bokal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, Είμαι σε αναζήτηση smartphone αυτό το διάστημα και ρίχνωντας μια ματιά στο skroutz να δω τι μόντελα κυκλοφορούν από κάθε εταιρία...έπαθα σοκ!!! Υπάρχουν 1580 επιλογές!!! Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κωδικοί αφορούν απλά διαφορετικό χρώμα, μια ή δύο sim, 3Gb ή 4 Gb μνήμη κτλ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί η Xiaomi να έχει 152 μοντέλα, Samsung 217 μοντέλα και η Apple του "ΕΝΟΣ" σχεδόν τηλεφώνου να έχει 199 μοντέλα!!! Πως μπορεί κάποιος να διαλέξει τηλέφωνο σε αυτό το χάος?
Eddy_Gordo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, bokal είπε Καλησπέρα σας, Είμαι σε αναζήτηση smartphone αυτό το διάστημα και ρίχνωντας μια ματιά στο skroutz να δω τι μόντελα κυκλοφορούν από κάθε εταιρία...έπαθα σοκ!!! Υπάρχουν 1580 επιλογές!!! Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κωδικοί αφορούν απλά διαφορετικό χρώμα, μια ή δύο sim, 3Gb ή 4 Gb μνήμη κτλ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί η Xiaomi να έχει 152 μοντέλα, Samsung 217 μοντέλα και η Apple του "ΕΝΟΣ" σχεδόν τηλεφώνου να έχει 199 μοντέλα!!! Πως μπορεί κάποιος να διαλέξει τηλέφωνο σε αυτό το χάος? Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει;;! 1
paris_chav Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, bokal είπε Καλησπέρα σας, Είμαι σε αναζήτηση smartphone αυτό το διάστημα και ρίχνωντας μια ματιά στο skroutz να δω τι μόντελα κυκλοφορούν από κάθε εταιρία...έπαθα σοκ!!! Υπάρχουν 1580 επιλογές!!! Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κωδικοί αφορούν απλά διαφορετικό χρώμα, μια ή δύο sim, 3Gb ή 4 Gb μνήμη κτλ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί η Xiaomi να έχει 152 μοντέλα, Samsung 217 μοντέλα και η Apple του "ΕΝΟΣ" σχεδόν τηλεφώνου να έχει 199 μοντέλα!!! Πως μπορεί κάποιος να διαλέξει τηλέφωνο σε αυτό το χάος? Εγω το βλεπω εντελως αντιστροφα ολο αυτο. Με τοσες επιλογες και τετοια πολυφωνια δεν υπαρχει περιπτωση να μη βρεις κατι που να ταιριαζει απολυτα στις αναγκες σου, αναλογα και με το μπατζετ που βαζεις. Τωρα βεβαια αν δεν εισαι πολυ σχετικος με την τεχνολογια, λογικο να πελαγωνεις. Αλλά γι αυτο και υπαρχουν φορουμ τεχνολογιας σαν κι αυτο. 2
bokal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Το ερώτημα δεν αφορά το πως εγώ ο ημιάσχετος θα διαλέξω κινητό, αλλά είναι βαθύτερο και το αναδιατυπώνω πιο απλά. Όλες οι οθόνες των κινητών φτιάχνονται από ελάχιστες εταιρίες στον κόσμο. Όλοι τα soC είναι 5-6 υποθέτω (με 3-4 κατηγορίες το καθένα) και τα φτιάχνουν αντίστοιχα 5-6 εταιρίες στον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει με τις κάμερες, τις μνήμες, κτλ.... Όλα τα λειτουργικά είναι πλέον ...ΔΥΟ (Android, IOS). ...και φυσικά όλα οπτικά είναι ίδια μεταξύ τους...απλά μια οθόνη αφής στο εμπρός μέρος και κάμερα στο πίσω (καμιά σχέση με τα παλιά χρόνια που κάθε κατασκευαστής είχε το δικό του σχεδιαστικό ύφος) Άρα άντε να δεχθώ τώρα ότι στα πλαίσια της παγκόσμιας οικονομίας 100+ εταιρίας στον κόσμο συνδυάζουν τα παραπάνω εξαρτήματα με τον δικό τους "μοναδικό" τρόπο και βάζουν και το σήμα τους πανω.... Να δεχθώ ακόμα ότι κάθε μια θα έχει από 5 προτάσεις σε κάθε μια κατηγορία, χαμηλή-μεσάία -υψηλή.... ...αλλά μια εταιρία να έχει 213 προτάσεις, η άλλη 199, η παράλλη 151...εεε αυτό δεν το καταλαβαίνω!!!
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μην ξεχνας πως στα 200 μοντελα του iphone που λες, ειναι και των προηγουμενων ετων. Ε τα παλια τι να τα κανουν οι εταιρειες, να τα πετανε? Γενικα καλο ειναι αυτο να εχεις πολλες επιλογες, οκ οπτικα ειναι ολα τα ιδια προφανως, αλλα αλλο μοντελο για να ειναι ανταγωνιστικο στα mid range πχ θα βαλει καλυτερη καμερα απο επεξεργαστη για να πιασει αυτους που θελουν φωτογραφιες και στο αλλο μοντελο θα κανει το αντιστροφο. Δλδ στις εταιρειες κινητης πχ που εχεις μονο 3 επιλογες ειναι καλυτερα λχ?
eko13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δεν ειναι τοσο τραγικο οσο δειχνει, λιγο να το ψαξεις οι περιπτωσεις καθε φορα ειναι 4-5 δεν βγαινει παραπανω... Σκεψου ενα μονο μοντελο αν εχει εκδοσεις μια σιμ και δυο σιμ, δυο χωρητικοτητες αποθηκευτικου χωρου και δυο εκδοσεις ραμ Αυτο μπαμ μπαμ ειναι 8 εκδοσεις ενω ειναι ουσιαστικα ενα μοντελο... Υπαρχει και πολυ σαβουρα μεσα σε αυτα τα 1500+ μοντελα με ενα φιλτρο 3 GB ram που ειναι μαστ για την εποχη μας παει στα 1000, μετα βαζεις και φιλτρα οτι θες και κοβει συνεχεια.
toyo73 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Στις 7/2/2021 στις 12:31 ΜΜ, eko13 είπε Σκεψου ενα μονο μοντελο αν εχει εκδοσεις μια σιμ και δυο σιμ, δυο χωρητικοτητες αποθηκευτικου χωρου και δυο εκδοσεις ραμ Αυτο μπαμ μπαμ ειναι 8 εκδοσεις ενω ειναι ουσιαστικα ενα μοντελο... Και απο 1Ο χρωματα η καθε εκδοση 80 μοντελα.
AntiCambeR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/2/2021 στις 9:27 ΠΜ, bokal είπε Το ερώτημα δεν αφορά το πως εγώ ο ημιάσχετος θα διαλέξω κινητό, αλλά είναι βαθύτερο και το αναδιατυπώνω πιο απλά. Όλες οι οθόνες των κινητών φτιάχνονται από ελάχιστες εταιρίες στον κόσμο. Όλοι τα soC είναι 5-6 υποθέτω (με 3-4 κατηγορίες το καθένα) και τα φτιάχνουν αντίστοιχα 5-6 εταιρίες στον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει με τις κάμερες, τις μνήμες, κτλ.... Όλα τα λειτουργικά είναι πλέον ...ΔΥΟ (Android, IOS). ...και φυσικά όλα οπτικά είναι ίδια μεταξύ τους...απλά μια οθόνη αφής στο εμπρός μέρος και κάμερα στο πίσω (καμιά σχέση με τα παλιά χρόνια που κάθε κατασκευαστής είχε το δικό του σχεδιαστικό ύφος) Άρα άντε να δεχθώ τώρα ότι στα πλαίσια της παγκόσμιας οικονομίας 100+ εταιρίας στον κόσμο συνδυάζουν τα παραπάνω εξαρτήματα με τον δικό τους "μοναδικό" τρόπο και βάζουν και το σήμα τους πανω.... Να δεχθώ ακόμα ότι κάθε μια θα έχει από 5 προτάσεις σε κάθε μια κατηγορία, χαμηλή-μεσάία -υψηλή.... ...αλλά μια εταιρία να έχει 213 προτάσεις, η άλλη 199, η παράλλη 151...εεε αυτό δεν το καταλαβαίνω!!! Για αυτό τον λόγο υπάρχουν τα φίλτρα αναζήτησης και οι σελίδες με τα χαρακτηριστικά των κινητών. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από AntiCambeR
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Στις 6/2/2021 στις 7:26 ΜΜ, bokal είπε Καλησπέρα σας, Είμαι σε αναζήτηση smartphone αυτό το διάστημα και ρίχνωντας μια ματιά στο skroutz να δω τι μόντελα κυκλοφορούν από κάθε εταιρία...έπαθα σοκ!!! Υπάρχουν 1580 επιλογές!!! Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κωδικοί αφορούν απλά διαφορετικό χρώμα, μια ή δύο sim, 3Gb ή 4 Gb μνήμη κτλ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί η Xiaomi να έχει 152 μοντέλα, Samsung 217 μοντέλα και η Apple του "ΕΝΟΣ" σχεδόν τηλεφώνου να έχει 199 μοντέλα!!! Πως μπορεί κάποιος να διαλέξει τηλέφωνο σε αυτό το χάος? Δηλαδή στο car.gr βλέπεις όλες τις αγγελίες; Στον τηλεφωνικό κατάλογο όλα τα τηλέφωνα; Δεν φιλτράρεις τίποτα; 1
bokal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι δεν αντίλαμβάνεστε το ερώτημα... Δεν ζητάω τρόπους να καταφέρω να επιλέξω τηλέφωνο, αυτό το κάνω διαβάζοντας κριτικές, βλέπωντας παρουσιάσεις, ρωτώντας σε φόρουμ όπως το insomnia κτλ. Θα ήθελα να καταλάβω τους λόγους που ωθούν τις εταιρίες με χαρακτηριστικο παράδειγμα τις Samsung, Xiaomi να προσφέρουν τόσες διαφορετικές παραλλαγές των μοντέλων τους. Δεν περιπένω ως απάντηση " για να έχουμε εμείς πολλές επιλογές" ...τα χρόνια που οι ανάγκες του καταναλωτή υπαγόρευαν τα προιόντα που πρόσφεραν οι εταιρίες έχουν περάσει προ πολλού (αν υπήρξαν ποτέ...). Φαντάζομαι δεν θα υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση αλλά κάποιος που βλέπει την "μεγάλη εικόνα" θα μπορούσε να μας απαντήσει σε γενικές γραμμές. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από bokal
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, bokal είπε Θα ήθελα να καταλάβω τους λόγους που ωθούν τις εταιρίες με χαρακτηριστικο παράδειγμα τις Samsung, Xiaomi να προσφέρουν τόσες διαφορετικές παραλλαγές των μοντέλων τους. Γιατι υπαρχει ζητηση...Τι ερωτηση ειναι αυτη? Λες να μην εχουν τι να κανουν οι εταιριες και να βγαζουν τηλεφωνο? Και παλι καλα να λες που εχουμε τοσες επιλογες.
bokal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 23 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Για αυτό τον λόγο υπάρχουν τα φίλτρα αναζήτησης και οι σελίδες με τα χαρακτηριστικά των κινητών. Το ερώτημα δεν αφορά αυτό...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, bokal είπε Το ερώτημα δεν αφορά αυτό... ε, ναι ετσι ειναι , αλλα απο την αλλη τι να κανουμε να μαλωσουμε την Samsung για τα μοντελα της?
cabdik Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, bokal είπε Νομίζω ότι δεν αντίλαμβάνεστε το ερώτημα... Δεν ζητάω τρόπους να καταφέρω να επιλέξω τηλέφωνο, αυτό το κάνω διαβάζοντας κριτικές, βλέπωντας παρουσιάσεις, ρωτώντας σε φόρουμ όπως το insomnia κτλ. Θα ήθελα να καταλάβω τους λόγους που ωθούν τις εταιρίες με χαρακτηριστικο παράδειγμα τις Samsung, Xiaomi να προσφέρουν τόσες διαφορετικές παραλλαγές των μοντέλων τους. Δεν περιπένω ως απάντηση " για να έχουμε εμείς πολλές επιλογές" ...τα χρόνια που οι ανάγκες του καταναλωτή υπαγόρευαν τα προιόντα που πρόσφεραν οι εταιρίες έχουν περάσει προ πολλού (αν υπήρξαν ποτέ...). Φαντάζομαι δεν θα υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση αλλά κάποιος που βλέπει την "μεγάλη εικόνα" θα μπορούσε να μας απαντήσει σε γενικές γραμμές. να σου πω την δικη μου αποψη, επειδη κι εγω τους τελευταιους μηνες εψαχνα να αντικαταστησω το πολυ "παλιο" κινητο μου, 4+ ετων πλεον, καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, επειδη μπηκα στη διαδικασια ψαξιματος, αλλα εντελως χαλαρα, και περιμενοντας και καμια καλη προσφορα....! ειδα λοιπον οτι η καθε εταιρεια εχει παρα πολλες παραλλαγες του ιδιου μοντελου, με αλλο επεξεργαστη, με διαφορετικες χωρητικοτητες RAM και Αποθηκευτικου χωρου, σε χρωματα, σε καμερες, αλλη εκδοση για Κινα, αλλη για Ινδια, αλλη η Global, που σημαινειο και διαφορετικες ....κεραιες-μπαντες..! εγω θα συμφωνησω μαζι σου οτι τα μοντελα ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλα, και μαλιστα αναφερομαι στης καθε εταιρειας τα μοντελα και οχι συνολικα της αγορας...! δεν θεωρω λογικο, ουτε η Samsung, ουτε η Xiaomi, ουτε η Apple να εχουν 100 μοντελα η καθε μια...! το θεωρω παντελως ανουσιο..! ΟΜΩΣ, απο την αλλη (δεν θα σου πω εγω για πληθωρα επιλογων, γιατι ουτως ή αλλως ειναι πληθωρα...) πρεπει να σκεφτεις κι εσυ, σαν εταιρεια με παγκοσμιο βεληνεκες. δλδ, για παραδειγμα..., η Κινα και η Ινδια -απο μονες τους- ειναι τεραστιες αγορες. που σημαινει οτι μια εταιρεια που θα φτιαξει ενα μοντελο ειδικα για αυτες, θα πουλησει περισσοτερο....!! επισης οι κατασκευαστες φτιαχνουν μοντελα με ολα τα τσιπακια απο ολες τις κατασκευαστριες εταιρειες επεξεργαστων, ακριβως... για να μην εχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνεργασια μονο με μια....!!! Εμπορικα σκεψου το αυτο, οχι σαν καταναλωτης....!! αν βαλεις και ποσους συνδυασμους μπορεις να κανεις με αυτα και με αυτα, καταλαβαινεις οτι η κατασταση μπορει ευκολα να ξεφυγει (οπως εχει ξεφυγει...)..!! επαναλαμβανω, κι εγω ειμαι του "Ουκ εν τω πολλω, το ευ...", αλλα η παγκοσμιοποιηση και ο καταναλωτισμος, εχουν αλλη αποψη....!!! 1
bokal Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, cabdik είπε επισης οι κατασκευαστες φτιαχνουν μοντελα με ολα τα τσιπακια απο ολες τις κατασκευαστριες εταιρειες επεξεργαστων, ακριβως... για να μην εχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνεργασια μονο με μια....!!! Εμπορικα σκεψου το αυτο, οχι σαν καταναλωτης....!! ΣΩΣΤΟ! Νομίζω ότι αυτό είναι ένας από τους λόγους που δικαιολογεί την πληθώρα των μοντέλων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα