Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεγάλο μπελά έβαλα στο κεφάλι μου, έχω πνιγεί σε έναν ωκεανό πληροφοριών. Με τρώει η αβεβαιότητα. Και ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ την αβεβαιότητα.

YOLO λοιπόν! Πήρα τον 500άρη Kingston KC2500 και πρόσθεσα στην παραγγελία και ένα heatsink της EK Water Blocks. Την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Western Digital για τη σειρά SN750 που τίμησες κι εσύ @spaek. Τώρα, αν δω πως ακόμα και με την προσθήκη μιας τόσο αποτελεσματικής ψύκτρας (μπορείτε να βρείτε review στο hwcooling.net) εξακολουθεί να ζεσταίνεται (υπάρχουν και οι χρήστες που υποστηρίζουν πως χωρίς ανεμιστηράκι απευθείας στον NVMe δεν γίνεται δουλειά και όλα τα άλλα είναι ημίμετρα), ε τότε θα στραφώ στην λύση τοποθέτησης σε κάποιο από τα PCIe slots.

Ο κατασκευαστής (ASRock) πάντως, αναφέρει ρητά πως σε περίπτωση εγκατάστασης μίας και μόνο κάρτας γραφικών, τότε αυτή υποχρεωτικά μπαίνει στο 1ο εκ των 3 συνολικά PCIe x16. Μας μένουν λοιπόν άλλες δύο PCIe x16. Έστω ότι παίρνω adapter card (αν το αποφασίσω, θα είναι μονή / ούτως ή άλλως οι διπλές δεν φιλοξενούν ζευγάρι NVMe αλλά NVMe + SATA), σε ποιο slot το βάζω;

Για δείτε λίγο layout και πείτε μου:

1129411394_ASRockZ170Extreme6layout_edited_2.png.d263982f38d474eeb162654677a4afe4.png

Οι μονές (1, 3, 5) είναι single lane άρα αποκλείονται λόγω περιορισμένου bandwidth, σωστά; Οποιοσδήποτε NVMe εκεί, θα λειτουργεί με «κόφτη». Άρα μας μένουν οι PCIe4 και PCIe6. Η λογική λέει πως όσο μεγαλύτερη η απόσταση από άλλα components που θερμαίνονται, τόσο το καλύτερο για το σύστημα. Συνεπώς επιλέγουμε την #6, τέρμα Θεού. Το θέμα είναι, ποιον adapter να αγοράσω;

Έλεγα να πάρω κι ένα NVMe enclosure ή docking station για το μέλλον, αλλά καλύτερα να ανοίξω ξεχωριστό topic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...