Προς το περιεχόμενο

Επανέλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης και υποβολή νέας ΥΔΕ

eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ενοικιάζω ένα σπίτι και στον λογαριασμό ο ενοικιαστής παρέλαβε μια επιστολή που αναφέρει ότι έχει λήξει η βεβαίωση ηλεκτρολόγου που ισχύει για 14 χρόνια και απαιτείται καινούργια 

Πρέπει να καλέσω ηλεκτρολόγο να βγάλει καινούργια δήλωση για το ακίνητο ; Λέει ότι πρέπει να γίνει μέσα σε 6 μήνες αυτό 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Πρέπει να καλέσω ηλεκτρολόγο να βγάλει καινούργια δήλωση για το ακίνητο ; Λέει ότι πρέπει να γίνει μέσα σε 6 μήνες αυτό 

Ακριβώς.

Η οποία πρέπει να κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ μέσα σε αυτό το περιθώριο.

Ότι γράφει στην επιστολή ισχύει.

Γενικά ήξερα ότι και ας έχει λήξει δε σε επηρεάζει κάπου εκτός αν θέλεις να προβείς σε κάποια αλλαγή (ονόματος, εταιρείας παροχής κλπ). Τότε μόνο ουσιαστικά χρειάζεται καινούρια ΥΔΕ αλλιώς δε μπορείς να προχωρήσεις στην επιθυμητή αλλαγή.

Όσο όμως παραμένει ως έχει η παροχή τότε δε σε επηρέαζε κάπου. Είμαι σίγουρος ότι σε πολλά σπίτια όπως και στο πατρικό μου, έχει λήξει εδώ και χρόνια η ΥΔΕ.

Δε ξέρω αν άλλαξαν πλέον γνώμη και πιέζουν οπωσδήποτε για νέα ΥΔΕ.

• Like 1

2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Γενικά ήξερα ότι και ας έχει λήξει δε σε επηρεάζει κάπου εκτός αν θέλεις να προβείς σε κάποια αλλαγή (ονόματος, εταιρείας παροχής κλπ). Τότε μόνο ουσιαστικά χρειάζεται καινούρια ΥΔΕ αλλιώς δε μπορείς να προχωρήσεις στην επιθυμητή αλλαγή.

Όσο όμως παραμένει ως έχει η παροχή τότε δε σε επηρέαζε κάπου. Είμαι σίγουρος ότι σε πολλά σπίτια όπως και στο πατρικό μου, έχει λήξει εδώ και χρόνια η ΥΔΕ.

Σε εμένα είχε έρθει απλως αντί για 6 μήνες ήρθαν μετα απο 10 μήνες συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να κόψει την παροχή μου έδωσαν προθεσμία 3 ημέρες και τέλος

2 ώρες πριν, MikeJ είπε

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, έκανε αλλαγή ονόματος και ξέχασε να μας το πει.

4 minutes ago, GREGORYMO said:

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, έκανε αλλαγή ονόματος και ξέχασε να μας το πει.

Είχα την εντύπωση ότι δε μπορείς να προχωρήσεις καν σε κάποια αλλαγή χωρίς να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό. Δε γνωρίζω αν σου κάνουν την αλλαγή αλλά μετά ζητάνε το χαρτί.

8 minutes ago, qwerty3365 said:

Σε εμένα είχε έρθει απλως αντί για 6 μήνες ήρθαν μετα απο 10 μήνες συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να κόψει την παροχή μου έδωσαν προθεσμία 3 ημέρες και τέλος

Κοιτώντας online είδα μια παρόμοια περίπτωση. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι με ποια κριτήρια επιλέγουν σε ποιον θα στείλουν επιστολή και μετά πανε να κόψουν το ρεύμα.

Στο πατρικό μου παίζει να έχει λήξει εδώ και 30 χρόνια το πιστοποιητικό και δεν είχαμε κάποια επικοινωνία.

6 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Είχα την εντύπωση ότι δε μπορείς να προχωρήσεις καν σε κάποια αλλαγή χωρίς να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό. Δε γνωρίζω αν σου κάνουν την αλλαγή αλλά μετά ζητάνε το χαρτί.

Κοιτώντας online είδα μια παρόμοια περίπτωση. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι με ποια κριτήρια επιλέγουν σε ποιον θα στείλουν επιστολή και μετά πανε να κόψουν το ρεύμα.

Στο πατρικό μου παίζει να έχει λήξει εδώ και 30 χρόνια το πιστοποιητικό και δεν είχαμε κάποια επικοινωνία.

Σου έγραψα, αλλά δεν το κατάλαβες.

Όταν πας να κάνεις αλλαγή ονόματος, δηλαδή, ΥΠΆΡΧΕΙ ρεύμα), σου δίνουν ανοχή 6 μήνες. Αφού, η αλλαγή ονόματος γίνεται από τα ΓΡΑΦΕΙΑ!!!

Όταν ΔΕΝ υπάρχει ρεύμα, πρέπει ΠΡΩΤΑ να το προσκομίσεις.

ΥΓ. Αν έχουν η όχι περάσει 14 χρόνια, δεν τους αφορά αφού είναι ΥΠ' ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ.

• Like 3

Από την στιγμή που γίνει αλλαγή ονόματος, χτυπάει αυτόματα στο σύστημα τους ότι έχει λήξει το ΥΔΕ και σου δίνει διορία 6 μήνες να καταθέσεις νέο.

Μου έχει συμβεί σε δυο ακίνητα κι όντως ήρθε επιστολή όταν το άφησα για λίγους μήνες.

Για το πατρικό σου, απλώς πήγαινε άλλαξε το όνομα που έχει το συμβόλαιο και θα δεις για ποτέ θα σου έρθει.

Στην παλιά σελίδα της ΔΕΗ έλεγε κι αυτό πάντως...

«ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην περίπτωση που έχει λήξει η ισχύς της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)/πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θα πρέπει να προσκομιστεί πρόσφατη ΥΔΕ στο αρμόδιο πρακτορείο του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) σε διάστημα 6 μηνών»

• Like 1

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ΥΔΕ πρέπει να προσκομιστει εντός 6μηνου από την λήξη της ασχετως αν πας να αλλάξεις όνομα η όχι, τώρα σε κάποια ακίνητα στέλνουν επιστολή κατευθείαν και αν δεν εκδόσεις να τους πας την ΥΔΕ σου κόβουν το ρεύμα, σε κάποια άλλα όπως σε εμάς δεν έχουν στείλει τίποτα, έχει να κάνει περισσότερο με την οργάνωση στα τοπικά υποκαταστηματα της κάθε περιοχής και με το πλήθος των καταναλωτών που αντιστοιχούν ανά υπηρεσία. 

17 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ΥΔΕ πρέπει να προσκομιστει εντός 6μηνου από την λήξη της ασχετως αν πας να αλλάξεις όνομα η όχι, τώρα σε κάποια ακίνητα στέλνουν επιστολή κατευθείαν και αν δεν εκδόσεις να τους πας την ΥΔΕ σου κόβουν το ρεύμα, σε κάποια άλλα όπως σε εμάς δεν έχουν στείλει τίποτα, έχει να κάνει περισσότερο με την οργάνωση στα τοπικά υποκαταστηματα της κάθε περιοχής και με το πλήθος των καταναλωτών που αντιστοιχούν ανά υπηρεσία. 

Στην ΠΡΑΞΗ, μόνο αν κάνεις αλλαγή ονόματος αρχίζει να μετρά το 6 μηνο.

18 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ να ζητήσει ο ΔΕΔΔΗΕ φρέσκια ΥΔΕ χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μεταβολή όπως αλλαγή ονόματος/παρόχου.

Αυτή τη παπάτζα την λένε συνήθως αυτοί που προσπαθούν να σε πείσουν να φύγεις από ΔΕΗ και να πας σε άλλο πάροχο.

• Like 1

10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στην ΠΡΑΞΗ, μόνο αν κάνεις αλλαγή ονόματος αρχίζει να μετρά το 6 μηνο.

Δεν ισχύει, έχει γίνει και χωρις να κάνεις αλλαγή ονόματος, μάλιστα ο καταναλωτής δεν προσκομισε την ΥΔΕ και ήρθε συνεργείο για να του κόψει το ρεύμα. 

Ακριβώς. Επειδή το αρχείο του ΔΕΔΔΗΕ είναι πολύ παλιό , μόνο αν αλάξεις όνομα ή το κόψεις ελέγχουν αν υπάρχει δήλωση ηλεκτρολόγου και στην ζητάνε. 

Αν δεν έχει κοπεί σου δίνουν 6 μήνες προθεσμία. Στο τέλος του εξαμήνου σου στέλνουν μία ακόμα επιστολή με την οποία σου δίνουν 1 μήνα ακόμα. Αν παρέλθει το 7μηνο μπαίνεις στην σειρά για διακοπή.

• Like 1

Εγω εκανα αλλαγη ονοματος απο τον πατερα μου που πεθανε και το πηγα στη μανα μου η οποια αλλαγη εγινε αν θυμαμαι καλα τον Αυγουστο.Ουτε κανενα χαρτι μου ηρθε ουτε τπτ.Φιλος μου με σπιτι κατασκευης 1950 το οποιο το εκανε ολοκληρωτικη ανακαινιση και απο 40 τμ το εκανε 110 τμ,πηγε αρχες του χρονου απο ΔΕΗ στην Elpedison,ουτε χαρτι του ηρθε ουτε κανενας πηγε να του κοψει το ρευμα.Οποτε τρεχα γυρευε.Ηξερα οτι χρειαζεται σε αλλαγη ονοματος μεταφορα απο παροχο σε παροχο η ανανεωση της ΥΔΕ αλλα οτι σου κοβουν το ρευμα πρωτη φορα το ακουσα.

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν ισχύει, έχει γίνει και χωρις να κάνεις αλλαγή ονόματος, μάλιστα ο καταναλωτής δεν προσκομισε την ΥΔΕ και ήρθε συνεργείο για να του κόψει το ρεύμα. 

Για πες μας την περίπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...