Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δεν φαινονται καθολου ιδιοι απο τις φωτο...
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κατά 99% οι ίδιοι είναι παιδιά, αυτός που αγόρασα σήμερα το πρωί από τον Κωτσόβολο στη φωτογραφία του πάνω στο κουτί φαίνεται "χοντρός" (σαν αυτόν στο δεύτερο link που ανέβασε ο φίλος) και όταν τον άνοιξα ήταν πολύ λεπτός. Και ο 1 ΤΒ που είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια και αυτός έτσι λεπτός ήταν. Ίσως παλαιότερα η intenso έβγαζε λίγο πιο χοντρή τη θήκη και έχει ξεμείνει κανένα τέτοιο κομμάτι στην αποθήκη του Media Markt, αυτό δεν το ξέρω. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από emmanuel5
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή τους μέτρησα σε πάχος, σε σχέση με Intenso 1TB που είχα παλιότερα αγοράσει, αυτός που πήρα τώρα των 2ΤΒ είναι γύρω στα 2-3 χιλιοστά λεπτότερος. Συσκευασία δεν είχε σαν κι αυτή αλλά σαν κι αυτή (με ετικέτα 2ΤΒ φυσικά) Από τη σελίδα της εταιρείας https://www.intenso.de/en/products/hard-drives/memory-case είναι αυτοί. Και μέσω public ενα λινκ https://www.public.gr/product/perifereiaka/external-hdd/eksoterikos-skliros-diskos-25-intenso-memory-case-portable-hdd-2tb-usb-30-black/prod8700885pp/ Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από KoreanW 1
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άρα όντως υπάρχουν δύο θήκες, μια πιο χοντρή και μια πιο λεπτή. Aυτοί που έχω εγώ είχαν τη δεύτερη συσκευασία. Την πρώτη συσκευασία την έβλεπα παλιά στα Public και θυμάμαι μάλιστα ότι συχνά συνοδεύονταν και από ένα USB φλασάκι, σαν δώρο. Πάντως ο σκληρός δίσκος αυτός καθ' αυτός δεν νομίζω να αλλάζει. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από emmanuel5
dchatz Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, emmanuel5 είπε και οι δύο είναι ακριβώς ίδιοι ρε φίλε, τώρα γιατί το Media Markt έχει τον ίδιο δίσκο με δυο διαφορετικούς κωδικούς είναι δικό τους θέμα Ο ένας λέει βάρος 165g και ο άλλος 236 g. Το Φθινόπωρο είχαμε πάρει 1ΤΒ Toshiba με 20 ευρω και είχα πάρει τότε 2. Ηταν πιο συμφέρουσα προσφορά ανά GB. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από dchatz
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ναι φίλε, δες το προηγούμενο post του KoreanW. Κι εγώ δεν το ήξερα, τώρα κατάλαβα τι παίζει με τις θήκες. O 236 g μάλλον είναι ο πρώτος με την πιο χοντρή θήκη και ο 165 g αυτός στο κιτρινόμαυρο κουτί με την πιο λεπτή θήκη.
dchatz Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Είναι σιγουρα και οι 2 με ανεξάρτητο controller ;
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 5 minutes ago, emmanuel5 said: Άρα όντως υπάρχουν δύο θήκες, μια πιο χοντρή και μια πιο λεπτή. Aυτοί πάντως που έχω εγώ είχαν τη δεύτερη συσκευασία. έχω πάρει πριν χρόνια την παλιά συσκευασία με 1ΤΒ η θήκη με το σκληρό του 1ΤΒ είχε πριν χρόνια πάχος γύρω στα 13-14 χιλιοστά και τώρα πήρα με την καινούρια συσκευασία με 2ΤΒ η θήκη με το σκληρό των 2ΤΒ τώρα έχει πάχος γύρω στα 11 χιλιοστά και στις δυο υπάρχει WD δίσκος με SATA interface 1
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Αναφορά σε κείμενο Είναι σιγουρα και οι 2 με ανεξάρτητο controller ; Όπως θα κατάλαβες, κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με βεβαιότητα, εκτός αν ανοίξει τη θήκη και τον δει (χάνοντας φυσικά την εγγύηση). Αυτό όμως που έγραψε πριν ο KoreanW ακούγεται λογικό: Αναφορά σε κείμενο Και για τους Intenso δεν έχω υπόψη κανένα σχόλιο που να έχει βρει κομμάτι με ενσωματωμένο controller. Η δική μου ερμηνεία είναι πως είναι λογικό, αφού η Intenso δεν κατασκευάζει δικούς της δίσκους όπως η WD, η Toshiba κοκ.
snips Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Πήρα έναν καθαρά για τον controller. Διαφωνώ με την άποψη ότι λίγοι πια δεν θα τον βγάλουν για να τον χρησιμοποιήσουν σαν εσωτερικό κάπου. 1
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ε τότε, αν κάποιος τον βγάλει από τη θήκη για να τον χρησιμοποιήσει ως εσωτερικό, ας έχει την καλοσύνη να μας πει αν ο controller είναι ενσωματωμένος ή όχι στον δίσκο για να μας φύγει η απορία.
Fotia Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Αν παιζει ρολο το μεγεθος ,αν η πρωτη χοντρη εκδοση δεν ειχε ενσωματωμενο κοντρολερ ,η δευτερη πιο λεπτη μηπως αντίστροφα εχει ,λογω ελλειψης χωρου.
KoreanW Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 40 minutes ago, Fotia said: Αν παιζει ρολο το μεγεθος ,αν η πρωτη χοντρη εκδοση δεν ειχε ενσωματωμενο κοντρολερ ,η δευτερη πιο λεπτη μηπως αντίστροφα εχει ,λογω ελλειψης χωρου. Όχι. Είπαμε πιο λεπτή θήκη σε πάχος, όχι πιο κοντή σε μήκος. Και ο controller μπαίνει κατά μήκος του δίσκου, όχι από πάνω/κάτω του. Μήκος και πλάτος είναι όπως ήταν, άρα και ο χώρος του controller. Μόνο το πάχος αλλάζει. Αλλά ξαναλέω, έχω γράψει 2 φορές και σα να μην το πιστεύουν: 🤣 με το HD Sentinel δίνει τις εξής πληροφορίες: -- Πληροφορίες φυσικού δίσκου - Δίσκος: #1: WDC WD20SPZX-22UA7T0 -- Σύνοψη σκληρού δίσκου ----------------------- Αύξ. αριθ.Σκλ. δίσκου . . . . . . . . . . . . . : 1 Περιβάλλον διεπαφής . . . . . . . . . . . . . . : USB Attached SCSI (UASP) SAT Standard USB/ATA Μοντέλο σκληρ. δίσκου . . . . . . . . . . . . . : WDC WD20SPZX-22UA7T0 Αναθεώρ. υλικολογισμικού . . . . . . . . . . . . : 01.01A01 Πληροφορίες ATA ----------------- Κύλινδροι σκληρού δίσκου . . . . . . . . . . . . : 3876021 Κεφαλές σκληρού δίσκου . . . . . . . . . . . . . : 16 Τομείς σκληρού δίσκου . . . . . . . . . . . . . : 63 Αναθεώρηση ATA . . . . . . . . . . . . . . . . . : ACS-3 Revision 5 Μεταφορά έκδοσης . . . . . . . . . . . . . . . . : SATA Rev 3.1 Σύνολο τομέων . . . . . . . . . . . . . . . . . : 488378646 Bytes ανά τομέα . . . . . . . . . . . . . . . . : 4096 [Advanced Format] Πολλαπλοί τομείς . . . . . . . . . . . . . . . . : 16 Bytes αποσφαλμάτωσης . . . . . . . . . . . . . . : 0 Χωρητικότητα πριν τη διαμόρφωση . . . . . . . . : 1907729 MB Μέγιστη λειτουργία μετάδοσης PIO . . . . . . . . : 4 Ενεργή λειτουργία μετάδοσης PIO . . . . . . . . : 4 Μέγιστη λειτουργία πολύ-λεκτικού DMA . . . . . . : 2 Υψηλότερη δυνατή Ταχύτητα μεταφοράς . . . . . . : S-ATA Gen3 ταχύτητας (6 Gps) Διαπραγμάτευση διαμεταγωγής ταχύτητας μεταφοράς : S-ATA Gen3 ταχύτητας (6 Gps) Ελάχιστος χρόνος μεταφοράς πολυλεκτικού DMA . . : 120 ns Προτεινόμενος χρόνος μεταφοράς πολυλεκτικού DMA : 120 ns Ελάχιστος χρόνος μεταφοράς PIO χωρίς IORDY . . . : 120 ns Ελάχιστος χρόνος μεταφοράς PIO με IORDY . . . . : 120 ns ATA Byte ελέγχου . . . . . . . . . . . . . . . . : Έγκυρο Τιμή ελεγκτικού αθροίσματος ATA . . . . . . . . : Έγκυρο Χαρακτηριστικά Serial ATA ---------------------------- Συμμόρφωση S-ATA . . . . . . . . . . . . . . . . : Ναι S-ATA I ταχύτητας (1.5 Gps) . . . . . . . . . . : Υποστηρίζεται S-ATA II ταχύτητας (3 Gps) . . . . . . . . . . . : Υποστηρίζεται S-ATA Gen3 ταχύτητας (6 Gps) . . . . . . . . . . : Υποστηρίζεται
Tatofski64 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Για εσωτερικό στο PlayStation είναι καλή τιμή από τα 65 που ζητάνε. Το θεμα ειναι αν το controller είναι ξεχωριστό..
AntiCambeR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Στις 6/2/2021 στις 5:34 ΜΜ, KoreanW είπε Ο καθένας ελεύθερα διαλέγει. Προσωπικά έγραψα "για μένα πλέον η θήκη έχει μικρότερη σημασία από τη στιγμή που ο controller δεν είναι ενσωματωμένος"/ Οι λόγοι είναι 2 : - αν χαλάσει ο controller, μπορώ να βγάλω το σκληρό και να τον βάλω σε άλλη θήκη χωρίς να χάσω τα δεδομένα και το δίσκο - και να μη χαλάσει ο controller, μπορώ να βγάλω το σκληρό και να τον τοποθετήσω σε άλλο SATA interface όπου τον έχω ανάγκη Για περίπτωση ενσωματωμένου controller, απέρριψα παλιότερη προσφορά εξωτερικού σκληρού 1ΤΒ με 20€ και δεν το μετανιώνω. Η πολύ ταπεινή μου επιλογή. Ο intenso 1TB και η παλιά συσκευασία δεν έχει ενσωματωμένο controller; Η προσφορά στα 20€ που λες ήταν Ο Toshiba Canvio 1TB; Αυτός έχει ενσωματωμένο controller;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα