Προς το περιεχόμενο

Επανέλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης και υποβολή νέας ΥΔΕ

eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για την αλλαγη που εγινε σου ειπα τι μπορει να εληξε λιγο μετα τηνν αλλαγη  ή και μεσα στο 2022 

Περυσι τον Νοεμβριο που πηρε ο γιος μου στο ονομα του εληγε 1/2022 .Τωρα φαινεται ληγμενη 

Ναι, το κατάλαβα. Κυρίως τα αστεράκια **** όμως δεν καταλαβαίνω 😃

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ναι, το κατάλαβα. Κυρίως τα αστεράκια **** όμως δεν καταλαβαίνω 😃

Ουτε κι εγω δεν τα καταλαβαινω ...Μαλλον κατι συστημικο λαθος .

28 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ευχαριστώ πολύ, έχω μια άλλη περίπτωση τώρα. Κοίταξα ένα άλλο ακίνητο στην γνωστή εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ και μου βγάζει ότι είναι ληγμένη η ΥΔΕ αλλά στην ημερομηνία λήξης έχει ******. Τί σημαίνει αυτό;

Πάντως το όνομα είχε γυριστεί πρόσφατα μέσα στο 2020, οπότε μου κάνει εντύπωση ότι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αυτός που το γύρισε...

Τα **** στην ημερομηνία λήξης σημαίνουν ότι δεν αποκαλύπτουν δημόσια αυτή την πληροφορία. Την ημερομηνία την δείχνει μόνο αν η ΥΔΕ είναι σε ισχύ, δεν ξέρω για ποιο λόγο το έχουν έτσι.

Επίσης το "μέσα στο 2020" κάθε άλλο παρά πρόσφατα είναι, μπορεί τότε η ΥΔΕ να ήταν σε ισχύ αλλά τώρα να μην είναι. Όχι πως αποκλείεται να μην έκανε σωστά τη δουλειά του ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν θα ναι η πρώτη φορά.

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Την ημερομηνία την δείχνει μόνο αν η ΥΔΕ είναι σε ισχύ, δεν ξέρω για ποιο λόγο το έχουν έτσι.

Όχι νομίζω κάνεις λάθος εδώ. Σε όσες ληγμένες έχω δει υπάρχει και η ημερομηνία πότε έληξε κανονικά. Πρώτη φορά βλέπω **** σε ημερομηνία λήξης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τα **** στην ημερομηνία λήξης σημαίνουν ότι δεν αποκαλύπτουν δημόσια αυτή την πληροφορία. Την ημερομηνία την δείχνει μόνο αν η ΥΔΕ είναι σε ισχύ, δεν ξέρω για ποιο λόγο το έχουν έτσι.

Επίσης το "μέσα στο 2020" κάθε άλλο παρά πρόσφατα είναι, μπορεί τότε η ΥΔΕ να ήταν σε ισχύ αλλά τώρα να μην είναι. Όχι πως αποκλείεται να μην έκανε σωστά τη δουλειά του ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν θα ναι η πρώτη φορά.

Τα -******* ειναι αναμεσα στο ονοματεπωνυμο  κατοχου και οχι στην ημερμηνια ληξης 

Αυτη ειναι δημοσια διαθεσιμη εστω και αν εχει ληξει σε οπιονδηποτε .

Για το αλλο που εγραψες το εγραψα κι εγω πιο πανω.

200.png

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

4 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όχι νομίζω κάνεις λάθος εδώ. Σε όσες ληγμένες έχω δει υπάρχει και η ημερομηνία πότε έληξε κανονικά. Πρώτη φορά βλέπω **** σε ημερομηνία λήξης.

Χμμ, έκανα μερικές δοκιμές και διαπίστωσα πως σε κάποιους αριθμούς παροχών που η ΥΔΕ έχει λήξει βγάζει ημερομηνία λήξης, ενώ σε κάποιους άλλους βγάζει αστεράκια. Σίγουρα κάποιος λόγος υπάρχει για αυτό, ίσως αστεράκια βγάζει μόνο όταν η παροχή είναι απενεργοποιημένη, δεν ξέρω.

Όχι πως είναι σημαντικό, δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά αν έχει λήξει πριν μια μέρα ή πριν 20 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Τα -******* ειναι αναμεσα στο ονοματεπωνυμο  κατοχου και οχι στην ημερμηνια ληξης 

Αυτη ειναι δημοσια διαθεσιμη εστω και αν εχει ληξει σε οπιονδηποτε .

Για το αλλο που εγραψες το εγραψα κι εγω πιο πανω.

200.png

Ναι εδώ συμφωνώ, αστεράκια **** υπάρχουν πάντα στο όνομα αυτού που έχει την παροχή (και ορθώς).

Εγώ εδώ έχω περίπτωση που έχει αστεράκια ****** και στο πεδίο "Ημερομηνία Λήξης ΥΔΕ". Και επιπλέον φαίνεται και ληγμένη αλλά δεν λέει πότε.

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σίγουρα κάποιος λόγος υπάρχει για αυτό, ίσως αστεράκια βγάζει μόνο όταν η παροχή είναι απενεργοποιημένη, δεν ξέρω.

Όχι δεν υπάρχει διακοπή, υπάρχει ρεύμα κανονικά. Με γυρισμένο όνομα μάλιστα το 2020 και κατοικείται το σπίτι.

Μήπως, μήπως λέω εγώ τώρα, δεν είχε ποτέ ΥΔΕ το σπίτι ας πούμε; Να ηλεκτροδοτήθηκε το 1970 που χτίστηκε και τότε να μην χρειαζόταν ΥΔΕ. Και έκτοτε να ηλεκτροδοτείται κανονικά χωρίς διακοπή και χωρίς ενδιάμεσα να έχει υπάρξει ανάγκη για ΥΔΕ; Μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις να μπαίνουν αστεράκια *** ;;

Επεξ/σία από tryfos

6 λεπτά πριν, tryfos είπε

Μήπως, μήπως λέω εγώ τώρα, δεν είχε ποτέ ΥΔΕ το σπίτι ας πούμε; Να ηλεκτροδοτήθηκε το 1970 που χτίστηκε και τότε να μην χρειαζόταν ΥΔΕ. Και έκτοτε να ηλεκτροδοτείται κανονικά χωρίς διακοπή και χωρίς ενδιάμεσα να έχει υπάρξει ανάγκη για ΥΔΕ; Μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις να μπαίνουν αστεράκια *** ;;

Σίγουρα δεν είναι αυτό, πριν λίγο είδα αστεράκια στη λήξη αριθμού παροχής που τελειώνει σε 06 (δλδ έχει αλλάξει όνομα ή και πάροχο 5 φορές), άσε που από πάντα χρειαζόταν ΥΔΕ στην αρχική ηλεκτροδότηση :)

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Σίγουρα δεν είναι αυτό, πριν λίγο είδα αστεράκια στη λήξη αριθμού παροχής που τελειώνει σε 06 (δλδ έχει αλλάξει όνομα ή και πάροχο 5 φορές), άσε που από πάντα χρειαζόταν ΥΔΕ στην αρχική ηλεκτροδότηση :)

Ε δεν ξέρω τότε. Τι να πω, ίσως μόνο αν ρωτηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ μπορούμε να μάθουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tryfos είπε

Πάντως έχω διαολιστεί με την κατάσταση, είπα να κάνω καμιά κίνηση να γλιτώσω κανά φράγκο (που κι αυτό ΠΟΛΥ αμφιλεγόμενο είναι) και ανοίγουμε τώρα ιστορίες με τον ΔΕΔΔΗΕ, που ούτε απ' έξω δεν ήθελα να περάσω. Συν τα έξοδα του ηλεκτρολόγου, που θα έρθει να κάνει μια ωραία βόλτα στο σπίτι και θα ζητάει κανά 150άρι για πλάκα. Έλεος δηλαδή σε αυτή τη χωρά.

...μαζί σου για το γλύτωμα των ελληνικών,,,φράγκων - από την άλλη: α) ΦΡΟΝΤΙΣΕ ώστε ο τυπάς που θα "προσλάβεις", να μην έρθει απλώς για περαντζάδα, μάθε τί ελέγχους υποχρεούται να κάνει, και βεβαίωσε ότι ΘΑ τους κάνει β) ...ανάλογα την κατάσταση του σπιτιού (και δη της παλαιότητας), μπορεί και να έχουν προκύψει θέματα που καν δεν έχει πάει το μυαλό σου (και δεν γνωρίζεις). Άλλωστε αν έχει λήξει απ' το '18, είχε βγει το '04, και σε ~20 χρόνια "πολλά μπορούν να γίνουν" (ακόμη κι αν τότε ήταν νεόδμητο - πόσο μάλλον αν δεν ήταν). Θέλω να πω, ναι, αν δεν σου περισσεύουν, ΕΙΝΑΙ καζίκι, και τα 30-50 ακόμα (πόσο μάλλον τα 100-150), αλλά αν φροντίσεις να κάνει έναν σωστό έλεγχο ο τυπάς, για καλό θα είναι (και μακάρι να τα βρει όλα εντάξει). Για το ότι θα έπρεπε οι τιμές να είναι "πιο ανθρώπινες", κρύβε λόγια...

8 ώρες πριν, tryfos είπε

Πριν 8 χρόνια τα 70; Κατάλαβα. Πάμε για 150-200 Ευρώ σήμερα...

Αν είσαι Αττική, το καλό είναι ότι μπορείς να γκουγκλάρεις για "προσφορές". Θα σου βγουν διάφορα σάιτ τέτοιων προσφορών, όπου θα βάλεις τετραγωνικά και περιοχή και θα δεις άμεσα εκτίμηση τιμής. Πιθανώς λόγω των τρεχουσών συνθηκών (=η πούτσα που όλοι τρώμε από πέρσι) να είναι και πιο πάνω από 70άρι (ο "απλός έλεγχος" χωρίς την ανάγκη περέμβασης) για 90τμ (δενξερωπου/δενξερωτιτιμεςεχουνοισταπεριξτυπαδες) - από την άλλη επειδή και για αυτούς είναι στριμόκωλες οι μέρες, ίσως βρεις άτομα με πιο νορμάλ τιμές. Για την τιμή των (οικονομικών) όπλων, ρώτα πάντως και φίλους/γνωστούς/αγνώστους (πχ μαγαζάτορες γύρω) αν έχουν "κανέναν δικό τους φτηνό". Ποτέ δεν ξέρεις (και το μόνο σίγουρο ότι δεν θα μάθεις αν δεν ρωτήσεις). Μη βιαστείς, πίστευε, ερεύνα

Επεξ/σία από washcloud

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην κάνετε εκπτώσεις στο θέμα της ΥΔΕ και τον έλεγχο της ηλεκτρικης εγκατάστασης, επιλέξτε αδειούχο ηλεκτρολόγο με πιστοποιημένο όργανο που θα έρθει να κάνει τον πλήρη έλεγχο της ΕΗΕ του σπιτιού/καταστήματος, μην παίζεται με την ανθρώπινη ζωή!!! 

@tryfos υπολόγισε από 80€ - 120€ με σωστό έλεγχο της εγκατάστασης σου! 

Επεξ/σία από ss42ss

17 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Μην κάνετε εκπτώσεις στο θέμα της ΥΔΕ και τον έλεγχο της ηλεκτρικης εγκατάστασης, επιλέξτε αδειούχο ηλεκτρολόγο με πιστοποιημένο όργανο που θα έρθει να κάνει τον πλήρη έλεγχο της ΕΗΕ του σπιτιού/καταστήματος, μην παίζεται με την ανθρώπινη ζωή!!! 

Α ωραία, από 50-70, ανεβαίνουμε για πλάκα 80-120. Φίλε τι να σου πω, λεφτά δεν υπάρχουν και προκύπτουν κουστούμια δεξιά αριστερά χωρίς λόγο. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/9/2022 στις 11:15 ΠΜ, 1comment είπε

Σε ενοικιαζόμενο κατάστημα, υπάρχει νόμος που να λέει ποιός πληρώνει για νέα υδε; Όπως το σκέφτομαι, λογικά οι ιδιοκτήτες γιατί είναι κάτι που αφορά το ακίνητο αλλά αν ο ενοικιαστής παραμείνει για 10 χρόνια ας πούμε, θα αφορά τη χρήση του ακινήτου από τον ίδιο. Το άλλο μπέρδεμα είναι ότι είναι 4 οι ιδιοκτήτες (εγώ ο ενοικιαστής) και κάποιοι με μικρό ποσοστό που σχεδόν θα είναι και ζημιά να τους ζητήσω να πληρώσουν για υδε. Δεν θέλω να διαταράξω και τις σχέσεις μας, οι οποίες είναι άψογες. Σκέφτομαι να το πληρώσω και να μην τους ενοχλήσω καθόλου. Εκτός αν υπάρχει νόμος που να το αναφέρει συγκεκριμένα. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως τις πληρώνει ο ενοικιαστής γιατί αλλάζει η κατηγορία χρήσης του ακινήτου κάθε φορά, σήμερα μπορεί να είναι ψησταριά ενώ των 50 καθούμενων(επανέλεγχος κάθε 2 χρόνια) και αύριο μαγαζί με ρούχα(επανέλεγχος κάθε 7 χρόνια).

Επεξ/σία από ss42ss

1 ώρα πριν, ss42ss είπε

Μια χαρα τα ειχε κανει αυτα με 70 ευρω μαζι με τον ρελε πριν 8 περιπου χρονια σε σπιτι 75τμ.

Με καποιο οργανο ειχε κανει και κατι μετρησεις σε πριζες και πινακα .

Συμφωνω οτι υπαρχουν και αεριτζηδες που πιθανον αλλος αεριτζης υπογραφει την ΥΔΕ 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ss42ss είπε

μην παίζεται με την ανθρώπινη ζωή!!! 

...ούτε με τον Μπαμπινιώτη μην παίζετε, να προσθέσω εγώ

...και λίγο υπερβολή το "με την ανθρώπινη ζωή", έτσι; Πρέπει να μιλάμε για πολύ ρημάδι που να έχει να ελεγχθεί μισό αιώνα, σε φάση να έχουν βγει οι πρίζες από τους τοίχους και να κόβουν βόλτες, τα ντουί να έχουν γίνει σερπαντίνες, και ο πίνακας κομφετί, για να μιλάμε για μεγάλη πιθανότητα "παιξίματος με την ζωή"....Άσε που "το κακό" μπορεί να γίνει "οποιαδήποτε στιγμή", και ας μην έχει λήξει μια ΥΔΕ. Η οποία μέχρι πρότινος ίσχυε για 14 χρόνια, κι εσχάτως για 10 "γιατί έτσι", και σε αυτό δεν βλέπω και πολύ "επιστήμη" (ούτε καν "ασφάλεια") εγώ. Ούτε στα 14, ούτε στα 10. Το οποίο μπορεί πρακτικά και να σημαίνει ότι καλό είναι να γίνεται "τακτικά" ένας έλεγχος, ανεξάρτητα από την διάρκεια ισχύος μιας ΥΔΕ, ειδικά σε παλιότερες κατασκευές και ανάλογα και τις συνθήκες (πχ τοίχοι τίγκα στην υγρασία) και γενικά ο έλεγχος να έχει πιο-κατά-περίπτωση λογική. Αλλά όταν οι άνθρωποι ζορίζονται στις μέρες μας, ε τουλάχιστον ας μην το πάμε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ και στο "ανθρώπινη ζωή" (με ΤΕΤΟΙΕΣ τιμές....Και ναι, ξέρω, "τί έχουν να πληρώνουν και οι ηλεκτρολόγοι", "και τί φορολογία", "και τί εξοπλισμό" - αλλά μια φορά, να ζορίζονται περισσότερο από κάποιον μεροκαματιάρη των 20€, δύσκολο...), όταν τουλάχιστον μιλάμε για την "υποχρεωτικότητα" που προκύπτει μέσω μιας απλής αλλαγής παρόχου ή ονόματος (και ληγμένη την ΥΔΕ). Που για να ξέρουμε τί λέμε, κι ο "καθένας" μπορεί να δει/να καταλάβει ΕΣΤΩ στο περίπου, την κατάσταση της εγκατάστασης, και "αν χρειάζεται" έλεγχο από ειδικό για περαιτέρω. Το τί μπορεί να βρει ένας ειδικός, και ακόμα καλύτερα το,,,όργανό του, προφανώς δεν αντικαθίσταται από το,,,,"έμπειρο μάτι του ενοίκου", αλλά κάπου.....

Τεσπα, αυτά.

Επεξ/σία από washcloud

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...