42ss είπε Παράρτημα ΙΙ 4. Εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον συντάκτη της ΥΔΕ για λόγους ασφάλειας, ο χρόνος του επόμενου τακτικού επανελέγχου της ελεγχόμενης ΕΗΕ, μπορεί να ορισθεί μικρότερος από αυτόν που προκύπτει με βάση το κατωτέρω αναφερόμενο μέγιστο χρονικό διάστημα ανά κατηγορία. Στην περίπτωση αυτή, παρατίθεται σχετική αιτιολόγηση επί της ΥΔΕ. Σε παρακαλώ πολύ, πρόσεχε πως εκφράζεσαι!!! Ακριβώς αυτό που είπα δηλαδή: Για οποιονδήποτε άλλο χρόνο πέραν των 10, 5, 2 χρειάζεται αιτιολόγηση, δηλαδή να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, για τον οποίο θα βάλει σε μια πχ. κατοικία 3 αντί για 10 έτη. Δεν συμφωνείς; Πώς εκφράστηκα άσχημα; Χρησιμοποίησα καμία βρισιά; Ειλικρινά, δεν κατάλαβα. Θα ήθελα να εκφράσω προκαταβολικά συγγνώμη βέβαια αν στο θρεντ συμμετέχουν έντιμοι και σκληρά εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από tryfos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, tryfos είπε Πώς εκφράστηκα άσχημα; Χρησιμοποίησα καμία βρισιά; Ειλικρινά, δεν κατάλαβα. Το "εγκληματίας" εμένα τουλάχιστον άσχημο μου φάνηκε, και ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντελώς άδικος χαρακτηρισμός επειδή βασίστηκε πάνω στην άγνοια σου για το τι ισχύει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss42ss Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, tryfos είπε Θα ήθελα να εκφράσω προκαταβολικά συγγνώμη βέβαια αν στο θρεντ συμμετέχουν έντιμοι και σκληρά εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι. Ο @Joshua21 με κάλυψε πλήρως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, tryfos είπε Θα ήθελα να εκφράσω προκαταβολικά συγγνώμη βέβαια αν στο θρεντ συμμετέχουν έντιμοι και σκληρά εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι. Υπόψιν επαγγελματικά δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το "εγκληματίας" εμένα τουλάχιστον άσχημο μου φάνηκε, και ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντελώς άδικος χαρακτηρισμός επειδή βασίστηκε πάνω στην άγνοια σου για το τι ισχύει. Τί; Ποια άγνοια; Καμία άγνοια, ίσα-ίσα ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα για τους μη ηλεκτρολόγους εδώ. Μια χαρά ανέφερα το τι λέει η ΥΑ, ότι ο λιγότερος χρόνος είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ όχι ο κανόνας. Ο ηλεκτρολόγος δεν επιτρέπεται να βάλει ΑΣΚΟΠΑ και ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ όσα χρόνια γουστάρει. Εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτό, όσοι θέλουν να ενημερωθούν, ενημερώθηκαν. Παίρνω πίσω το "εγκληματίας", οκ. Αφήνω εσάς να χαρακτηρίσετε τον ηλεκτρολόγο που χρέωσε τον άνθρωπο 220 € για μια ΥΔΕ και την έβαλε 3 χρόνια για μια οικία. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από tryfos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, tryfos είπε Τί; Ποια άγνοια; Καμία άγνοια, ίσα-ίσα ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα για τους μη ηλεκτρολόγους εδώ. Μια χαρά ανέφερα το τι λέει η ΥΑ, ότι ο λιγότερος χρόνος είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ όχι ο κανόνας. Εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτό, όσοι θέλουν να ενημερωθούν, ενημερώθηκαν. Έλα τώρα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, την άγνοια σου για το ότι ο ηλεκτρολόγος έχει δικαίωμα να κρίνει ο ίδιος πόση διάρκεια θα δώσει στην ΥΔΕ που θα σου βγάλει. Η άγνοια δεν αποτελεί επιχείρημα, πιο πολύ μπερδεύεις τον άλλον παρά τον βοηθάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 23 λεπτά πριν, tryfos είπε 27 λεπτά πριν, nvel είπε την ισχύ της ΥΔΕ την αποφασίζει ο υπογράφων, τα χρονικά διαστήματα επανελέγχου είναι τα μέγιστα δυνατά όχι τα ελάχιστα. Στην περίπτωση αυτή, αν μπουν παρακάτω χρόνια, βάσει της ΥΑ πρέπει να αιτιολογηθεί αυτό αναλυτικά στην ΥΔΕ από τον ηλεκτρολόγο. Δηλαδή να γράψει, για ποιον λόγο πχ. σε μια οικία σύγχρονη, μια χαρά όλα, έβαλε 3 χρόνια αντί για το 10. Και φυσικά η αιτιολογία δεν μπορεί να είναι "κόψιμο μισθού/κλοπή/μεροκάματο από τον ανυποψίαστο πελάτη" 😁 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έλα τώρα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, την άγνοια σου για το ότι ο ηλεκτρολόγος έχει δικαίωμα να κρίνει ο ίδιος πόση διάρκεια θα δώσει στην ΥΔΕ που θα σου βγάλει. Η άγνοια δεν αποτελεί επιχείρημα, πιο πολύ μπερδεύεις τον άλλον παρά τον βοηθάς. Λάθος κάνεις και πάλι, δεν έχει καν αυτό το δικαίωμα ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ αν αιτιολογημένα και αληθινά υπάρχει λόγος (πχ. παλαιότητα μεγάλη του σπιτιού κλπ). Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ όλο το κείμενο. Και αν δεν είσαι όντως ηλεκτρολόγος, δεν χρειάζεται να δίνεις το ελεύθερο στους ηλεκτρολόγους να βάζουν όσο θέλουνε, γιατί αντί να είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ τα λιγότερα χρόνια, θα γίνει ο ΚΑΝΟΝΑΣ, όπως καταλαβαίνεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tryfos είπε Λάθος κάνεις και πάλι, δεν έχει καν αυτό το δικαίωμα ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ αν αιτιολογημένα και αληθινά υπάρχει λόγος (πχ. παλαιότητα μεγάλη του σπιτιού κλπ). Δεν είπα το αντίθετο, εσύ πως είσαι σίγουρος πως ο ηλεκτρολόγος έβγαλε στον φίλο ΥΔΕ χωρίς αιτιολογία? Ξέρεις κάτι παραπάνω για την συγκεκριμένη ΥΔΕ από όσα έγραψε ο φίλος που δεν ξέρουμε εμείς? 8 λεπτά πριν, tryfos είπε Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ όλο το κείμενο. Και αν δεν είσαι όντως ηλεκτρολόγος, δεν χρειάζεται να δίνεις το ελεύθερο στους ηλεκτρολόγους να βάζουν όσο θέλουνε, γιατί αντί να είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ τα λιγότερα χρόνια, θα γίνει ο ΚΑΝΟΝΑΣ, όπως καταλαβαίνεις... Όσες φορές και να το διαβάσω δεν αλλάζει το γεγονός ότι η τοποθέτηση σου ήταν αυθαίρετη και αβάσιμη. Επίσης η διάρκεια που θα ορίσει ο ηλεκτρολόγος δεν πάει βάση στατιστικής όπως νομίζεις, είναι εντελώς αδιάφορο ποιος είναι ο κανόνας και ποια η εξαίρεση, άσχετα αν δεν μπορείς να το καταλάβεις... ΥΓ Δεν έχω καμία κάψα να υπερασπιστώ τους ηλεκτρολόγους, όμως μου κάθεται πολύ στραβά όταν γράφονται τέτοιες χοντράδες σαν αυτή που έγραψες εσύ. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από Joshua21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν είπα το αντίθετο, εσύ πως είσαι σίγουρος πως ο ηλεκτρολόγος έβγαλε στον φίλο ΥΔΕ χωρίς αιτιολογία? Ξέρεις κάτι παραπάνω για την συγκεκριμένη ΥΔΕ από όσα έγραψε ο φίλος που δεν ξέρουμε εμείς? Όσες φορές και να το διαβάσω δεν αλλάζει το γεγονός ότι η τοποθέτηση σου ήταν αυθαίρετη και αβάσιμη. Επίσης η διάρκεια που θα ορίσει ο ηλεκτρολόγος δεν πάει βάση στατιστικής όπως νομίζεις, είναι εντελώς αδιάφορο ποιος είναι ο κανόνας και ποια η εξαίρεση, άσχετα αν δεν μπορείς να το καταλάβεις... ΥΓ Δεν έχω καμία κάψα να υπερασπιστώ τους ηλεκτρολόγους, όμως μου κάθεται πολύ στραβά όταν γράφονται τέτοιες χοντράδες σαν αυτή που έγραψες εσύ. Οκ εγώ είπα χοντράδα που μετέφερα τι λέει η ΥΑ, εσύ τα λες σωστά ότι ο ηλεκτρολόγος κάνει ότι γουστάρει ανελεγκτος. Εντάξει, δεν θέλω να το συνεχίσω, άντε καλό απόγευμα και καλή καρδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, tryfos είπε Οκ εγώ είπα χοντράδα που μετέφερα τι λέει η ΥΑ, εσύ τα λες σωστά ότι ο ηλεκτρολόγος κάνει ότι γουστάρει ανελεγκτος. Εντάξει, δεν θέλω να το συνεχίσω, άντε καλό απόγευμα και καλή καρδιά. Το απόσπασμα από την ΥΑ το παρέθεσες πολύ αργότερα, στον χαρακτηρισμό "κοινός εγκληματίας" αναφέρθηκα τον οποίο τον έκανες πολύ νωρίτερα, ο οποίος ήταν βασισμένος στην άγνοια σου επί του θέματος. Καλό απόγευμα και σε σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα