Προς το περιεχόμενο

Η πολυκατοικία τελικά δε θέλει οπτική ίνα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 25/6/2023 στις 1:54 ΜΜ, dkmaster είπε

Την Παρασκευή πέρασαν οπτική οι γονείς μου. Δεν χρειάστηκαν καμία υπογραφή και καμία συγκατάθεση από κανέναν. Είναι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος που μένουν. Το ίδιο τους είπε και ο μηχανικός που πέρασε να ελέγξει πριν την εγκατάσταση. Αν είσαι ιδιοκτήτης προχωράς.

Ιδιοκτήτης είμαι...

Σήμερα έρχεται το συνεργείο για τα προκαταρκτικά εξωτερικά σκαψίματα.

Έχω θετική ενέργεια αλλά προετοιμάζομαι και για φασαρία!

Είναι και τέλος Ιουλίου. Άντε να βρεις δικηγόρους για εξώδικα...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, wolfmandim είπε

Καλύτερα θα τους πιάσεις στην καλοκαιρινή χαλαρότητα και δεν θα σε πρήξουν...

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
On 31/07/2023 at 07:50, wolfmandim said:

Ιδιοκτήτης είμαι...

Σήμερα έρχεται το συνεργείο για τα προκαταρκτικά εξωτερικά σκαψίματα.

Έχω θετική ενέργεια αλλά προετοιμάζομαι και για φασαρία!

Τελικά τι έγινε;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τη ιδιά καραμέλα γενική συνέλευση ομόφωνη απόφαση

Αυτό που έκανα εγώ όταν έκανα αίτηση για οπτική ίνα είναι 1 ενημέρωσα  το διαχειριστή οπού τον έβαλα και υπέγραψε χαρτί, οπού έγραφε ότι είναι ενημερωμένος ότι θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας στη πολυκατοικία, οπου το έστειλα μαζί με την αίτηση στον ΟΤΕ με email, 2 ανάρτησα ανακοίνωση στην είσοδο της πολυκατοικίας ,αφού βεβαια είχα ενημερώσει τον διαχειριστή ,οπού η ανακοίνωση έγραφε ότι στο αμέσως χρονικό διάστημα θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας στην πολυκατοικία  από συνεργαζόμενο συνεργείο του ΟΤΕ, και αυτή η ανακοίνωση ήταν στην είσοδο της πολυκατοικίας πάνω από μήνα, οπότε ποιος ήθελε να αντιδράσει είχε το περιθώριο να το κάνει, ούτε με ενόχλησε κάνεις και τον διαχειριστή που ρώτησα αν υπήρχε από κάποιον καμία αντίδραση μου είπε δεν είπε κάνει τίποτα, την μέρα που ήρθε ο μηχανικός ο διαχειριστής υπέγραψε την μελέτη που έκανε ο μηχανικός, (εγώ σε αυτή την φάση δεν θυμάμαι αν υπέγραψα κάτι πέρα από τα χαρτιά που μου είχε ζήτηση ο ΟΤΕ  2 μήνες πριν), και μια εβδομάδα μετα την επίσκεψη του μηχανικού ξεκίνησε η εγκατάσταση ,βεβαια θα μου πείτε πολυκατοικία από πολυκατοικία και διαχειριστής από διαχειριστή διαφέρουν, καλο κουράγιο σε όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα με διαχειριστή η ιδιοκτήτες

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα και από εμένα. Αντιμετωπίζω παρόμοιο ζήτημα με την εγκατάσταση οπτικής ίνας. Ενοικιάζω σπίτι και θέλω να περάσω οπτική ίνα. Είμαι ο πρώτος που θα περάσει οπτική το οποίο σημαίνει ότι η εγκατάσταση δεν υπάρχει στην πολυκατοικία. Η ιδιοκτήτρια που μου νοικιάζει το σπίτι αρνείται να βάλει υπογραφή. Γνωρίζω πως δεν μπορεί να το αρνηθεί. Επίσης μετα από πίεση και η nova μου είπε ότι μπορώ να υπογράψω εγώ αρκεί να το γνωστοποιήσω στην πολυκατοικία και να πάρω μία προφορική συγκατάθεση από την ίδια. Πιστεύετε ότι βάσει νόμου καλύπτομαι και πρέπει να προχωρήσω? Η θα υπάρχουν εμπόδια κατα την μελέτη και την εγκατάσταση? Ευχαριστώ!

• Super Moderators
3 hours ago, Nick Nickolas said:

Η ιδιοκτήτρια που μου νοικιάζει το σπίτι αρνείται να βάλει υπογραφή. Γνωρίζω πως δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην πολυκατοικία εφόσον είσαι ο ιδιοκτήτης ή ο  ιδιοκτήτης τους διαμερίσματος που νοικιάζεις το θέλει. Αν δεν το θέλει, δεν νομίζω ότι προβλέπεται κάπως αλλιώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2023 στις 12:21 ΜΜ, Nick Nickolas είπε

Πιστεύετε ότι βάσει νόμου καλύπτομαι και πρέπει να προχωρήσω? 

Όχι δεν καλύπτεσαι. Ο νόμος μιλάει για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή ενοικιαστές που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού συμφωνεί στην τοποθέτηση οπτικής ίνας. Τότε κανένας από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες δεν μπορεί να αρνηθεί και να μπλοκάρει την εγκατάσταση. Η ιδιοκτήτρια σου όμως (όπως γράφεις) δεν συμφωνεί.

Η ιδιοκτήτρια που μου νοικιάζει το σπίτι αρνείται να βάλει υπογραφή. Γνωρίζω πως δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Μπορεί κάλλιστα να αρνηθεί. Δεν μπορείς να βάλεις οπτική στο διαμέρισμα  χωρίς την σύμφωνη γνώμη της. Πάρε την με το καλό μήπως και συμφωνήσει. Είναι εντελώς ηλίθιο να αρνείται. Πείσε την ότι η οπτική θα προσθέσει (προστιθέμενη) αξία στο σπίτι της.

... η nova μου είπε ότι μπορώ να υπογράψω εγώ αρκεί να το γνωστοποιήσω στην πολυκατοικία και να πάρω μία προφορική συγκατάθεση από την ίδια.

Η nova για να κάνει πωλήσεις μπορεί να σου πει ότι θα σου φέρει οπτική με υποβρύχιο. Θα την πιστέψεις; Όταν θα πάει να σκάψει και εμφανιστεί η σπιτονοικοκυρά σου τι θα πει η nova;

Υπ' όψιν ότι την ίνα θα φέρει στην πολυκατοικία και θα κάνει την κεντρική εγκατάσταση ο πάροχος που έχει αναλάβει την περιοχή σου που δεν θα είναι απαραίτητα η nova με την οποία έχεις μιλήσει.

Αν είναι η nova που περνάει τις ίνες είναι καλά. Αν όχι θα πρέπει πρώτα ο άλλος πάροχος να κάνει την κεντρική εγκατάσταση και μετά να έρθει η nova να κάνει την δικιά σου σύνδεση.

Επεξ/σία από afm

• Super Moderators
35 minutes ago, afm said:

Πείσε την ότι η οπτική θα προσθέσει (προστιθέμενη) αξία στο σπίτι της.

Θα το έγραφα, αλλά την έχω ικανή να του ζητάει μεγαλύτερο ενοίκιο μετά. 😛

• 5 μήνες μετά...

Καλησπέρα σε όλους. Μένω σε μια 5όροφη πολυκατοικία με αρκετά διαμερίσματα και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η πρώτη εγκατάσταση οπτικής στο κτίριο. Το περίεργο είναι ότι δεν είδα κατανεμητές στους ορόφους παρά μόνο τον κεντρικό στο ισόγειο. Πριν λίγες μέρες λοιπόν βλέπω δύο ONT δίπλα στον κεντρικό κατανεμητή και το Σάββατο πετυχαίνω και τον τεχνικό του ΟΤΕ. Τον ρώτησα γιατί τα έχει βάλει εκεί και μου είπε γιατί κάποιος αποφάσισε ότι δεν είναι εύκολο να μπουν κατανεμητές σε κάθε όροφο, οπότε θα μπουν τα ΟΝΤ σε ένα ντουλάπι στο ισόγειο και θα γίνει μάτιση στο ethernet που έστελνε τη γραμμή του τηλεφώνου στο σπίτι για να συνδεθέι στο μόντεμ. Σε εμένα λοιπόν που μένω στον πέμπτο θα έρχεται το δίκτυο μέσω ethernet 15 μέτρων στο οποίο θα έχει γίνει και μάτιση (και μάλιστα με στριμένα καλώδια και μονωτική από ότι είδα 😂). Δεν ξέρω προς το παρόν ποιος πήρε την απόφαση, ούτε έχει γίνει κάποια συνέλευση.

Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να λέει ότι είναι απαραίτητη η εγκατάσταση οπτικών κατανεμητών σε κάθε όροφο ή η είσοδος οπτικής ίνας στο διαμέρισμα μπας και το κυνηγίσω να το σώσουμε τώρα που είναι στην αρχή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, bpel86 said:

Σε εμένα λοιπόν που μένω στον πέμπτο θα έρχεται το δίκτυο μέσω ethernet 15 μέτρων στο οποίο θα έχει γίνει και μάτιση (και μάλιστα με στριμένα καλώδια και μονωτική από ότι είδα 😂). Δεν ξέρω προς το παρόν ποιος πήρε την απόφαση, ούτε έχει γίνει κάποια συνέλευση.

Τεχνικά μιλώντας, αν η σύνδεση γίνει σωστά και αν υπάρχει πράγματι κάποιας κατηγορίας καλώδιο (Cat5e, Cat6 με τα 4 ζεύγη διαθέσιμα μέχρι  το διαμέρισμά σου) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι 1Gbps. 15 μέτρα για το ethernet είναι ψίχουλα....

Ετσι το έχουμε και εμείς στην πολυκατοικία, μιας που είχαμε δομημένη καλωδίωση και δεν θέλαμε να βλέπουμε εξωτερικές καλωδιώσεις "μπαλώματα"....

Επεξ/σία από nkarama

46 λεπτά πριν, bpel86 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Μένω σε μια 5όροφη πολυκατοικία με αρκετά διαμερίσματα και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η πρώτη εγκατάσταση οπτικής στο κτίριο. Το περίεργο είναι ότι δεν είδα κατανεμητές στους ορόφους παρά μόνο τον κεντρικό στο ισόγειο. Πριν λίγες μέρες λοιπόν βλέπω δύο ONT δίπλα στον κεντρικό κατανεμητή και το Σάββατο πετυχαίνω και τον τεχνικό του ΟΤΕ. Τον ρώτησα γιατί τα έχει βάλει εκεί και μου είπε γιατί κάποιος αποφάσισε ότι δεν είναι εύκολο να μπουν κατανεμητές σε κάθε όροφο, οπότε θα μπουν τα ΟΝΤ σε ένα ντουλάπι στο ισόγειο και θα γίνει μάτιση στο ethernet που έστελνε τη γραμμή του τηλεφώνου στο σπίτι για να συνδεθέι στο μόντεμ. Σε εμένα λοιπόν που μένω στον πέμπτο θα έρχεται το δίκτυο μέσω ethernet 15 μέτρων στο οποίο θα έχει γίνει και μάτιση (και μάλιστα με στριμένα καλώδια και μονωτική από ότι είδα 😂). Δεν ξέρω προς το παρόν ποιος πήρε την απόφαση, ούτε έχει γίνει κάποια συνέλευση.

Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να λέει ότι είναι απαραίτητη η εγκατάσταση οπτικών κατανεμητών σε κάθε όροφο ή η είσοδος οπτικής ίνας στο διαμέρισμα μπας και το κυνηγίσω να το σώσουμε τώρα που είναι στην αρχή;

Όντως είναι λαλακία!!! Τι ftth είναι αυτή τότε...και πες ότι αύριο μεθαύριο θες εσύ να βάλεις δικό σου optical modem πχ τα Fritz! που δίνει ο ΟΤΕ, γιατί να μην μπορείς!!!

16 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Όντως είναι λαλακία!!! Τι ftth είναι αυτή τότε...και πες ότι αύριο μεθαύριο θες εσύ να βάλεις δικό σου optical modem πχ τα Fritz! που δίνει ο ΟΤΕ, γιατί να μην μπορείς!!!

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Δηλαδή αν σε 10-15 χρόνια φτάσουμε να έχουμε μόνο οπτικά modem και ταχύτητες ανω του 1Gbps τι θα κάνουμε; Θα τα ξηλώσουμε και τότε θα βρεθεί τρόπος για να μπει κατανεμητής στον όροφο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, bpel86 είπε

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Δηλαδή αν σε 10-15 χρόνια φτάσουμε να έχουμε μόνο οπτικά modem και ταχύτητες ανω του 1Gbps τι θα κάνουμε; Θα τα ξηλώσουμε και τότε θα βρεθεί τρόπος για να μπει κατανεμητής στον όροφο;

Να τους ρίξεις στο φιλότιμο να σου βάλουν εσένα το ont μέσα στο διαμέρισμα, δεν παίζει; 

Μου μυρίζει ότι απλά είδαν ότι έρχονται cat5e/6 στο ισόγειο και είπαν αυθαίρετα να κάνουν cost cutting. Πιθανόν ο ΟΤΕ να μην ξέρει τίποτα, να το έκανε ο υπεργολάβος.

Επεξ/σία από mechpanos

Επειδή στο συμβόλαιο ftth γράφει ξεκάθαρα ότι πρέπει να τερματίζει σε οπτική πρίζα μέσα στο διαμέρισμά σου (εκτός εαν έχει αλλάξει κάτι) εγώ θα έκανα και μια ερώτηση στη cosmote εαν ο εγκαταστάτης σου πει όχι (που με αυτά που περιγράφεις όχι θα σου πει).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...