Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ.

Μόλις ολοκλήρωσα ένα build 
Ryzen 7 3700x 
Aorus b550 v2 Gigabyte
2x16 ripjaws 3200
psu 700w be quiet
Red devil 5700 xt 8gb oc
m2 xpg gammix s11 pro 1 tb
dark rock  pro 4 

Τοποθετήθηκαν όλα τα κομμάτια στην αρχή με μια παλιά κάρτα γραφικών καθώς περίμενα να έρθει η καινουρια ( red devil).
Έγινε ενα update στο bios, περάστηκαν windows, drivers και μέχρι εδώ όλα καλά. Προχθές, ήρθε η κάρτα γραφικών. Την έβαλα πάνω. Πέρασα drivers και επίσης όλα καλά. 
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ όταν κάνω shutdown το pc μετά ανοίγει κανονικά.
Όταν το κάνω restart από την Έναρξη, στο boot δεν ανοίγει. Μένει κολλημένο- αναμμένο το dram led.
Αν βάλω την παλιά κάρτα γίνεται κανονικά και το restart.
Δοκίμασα όλεςτις εκδόσεις bios, από την πρώτη έως την τελευταία αλλα τίποτα.
Ξεκούμπωσα όλα τα κομμάτια (ram, cpu, gpu) και τα ξανακούμπωσα. Δυστυχώς τίποτα.
Αν υπάρχει κάποια ιδέα, θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ 

Δημοσ.
Στις 6/2/2021 στις 10:57 ΜΜ, Abl0s είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ.

Μόλις ολοκλήρωσα ένα build 
Ryzen 7 3700x 
Aorus b550 v2 Gigabyte
2x16 ripjaws 3200
psu 700w be quiet
Red devil 5700 xt 8gb oc
m2 xpg gammix s11 pro 1 tb
dark rock  pro 4 

Τοποθετήθηκαν όλα τα κομμάτια στην αρχή με μια παλιά κάρτα γραφικών καθώς περίμενα να έρθει η καινουρια ( red devil).
Έγινε ενα update στο bios, περάστηκαν windows, drivers και μέχρι εδώ όλα καλά. Προχθές, ήρθε η κάρτα γραφικών. Την έβαλα πάνω. Πέρασα drivers και επίσης όλα καλά. 
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ όταν κάνω shutdown το pc μετά ανοίγει κανονικά.
Όταν το κάνω restart από την Έναρξη, στο boot δεν ανοίγει. Μένει κολλημένο- αναμμένο το dram led.
Αν βάλω την παλιά κάρτα γίνεται κανονικά και το restart.
Δοκίμασα όλεςτις εκδόσεις bios, από την πρώτη έως την τελευταία αλλα τίποτα.
Ξεκούμπωσα όλα τα κομμάτια (ram, cpu, gpu) και τα ξανακούμπωσα. Δυστυχώς τίποτα.
Αν υπάρχει κάποια ιδέα, θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ 

Αν έχεις κάνει OC γύρνα τα όλα σε default.

Δημοσ.

Ίσως ένα clear CMOS βγάζοντας και ξαναβάζοντας την μπαταρία; Τους παλιούς drivers τους αφαίρεσες εντελώς με ddu πριν περάσεις τους καινούργιους;

Εγώ αυτά θα κοιτούσα πρώτα, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι θα λύσουν και το πρόβλημα..

Δημοσ.

Τα εκανα κι αυτά. Το Pc στήθηκε από την αρχή, όλα τα κομμάτια του. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν βάλω μια παλιά κάρτα γραφικών κάνει την επανεκκίνηση κανονικά. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ougxar είπε

Δοκιμασε να διαλεξεις pcie4 στο bios αντι για auto μπας και

Σ ευχαριστώ. Μόλις το δοκίμασα. Τίποτα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ougxar είπε

Λογικα καποια ασυμβατοτητα σε bios τοτε,περιμενε το επομενο update και βλεπεις..

Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Εχεις να δοκιμάσεις άλλο PSU??? Λέω εγώ μηπως ειναι ανεπαρκής ta Watt. (έλω εγω τωρα, μιας και έχεις δοκιμάσοι όλα τα παραπάνω)

Ζήτα να σου μετρήσουνε τα A απο το τροφοδοτικό η να δείς αν είναι όλα τα pins στην θέση τους. Y never know.

confused jeremy renner GIF

Δημοσ.
17 ώρες πριν, lefrouki είπε

Εχεις να δοκιμάσεις άλλο PSU??? Λέω εγώ μηπως ειναι ανεπαρκής ta Watt. (έλω εγω τωρα, μιας και έχεις δοκιμάσοι όλα τα παραπάνω)

Ζήτα να σου μετρήσουνε τα A απο το τροφοδοτικό η να δείς αν είναι όλα τα pins στην θέση τους. Y never know.

Επίσης το psu είναι καινούριο Be quiet 700W. Δυστυχώς δεν έχω να δοκιμάσω αλλο. Η κάρτα έγραφε minimoum 700w και από οσο διαβασα είναι αρκετο και είμαι και μέσα στις προδιαγραφές. Πιστεύεις οτι υπάρχει πιθανότητα να με μεγαλύτερο τροφοδοτικό να είμαι οκ? 
btw thanx για την απάντηση.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Abl0s είπε

Επίσης το psu είναι καινούριο Be quiet 700W. Δυστυχώς δεν έχω να δοκιμάσω αλλο. Η κάρτα έγραφε minimoum 700w και από οσο διαβασα είναι αρκετο και είμαι και μέσα στις προδιαγραφές. Πιστεύεις οτι υπάρχει πιθανότητα να με μεγαλύτερο τροφοδοτικό να είμαι οκ? 
btw thanx για την απάντηση.

Δεν έχει να κάνει με τα watt του τροφοδοτικού, 700w είναι υπεραρκετά και κάνουν και για μεγαλύτερες κάρτες. Το minimum 700w το γράφει για να καλύψει και τα κινεζοτροφοδοτικά που παίρνεις 700w με 25€ και έχουν τη μισή πραγματική απόδοση. Και σε ένα 500-550w ποιοτικό psu αν τη βάλεις επάνω θα παίξει.

Η 5700 xt τραβάει μαξ 250-260watt. Και άλλα 90watt ο cpu πας max 350w, και με δίσκους κλπ πόσο να πας, ας πούμε 400w, άρα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εκεί το θέμα.

Το τροφοδοτικό αν επηρεάζει κάπου θα είναι μόνο αν έχει κάποιο άλλο θέμα/πρόβλημα και όχι λόγω συνολικών watt.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, raul7 είπε

Δεν έχει να κάνει με τα watt του τροφοδοτικού, 700w είναι υπεραρκετά και κάνουν και για μεγαλύτερες κάρτες. Το minimum 700w το γράφει για να καλύψει και τα κινεζοτροφοδοτικά που παίρνεις 700w με 25€ και έχουν τη μισή πραγματική απόδοση. Και σε ένα 500-550w ποιοτικό psu αν τη βάλεις επάνω θα παίξει.

Η 5700 xt τραβάει μαξ 250-260watt. Και άλλα 90watt ο cpu πας max 350w, και με δίσκους κλπ πόσο να πας, ας πούμε 400w, άρα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εκεί το θέμα.

Το τροφοδοτικό αν επηρεάζει κάπου θα είναι μόνο αν έχει κάποιο άλλο θέμα/πρόβλημα και όχι λόγω συνολικών watt.

Σ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Η αλήθεια ειναι ό,τι κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγω. Έστειλα και ένα email στην gigabyte για support μπας και...
Το μόνο που παρατήρησα ειναι ότι στο 24pino που πάει στην motherboard, σε ένα από αυτά είναι κενό. Ανεβάζω μια φώτο ενδεικτική ( δεν ειναι απο το δικό μου, αλλα είναι αντίστοιχο ) 
Ευχαριστώ 

pi.jpg

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Abl0s είπε

Σ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Η αλήθεια ειναι ό,τι κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγω. Έστειλα και ένα email στην gigabyte για support μπας και...
Το μόνο που παρατήρησα ειναι ότι στο 24pino που πάει στην motherboard, σε ένα από αυτά είναι κενό. Ανεβάζω μια φώτο ενδεικτική ( δεν ειναι απο το δικό μου, αλλα είναι αντίστοιχο ) 
Ευχαριστώ 

pi.jpg

Τι να σου πω δεν νομίζω να είναι αυτό, αν το ψάξεις στο ίντερνετ θα δεις ότι λένε ότι είναι φυσιολογικό.

Μιας και το φωτάκι που ανάβει είναι των ram να κάνω άλλη μια ερώτηση, είμαστε σίγουροι ότι έχουν μπει στις σωστές θέσεις που γράφει το manual της μητρικής?

Στη δική μου μητρική για παράδειγμα όταν έχεις 2 στικάκια μνήμης πρέπει να μπουν στις θέσεις 2 και 4 (ξεκινώντας από την κοντινότερη στον cpu και πηγαίνοντας προς τα δεξιά).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, raul7 είπε

Τι να σου πω δεν νομίζω να είναι αυτό, αν το ψάξεις στο ίντερνετ θα δεις ότι λένε ότι είναι φυσιολογικό.

Μιας και το φωτάκι που ανάβει είναι των ram να κάνω άλλη μια ερώτηση, είμαστε σίγουροι ότι έχουν μπει στις σωστές θέσεις που γράφει το manual της μητρικής?

Στη δική μου μητρική για παράδειγμα όταν έχεις 2 στικάκια μνήμης πρέπει να μπουν στις θέσεις 2 και 4 (ξεκινώντας από την κοντινότερη στον cpu και πηγαίνοντας προς τα δεξιά).

Ναι κι εγω καταλαβα ότι ειναι φυσιολογικο αυτό.
Ναι και σε εμενα ελεγε 2 κ 4. Τοποθετήθηκαν έτσι από την 1η στιγμή. Και αργότερα δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και με ένα stick και με 2, καθώς κάπου το είχα διαβάσει και έκανα τα όλες τις αντιστοιχίες. π.χ ούτε με την μια μνήμη έκανε restart, δοκιμασμένη σε όλες τις θέσεις. 
Τι να πω.. δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα απλά το ψάχνω περισσότερο για το γ@#!το

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...