Προς το περιεχόμενο

Η πολυκατοικία τελικά δε θέλει οπτική ίνα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και τι κάνατε εσείς;

Κανονικα   πρεπει να ξηλωσω το τερματικο και να επιδιορθωσω την κολωνα, ομως η φθορα του τερματικου  τιμωρειται απο τον νομο,  ενω η φθορα της κολωνας οταν προερχεται απο εταιρεια  οπτικης ινας επιτρεπεται απο τον νομο.

Επεξ/σία από ringboy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, BritGreek είπε

Ερώτηση ξανά: στο άρθρο 6 του νόμου που αναφέρατε, λέει ακριβώς αυτό:

"Για την υλοποίηση των ανωτέρω εργασιών, η πρόσβαση σε κοινόχρηστους ή κοινόκτητους χώρους του κτιρίου επιτρέπεται κατόπιν κοινοποίησης στον διαχειριστή ή εκπρόσωπο της Γενικής Συνέλευσης συνιδιοκτητών και εφόσον, εντός μηνός από την ανωτέρω κοινοποίηση, δεν γνωστοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συνιδιοκτητών περί άρνησης ως προς την υλοποίηση των ανωτέρων εργασιών. "

Από πού προκύπτει ότι αρκεί η επιθυμία του ενός εκ των ιδιοκτητών που θέλει να συνδεθεί, για να προχωρήσει η σύνδεση; Συνιδιοκτήτες είναι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες στην προκειμένη περίπτωση, οι οποίοι μπορούν εντός ενός μήνα να γνωστοποιήσουν στον ενδιαφερόμενο (ιδιοκτήτη) ότι αρνούνται την υλοποίηση. Και αν ισχύει η ερμηνεία των περισσότερων εδώ, για ποιον ακριβώς λόγο θέτουν τη γραπτή συναίνεση της πολυκατοικίας οι πάροχοι, την οποία αν δεν έχουν δεν προχωρούν; Παίζουμε με τις λέξεις;

Έχω ανοίξει ξεχωριστό θέμα ακριβώς γι' αυτό, για την περιοχή του Πειραιά, όπου η άρνηση είναι καθολική κατόπιν συνέλευσης της πολυκατοικίας, με τον πάροχο να θέτει ως προϋπόθεση τη συναίνεση τους για να υλοποιήσει το FTTH. Και μιλάμε για περιοχή με 7-8 μέγιστη ταχύτητα σε ADSL, χωρίς δυνατότητα VDSL.

στην πηγή του νόμου αναγράφεται όλος ο νόμος

διάβασε το και θα καταλάβεις

αν ΕΝΑΣ από τους ιδιοκτήτες πει ΝΑΙ και οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ιδιοκτήτες πουν ΟΧΙ

οι εργασίες προχωρούν κανονικά είτε είναι οπτικές ίνες είτε φυσικό αέριο και ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ είναι υποχρεωμένος να βάλει υπογραφή αλλιώς είναι υπόλογος απέναντι στον νόμο

για να μην προχωρήσουν οι εργασίες θα πρέπει ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες να πουν ΟΧΙ και ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ να φτιάξει πρακτικό ΓΣ που να υπάρχει η απόφαση και οι υπογραφές τους.

στα λέει ένας οποίος μπήκε στην δράση sfbb.gr ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής

ο πάροχος για να προχωρήσει τις εργασίες θέλει την υπογραφή του πελάτη του (ιδανικά αν είναι ιδιοκτήτης) και όχι ενοικιαστής και την υπογραφή του διαχειριστή καθώς οι εργασίες γίνονται σε κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου δεν τον ενδιαφέρει κανείς άλλος.

4 λεπτά πριν, ringboy είπε

Κανονικα   πρεπει να ξηλωσω το τερματικο και να επιδιορθωσω την κολωνα,

αλλα η φθορα του τερματικου  τιμωρειται απο τον νομο,  ενω η φθορα της κολωνας οταν προερχεται απο εταιρεια  οπτικης ινας επιτρεπεται απο τον νομο.

δεν επιτρέπεται τίποτα από τα δύο αν προκαλέσεις φθορά θα έχεις προβλήματα με τον νόμο είναι "φθορά ξένης περιουσίας". δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πειράξεις ούτε τερματικό , ούτε καλώδιο , ούτε κολόνα καθώς δεν είναι δικά σου

Επεξ/σία από ikorolis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αν υπάρχει διαχειριστική εταιρεία και όχι διαχειριστής/ιδιοκτήτης τότε τι γίνεται με αυτό; Δεν γίνεται ΓΣ. Είμαι ενοικιαστής, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θέλει αλλά δεν μπορώ να έιναι παρών στις εργασίες. Απλά ποιος θα βάλει υπογραφή όταν έρθει ο εργολάβος; Και ποιες υπογραφές πρέπει να έχω για να προσωρήσει η δράση. Οι άλλοι οι ιδιοκτήτες θέλουν την εγκατάσταση αλλά δεν θέλουν να υπογράψουν. Το ίδιο και η διαχειριστική εταιρεία.

Επεξ/σία από panseit

Μόλις τώρα, panseit είπε

Παιδιά αν υπάρχει διαχειριστική εταιρεία και όχι διαχειριστής/ιδιοκτήτης τότε τι γίνεται με αυτό; Είμαι ενοικιαστής, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θέλει. Απλά ποιος θα βάλει υπογραφή όταν έρθει ο εργολάβος; Οι άλλοι οι ιδιοκτήτες θέλουν την εγκατάσταση αλλά δεν θέλουν να υπογράψουν. Το ίδιο και η διαχειριστική εταιρεία.

θα πρέπει να το ψάξεις καθώς πάντα υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης που επιβλέπει την διαχειριστική εταιρεία/κοινοχρήστων εταιρεία ως επιβλέπων διαχειριστής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ikorolis είπε

θα πρέπει να το ψάξεις καθώς πάντα υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης που επιβλέπει την διαχειριστική εταιρεία/κοινοχρήστων εταιρεία ως επιβλέπων διαχειριστής

Ωχ...Κατάλαβα.....Ποτέ.... :(

EDIT : Μόλις μίλησα με κάποιους ιδιοκτήτες...Δεν υπάρχει επιβλέπων διαχειριστής....

Επεξ/σία από panseit

7 λεπτά πριν, panseit είπε

Ωχ...Κατάλαβα.....Ποτέ.... :(

μην είσαι αρνητικός

μπορεί την διαχείριση να την ανέλαβε εταιρεία αλλά υπάρχει ένας από τους ιδιοκτήτες που την επιβλέπει αυτός στην ουσία είναι ο διαχειριστής και αυτό φαίνεται από τα πρακτικά του διαχειριστή που παρέδωσε στην εταιρεία εκεί θα αναγράφεται το όνομα αυτού που αναλαμβάνει ως επιβλέπων διαχειριστής.

τα ξέρω καθώς και στην δική μου πολυκατοικία μετά από 10+ χρόνια που ήμουν διαχειριστής ήθελαν να τα παραδώσουν σε εταιρεία όταν τους είπα όμως ότι και πάλι θα υπάρχει επιβλέπων διαχειριστής ένας από τους ιδιοκτήτες τότε βρήκαν αντικαταστάτη μου να αναλάβει την διαχείριση (άσχετα αν τα έχει κάνει μαντάρα) και οι ιδιοκτήτες τώρα μου τάζουν μισθό διαχειριστή (μαύρα) ίσα με τον μισθό που παίρνω στην πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό που δουλεύω εδώ και χρόνια...και νευριάζουν που έχω αρνηθεί την προσφορά τους (η οποία είναι καλή)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ikorolis είπε

μην είσαι αρνητικός

μπορεί την διαχείριση να την ανέλαβε εταιρεία αλλά υπάρχει ένας από τους ιδιοκτήτες που την επιβλέπει αυτός στην ουσία είναι ο διαχειριστής και αυτό φαίνεται από τα πρακτικά του διαχειριστή που παρέδωσε στην εταιρεία εκεί θα αναγράφεται το όνομα αυτού που αναλαμβάνει ως επιβλέπων διαχειριστής.

τα ξέρω καθώς και στην δική μου πολυκατοικία μετά από 10+ χρόνια που ήμουν διαχειριστής ήθελαν να τα παραδώσουν σε εταιρεία όταν τους είπα όμως ότι και πάλι θα υπάρχει επιβλέπων διαχειριστής ένας από τους ιδιοκτήτες τότε βρήκαν αντικαταστάτη μου να αναλάβει την διαχείριση (άσχετα αν τα έχει κάνει μαντάρα) και οι ιδιοκτήτες τώρα μου τάζουν μισθό διαχειριστή (μαύρα) ίσα με τον μισθό που παίρνω στην πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό που δουλεύω εδώ και χρόνια...και νευριάζουν που έχω αρνηθεί την προσφορά τους (η οποία είναι καλή)

Ο επιβλέπων διαχειριστής για λόγους ψυχικής υγείας δεν μπορεί να υπογράψει (και εννοώ πραγματικά και όχι μεταφορικά)

Επεξ/σία από panseit

6 λεπτά πριν, panseit είπε

Ο επιβλέπων διαχειριστής για λόγους ψυχικής υγείας δεν μπορεί να υπογράψει (και εννοώ πραγματικά και όχι μεταφορικά)

τότε την κάτσατε...

29 λεπτά πριν, panseit είπε

Θα πιέσω τους ιδιοκτήτες να πιέσουν την διαχειριστική...Ποτέ.... :(

καλό κουράγιο φίλε μου

1 ώρα πριν, panseit είπε

https://www.starlink.com στο μπαλκόνι

• Confused 1

Στις 10/2/2021 στις 2:07 ΜΜ, dimitrisbar είπε

https://www.starlink.com στο μπαλκόνι

Είναι ένα κόστος 600+ ευρώ για τον εξοπλισμό και περίπου 90 ευρώ το μήνα. Δεν το λες και συμφέρουσα λύση αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον για εμένα.

• Super Moderators
8 hours ago, panseit said:

Είναι ένα κόστος 600+ ευρώ για τον εξοπλισμό και περίπου 90 ευρώ το μήνα. Δεν το λες και συμφέρουσα λύση αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον για εμένα.

Αναλόγως που μένεις και τι ανάγκες έχεις.

• Like 1

Παιδιά εμείς στην πολυκατοικία μου θέλουμε 2,3 ιδιοκτήτες να βάλουμε αλλά η διαχείριση κωλυσιεργει γιατί μάλλον δεν θέλει η ίδια. Μπορείτε να μου στείλετε το link της νομοθεσίας γιατί ψάχνω στο Google αλλά δε το βρίσκω. Αν ο διαχειριστής είναι αρνητικός πρέπει να πας δια της δικαστικής οδού; Η μπορείς να τον παρακάμψεις; 

• Super Moderators
14 minutes ago, Panos1986PL said:

Μπορείτε να μου στείλετε το link της νομοθεσίας γιατί ψάχνω στο Google αλλά δε το βρίσκω.

On 09/02/2021 at 15:21, ikorolis said:

Νόμος 4463/2017, άρθρο 8, παράγραφος 6 αυτός είναι ο νόμος που αφορά τα δίκτυα οπτικών ινών και ατομικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...