Προς το περιεχόμενο

Επανέλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης και υποβολή νέας ΥΔΕ

eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, petrox21 είπε

Με ρωτησε αν το ονομα ειναι αυτο απο την προηγουμενη ΥΔΕ, του απαντησα οχι ειναι το ταδε ονομα, και τελικα το εστειλε -αργοτερα απο την απαντηση μου οπως διαπιστωσα- με το πρωτο ονομα. Δεν εχει νοημα να αρχισω να ριχνω καντηλια εδω τωρα.

Το ζητημα δεν ειναι το οτι πληρωσα, αλλα ποιος ειναι ο τροπος να ξεμπλεξω. Μου λεει πχ οτι επειδη εχει ξεκινησει η διαδικασια δε μπορει να την αλλαξει ή να την ακυρωσει στη Δεδδηε, πραγμα που δε μου ακουγεται πολυ πιστευτο. Δε μπορει οντως ο ιδιος να στειλει εν μεσω της διαδικασιας διορθωση? Και ακομη περισσοτερο γιατι μου λεει να περιμενω να βγει λογαριασμος, δε γινεται ουτε κατευθειαν η αλλαγη μολις ολοκληρωθει και περαστει στο συστημα η ΥΔΕ? 

Αν κανω αυτο που λεει, θα βγει λογαριασμος σε ασχετο ονομα που δεν εχω καμια σχεση, αρα και χρεωση που υποθετω θα επομιστω εγω εντελει υποθετω, και δε ξερω και αν η αλλαγη με τοση καθυστερηση επιφερει και καποιο αλλο κοστος, ή και γενικοτερα οποιοδηποτε αλλο μπλεξιμο που δε μπορω να σκεφτω.

Υπάρχει site που γράφει την ΥΔΕ:

Τι αναφέρει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To site βγαζει ακομα την προηγουμενη ΥΔΕ, που σημαινει οτι δεν εχει ολοκληρωθει ακομα η καταχωρηση της νεας.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, αρα σε πρωτη φαση δε πιεζω να γινει καποια ακυρωση ή αλλαγη κατα την καταχωρηση, και οταν ολοκληρωθει και δω τη νεα με το λαθος ονομα να ζητησω τοτε αλλαγη του καταναλωτη ή να το αφησω και να δουμε αν οντως θα επηρεασει το λογαριασμο? Βεβαια σκεφτομαι οτι ειναι καπως παραλογο ενας παροχος να παρει τα στοιχεια ΔΕΔΔΗΕ και να βγαλει ενα λογαριασμο σε καποιον χωρις αλλα στοιχεια και συμβολαιο. Την εγνοια για το λογαριασμο μου την εβαλε ο ιδιος που εκανε το λαθος..

Επεξ/σία από petrox21

To όνομα που αναγράφεται στην ΥΔΕ δεν έχει κανένα νόημα. 

Ακόμα και το δικό μου να βάλω στην δική σου παροχή, θα ενημερωθεί το αρχείο για την  συγκεκριμένη  παροχή. 

Το όνομα που βλέπει ο ΔΕΔΔΗΕ στο σύστημα του είναι το όνομα που δίνει ο πάροχος που σε εκπροσωπεί.

50 λεπτά πριν, panosntok είπε

Ένα σπίτι στη Καρδίτσα μπορεί να πάρει πιστοποιητικό από ηλεκτρολόγο της Αθήνας;

Στην Ελλάδα όλα γίνονται από το τηλέφωνο…. Δεν υπάρχει έλεγχος…

• Like 2

Γεια σας!! Δεν ξέρω αν ταιριάζει ακριβώς στο θέμα αλλά είπα να ρωτήσω.

Νοίκιασα ένα σπίτι, το οποίο νοίκιαζε η αδερφη μου (με το που έληξε το συμβόλαιο της, έκανα κατευθείαν εγώ). Αποφάσισα να μείνω στον ίδιο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και να κάνω μετονομασία. Τελος πάντων κάνω την αλλαγή ονόματος και μου λέει η υπάλληλος ότι έχει λήξει η δήλωση από τον ηλεκτρολόγο αλλά δεν πειράζει και να τους τη φέρω μέσα σε έξι μήνες. 

Μετά από κάποιες μέρες μου έστειλε ειδοποίηση και η δεδδηε ότι πρέπει να στείλω το χαρτί του ηλεκτρολόγου μέσα σε 6 μήνες.

Εγώ πήρα το χαρτί του ηλεκτρολόγου από την ιδιοκτήτρια (ο έλεγχος έγινε το 2022). Είναι οκ, απλά το πάω στον πάροχο; Γιατί διαβάζω ότι γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία και έχω αγχωθει γιατί δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.

*Προφανώς και θα πάω αυτές τις μέρες στον πάροχο αλλά θελω να έχω μια ιδέα 

1 ώρα πριν, SFM είπε

Γεια σας!! Δεν ξέρω αν ταιριάζει ακριβώς στο θέμα αλλά είπα να ρωτήσω.

Νοίκιασα ένα σπίτι, το οποίο νοίκιαζε η αδερφη μου (με το που έληξε το συμβόλαιο της, έκανα κατευθείαν εγώ). Αποφάσισα να μείνω στον ίδιο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και να κάνω μετονομασία. Τελος πάντων κάνω την αλλαγή ονόματος και μου λέει η υπάλληλος ότι έχει λήξει η δήλωση από τον ηλεκτρολόγο αλλά δεν πειράζει και να τους τη φέρω μέσα σε έξι μήνες. 

Μετά από κάποιες μέρες μου έστειλε ειδοποίηση και η δεδδηε ότι πρέπει να στείλω το χαρτί του ηλεκτρολόγου μέσα σε 6 μήνες.

Εγώ πήρα το χαρτί του ηλεκτρολόγου από την ιδιοκτήτρια (ο έλεγχος έγινε το 2022). Είναι οκ, απλά το πάω στον πάροχο; Γιατί διαβάζω ότι γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία και έχω αγχωθει γιατί δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.

*Προφανώς και θα πάω αυτές τις μέρες στον πάροχο αλλά θελω να έχω μια ιδέα 

Δεν ισχύει ο έλεγχος από το 2022.. Θα πρέπει να είναι προσφάτως.. Ρωτάς ηλεκτρολόγο.. 

Θα πρέπει να βγει νέο χαρτί ηλεκτρολόγου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, takoulou είπε

Δεν ισχύει ο έλεγχος από το 2022.. Θα πρέπει να είναι προσφάτως.. Ρωτάς ηλεκτρολόγο.. 

Θα πρέπει να βγει νέο χαρτί ηλεκτρολόγου

Όντως; Δεν έχει ισχύ για μια δεκαετία; Έτσι ήξερα (και έτσι λέει και το χαρτί του ηλεκτρολόγου εντωμεταξυ, ότι ισχύει μέχρι το 2032). 

Επεξ/σία από SFM

32 λεπτά πριν, SFM είπε

Όντως; Δεν έχει ισχύ για μια δεκαετία; Έτσι ήξερα (και έτσι λέει και το χαρτί του ηλεκτρολόγου εντωμεταξυ, ότι ισχύει μέχρι το 2032). 

δεν θα το έστειλε/ανέβασε στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ και γι' αυτό ζητήθηκε νέο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Καταρχάς να πω ότι δεν είχα ιδέα για το θέμα, γι' αυτό και διάβασα αρκετές σελίδες από το thread πριν ποστάρω.

Στο θέμα τώρα. Έκανα αίτηση στις 1/11 για να πάω από ΔΕΗ σε Ζενίθ. Στις 8/11 μου στείλαν και από τη Ζενίθ τη σύμβαση με mail, ωστόσο ακόμα περιμένω το ΔΕΔΔΗΕ να ολοκληρώσει τη μετάβαση. Χθες έκανα ένα τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο θέμα κλπ. Εν τέλει μου είπε δεν έβλεπε κάποιο πρόβλημα, απλά ότι "ΘΑ" ολοκληρωθεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες. Και λίγο πριν κλείσω, είδε ότι είχα ληγμένη ΥΔΕ από το 2016 και μου το είπε (το εξακρίβωσα κι εγώ πριν εδώ λίγη ώρα, δεν είχα ιδέα). Ρώτησα αν η καθυστέρηση σχετίζεται με αυτό το θέμα και μου είπε όχι. Και μου ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της αλλαγής παρόχου, θα μου έρθει και SMS που θα μου λέει να ανανεώσω την ΥΔΕ (σε χρονικό ορίζοντα 6μήνου, όπως λέτε κι εσείς εδώ μέσα).

Απορίες:

1). Τον πιστεύουμε τον υπάλληλο; Όντως δεν καθυστερεί η ληγμένη ΥΔΕ την αλλαγή παρόχου; Ή μου είπε μπαρούφες;

2). Επειδή διάβασα μέσα στο thread κάτι ό,τι να 'ναι τιμές που ζητάνε οι ηλεκτρολόγοι... Κάποιος ανέφερε και αυτό εδώ της Ζενίθ στα 60 ευρώ, το οποίο φαντάζει ευκαιρία μπροστά στις τιμές που ανέφεραν στα υπόλοιπα post οι φίλοι. Το έχει πάρει κανείς; Είναι ok, σου βγάζουν κανονικά ΥΔΕ;

3). Και ως προς τη διαδικασία έκδοσης ΥΔΕ, μια απορία... Έρχεται στο σπίτι ο ηλεκτρολόγος, κάνει τα check του και εκδίδει το έντυπο. Μετά τι; Δεν πρέπει ο ίδιος να κάνει κάτι στο gov, για να μπει μετά ο χρήστης/ένοικος και να κάνει αυτά που λέει το video εδώ;

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
  • Like 1

34 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Καταρχάς να πω ότι δεν είχα ιδέα για το θέμα, γι' αυτό και διάβασα αρκετές σελίδες από το thread πριν ποστάρω.

Στο θέμα τώρα. Έκανα αίτηση στις 1/11 για να πάω από ΔΕΗ σε Ζενίθ. Στις 8/11 μου στείλαν και από τη Ζενίθ τη σύμβαση με mail, ωστόσο ακόμα περιμένω το ΔΕΔΔΗΕ να ολοκληρώσει τη μετάβαση. Χθες έκανα ένα τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο θέμα κλπ. Εν τέλει μου είπε δεν έβλεπε κάποιο πρόβλημα, απλά ότι "ΘΑ" ολοκληρωθεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες. Και λίγο πριν κλείσω, είδε ότι είχα ληγμένη ΥΔΕ από το 2016 και μου το είπε (το εξακρίβωσα κι εγώ πριν εδώ λίγη ώρα, δεν είχα ιδέα). Ρώτησα αν η καθυστέρηση σχετίζεται με αυτό το θέμα και μου είπε όχι. Και μου ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της αλλαγής παρόχου, θα μου έρθει και SMS που θα μου λέει να ανανεώσω την ΥΔΕ (σε χρονικό ορίζοντα 6μήνου, όπως λέτε κι εσείς εδώ μέσα).

Απορίες:

1). Τον πιστεύουμε τον υπάλληλο; Όντως δεν καθυστερεί η ληγμένη ΥΔΕ την αλλαγή παρόχου; Ή μου είπε μπαρούφες;

2). Επειδή διάβασα μέσα στο thread κάτι ό,τι να 'ναι τιμές που ζητάνε οι ηλεκτρολόγοι... Κάποιος ανέφερε και αυτό εδώ της Ζενίθ στα 60 ευρώ, το οποίο φαντάζει ευκαιρία μπροστά στις τιμές που ανέφεραν στα υπόλοιπα post οι φίλοι. Το έχει πάρει κανείς; Είναι ok, σου βγάζουν κανονικά ΥΔΕ;

3). Και ως προς τη διαδικασία έκδοσης ΥΔΕ, μια απορία... Έρχεται στο σπίτι ο ηλεκτρολόγος, κάνει τα check του και εκδίδει το έντυπο. Μετά τι; Δεν πρέπει ο ίδιος να κάνει κάτι στο gov, για να μπει μετά ο χρήστης/ένοικος και να κάνει αυτά που λέει το video εδώ;

1.Μεχρι στιγμης εχεις 6 μηνες περιθωριο απο οταν σου ανακοινωσουν οτι εχει ληξει να ανανεωσεις.οποτε πιστεψε τον.

2.Φθηνα ειναι .ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΔΕ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.οποτε κανε και μια ασφαλεια ζωης μια και θα ειναι ευκαιρια.

3.Ναι το κανει ο ιδιος. Ειτε ο χρηστης κανει αποδοχη μεσω gov ειτε υπογραφει μια υπευθυνη δηλωση.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SFM είπε

Ναι θα πρεπει ομως  να την ανεβασει στον Δεδδηε ο ηλεκτρολογος που την εχει κανει... Εχει ομως υπογραφη το 2022.. Την εχει καταθεσει αυτη την ΥΔΕ;

Επεξ/σία από takoulou

2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Ναι θα πρεπει ομως  να την ανεβασει στον Δεδδηε ο ηλεκτρολογος που την εχει κανει... Εχει ομως υπογραφη το 2022..

Ο ηλεκτρολόγος δεν έχει υποχρέωση να ανεβάσει τίποτα και πουθενά παρά να την αποστείλει την ΥΔΕ στον χρήστη της εγκατάστασης… άσχετος που μερικοί τα ανεβάζουμε από μόνοι μας για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Βλέπε παράδειγμα το από πάνω…

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...