Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συμπλήρωση των κωδικών καθώς περιηγείται ο χρήστης στο διαδίκτυο, έγινε ακόμη πιο εύκολη.

Η Microsoft συνεχίζει τη σταυροφορία της ενάντια σε «παλιές» τακτικές κατά τις οποίες ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογεί κάθε φορά τον κωδικό του όταν επισκέπτεται σελίδες στο διαδίκτυο. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Microsoft Authenticator σε iOS και Android ενώ ανακοίνωσε και την επέκταση (extension) Autofill για τον Google Chrome.

Για να είναι εφικτή η αυτόματη συμπλήρωση των κωδικών, ο χρήστης θα πρέπει να αποθηκεύει τους κωδικούς του στον Microsoft λογαριασμό του. Μπορεί να το κάνει με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα να τους αποθηκεύσει μέσω του Microsoft Edge. Εάν δεν χρησιμοποιεί τον Edge, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα επέκταση Autofill, η οποία δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης και αυτόματης συμπλήρωσης κωδικών πρόσβασης μέσω του Microsoft λογαριασμού, καθώς ο ίδιος περιηγείται χρησιμοποιώντας τον Google Chrome.

Όταν ο χρήστης αποθηκεύσει τους κωδικούς του, μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το Microsoft Authenticator για iOS και Android, για την αυτόματη συμπλήρωσή τους. Όταν ο χρήστης μεταβεί σε έναν ιστότοπο ή μία εφαρμογή  που απαιτεί κωδικό πρόσβασης που έχει ήδη αποθηκεύσει, ο Authenticator θα προσφέρει λύση αυτόματης συμπλήρωσης.

Η Microsoft πρόσθεσε επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής κωδικών πρόσβασης στην εφαρμογή Authenticator από αρχεία CSV ή απευθείας από τον Chrome σε Android συσκευές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο τελος θα μας ζητανε και να πληρωσουμε για να μας δωσουν τους κωδικους μας

spacer.png

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, iasonasmei είπε

Νωρίς το θυμήθηκε το macOS το έχει native απο το snow leopard (2009) , ουτε ο Steve Jobs δεν την ξεβλαχεψε την Microsoft.

Password manager είχε ήδη και στα windows και στον edge.

Τώρα τα κάνει sync και με το κινητό ασχέτως αν είναι android η iphone.

Έφτιαξε μια υπηρεσία lastpass δηλαδή.

Και ναι το icloud keychain υπάρχει από το 2017. Αλλά η microsoft δεν έχει δικό της οικοσύστημα. Επίσης το keychain δεν υπάρχει σε Android.

Επίσης τα passwords στους browser δεν είναι ασφαλή. Ειδικά στον firefox που είναι ένα db αρχείο.

Δεν το έχω δουλέψει στον edge για να δω πόσο ασφαλή είναι η πρόταση της microsoft. 

Πάντως εμένα το να έχω μια εφαρμογή αντί για 2 για να κάνω την δουλειά δε με χαλάει και ας άργησε. Το πόσο ασφαλές μένει να κριθεί για να την χρησιμοποιήσω.

Επίσης στην δουλειά θα με βολέψει για τους χρήστες που αποθηκεύουν κωδικούς στον chrome.

• Like 2
Δημοσ.

Keepass 2 , μπορει να θελει λιγο χρονο να το στησεις, αλλα μετα ειναι μονοδρομος και δουλευει σε ολες τις πλατφορμες.

Και το βασικοτερο, δεν ειναι online, και ειναι fully encrypted με password ή ακομα και hardware key.

Oλα τα αλλα πλεον μου μοιαζουν απλα ψεμα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Markerparts είπε

Keepass 2 , μπορει να θελει λιγο χρονο να το στησεις, αλλα μετα ειναι μονοδρομος και δουλευει σε ολες τις πλατφορμες.

Και το βασικοτερο, δεν ειναι online, και ειναι fully encrypted με password ή ακομα και hardware key.

Ναι αλλα πως εχεις προσβαση απο ολες σου τις συσκευες;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SwAToNeR είπε

Password manager είχε ήδη και στα windows και στον edge.

Τώρα τα κάνει sync και με το κινητό ασχέτως αν είναι android η iphone.

Έφτιαξε μια υπηρεσία lastpass δηλαδή.

Και ναι το icloud keychain υπάρχει από το 2017. Αλλά η microsoft δεν έχει δικό της οικοσύστημα. Επίσης το keychain δεν υπάρχει σε Android.

Επίσης τα passwords στους browser δεν είναι ασφαλή. Ειδικά στον firefox που είναι ένα db αρχείο.

Δεν το έχω δουλέψει στον edge για να δω πόσο ασφαλή είναι η πρόταση της microsoft. 

Πάντως εμένα το να έχω μια εφαρμογή αντί για 2 για να κάνω την δουλειά δε με χαλάει και ας άργησε. Το πόσο ασφαλές μένει να κριθεί για να την χρησιμοποιήσω.

Επίσης στην δουλειά θα με βολέψει για τους χρήστες που αποθηκεύουν κωδικούς στον chrome.

Ναι στα windows native όπως το keychain επιτρεπεται να μην υπάρχει? Ξαναλέω απο το snow leopard εχει η apple

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bitwarden με 10 ευρω το χρονο (app που αξιζει μ αρεσει να το πληρωνω) . add-on στον browser μου και app για ios, android. Και αν δεν θες να αποθηκευονται στον Server τους, το γυριζεις σε δικο σου server η απλα στο Nextcloud. Εννοειται encrypted, 2fa και ολα τα συναφη.

Δεν εμπιστευομαι ολους τους κωδικους μου σε MS , Apple και τα λοιπα, που να με πληρωναν.

Επεξ/σία από soconium
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Markerparts είπε

Μια χαρά είναι το keepass για stay-at-home ανθρώπους ανεξαρτήτως καραντίνας και για όποιον δεν έχει να διαθέσει 2 ευρώ το μήνα.

Για όλους τους άλλους, 1password.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, iasonasmei είπε

Ναι στα windows native όπως το keychain επιτρεπεται να μην υπάρχει? Ξαναλέω απο το snow leopard εχει η apple

Στα Windows 7 υπήρχε κάποιο είδος password manager αλλά ήταν άσχετο με τον browser. Δεν κράταγε κωδικούς από σελίδες όπως έκανε το keychain στο snow leopard.

Αλλά ξαναλέω, δεν είναι οικοσύστημα και αν θέλεις ναι άργησε πολύ. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Δεν είναι όμως σύγκριση να κοιτάμε πότε βγήκε μια λύση σε μια πλατφόρμα γιατί δεν είναι ίδια σύγκριση εφαρμογών, οικοσύστημα κλπ κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

Ναι αλλα πως εχεις προσβαση απο ολες σου τις συσκευες;

Ημουν λιγο afk, οποτε:

Ενα dropbox με ξεχωριστο email, και απο εκει και περα 2FA, και μεσα μονο το db μoυ.

Και απο εκει και περα σε καθε OS που τρεχω διαλεγω αυτο, υπαρχει τετοια δυνατοτητα.

Απο οπου και να κανω οποιαδηποτε αλλαγη, συγχρονιζει  το db, οποτε ολα οκ.

Αν θελετε 1password κλπ, καλο για εσας. Οποιος θελει να εχει τον ελεγχο στην db του, ας κανει οτι θελει εν τελει, οτι βολευει στον καθενα.

Γιατι να πληρωσω για κατι ενω υπαρχει κατι free που κανει την ιδια δουλεια καλυτερα, δεν ξερω.

3 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Μια χαρά είναι το keepass για stay-at-home ανθρώπους ανεξαρτήτως καραντίνας και για όποιον δεν έχει να διαθέσει 2 ευρώ το μήνα.

Για όλους τους άλλους, 1password.

Ριξτε μια ματια στα plugins του keepass. Νομιζω τα ξερετε μισα τα πραματα.

Συγχρονιζω σε καμια 20 συσκευες πανευρωπαικα, και με keyphrase και με harware key...

Τεσπα, δεν ηρθα να απαντησω ουτε για να το παιξω εξυπνος ουτε τιποτα, οτι νομιζει ο καθενας. 

Επεξ/σία από Markerparts

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...